Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Περιοδείες πριν τις εκλογές
  • [02] Ερευνες στα Ζωνιανά - Νέα ευρήματα

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Περιοδείες πριν τις εκλογές

    "Βρίσκομαι εδώ, ανάμεσά σας, στο τέλος μιας πορείας που μετατρέπει την κρίση μας σε δημιουργική πνοή ενός νέου ξεκινήματος. Βρίσκομαι εδώ για να αναβαθμίσουμε μαζί το ΠΑΣΟΚ, τις αρχές, τις αξίες και την θέληση, που θα το ξαναοδηγήσει στη νίκη" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι νίκη δεν υπάρχει χωρίς στόχους και δεν υπάρχουν στόχοι όταν υπάρχουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, πολιτικές υποκρισίες και ιδεολογικές διγλωσσίες. Και υπογράμμισε ότι "η νίκη υπάρχει μόνο όταν ο λαός πιστεύει ότι αυτοί που την επιδιώκουν την ταυτίζουν με τα συμφέροντά του, όπως τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου μας οδηγούσε σε νίκες, έχοντας δώσει και κερδίσει, όχι τη μάχη των εντυπώσεων, μιας ρητορείας και μιας δημαγωγίας, αλλά έχοντας δώσει και κερδίσει τη μάχη ενάντια στη δεξιά και το κατεστημένο".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ζητά καθαρή εντολή για να προχωρήσει με ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ της ανατροπής και των ρήξεων με τις καθεστωτικές νοοτροπίες, τις προσωπικές στρατηγικές και δεξιές πολιτικές. Και υπογράμμισε ότι βρίσκεται εδώ, μαζί με τον κόσμο για να ξαναχαράξουν μαζί τις διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ από τους αντιπάλους του και από αυτούς που θέλουν να το εξομοιώσουν με αυτούς. Κάνοντας κριτική τόσο στις πολιτικές που στο παρελθόν αποξένωσαν το ΠΑΣΟΚ από την κοινωνική του βάση, όσο και στις σημερινές αντιλήψεις που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να γίνει "Καραμανλής στην θέση του Καραμανλή".

    "Βρίσκομαι εδώ για να ξανακάνουμε μαζί το ΠΑΣΟΚ κίνημα λαού, δυνατό σαν τη γροθιά της νέας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων που δεν διψούν για εξουσία, αλλά για μια νέα πολιτική ουσία με κοινωνική προοπτική", είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι πρέπει να ξαναγίνει επίκαιρη η επαγγελία του Ανδρέα Παπανδρέου για ένα ριζικό κοινωνικό μετασχηματισμό που θα απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτή η επαγγελία του Ανδρέα Παπανδρέου και αυτός ο κοινωνικός μετασχηματισμός είναι η απάντηση στα πραγματικά διλήμματα της σύγχρονης εποχής, συνισταμένη των οποίων είναι "αν θέλουμε τη βαρβαρότητα του ισχυρότερου που επιβάλλει το δίκιο του ή το σοσιαλισμό που πιστεύει στον άνθρωπο και ξαναζωντανεύει τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο".

