Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Συζήτηση για την ακρίβεια
  • [02] "Να αποσυρθεί ο νόμος-πλαίσιο"
  • [03] Αποσύρονται όλα τα ηλιέλαια
  • [04] Νέες περιοχές στο Κτηματολόγιο

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Συζήτηση για την ακρίβεια

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταθέτει σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την ακρίβεια, την ασυδοσία στην αγορά και τα εισοδήματα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, γιατί «η καθημερινή ζωή των πολιτών υποβαθμίζεται και χειροτερεύει καθημερινά, η ακρίβεια κάνει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή της ελληνικής οικογένειας, η αγοραστική δύναμη μειώνεται από τις ολιγοπωλιακές και κρατικές πολιτικές».

    Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα την αναδιανομή του εισοδήματος εις βάρος των πολλών και επέκρινε την κυβέρνηση για αδυναμία ελέγχου των φαινομένων ασυδοσίας στην αγορά.

    Συνάντηση αύριο με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα συναντηθεί αύριο το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, Ιβιτσα Ντάτσιτς, ενώ στην 1 μμ θα του παραθέσει γεύμα εργασίας στο οποίο θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν.

    [02] "Να αποσυρθεί ο νόμος-πλαίσιο"

    Ο ΣΥΝ έχει σαφή πολιτική και αγωνίζεται μαζί με τις δυνάμεις του πανεκπαιδευτικού κινήματος, τους φοιτητές και τους Πανεπιστημιακούς, προκειμένου να αποσυρθεί ένας Νόμος που "οδηγεί τα Δημόσια Πανεπιστήμια στο χείλος του γκρεμού", δήλωσε ο ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο παλιό λιμεναρχείο του Βόλου, αναφερόμενος στις πρυτανικές εκλογές και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Παιδείας.

    Ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί σήμερα και αύριο περιοδεία στο Βόλο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρη Ψαριανό, και τον Τάσο Κορωνάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

    Το μεσημέρι ο κ.Τσίπρας είχε συνάντηση με φορείς στο παλιό λιμεναρχείο και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου.

    Αύριο θα επισκεφθεί τον ΟΑΕΔ, τον ΟΣΕ και το νοσοκομείο Βόλου.

    Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ

    Την πολιτική του σε σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το θέμα των συλλογικών συμβάσεων στον τραπεζικό κλάδο, το διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο, το πρόβλημα της ακρίβειας και το θέμα του ΟΤΕ, συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού.

    Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση και για κάθε θέμα χωριστά, η ΠΓ του ΣΥΝ επισημαίνει:

    Για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο ΣΥΝ "καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για την πολιτική που επιχειρεί να υλοποιήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και την αντίληψη ότι με διαταγές και τελεσίγραφα αντιμετωπίζονται τα ευαίσθητα θέματα της παιδείας". Ο ΣΥΝ επαναλαμβάνει "τη σθεναρή αντίθεσή του στην επιχειρηματική λογική του ανταγωνισμού που προωθεί η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κόντρα στην επιστημονική και ακαδημαϊκή πρακτική". Επίσης η ΠΓ: "καταδικάζει τον ωμό εκβιασμό του υπουργού Παιδείας και την τρομοκρατία που ασκεί στα δημόσια πανεπιστήμια με το τελεσίγραφο κατάθεσης τετραετών συμβάσεων μέχρι το τέλος Μαΐου επί ποινή μη καταβολής των ούτως ή άλλως πενιχρών πόρων, δηλαδή τη μη τήρηση των υποχρεώσεων του κράτους απέναντι στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με το άρθρο 16 του συντάγματος".

    Για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, η ΠΓ του ΣΥΝ αναφέρει ότι "η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποθρασύνει τους επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι διεκδικούν να παίξουν ευρύτερο πολιτικό ρόλο" και προσθέτει ότι "ιδιαίτερα οι τραπεζίτες, το τελευταίο διάστημα, προβαίνουν σε απαράδεκτες ενέργειες, όπως οι αγωγές κατά πολιτικών προσώπων, αλλά και η πρόσφατη απαράδεκτη επιχείρηση κατάργησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις τράπεζες από τον διορισμένο από την κυβέρνηση πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Αράπογλου". Ο κ. Αράπογλου, προστίθεται στην ανακοίνωση της ΠΓ, ανακοίνωσε μονομερώς και εκτός συλλογικής σύμβασης αυξήσεις. Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην προσπάθεια κατάργησης κεκτημένων δικαιωμάτων από τους τραπεζίτες με τη συνδρομή της κυβέρνησης.

