Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο η εικόνα της»

  • [01] «Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο η εικόνα της»

    Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, αλλά και την κατάθεση τροπολογίας από την κυβέρνηση για την υπόθεση των ομολόγων.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «τρία επίκαιρα σκάνδαλα» της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «ο ΟΤΕ χάνεται από τον κυριαρχικό έλεγχο της Ελλάδας», ότι «προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την Ολυμπιακή με παρακάλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι σχεδιάζει «να περάσει τροπολογίες ντροπής, για να συγκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων».

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, με τα «τρία αυτά σκάνδαλα» επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση «υπονομεύει την ελληνική οικονομία και την προοπτική της χώρας και ζημιώνει συστηματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

    Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κατεχόμενη από πανικό προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της και υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε έγκαιρα προβλέψει και προειδοποιήσει γι αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις, όταν είχε μιλήσει για το «άνοιγμα της κερκόπορτας» στις ΔΕΚΟ, στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παρακολούθησε ως θεατής τον αφελληνισμό του ΟΤΕ και στη συνέχεια προσπάθησε να συνδιαλλαγεί με τους αγοραστές και χαρακτήρισε την προσφυγή σε νομοθετική ρύθμιση που προωθήθηκε σήμερα στη Βουλή, ως ομολογία του μεγάλου της εγκλήματος. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, με την πολιτική της, έχει δημιουργήσει μεγάλη ζημιά στον ΟΤΕ και στη χώρα.

    Η κυβέρνηση, τόνισε, έχει οδηγήσει σε περιπέτειες τις μεγάλες στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις και την κατηγόρησε ότι δεν προωθεί μεταρρυθμίσεις, αλλά διευθετήσεις συμφερόντων, θέτοντας την οικονομία σε κίνδυνο.

    Αναφερόμενος στην Ολυμπιακή, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση ομολόγησε κυνικά ότι «αντί να δίνει στις Βρυξέλλες τη μάχη της διάσωσης της Ολυμπιακής, πασχίζει να μην ανοίξουν οι φάκελοι της δικής της διαχείρισης στην Ολυμπιακή, της περιόδου 2004-2007».

    Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, «είναι η εικόνα της και όχι το βιος του ελληνικού λαού».

    Συνάντηση με ΔΣ ΕΣΗΕΑ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου είχε το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α) για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του κόμματος, ετέθη υπόψη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ η πλήρης διαφωνία της ΕΣΗΕΑ στην ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων των Δημοσιογράφων με αυτά των δικηγόρων, των γιατρών και των μηχανικών και ζητήθηκε από τον κ. Παπανδρέου η παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ανέφερε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πως το κόμμα του βρίσκεται δίπλα στα αιτήματα των δημοσιογράφων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2007 - 19:30:18 UTC