    Είπε ότι μαζί με τον κόσμο από το Ηράκλειο στέλνει το μήνυμα ενός μεγάλου ναι στις ισότιμες σχέσεις με τους κοινωνικούς εταίρους που συμφωνούν για την ανάγκη μιας νέας εθνικής στρατηγικής και ενός νέου πατριωτισμού, το πλαίσιο των οποίων ανέπτυξε.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι βρίσκεται στην Κρήτη και ως "προσκυνητής" μιας παράδοσης δημοκρατικών αγώνων και ενός πολιτικού φιλελευθερισμού, που ξεκινά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, συνεχίζεται με τους ανένδοτους αγώνες του Γεωργίου Παπανδρέου και τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, που σήμερα πρέπει να ξαναστηθεί όρθιος, ακέραιος και μαχητικός απέναντι σε κάθε μορφής νεοφιλελευθερισμό, που απεργάζεται τη συρρίκνωση και την αμφισβήτηση της δημοκρατίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτή η δημοκρατική παράδοση πρέπει να ξαναζωντανέψει και να δώσει περιεχόμενο στην εντολή της 11ης Νοεμβρίου, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι ικανός πολιτικός είναι ο αυτόνομος πολιτικός που νικά "χωρίς να παραδίδει την ψυχή του στις δυνάμεις του 1965 και του 1989" και εκείνος που μπορεί να ακούει για να λύνει τα προβλήματα του πολίτη.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι μόνο η έμπνευση ενός πολιτικού και μιας πολιτικής που δίνει στη διακυβέρνηση σοσιαλιστικό περιεχόμενο και όραμα στη διαχείρισή της: "θα κινητοποιήσει τις δυνάμεις της προόδου και θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ζωντανό, ικανό να νικήσει τον κάθε Καραμανλή", επειδή θα είναι αποτελεσματικότερο στη δημοκρατική διακυβέρνηση και την κοινωνική αλλαγή.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε στοιχεία της νέας εθνικής στρατηγικής, όπως την αλλαγή του εκλογικού νόμου "που θα απαλλάξει το πολιτικό προσωπικό από σχέσεις πελατειακής εξάρτησης", την ενίσχυση όλων των μηχανισμών διασφάλισης και, όταν χρειάζεται, επιβολής της διαφάνειας στην πολιτική ζωή, την προώθηση ενός νέου "Καποδίστρια", τον εμπλουτισμό του πολιτεύματος με στοιχεία άμεσης δημοκρατίας μέσω της ενεργοποίησης και της διεύρυνσης των δυνατοτήτων δημοψηφίσματος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανεξαρτησία των ΜΜΕ, λέγοντας "τέρμα στην εκκρεμότητα για το θεσμικό τους πλαίσιο, τέρμα στην κρατική πολιτική των αδιαφανών ρυθμίσεων". Επίσης, τάχθηκε υπέρ καθιέρωσης ισότιμων και καθαρών σχέσεων μεταξύ κομμάτων, κράτους και επιχειρηματιών. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι οι διαφορές στο ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά δεν είναι μόνο οικονομικές και διαχειριστικές, αλλά ιδεολογικές, πολιτικές, κοινωνικές, αξιακές και ηθικές και έκανε λόγο για "δύο κόσμους, καθώς η δεξιά υπηρετεί τους λίγους, τους ισχυρούς και τους προνομιούχους και εμείς είμαστε η φωνή των αδυνάμων".

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου, ώστε "να πάμε στο δρόμο της ρήξης που θα φέρει τη νίκη πάνω στους κακούς εαυτούς μας την ερχόμενη Κυριακή και στους αντιπάλους μας την Κυριακή των επόμενων εκλογών, αφήνοντας πίσω όσα και όσους μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν και ξεκινώντας και ξεκινώντας το μεγάλο νικηφόρο ταξίδι στο δρόμο των αρχών, των αξιών και των ονείρων μας".

  • ** Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η περιοδεία του οποίου στην Κρήτη ολοκληρώνεται το βράδυ, παραβρέθηκε σήμερα στην παρέλαση στο Ρέθυμνο για την επέτειο των 141 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. "Τιμούμε τη μεγάλη συμβολική πράξη θυσίας για την Κρήτη και την πατρίδα. Το Αρκάδι συμβολίζει στη μνήμη μας τους αγώνες του ελληνικού λαού για τις αξίες της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Οι αγώνες για τις αξίες πάντα δικαιώνονται", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου μετά τη λήξη της παρέλασης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου κατέθεσε στεφάνι.

    Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου

    Πρόσκληση προς τους πολίτες να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του από τα γραφεία της Χαρ. Τρικούπη.

    Και πρόσθεσε ότι «η επόμενη μέρα θα βρεί το ΠΑΣΟΚ ενωμένο», αλλά «πρέπει να το βρει και πιο ισχυρό».

    Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την παράταξη να τον προτιμήσει ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου, όπως είπε, «να μπορέσω να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά το στοίχημα της ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά το στοίχημα της αποσαφήνισης της κεντροαριστερής λαϊκής, ριζοσπαστικής, φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ, να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά στις επόμενες επικείμενες εκλογές τον κ. Κ. Καραμανλή και τη δεξιά».