    Για το διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο, η ΠΓ του ΣΥΝ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση "έχει πελώριες ευθύνες για το διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο. Οικονομικά συμφέροντα και συντεχνίες, υπό την ανοχή της κυβέρνησης, διαμορφώνουν στην πραγματικότητα την αγορά τροφίμων αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας του Ε.Φ.Ε.Τ. Το επικίνδυνο για την υγεία ηλιέλαιο και η καθυστέρηση στους αναγκαίους ελέγχους, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση, αποτελεί μια από τις γνωστές, ενώ υπάρχουν και πολύ περισσότερες άγνωστες ακόμη, περιπτώσεις νοθείας τροφίμων. Είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί, όταν είναι γνωστό ότι η αγορά οργιάζει, οι μεγάλες επιχειρήσεις δρουν ανεξέλεγκτα και η δημόσια υγεία των καταναλωτών βρίσκεται υπό συνεχή απειλή.

    Ο ΣΥΝ ζητάει να κατατεθεί άμεσα στη δημοσιότητα η λίστα των προϊόντων στα οποία χρησιμοποιήθηκε το επικίνδυνο ηλιέλαιο, ως ένα ελάχιστο μέσο για την προστασία της υγείας των πολιτών".

    Στις εκτιμήσεις για την ακρίβεια, η ΠΓ του ΣΥΝ επισημαίνει ότι με αφορμή τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 130 δολάρια το βαρέλι και τα εγχώρια παιχνίδια αισχροκέρδειας με την ανοχή της κυβέρνησης, ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι η κατάσταση για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Γιβ αυτό επαναλαμβάνει την πρόταση του για την άμεση χορήγηση διορθωτικού επιδόματος - 200 ευρώ το μήνα το 2008 για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) και 100 ευρώ το 2009 - στους μισθωτούς και συνταξιούχους (επιπλέον των αυξήσεων που προβλέπονται από τις ΣΣΕ και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης).

    Για τον ΟΤΕ η Πολιτική Γραμματεία υποστηρίζει ότι: "πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι σβ αυτή τη χώρα και να υπάρξει συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων για να ακυρωθεί η συμφωνία" και προσθέτει ότι θα πρέπει να επανακτηθεί ο έλεγχος του δημοσίου στον ΟΤΕ, ώστε με ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόγραμμα και με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο να απαλλαγεί από τις πελατειακές σχέσεις και από τις εξαρτήσεις από τα ιδιωτικά συμφέροντα και να προσφέρει φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

    [03] Αποσύρονται όλα τα ηλιέλαια

    Όλα τα ηλιέλαια, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης και ημερομηνίας εισαγωγής στην χώρα μας, αποσύρονται από την ελληνική αγορά, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκτελών χρέη προέδρου του ΕΦΕΤ, αντιπρόεδρος Αντώνης Ζαμπέλας, διότι, όπως γνωστοποίησε, βρέθηκε μια παρτίδα επιμολυσμένου ηλιελαίου - το οποίο έχει ανακληθεί - που εισήχθηκε στη χώρα μας στις 7 Ιανουαρίου.

    Η κυβέρνηση προχώρησε στην απόσυρση από τα ράφια του συνόλου των ποσοτήτων του ραφιναρισμένου ηλιελαίου, το οποίο θα ελεγχθεί και, μόνο αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, τότε θα επιστρέψει στα ράφια του λιανεμπορίου. Για την ανάκληση του συνόλου των ποσοτήτων ηλιελαίου από την αγορά, ενημερωθηκαν ήδη οι επιχειρήσεις και οι νομαρχίες, προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους.

    Στο μεταξύ, απαγορεύτηκαν από χθες, όλες οι εισαγωγές ηλιέλαιου από την Ουκρανία, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλεξ. Κοντού.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση απαγορεύτηκε η εισαγωγή ουκρανικού ηλιέλαιου που έφτασε στις 20 Μαΐου 2008, στα Ψαχνά Ευβοίας, για λογαριασμό της εταιρίας "ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ", όπως επίσης και η εισαγωγή ηλιέλαιου που επρόκειτο να φτάσει στο ίδιο λιμάνι, χθες.

