Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν πλειστηριάζονται τα όνειρα"
  • [02] Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο

  • [01] "Δεν πλειστηριάζονται τα όνειρα"

    "Όταν πριν από χρόνια είχα καταθέσει την πρόταση ότι η πρώτη κατοικία δεν πλειστηριάζεται κανείς δεν έδωσε προσοχή. Η πρώτη κατοικία να μην πλειστηριάζεται. Να μην αφήνουμε τον δανειολήπτη χωρίς τίποτα να ξαναρχίσει. Δεν μπορεί να πλειστηριάζονται τα όνειρα, οι αναμνήσεις" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και τόνισε ότι "μεταξύ των τραπεζών μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε πτώση κερδών. Στήνεται παιχνίδι με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να απαξιωθεί και να περάσει στα χέρια συγκεκριμένων εφοπλιστών".

    "Ελέξτε τις τράπεζες" είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προς της κυβέρνηση προτείνοντας να θεσμοθετηθεί η ευθεία συνδεση των επιτοκίων με μια σταθερή σχέση με τα επιτόκια της ΕΚΤ.

    [02] Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο

    Μια ανάσα από τα 125 δολάρια βρίσκεται η τιμή του αργού καθώς σήμερα το πρωί κατέγραψε και νέο ιστορικό ρεκόρ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία φθάνοντας στα 124,70 δολάρια το βαρέλι.

    Ανοδικά κινείται και η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας που ήταν το πρωί αυξημένη κατά 85 σεντς ,στα 123,69 δολάρια.

    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει την φρενήρη πορεία του μαύρου χρυσού,καθως οι επενδυτές κατευθύνουν πλέον τα χρήματά τους κυρίως στην αγορά πετρελαίου .Από την αρχή του μήνα η τιμή του αργού έχει αυξηθεί κατά 13%. Μόνο την τελευταία εβδομάδα η τιμή του αργού αυξήθηκε κατά 12 δολάρια στη Νέα Υόρκη και του Μπρεντ κατά 13 δολάρια στπ Λονδίνο.

    "Οι επενδυτές κατευθύνονται στην αγορά πετρελαίου γιατί οι τιμές πηγαίνουν πολύ καλά για αυτούς" τονίζει ο Τάτσουο Καγκεγιάμα ,αναλυτής της εταιρίας Kanetsu Asset Management στο Τόκιο.

    Χθες ,η τιμή του αργού ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 124 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη κατέγραψε απόλυτο ρεκόρ στα (124,61 δολάρια) και του Μπρεντ τα 123 δολάρια ( 123,93 δολάρια) στο Λονδίνο.

    Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης (NYMEX), το αργό παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ φτάνοντας τα 124,49 δολάρια αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης. Στο κλείσιμο είχε φτάσει τα 123,69 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 16 σεντς σε σχέση με την Τετάρτη.

    Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ παράδοσης Ιουνίου έσπασε και αυτό το "φράγμα" των 123 δολαρίων κλείνοντας στα 123,27 δολάρια το βαρέλι.

    Μέσα σε μία εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά περίπου 12 δολάρια στη Νέα Υόρκη και 13 δολάρια στο Λονδίνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 May 2008 - 8:30:24 UTC