    Διότι, όπως τόνισε, «αντίπαλός μας είναι η δεξιά, ο κ. Καραμανλής, η κυβέρνησή του και οι σκληρές ταξικές πολιτικές που εφαρμόζει».

    Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από όσους ανήκουν στην παράταξη και αγαπούν το ΠΑΣΟΚ, «να πορευτούμε μαζί», για «να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, όπως την έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974».

    Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Λάρισα

    "Τί θέλουμε; Ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, που έχει προοπτική νίκης, ή εκείνο που έχει συμβιβαστεί με την ηττοπάθεια και την μακρά παραμονή στην αντιπολίτευση; Εμείς επενδύουμε στην ενότητα και τη νίκη, έχουμε συλλογική στρατηγική νίκης. Είμαστε το μεγάλο κοινωνικό πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ".

    Τα παραπάνω δήλωσε από τη Λάρισα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση οπαδών και φίλων του Κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών της Κυριακής, ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι δεν καλούνται να απαντήσουν μόνο σχετικά με το ποιος θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 12 Νοεμβρίου ή τι θα συμβεί στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά να αποφασίσουν για την επόμενη δεκαετία. Γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται και θα διαμορφώσει τις επιλογές της επόμενης δεκαετίας, εφόσον το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο νικητής των ερχόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών.

    Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση, τόσο κατά της κυβέρνησης και του Κώστα Καραμανλή, όσο και κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων.

    Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός "θεωρεί ότι κινείται μόνος του στο πολιτικό σκηνικό και άνοιξε όλα τα θέματα με άτσαλο και αδέξιο τρόπο". Ειδική αναφορά έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι στις 12 Νοεμβρίου, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να οργανωθεί διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για το θέμα αυτό. Χρειάζεται, ανέφερε, αναπτυξιακή προσέγγιση της λειτουργίας του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Ακόμη, υποστήριξε ότι "ο Κ. Καραμανλής κάθεται πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα", που λέγεται "μεσαίο εισόδημα".

    Επίσης, μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι "την περίοδο '95 -'96 το ΠΑΣΟΚ διέρρηξε τους πολιτικούς και συναισθηματικούς του δεσμούς με τους αγρότες", υπογράμμισε την ανάγκη τριτογεννοποίησης της αγροτικής παραγωγής, δηλαδή σύνδεση των αγροτών με τα ερευνητικά κέντρα και τα πορίσματά τους, ως προς τις καλλιέργειες και τα αγροτικά προϊόντα και εναρμόνισή τους με τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών.

    Μιλώντας γενικότερα για την ανάπτυξη της χώρας αναφέρθηκε σε ένα μεταβιομηχανικό μοντέλο ανάπτυξης για την ανάγκη ριζικού μετασχηματισμού του κράτους.

    Όσον αφορά τα εσωκομματικά σε ένα σημείο του λόγου του διερωτήθηκε: "Γιατί θέλουμε την εξουσία; Θέλουμε έναν αντι-Καραμανλή; Είμαστε εξουσιομανείς; Όχι. Αλλά, "όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Είναι εξουσιομανής και διψασμένος για εξουσία ο ηλικιωμένος που στις 15 Σεπτέμβρη αγωνιούσε αν το ΠΑΣΟΚ θα γίνει κυβέρνηση; Ήθελε να γίνει υπουργός ή διοικητής Οργανισμού; Ήθελε ελπίδα, αλλά, φαίνεται ότι γεμίσαμε όψιμους μέσης ηλικίας αντιεξουσιαστές, που χορτασμένοι από την εξουσία και από την παραμονή σε υπουργεία για είκοσι χρόνια έχουν την άνεση να αδιαφορούν για την εξουσία στο όνομα του λαού. Από το ΠΑΣΟΚ των βολεμένων μονίμων μεγαλοστελεχών που συνασπίζονται, μπας και βρεθεί κάποιος να αλλάξει την κατάσταση, γιατί φοβούνται ότι δεν θα έχουν ρόλους. Να μη φοβούνται, υπάρχουν ρόλοι. Όλοι μαζί θα είμαστε στην υπηρεσία του λαού", κατέληξε.