    Σε ό,τι αφορά τις ποσότητες 3.000 τόνων που πέρασαν στην εγχώρια αγορά στις 17 Μαρτίου από την Σόγια Ελλάς, ο κ.Ζαμπέλας ανέφερε ότι ραφιναρίστηκαν και έμεινε μια ποσότητα 2.885 τόνων, εκ των οποίων οι 2.000 τόνοι έχουν πουληθεί σε εταιρεία εμπορίας λαδιών, ενώ αναζητούνται από τα κλιμάκια του ΕΦΕΤ πού βρίσκονται οι υπόλοιποι 885 τόνοι.

    Επίσης ο κ.Ζαμπέλας αναφέρθηκε στην τοξικολογική επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού από την κατανάλωση του επιμολυσμένου ηλιελαίου και σημείωσε ότι 20 μιλιγκράμ ανά κιλό σωματικού βάρους είναι η ημερήσια αποδεκτή πρόσληψη. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι με τα 300 ppm που περιέχει το επιμολυσμένο ηλιέλαιο, ένας άνθρωπος θα πρέπει να τρώει τέσσερα κιλά τέτοιο λάδι την ημέρα για να υπερβεί το όριο.

    Ρουσόπουλος: Η έρευνα συνεζίζεται

    Αναφερόμενος στο θέμα του νοθευμένου ηλιελαίου και αν πρέπει να ανησυχούν ή όχι οι καταναλωτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αφού παρέπεμψε σε σχετική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Χ. Φώλια την Τρίτη, αλλά και στη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, τόνισε πως η έρευνα συνεχίζεται.

    Παράλληλα θύμισε ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν ενημέρωση για παρτίδα επιμολυσμένου ηλιελαίου, προερχόμενου από την Ουκρανία, σε μία σειρά από χώρες, τις οποίες και ανέφερε. Συμπλήρωσε ότι υπήρχε πληροφορία, έγινε έλεγχος και απεδείχθη η πληροφορία αληθής, στη δε συνέχεια το Γενικό Χημείο του κράτους έκανε επιπλέον ελέγχους και απεδείχθη ότι και σε δεύτερο φορτίο υπήρχε αντίστοιχη επιμόλυνση και έτσι αποφασίστηκε να αποσυρθεί το ηλιέλαιο και τα παράγωγα προϊόντα του.

    "Αυτή είναι η στοιχειώδης αντιμετώπιση που οφείλει η Πολιτεία στους έλληνες καταναλωτές", σημείωσε και στη συνέχεια είπε ότι δεν θα κάνει σχόλιο για δήλωση του βουλευτή Π.Τατούλη περί πλημμελών ελέγχων.

    Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι στους ελέγχους που κάνουν οι χημικές υπηρεσίες των τελωνείων δεν γίνονται έλεγχοι για ορυκτέλαια και γι' αυτό σε κανένα τελωνείο και σε καμία χώρα δεν εντοπίστηκαν αυτές οι επιμολύνσεις, ενώ εξειδικευμένοι έλεγχοι γίνονται εφόσον υπάρχει υπόνοια ή κάποια καταγγελία.

    Σε ερώτηση με ποιο τρόπο βρέθηκε το πρώτο δείγμα στη Γαλλία, απάντησε πως δεν γνωρίζει, ενώ σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα ελέγχων στην ΕΕ είπε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει και θα ρωτήσει το αρμόδιο υπουργείο που το έχει αντιμετωπίσει στις διακρατικές συζητήσεις για το θέμα.

    Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που ερευνώνται ο κ.Ρουσόπουλος είπε ότι δεν αποφασίζει η Βουλή και δεν είναι θέμα νομοθετικής ρύθμισης, αλλά θέμα της επιστημονικής κοινότητας, η οποία μπορεί, επειδή η ζωή μας αλλάζει, να θεωρήσει ότι πρέπει να αλλάξουν οι προδιαγραφές, που έχουν οριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τους ελέγχους.

    Ερωτηθείς αν υπάρχουν προφυλάξεις ώστε στο μέλλον να μην έχουμε ανάλογο κρούσμα σε κάποιο άλλο προϊόν, επανέλαβε ότι οι προδιαγραφές δεν τίθενται από το νόμο και κάλεσε τους δημοσιογράφους να είναι επιφυλακτικοί αν έρθει μια κυβέρνηση και πει ότι με νόμο θα οριστούν ποια στοιχεία πρέπει να ελέγχονται, ενώ σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα είπε ότι πρέπει τα πράγματα να είναι στη σωστή τους βάση και να μη δημιουργείται μεγαλύτερη ή μικρότερη εντύπωση.

