Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Το έργο είναι το κριτήριο της αξιοπιστίας μας"
  • [02] Υποψήφιος και στις Σέρρες ο Α. Αλαβάνος

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Το έργο είναι το κριτήριο της αξιοπιστίας μας"

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής. To απόγευμα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το κτίριο του ΦΙΞ που θα στεγάσει το μουσείο σύγχρονης τέχνης και αργότερα την Πλατεία Κεραμεικού στην οδό Πειραιώς.

    "Αντιπαραθέτουμε το έργο μας απέναντι στον λαϊκισμό και την διαστρέβλωση", τόνισε χθές ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, κατά την τελετή θεμελίωσης στη Δράμα, κτιρίου Στήριξης Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

    "Η κοινωνική ευαισθησία, η κοινωνική αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη, δεν μετριέται με εύκολα λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα. Το έργο είναι το κριτήριο της αξιοπιστίας του καθενός. Εμείς αντιπαραθέτουμε το έργο μας απέναντι και στον λαϊκισμό και στην διαστρέβλωση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Το Κέντρο είναι προϋπολογισμού 2εκατ. 100 χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα είναι έτοιμο στις 31/8/2008.

    Συνεδριάσεις κομματικών οργάνων της ΝΔ-Περιοδείες Κ.Καραμανλή

    Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή θα συνεδριάσει αύριο στις 13:00 μμ, το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας με θέμα τις εκλογές.

    Εξ άλλου, την Πέμπτη θα συνέλθει σε κεντρικό αθηναϊκο ξενοδοχείο η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, όπου θα μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε σήμερα ορισμένες από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει το κόμμα στο προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα Αγρίνιο την 1η Σεπτεμβρίου, Λάρισα στις 2 του μηνός, Ηράκλειο στις 10, Θεσσαλονίκη στις 12 και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14.

    Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί πολλές ακόμη περιοχές της χώρας.

    Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας

    Καμία δέσμευσή μας δεν εγκαταλείπεται δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος στους πολίτες της Δράμας, που είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το κτίριο της Νομαρχίας, για να παρακολουθήσουν την τελετή ονοματοδοσίας του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας σε αίθουσα Προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Πρώτο βήμα είναι η άμεση νομοθέτηση των ρυθμίσεων που ήδη έχουμε καταθέσει στη Βουλή» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Συγκροτούμε Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, χορηγούμε, από τις αρχές του 2008, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, αυξάνουμε περισσότερο το επίδομα ανεργίας και, βέβαια, αυξάνουμε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις του ΟΓΑ. Όλα αυτά αποτελούν βασικά συστατικά του επόμενου προϋπολογισμού».

    Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, αναφερόμενος στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, έκανε λόγο για κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς -όπως είπε- θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. «Για μας υπάρχει μόνο ένας δρόμος, ο δρόμος του έργου και του αποτελέσματος, ο δρόμος των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «αυτή τη στρατηγική ζητάμε να επικυρώσουν με την ψήφο τους οι Έλληνες στις εκλογές. Προχωράμε μπροστά για νέα ισχυρή εντολή ώστε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τη στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων».

    Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την αντιπολίτευση για μηδενιστική αντίληψη απέναντι στο έργο της κυβέρνησής του. Προέβλεψε, δε, ότι το επόμενο διάστημα θα κορυφωθεί η οξύτητα και η πόλωση από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Δήλωσε ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει αυτόν το δρόμο: «Απόφαση μας είναι να τους αφήσουμε μόνους στον κατήφορο που ακολουθούν. Οι πολίτες έχουν καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και τις απορρίπτουν. Εμείς προασπίζουμε το ήπιο πολιτικό κλίμα, γυρίζουμε την πλάτη σε πρακτικές που στο παρελθόν οδήγησαν στο διχασμό. Κοιτάμε μπροστά. Σεβόμαστε όλους τους πολίτες. Είμαστε περήφανοι για το έργο μας και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

    Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου λέγοντας πως τα θετικά αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησής του, τα τριάμισι αυτά χρόνια, αναγνωρίζονται από τους διεθνείς οργανισμούς και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αναφερόμενος -με αφορμή την ονοματοδοσία του αμφιθεάτρου- στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, τόνισε πως οι παρακαταθήκες του είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρες παρά ποτέ.

    Τέλος, προσφωνώντας τον πρωθυπουργό, ο νομάρχης Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης είπε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο στο νομό του από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε να γίνουν και άλλα για να καλυφθεί το αναπτυξιακό έλλειμμα στην περιοχή.

    [02] Υποψήφιος και στις Σέρρες ο Α. Αλαβάνος

    Υποψήφιος βουλευτής και στο νομό Σερρών, εκτός από το Ηράκλειο της Κρήτης, θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στις 8.30μ.μ. στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

    Ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε τις Σέρρες και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε επισήμανε πως επέλεξε το Ηράκλειο και τις Σέρρες για να δώσει έμφαση στην περιφέρεια και να ενισχύσει ποσοτικά και ποιοτικά την παρουσία του ΣΥΝ στις συγκεκριμένες περιοχές.

    Σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, παρατήρησε: «Δυστυχώς πρωθυπουργός αυτής της χώρας δεν είναι ο κ. Καραμανλής αλλά ο κ. Λούλης. Μας κυβερνούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά κάνουν ένα μεγάλο λάθος γιατί βλέπουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και όχι τις δυνάμεις της Αριστεράς. Η κυβέρνηση πηγαίνει στις εκλογές με τη συνταγματική αναθεώρηση νεκρή, με τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων της στο καλάθι των αχρήστων».

    Οσον αφορά στην προεκλογική αντιπαράθεση Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου σχολίασε: «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Οι μεγάλες μάχες πάνω σε πολιτικά ζητήματα έγιναν ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον Συνασπισμό».

    Αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της παρουσίας της Αριστεράς, στην αναγκαιότητα ένωσης των δυνάμεων της και απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΝ από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημειώνοντας: «Σε αυτές τις εκλογές αντίπαλος μας είναι οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αν το ΚΚΕ επιλέγει ως αντίπαλό του το Συνασπισμό είναι σε ένα επίπεδο που δεν θα είμαστε παρόντες».

    Πρόσθεσε πως «δεν ανήκουμε στη συντεχνία των μικρών κομμάτων και δεν έχουμε σχέση με το κόμμα των 12 θεών του κ. Καρατζαφέρη, ούτε με τους 12 Αποστόλους του κ. Παπαθεμελή. Επιδίωξη του Συνασπισμού είναι η σαφής ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να πετύχουμε μία κοινοβουλευτική δύναμη που θα ανταποκρίνεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν οι δυνάμεις μας όλα αυτά τα χρόνια. Ο Συνασπισμός αποτελεί ελπίδα για τη νέα γενιά είναι το αδιέξοδο μιας επαναλαμβανόμενης και στείρας δικομματικής εναλλαγής».

    Για το νομό Σερρών είπε ότι είναι «ευλογημένος», αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως η υψηλή ανεργία των νέων, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.

    Στις 6.30 το απόγευμα ο κ. Αλαβάνος θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πρώτη Σερρών.

    Σε ερώτηση γιατί επέλεξε την Πρώτη που είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή απάντησε ότι βρίσκεται στην περιοχή του Παγγαίου όπου ανθίζει η Αριστερά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 August 2007 - 14:30:24 UTC