    Συνέντευξη Κ.Σκανδαλίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    H 11η Νοεμβρίου πρέπει να αποτελέσει για το ΠΑΣΟΚ το σταθμό μιας νικηφόρας πορείας, δηλώνει ο υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τονίζει ότι το θέμα δεν είναι, τόσο, ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ποιου ΠΑΣΟΚ θα ηγείται. Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης αποδίδει την ήττα του Κινήματος στο ότι "χάθηκε στη διαχείριση" και δεσμεύεται ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος πρώτα του μελήματα θα είναι η ανασυγκρότηση του κόμματος και η νίκη στις επόμενες εκλογές.

    ΕΡ: Αυτή την περίοδο το ΠΑΣΟΚ διχάστηκε μέχρι τη βάση του. Πόσο εύκολο είναι για τα απλά μέλη να ξεχάσουν την ακραία, μερικές φορές, αντιπαράθεση και να καθίσουν πάλι δίπλα δίπλα; Και πόσο εύκολη είναι η συνύπαρξη στην ηγεσία του Κινήματος;

    ΑΠ: Η βάση του ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία των σκεπτόμενων ψηφοφόρων μας, δεν έχει διχαστεί. Ναι, έχει πικραθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, έχει απογοητευθεί από την ανόητη κατά τη γνώμη μου αντιπαράθεση των στρατών, από την απουσία του πολιτικού διαλόγου που θα ήθελε για την πορεία μας από δω και πέρα, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη, ότι μπορεί η 11η Νοεμβρίου να αποτελέσει το σταθμό μιας νέας νικηφόρας πορείας. Προς την κατεύθυνση αυτή εργάζομαι και θα συνεχίσω να εργάζομαι.

    Το ΠΑΣΟΚ, οφείλει στη χώρα, στους πολίτες, στους ανθρώπους που πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες του, να συνεχίσει ενωμένο, σε άλλη ρότα, που θα του επιτρέψει την επανασύνδεση του με την κοινωνία, τα συμφέροντα της οποίας έχει ταχθεί να υπηρετεί.

    Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, αυτόν θα ακολουθήσουμε.

    ΕΡ: Σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τη στάση του εκλογικού σώματος το πρόσωπο του Προέδρου που θα εκλεγεί; Πιστεύετε ότι είναι το πρώτο κριτήριο για τον Έλληνα ψηφοφόρο;

    ΑΠ: Τα πρόσωπα έχουν την σημασία τους. Αλλά σπουδαιότερο των προσώπων είναι η πολιτική που εκφράζουν, η πολιτική που δεσμεύονται να ακολουθήσουν. Γι αυτό από την πρώτη στιγμή φωνάζω ότι από τον διάλογο που γίνεται όλο αυτό το διάστημα πρέπει να εξαφανιστεί τελείως η παραπολιτική. Γι αυτό λέω και ξαναλέω, ότι το θέμα δεν είναι ποιος θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, αλλά ποιου ΠΑΣΟΚ θα ηγηθεί.

    Και οι τρεις μας μπορούμε να νικήσουμε, αν το ΠΑΣΟΚ αλλάξει. Κανένας μας δεν νικά, αν το ΠΑΣΟΚ μείνει το ίδιο.

    ΕΡ: Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει καλύτερα αποτελέσματα αν εμφανιστεί στο εκλογικό σώμα ως ένα διαφορετικό κόμμα, ή ως ένας καλύτερος διαχειριστής της εξουσίας;

    ΑΠ: Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει πετυχημένες εξετάσεις διαχείρισης με επιδόσεις που μοιάζουν απλησίαστες για την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Δεν χάσαμε γιατί δεν ήμασταν καλοί διαχειριστές. Χάσαμε γιατί χαθήκαμε στην διαχείριση, απομακρυνθήκαμε από την κοινωνία, από τις ανάγκες και τα θέλω της.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα -διαχειριστής της εξουσίας. Είναι κίνημα αλλαγών και ανατροπών που πρεσβεύει ένα διαφορετικό τρόπο άσκησης της εξουσίας και του μοντέλου διακυβέρνησης.