    Σε άλλη ερώτηση αν ο ίδιος θα φάει ηλιέλαιο, είπε ότι όλοι οι άνθρωποι ζούμε στην ίδια κοινωνία και ο ίδιος ενδιαφέρεται, όπως όλοι οι πολίτες, και αφού σημείωσε ότι δεν αμφισβητεί τα όσα λέει η επιστημονική κοινότητα, είπε πως στη χώρα του λαδιού καλό είναι να τιμούμε τα ελληνικά προϊόντα και να προσπαθούμε να τα προωθούμε.

    Δήλωση Ε.Λάζου

    Σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ καθηγητής Δρ. Ευάγγελος Λάζος αναφέρει:

    «Ελπίζω η αλλαγή προσώπων να αποτελέσει απαρχή για την πραγματική επιτάχυνση και άμεση ανταπόκριση όλων για την ανάπτυξη του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος θα αποτελεί τη μία κεντρική αρμόδια αρχή ελέγχου των τροφίμων που θα είναι εφοδιασμένη με την απαραίτητη προς τούτο νομική ισχύ.

    Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του θέματος του ηλιελαίου και αφού περίσσεψαν οι παντός είδους ειδικοί παραθύρων και μη, έχω να σημειώσω ότι: Ο ΕΦΕΤ, από την πρώτη στιγμή, με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα καταναλωτή, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του εν λόγω προβλήματος και πάντα με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει και τις δυνατότητες που του έχουν παρασχεθεί».

    ΕΕ για ουκρανικό ηλιέλαιο

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να απαγορεύσει τις εισαγωγές ηλιελαίου από την Ουκρανία αφού το Κίεβο δεν παρέσχε εγγυήσεις ότι το ηλιέλαιο που στέλνει δεν περιέχει ορυκτέλαια, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    "Πρόθεσή μας είναι να απαγορεύσουμε το ηλιέλαιο από την Ουκρανία", δήλωσε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως η απαγόρευση είναι πιθανό να τεθεί σε ισχύ αύριο Πέμπτη.

    "Περιμέναμε να μας ενημερώσουν ότι υπάρχει δέσμευση πως δεν θα εξαχθεί στην ΕΕ ηλιέλαιο μολυσμένο με ορυκτέλαιο. (Οι Ουκρανοί) δεν το έκαναν και η προθεσμία εξέπνευσε χθες", δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

    Οι αρμόδιες για την ασφάλεια των τροφίμων αρχές της ΕΕ είχαν ενημερωθεί τον Απρίλιο ότι ένα φορτίο 40.000 τόννων μη ραφιναρισμένου ηλιελαίου, που είχε σταλεί δια θαλάσσης από την Ουκρανία στη Γαλλία, διαμοιράστηκε σε επτά φορτία για επανεξαγωγή στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία, και για να διακινηθεί στο εσωτερικό της Γαλλίας.

    Αργότερα διαπιστώθηκε πως ήταν μολυσμένο από ένα πολύ παχύρευστο έλαιο από υδρογονάνθρακα, πιθανόν λιπαντικό, που οι ειδικοί λένε πως έχει χαμηλό επίπεδο τοξικότητας και δεν δημιουργεί απειλή για την υγεία.

    Τώρα φαίνεται πως το μολυσμένο λάδι έφτασε σε συνολικά 13 χώρες της ΕΕ και σε τρεις χώρες που δεν είναι μέλη της, δήλωσε ο αξιωματούχος. Δεν έκανε γνωστό ποιές είναι αυτές οι χώρες.

    Ειδικοί της Επιτροπής στον τομέα των τροφίμων αντιμετωπίζουν την υπόθεση αυτή ως απάτη.

    Δήλωση Αλ. Τσίπρα

    "Αναμφίβολα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο παλιό λιμεναρχείο του Βόλου, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το θέμα με το νοθευμένο ηλιέλαιο.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να κουκουλωθεί με την παραίτηση του υπευθύνου του ΕΦΕΤ, γιατί, όπως είπε, αυτό είναι μια εύκολη λύση. Το δύσκολο, πρόσθεσε, αλλά και το αναγκαίο είναι η κυβέρνηση να μας δώσει άμεσα τη λίστα των εταιριών που εισήγαγαν και έφεραν στο πιάτο του καταναλωτή, προϊόντα με ορυκτέλαιο και να επιβληθούν βαριά πρόστιμα. .

