Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Παπαρήγα: Το μάρμαρο θα το πληρώσει ο λαός

  • [01] Α.Παπαρήγα: Το μάρμαρο θα το πληρώσει ο λαός

    Τα μέτρα που εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην 72η ΔΕΘ δεν είναι παροχές που θα ανακουφίσουν τον λαό και θα βελτιώσουν τη θέση του, αλλά είναι «μπίζνες για ψήφους» και «δόλωμα» για να αυξηθεί η πελατεία των Τραπεζών για δάνεια, δήλωσε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, σήμερα, κατά την επίσκεψή της στη ΔΕΘ.

    Στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα χρήματα για την υλοποίηση αυτών των μέτρων απάντησε ότι «το μάρμαρο θα το πληρώσει ο λαός». Για το ΚΚΕ, είπε,παροχές θα ήταν η καθιέρωση κατώτατου μισθού 1400 ευρώ (μικτά) και κατώτατης σύνταξης 1160 ευρώ, η διασφάλιση σταθερής δουλειάς, ανθρώπινου εισοδήματος, λαϊκής στέγης, δωρεάν υγείας και παιδείας.

    Ως προς τις εκλογές της Κυριακής, η κα Παπαρήγα είπε ότι το ζητούμενο για τον λαό δεν είναι η εναλλαγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.Και πρόσθεσε ότι η μη αυτοδυναμία θα είναι μια «μερική νίκη» και το ΚΚΕ θα πάρει υπόψη του δύο στοιχεία:Πόσο θα μειωθεί η δύναμη του δικομματισμού στις εκλογές και πόσο θα αυξηθεί η δύναμη του ΚΚΕ.

    Για τη στάση του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το κόμμα δεν μπορεί να κάνει σκόντο στις θέσεις του για να πάρει ψήφους. Επιδιώκει να δοθεί ένα γερό χαστούκι στον δικομματισμό και να χαλάσουν τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια, τόνισε.

    Αναφερόμενη στον ΣΥΝ, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές έχουμε και προγραμματικές διαφορές, ενώ από το 1996 και κυρίως από το 2000 και μετά, το κοινωνικό ακροατήριο του ΣΥΝ δεν ταυτίζεται με το κοινωνικό ακροατήριο του ΚΚΕ. Κατηγόρησε το ΣΥΝ ότι δεν έχει ταξική συνείδηση,ενώ είπε ότι υπάρχει και ζήτημα αξιοπιστίας του,καθώς συνεργασίες του παρελθόντος κατέληξαν σε περιπέτειες τις οποίες η κ. Παπαρήγα τόνισε πως δεν θέλει να ξαναπεράσει.

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις τους στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τη στάση τους απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    «Με τη στρατηγική που έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα δεν είναι δυνατόν να παίξει η Ελλάδα θετικό ρόλο στο Κυπριακό και το Παλαιστινιακό,ούτε να αποτρέψει προβλήματα, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό όνομα της ΠΓΔΜ»,είπε.

    Ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια και η περιοχή θα μετατραπεί σε πυριτιδαποθήκη,τόνισε η κα Παπαρήγα.

    Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν ανάμεσα σε νεαρούς με μολότοφ και αστυνομικούς μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου, στο οποίο εντάσσονται προβοκάτορες,ομάδες που προκαλούν επεισόδια και δυνάμεις καταστολής.Το άσυλο πρέπει να το περιφρουρήσει το πανεπιστημιακό κίνημα, είπε.

    Η κα Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε νωρίτερα με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και ενημερώθηκε για τα στοιχεία που συνθέτουν την 72η ΔΕΘ.

    Επισκέφθηκε, επίσης, εργαζόμενους της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ) που κάνουν απεργία πείνας στην πλατεία της ΧΑΝΘ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 September 2007 - 14:30:27 UTC