    Η διάγνωση του 2004, αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα, ήταν σωστή. Δεν ακολουθήθηκε, δεν αλλάξαμε, χάσαμε.

    ΕΡ: Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τα ΜΜΕ και τα οικονομικά συμφέροντα και στις "παρεμβάσεις" τους στην πολιτική ζωή. Πιστεύετε ότι έχουν συμβολή στη διαμόρφωση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος και με ποιο τρόπο; Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τη δράση τους;

    ΑΠ: Δεν μου αρέσει, δεν είμαι της λογικής να φορτώνω τα λάθη και τις αδυναμίες μου, σε τρίτους. Ο πιο γρήγορος αλλά δύσκολος δρόμος είναι αυτός της ειλικρινούς αυτοκριτικής. Το να κοιτάς την αλήθεια κατάματα. Συμφέροντα, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Θα κάνουν την δουλειά τους. Το ερώτημα είναι αν κάναμε εμείς τη δουλειά μας σωστά. Δεν την κάναμε. Η απάντηση στα περίφημα εξωθεσμικά κέντρα είναι απλή αλλά είναι συλλογική. Μόνο ένα ΠΑΣΟΚ εύρωστο, δημοκρατικό, συλλογικό μπορεί να διασφαλίσει την πολιτική του αυτονομία. Κανείς μόνος του δεν το μπορεί. Γιατί ένα ΠΑΣΟΚ, ξεκάθαρο, μεγάλο, δυνατό, νικηφόρο είναι η καλύτερη απάντηση

    ΕΡ: Ποια θα είναι η πρώτη σας προτεραιότητα αν εκλεγείτε Πρόεδρος του Κινήματος;

    ΑΠ: Να εφαρμόσω όλα αυτά που παρουσίασα ως θέσεις και προτάσεις για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Να το ανασυγκροτήσω, να το οδηγήσω στη νίκη, εδραιώνοντας μια νέα συλλογικότητα και μια νέα σχέση με τους πολίτες, με την κοινωνία. Να δημιουργήσω με αιχμή του δόρατος το ΠΑΣΟΚ, την κυβερνώσα Αριστερά που θα εφαρμόσει τις πολιτικές που θα οδηγήσουν την δημοκρατική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος. Και να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους πολίτες για το πώς θα διασφαλίσουμε το δικαίωμα τους στην ευημερία. Γιατί όλοι έχουν θέση κάτω από τον ήλιο της προόδου και της ευημερίας για τη χώρα.

    Αύριο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το Σάββατο συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου

    [02] Ερευνες στα Ζωνιανά - Νέα ευρήματα

    Συνεχίζεται και σήμερα, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, η αστυνομική επιχείρηση, παρουσία εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερις οικίες, στο κτίριο βιολογικού καθαρισμού λυμάτων της κοινότητας, σε αποθήκες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, κατασχέθηκαν συνολικά:

    - Εκρηκτική ύλη (αμμωνιοδυναμίτιδα) βάρους δώδεκα κιλών.

    - Τέσσερα βαρέλια με υπολείμματα χασίς σε αποθήκη που λειτουργούσε ως εργαστήριο-συσκευαστήριο ναρκωτικών ουσιών.

    - Σαράντα σάκοι με σπασμένους κορμούς δενδρυλλίων χασίς.

    - Ένα πιστόλι Browning high-power 9 mm, τρεις γεμιστήρες, εκατό φυσίγγια των 9 mm, καθώς και ποσό 245.000 ευρώ, του οποίου εξετάζεται η προέλευση.

    - Ένα κλεμμένο φορτηγό που είχε πυρποληθεί από άγνωστους δράστες.

    - Τέσσερα κλεμμένα ΙΧ αυτοκίνητα που επίσης είχαν πυρποληθεί.

    - Δύο κλεμμένα ΙΧ αυτοκίνητα και

    - έξι κλεμμένες μοτοσικλέτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 November 2007 - 17:30:34 UTC