    [04] Νέες περιοχές στο Κτηματολόγιο

    Την ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο 107 νέων περιοχών των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και τις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας, που δεν είχαν ενταχθεί ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Όπως είπε ο υπουργός οι πολίτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σ΄ αυτές τις περιοχές καλούνται να τη δηλώσουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ οι ομογενείς και οι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2008. Για την υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική η καταβολή του πάγιου τέλους κτηματογράφησης που στις αστικές περιοχές έχει καθοριστεί στα 35 ευρώ ανά δικαίωμα, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους στα 20 ευρώ. Η πληρωμή του τέλους θα γίνεται μέσω τραπεζών και η σχετική απόδειξη θα επισυνάπτεται στο έντυπο της δήλωσης. Ο κύριος Σουφλιάς ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πραγματικά φιλόδοξο πρόγραμμα με το οποίο σε λιγότερο από 4, χρόνια θα καταγραφούν 6,7 εκατ. δικαιώματα ιδιοκτησίας και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 3,1 εκατ. στρέμματα. Για να γίνει είπε αντιληπτό το μέγεθος του προγράμματος σημείωσε ότι από το 1995 έως το 2008, δηλαδή σε 13 χρόνια, έχουν καταγραφεί λιγότερα δικαιώματα ιδιοκτησίας, περίπου 6 εκατ.

    Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 3 εκατ. πολίτες, το Εθνικό Κτηματολόγιο θα καλύπτει τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας.

    Ο κύριος Σουφλιάς είπε ότι οι μελέτες κτηματογράφησης θα υλοποιηθούν σε δύο φάσεις και ειδικά για τη διαδικασία της υποβολής δηλώσεων από 3 εκατ. πολίτες. Είμαστε, είπε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά αποτελεσματικό και αξιόπιστο μηχανισμό που να εξυπηρετεί και να διευκολύνει τους πολίτες και όχι να τους ταλαιπωρεί. Σβ αυτά τα νέα προγράμματα, πρόσθεσε, αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της πληροφορικής, για να διασφαλίσουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα των νέων κτηματογραφήσεων. Οι πληροφοριακές υποδομές που έχουμε εγκαταστήσει είναι πραγματικά υπερσύγχρονες και μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε πρωτοποριακές εφαρμογές τόσο για τον έλεγχο και την επεξεργασία των δεδομένων των νέων κτηματογραφήσεων όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και όλων όσων συναλλάσσονται με το κτηματολόγιο.

    Ειδικότερα, σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων από τους πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

    1. Δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα σε ακίνητο σε κάποια από τις 107 περιοχές που κτηματογραφούνται. Με τον όρο δικαίωμα εννοούμε την πλήρη ή ψιλή κυριότητα σε ακίνητο, την επικαρπία ή οποιαδήποτε άλλη δουλεία. Η δήλωση αφορά όλα τα ακίνητα, είτε είναι εντός, είτε είναι εκτός σχεδίου, είτε είναι αγροτικά είτε είναι αστικά. Επίσης, αφορά όλα τα δικαιώματα πάνω στα ακίνητα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε παραπάνω από ένα άτομο, πρέπει όλοι όσοι έχουν δικαίωμα σε αυτό, να το δηλώσουν.

    2. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών δημιουργούνται 76 Γραφεία Κτηματογράφησης στα οποία θα γίνει η υποβολή των δηλώσεων. Κάθε Γραφείο Κτηματογράφησης είναι αρμόδιο για τα ακίνητα που δηλώνονται σε μία ή περισσότερες περιοχές. Στο Γραφείο Κτηματογράφησης διατίθενται τα απαραίτητα έγγραφα (έντυπο της δήλωσης του Ν.2308/1995, οδηγίες συμπλήρωσης, έντυπο πληρωμής πάγιου τέλους κτηματογράφησης) και παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης και τον υπολογισμό του πάγιου τέλους κτηματογράφησης. Επίσης, τα Γραφεία Κτηματογράφησης είναι αποκλειστικά αρμόδια για την παραλαβή των δηλώσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών.

    Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. έχει πλήρη έλεγχο τόσο της λειτουργίας των 76 Γραφείων Κτηματογράφησης όσο και των δεδομένων που συλλέγονται και επεξεργάζονται. Έχουν δημιουργηθεί εννέα (9) εποπτικά κέντρα ανά τη χώρα στελεχωμένα από υπαλλήλους της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. για τον ακόμα καλύτερο συντονισμό των εργασιών. Σε κάθε φάση του έργου έχουν ενσωματωθεί εκτενείς έλεγχοι της συλλεγόμενης πληροφορίας.

    3. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να επισυνάπτουν οι πολίτες μαζί με το έντυπο της δήλωσής τους έχουν περιοριστεί μόνο σε απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου κτήσης (π.χ συμβόλαια) και το αποδεικτικό πληρωμής πάγιου τέλους κτηματογράφησης.Το έντυπο της δήλωσης για τον πολίτη έχει απλοποιηθεί σημαντικά, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να το συμπληρώσει μόνος του, χωρίς να προστρέχει σε ειδικούς. Από εκεί και πέρα, θα ζητείται από τους πολίτες εφόσον υπάρχουν να προσκομίσουν απλό φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μεταγραφής και τυχόν τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου που δηλώνεται. Προφανώς στις ειδικές περιπτώσεις που το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός ακινήτου είναι πιο σύνθετο ( π.χ. χρησικτησία ή κληρονομιά) απαιτούνται κάποια επιπλέον έγγραφα.

    4. Για την υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική η προηγούμενη καταβολή του πάγιου τέλους κτηματογράφησης. Στις αστικές περιοχές το πάγιο τέλος είναι 35β¬ ανά δικαίωμα, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, γκαράζ), που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες το τέλος είναι 20β¬. Ειδικά στις αγροτικές περιοχές τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν περισσότερα από δύο (2) δικαιώματα κυριότητας ή δουλείας καταβάλλουν πάγια τέλη για δύο μόνο δικαιώματα, ανεξάρτητα από το συνολικό αριθμό δικαιωμάτων, που δηλώνουν στο συγκεκριμένο ΟΤΑ. Η πληρωμή του τέλους γίνεται μέσω τραπεζών, των 13 μεγαλύτερων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το αποδεικτικό καταβολής επισυνάπτεται στο έντυπο της δήλωσης.

    5. Για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. www.ktimatologio.gr. Σε αυτή την περίπτωση τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα αποστέλλονται ταχυδρομικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης και η πληρωμή του πάγιου τέλους πραγματοποιείται με πιστωτική κάρτα.

    6. Για την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν σχεδιαστεί μία σειρά από ενέργειες. Συγκεκριμένα :

    Ξεκινάει σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα μεγάλη ειδική ενημερωτική καμπάνια, από τις αρχές Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία ο ειδικός τετραψήφιος αριθμός 1015 για την καλύτερη τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών, δημιουργούνται τέσσερα ειδικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ένα στα Κεντρικά Γραφεία της Κτηματολόγιο Α.Ε., ένα στο Μετρό του Συντάγματος, ένα στο Δημαρχείο του Πειραιά και ένα στο Περιφερειακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επίσης, ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους εμπλεκόμενους φορείς του έργου (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς κ.α.) σε όλες τις πόλεις που κτηματογραφούνται. Ξεκίνησε η συνεργασία με επιλεγμένα ΚΕΠ σε όλη την Ελλάδα, στα οποία θα διατίθενται όλο το ενημερωτικό υλικό και το έντυπο της δήλωσης. Επίσης, αναλυτική πληροφόρηση θα παρέχεται από την ανανεωμένη ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε που θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ενότητες.

    ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

    7. Ειδικά για τους ομογενείς που θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου ο υπουργός ανέφερε ότι μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους είτε με πληρεξούσιο, είτε ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής. Για την ενημέρωσή τους, είπε ο κ. Σουφλιάς, βρισκόμαστε σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και θα πραγματοποιήσουμε ειδική ενημερωτική καμπάνια. Ο υπουργός έκανε έκκληση στους πολίτες να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να υποβάλουν τη δήλωσή τους. Να ενημερωθούν τώρα για τις περιοχές που κτηματογραφούνται, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται και για το Γραφείο Κτηματογράφησης στο οποίο πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους. Όσο καλή προετοιμασία και αν έχουμε κάνει, εάν όλοι περιμένουν την τελευταία στιγμή θα δημιουργηθούν πιθανόν προβλήματα, σημείωσε ο κ. Σουφλιάς.

