Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Παπαρήγα: Το μάρμαρο θα το πληρώσει ο λαός
  • [02] Αποκαλύφθηκε σήραγγα της εποχής του Χριστού

  • [01] Α.Παπαρήγα: Το μάρμαρο θα το πληρώσει ο λαός

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ότι οι εξαγγελίες των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων δεν ανακουφίζουν τον εργαζόμενο και ότι στο μέλλον το μάρμαρο θα το πληρώσει ο λαός, ενώ ζήτησε την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα σχολικά είδη.

    "Παροχές εννούμε", υπογράμμισε η κ.Παπαρήγα, "τη σταθερή δουλειά, τους ανθρώπινους μισθούς, τη δωρεάν παιδεία και υγεία".

    "Οι διαφορές μας με τα δύο μεγάλα κόμματα είναι η ταξική πολιτική των επιλογών τους".

    Σε ομιλία χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, η γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε 'ότι στις 16 Σεπτεμβρίου δεν κρίνεται η ανατροπή της εξουσίας, αλλά το χτύπημα στο δικομματικό σύστημα εναλλαγής και συναλλαγής και κάλεσε να ψηφίσουν ΚΚΕ όσοι συμφωνούν μαζί του ότι επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ έπεσε το βιοτικό επίπεδο, συρρικνώθηκαν τα δικαιώματα κι έγινε πιο έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας.

    Η κ. Παπαρήγα απευθύνθηκε σε όσους αισθάνονται προδομένοι και εξαπατημένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους να αντιληφθούν ότι και τα δύο κόμματα, καθένα με τον τρόπο του, θέτουν εκβιαστικά διλήμματα. «'Η Καραμανλής ή ακυβερνησία», η ΝΔ, «ή Παπανδρέου ή αλλιώς δεξιά τραγωδία», το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε.

    «Τέτοια εκβιαστικά διλήμματα σας απευθύνουν εδώ και πολλά χρόνια. Θα τα νιώσετε ακόμα πιο πολύ την άλλη μέρα των εκλογών αν δεν τους γυρίσετε την πλάτη», είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Χρόνια τώρα λένε ή παντελώς άνεργος ή μερική απασχόληση για 4 μήνες, 8 μήνες, άντε και 1 χρόνο. Ή θα χρεοκοπήσει το ασφαλιστικό σύστημα ή θα δεχθείτε να δίνετε περισσότερες εισφορές, να δουλεύετε ως τα 67 και αύριο ως τα 70 και 71».

    Ανέφερε ότι δεν αξίζει να ψάχνει κανείς τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε: «Οι διαφορές είναι δευτερεύουσες, επιφανειακές. Η μόνη εμφανής διαφορά είναι ο ανταγωνισμός για τη νομή της κυβερνητικής εξουσίας. Προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι τσακώνονται για το ποιος εγγυάται τη λαϊκή ευημερία και ασφάλεια και ποιος την εχθρεύεται. Τσακώνονται μεταξύ τους για τις συντάξεις και τα επιδόματα, για τα βοηθήματα, όταν ο ένας εξαγγέλλει ένα πενιχρότατο - προσβλητικό για το λαό ποσό, ο άλλος προσθέτει μερικά σεντς».

    Κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για «θεατρινίστικη πολιτική βεντέτα» και είπε ότι το ΚΚΕ δεν παρασύρθηκε σε χαρακτηρισμούς των προσώπων.

    Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αφήνει πόρτες και παράθυρα ανοικτά για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, εξ ου και η ήπια κριτική που κάνει στην ελληνική και ευρωπαϊκή σοδιαλδημοκρατία».

    [02] Αποκαλύφθηκε σήραγγα της εποχής του Χριστού

    Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν 70 μέτρα μίας σήραγγας που ανάγεται στην εποχή του Χριστού και απ΄όπου διέφυγαν οι κάτοικοι της ιερής πόλης κατά την πολιορκία της από τους Ρωμαίους το έτος 70, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό Τμήμα Αρχαιοτήτων.

    Πρόκειται για μία σήραγγα που χρησιμοποιείτο ως σύστημα διοχέτευσης του νερού στην αρχαία εποχή.

    Σε ορισμένα σημεία φθάνει τα τρία μέτρα ύψος και υποστηρίζεται από αγκωνόπετρες.

    Η σήραγγα διατρέχει τη δεξαμενή του Σίλο που βρίσκεται στο σημερινό παλαιστινιακό προάστιο Σίλουαντ και φθάνει έως τη βάση του Τείχους των Δακρύων, τελευταίο ίχνος του εβραϊκού Ναού που καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το έτος 70.

    Κέρματα και θραύσματα δοχείων της ρωμαϊκής εποχής, η οποία προηγείται της κατάκτησης της πόλης το 70, ανακαλύφθηκαν στη σήραγγα, της οποίας μόνον το νότιο τμήμα, έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αποκαλύφθηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 September 2007 - 10:30:28 UTC