Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις πληγείσες περιοχές ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Στις πληγείσες περιοχές ο Γ.Παπανδρέου

    "Ζούμε απόψε, όλοι μαζί, μια νύχτα από αυτές που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Σέρρες, επισκέφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες τις πληγείσες περιοχές της Ηλείας και ενημερώθηκε για την κατάσταση, στο Δημαρχείο της Ζαχάρως, από εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "οι ανθρώπινες ζωές, η ανθρώπινη τραγωδία, η βιβλική αυτή καταστροφή είναι κάτι που πολύ δύσκολα περιγράφεται".

    Επίσης έκανε λόγο για "μεγάλες ευθύνες", αλλά, πρόσθεσε, "δεν είναι η στιγμή να συζητήσουμε για αυτές", διότι τώρα "είναι στιγμή συμπαράστασης, βοήθειας, αλληλεγγύης".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το χωριό Ανήλιο, το οποίο έχει παραδοθεί στις φλόγες, όπου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Τριφυλλίας και Ολυμπίας, κύριο Χρυσόστομο.

    Ο Γ.Παπανδρέου διέκοψε την προεκλογική του περιοδεία

    «Την τήρηση ενός λεπτού σιγής για περισυλλογή και μνήμη γι αυτούς που χάθηκαν στον Ταΰγετο και την Ηλεία, όπως και γι αυτούς που χάθηκαν σε άλλες περιοχές της πατρίδας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε». Αυτό ζήτησε, εμφανώς συγκινημένος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στις Σέρρες, όπου η έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο τον οδήγησε στη δραματική συντόμευση της προγραμματισμένης προεκλογικής του ομιλίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά είπε ότι «διακόπτω τώρα την προεκλογική μου εκστρατεία και φεύγω για να επισκεφθώ τις πληγείσες περιοχές», ενώ αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για σήμερα ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

    «Σήμερα ζούμε μέρα τραγική. Είναι μέρα πένθους για τις ζωές που χάθηκαν. Για τα δάση που καίγονται Γι αυτό το όμορφο ελληνικό περιβάλλον που καταστρέφεται. Για την οικονομία που ισοπεδώνεται στις περιοχές των πυρκαγιών. Είμαστε μαζί απόψε. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Παρακολουθούμε με έκπληξη, αγανάκτηση και βαθιά λύπη τις εικόνες μιας βιβλικής καταστροφής. Συμπάσχουμε απόψε μαζί με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, ανασφάλειας και φόβου. Υπό άλλες συνθήκες θα θέλαμε να είναι μια βραδιά γιορτής. Θα καταθέταμε ενώπιόν σας τα οράματα μας και τις δεσμεύσεις μας. Το σχέδιό μας για την Ελλάδα που θέλουμε, με δυνατή φωνή και δίκαιη κοινωνία για όλους. Θα καταθέταμε το σχέδιό μας για τις Σέρρες. Θα λέγαμε πως υπάρχει άλλος δρόμος. Σήμερα το μήνυμά μας προέχει να είναι μήνυμα ανθρωπιάς και συμπαράστασης προς τους συμπολίτες μας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, με όσα βλέπουμε και ακούμε. Είμαστε συντετριμμένοι. Σήμερα θέλω να στείλουμε μαζί ένα μήνυμα αλληλεγγύης από τα βάθη της καρδιάς μας. Σύντομα θα βρεθώ κοντά τους» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην μόλις πέντε λεπτών ομιλία του και ευχαριστώντας τους συγκεντρωμένους για τη στάση τους.

    Ραγκούσης για ομόλογα - δημοσκοπήσεις και φωτιές

    Ερώτηση προς την κυβέρνηση αν επιβεβαιώνει ή όχι τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Γιώργος Ζορμπάς φέρεται να πιέζεται να παραιτηθεί από την Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, απηύθυνε σήμερα το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον κ. Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στην κριτική που έχουν ασκήσει για το θέμα.

    Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό, ο κ. Ραγκούσης μίλησε για «πρωτοφανή εμπαιγμό» από τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος, όπως είπε, έφθασε στο «κωμικό σημείο» να «επαναλαμβάνει εναντίον του εαυτού του όσα έλεγε το 2004».

    Και πρόσθεσε:

    «Αλίμονο σε όσους δεν κατάλαβαν τι είπε ο πρωθυπουργός, αλίμονο σε όσους πήραν στα σοβαρά όσα είπε και ότι έκανε μεταρρυθμίσεις».

    Ερωτηθείς σχετικά με την εξαγγελία του υφυπουργού Οικονομίας Π.Δούκα, από το «παράθυρο» τηλεοπτικού σταθμού, όπως σημείωσε, περί κατάργησης του φόρου κληρονομιάς, ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε ότι μια κυβέρνηση που δηλώνει ότι δεν μπορεί να καταρτίσει προϋπολογισμό και, γι αυτό, πηγαίνει σε εκλογές, εκτίθεται με παρόμοιες «έωλες και ατεκμηρίωτες εξαγγελίες».

    Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τη νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ύστερα και από τη δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, χθες στην Καρδίτσα, δήλωσε ότι «ζούμε σήμερα αυτό που δεν μπορεί παρά να αποτυπώσουν οι δημοσκοπήσεις αύριο». Επανέλαβε, επίσης, ότι όσα λιγότερα λέει κάποιος για τις αυγουστιάτικες δημοσκοπήσεις, τόσο λιγότερο κινδυνεύει να εκτεθεί.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε στις πυρκαγιές, δηλώνοντας ότι δεν είναι ώρα για κριτική, παρ' ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πολλά στοιχεία και θα μπορούσε εύκολα να την κάνει.

    Η ώρα αυτή θα έρθει σύντομα, είπε κ. Ραγκούσης, που ανακοίνωσε και τη μετάβαση στην περιοχή κλιμακίου του Κινήματος, που αποτελούν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Μπένος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 August 2007 - 4:30:14 UTC