    Υπογράμμισε επίσης, ότι "το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι ένα πραγματικά θεμελιώδες έργο για την Ελλάδα, αφού αποτελεί κομβικό εργαλείο προγραμματισμού, ορθολογικής οργάνωσης και ανάπτυξης της χώρας και προστασίας του περιβάλλοντος. Με τη δημιουργία του, καταγράφουμε τα νομικά και τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των ακινήτων της χώρας. Διασφαλίζουμε χωρίς αμφισβητήσεις την ιδιοκτησία των πολιτών αλλά και τη δημόσια περιουσία. Ένα τόσο σπουδαίο έργο, θα ανέμενε κανείς ότι, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, θα είχε τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα και θα είχε αντιμετωπισθεί με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δυστυχώς, όμως στην πράξη έγινε ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν διαθέτει Εθνικό Κτηματολόγιο".

    Οι 107 νέες περιοχές, που κηρύχθηκαν προς κτηματογράφηση

    Οι 107 νέες περιοχές που κηρύχθηκαν προς κτηματογράφηση, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε το μεσημέρι στη δημοσιότητα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, είναι:

    ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    1. Δήμος ΑΘΗΝΑΙΩΝ

    2. Δήμος ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

    3. Δήμος ΑΙΓΑΛΕΩ

    4. Δήμος ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    5. Δήμος ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

    6. Δήμος ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

    7. Δήμος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    8. Δήμος ΛΥΚΟΒΡΥΣΕΩΣ

    9. Δήμος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

    10. Δήμος ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

    11. Δήμος ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

    12. Δήμος ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

    13. Δήμος ΠΑΠΑΓΟΥ

    14. Δήμος ΠΕΥΚΗΣ

    15. Δήμος ΨΥΧΙΚΟΥ

    16. Δήμος ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

    17. Δήμος ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

    18. Δήμος ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

    19. Δήμος ΑΧΑΡΝΩΝ

    20. Δήμος ΖΕΦΥΡΙΟΥ

    21. Δήμος ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

    22. Δήμος ΙΛΙΟΥ

    23. Δήμος ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

    24. Κοινότητα ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

    25. Δήμος ΜΑΝΔΡΑΣ

    26. Δήμος ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

    27. Δήμος ΦΥΛΗΣ

    28. Δήμος ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

    29. Δήμος ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

    30. Κοινότητα ΑΝΘΟΥΣΗΣ

    31. Δήμος ΑΝΟΙΞΕΩΣ

    32. Δήμος ΔΙΟΝΥΣΟΥ

    33. Δήμος ΔΡΟΣΙΑΣ

    34. Δήμος ΕΚΑΛΗΣ

    35. Δήμος ΚΗΦΙΣΙΑΣ

    36. Δήμος ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

    37. Δήμος ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

    38. Δήμος ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

    39. Δήμος ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

    40. Δήμος ΠΑΛΛΗΝΗΣ

    41. Δήμος ΠΕΝΤΕΛΗΣ

    42. Κοινότητα ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

    43. Δήμος ΡΑΦΗΝΑΣ

    44. Κοινότητα ΡΟΔΟΠΟΛΕΩΣ (ΜΠΑΛΑΣ)

    45. Κοινότητα ΣΤΑΜΑΤΑΣ

    46. Δήμος ΑΛΙΜΟΥ

    47. Δήμος ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

    48. Δήμος ΓΛΥΦΑΔΑΣ

    49. Δήμος ΔΑΦΝΗΣ

    50. Δήμος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

    51. Δήμος ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

    52. Δήμος ΜΟΣΧΑΤΟΥ

    53. Δήμος ΤΑΥΡΟΥ

    54. Δήμος ΥΜΗΤΤΟΥ

    55. Δήμος ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

    56. Κοινότητα ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    57. Δήμος ΑΝΑΒΥΣΟΥ

    58. Δήμος ΒΑΡΗΣ

    59. Δήμος ΒΟΥΛΑΣ

    60. Δήμος ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

    61. Δήμος ΚΑΛΥΒΙΩΝ - ΘΟΡΙΚΟΥ

    62. Δήμος ΚΕΡΑΤΕΑΣ

    63. Κοινότητα ΚΟΥΒΑΡΑ

    64. Δήμος ΚΡΩΠΙΑΣ

    65. Δήμος ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

    66. Δήμος ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

    67. Κοινότητα ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

    68. Κοινότητα ΣΑΡΩΝΙΔΟΣ

    69. Δήμος ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

    ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    70. Δήμος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    71. Δήμος ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

    72. Δήμος ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

    73. Δήμος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

    74. Δήμος ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

    75. Δήμος ΕΥΟΣΜΟΥ

    76. Πρώην Δημοτικό Διαμέρισμα ΙΩΝΙΑΣ (νυν Τοπικά Διαμερίσματα ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    και ΔΙΑΒΑΤΩΝ) του Δήμου ΕΧΕΔΩΡΟΥ

    77. Δήμος ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

    78. Δήμος ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

    79. Δήμος ΠΕΥΚΩΝ

    80. Δήμος ΠΟΛΙΧΝΗΣ

    81. Δήμος ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

    82. Δήμος ΣΥΚΕΩΝ

    83. Δήμος ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

    84. Δήμος ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

    ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    85. Τοπικό Διαμέρισμα ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ του Δήμου ΝΑΥΠΛΙΟΥ u964 του Νομού ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

    86. Τοπικό Διαμέρισμα ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ του Δήμου ΤΡΙΠΟΛΗΣ του Νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    87. Τοπικό Διαμέρισμα ΛΕΒΑΔΕΩΝ του Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

    88. Τοπικό Διαμέρισμα ΔΡΑΜΑΣ του Δήμου ΔΡΑΜΑΣ του Νομού ΔΡΑΜΑΣ

    89. Τοπικό Διαμέρισμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ του Δήμου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ του

    Νομού ΕΒΡΟΥ

    90. Τοπικό Διαμέρισμα ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ του Δήμου ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ του Νομού ΖΑΚΥΝΘΟΥ

    91. Τοπικό Διαμέρισμα ΠΥΡΓΟΥ του Δήμου ΠΥΡΓΟΥ του Νομού ΗΛΕΙΑΣ

    92. Τοπικό Διαμέρισμα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ του Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ του Νομού

    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

    93. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ του Δήμου ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ του Νομού ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

    94. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΙΛΚΙΣ του Δήμου ΚΙΛΚΙΣ του Νομού ΚΙΛΚΙΣ

    95. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΟΖΑΝΗΣ του Δήμου ΚΟΖΑΝΗΣ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ

    96. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΟΡΙΝΘΟΥ του Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ του Νομού ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    97. Τοπικό Διαμέρισμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ του Δήμου ΣΠΑΡΤΗΣ του Νομού ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    98. Τοπικό Διαμέρισμα ΛΑΡΙΣΗΣ του Δήμου ΛΑΡΙΣΑΣ του Νομού ΛΑΡΙΣΗΣ

    99. Δήμος ΒΟΛΟΥ του Νομού ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    100. Τοπικό Διαμέρισμα ΞΑΝΘΗΣ του Δήμου ΞΑΝΘΗΣ του Νομού ΞΑΝΘΗΣ

    101. Τοπικό Διαμέρισμα ΕΔΕΣΣΗΣ του Δήμου ΕΔΕΣΣΑΣ του Νομού ΠΕΛΛΗΣ

    102. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ του Δήμου ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ του Νομού ΠΙΕΡΙΑΣ

    103. Τοπικό Διαμέρισμα ΠΡΕΒΕΖΗΣ του Δήμου ΠΡΕΒΕΖΗΣ του Νομού ΠΡΕΒΕΖΗΣ

    104. Τοπικό Διαμέρισμα ΣΑΜΙΩΝ του Δήμου ΒΑΘΕΟΣ του Νομού ΣΑΜΟΥ

    105. Τοπικό Διαμέρισμα ΛΑΜΙΕΩΝ του Δήμου ΛΑΜΙΕΩΝ του Νομού ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    106. Τοπικό Διαμέρισμα ΦΛΩΡΙΝΗΣ του Δήμου ΦΛΩΡΙΝΑΣ του Νομού ΦΛΩΡΙΝΗΣ

    107. Τοπικό Διαμέρισμα ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ του Δήμου ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ του Νομού ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 May 2008 - 16:30:36 UTC