Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Παπαρήγα:"Η ψήφος πρέπει να έχει μήνυμα".

  • [01] Α.Παπαρήγα:"Η ψήφος πρέπει να έχει μήνυμα".

    Τη σημασία της ψήφου υπέρ του ΚΚΕ και τη σημασία καταδίκης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

    Η θέση αυτή αποτυπώνεται και στο κεντρικό σύνθημα του κόμματος, που είναι "Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, άλλαξε εσύ". Ταυτόχρονα η κ. Παπαρήγα άσκησε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, για τις θέσεις του έναντι του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του ΛΑΟΣ.

    Στην εισαγωγική της ομιλία η κ. Παπαρήγα είπε ότι ενόψει των εκλογών το θέμα είναι όσο κάτω θα είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τόσο ψηλά το ΚΚΕ, δηλαδή η δύναμη εκείνη που μπορεί να συμβάλει σε μια συνεπή αντίθεση χωρίς συμβιβασμούς και παζαρέματα.

    Παράλληλα η κ. Παπαρήγα είπε ότι η ψήφος στις εκλογές πρέπει να έχει και νεανικό κριτήριο και μήνυμα, δηλαδή να στραφεί κατά της στρατηγικής των κομμάτων εξουσίας που καταστρέφει νέους ανθρώπους είτε στερώντας το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με υψηλές αμοιβές και δικαιώματα είτε πετώντας έξω από την παραγωγική διαδικασία στην πιο δημιουργική στιγμή της ζωής τους.

    Κριτήριο ψήφου, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, αποτελεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούσαν πότε ο ένας και πότε ο άλλος την τελευταία 20ετία και ιδιαίτερα μετά τη συνθήκη του Μάαστριχ και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.

    Και τα δύο κόμματα έχουν κυβερνήσει και ξαναζητούν να κυβερνήσουν. Είναι δοκιμασμένα κόμματα εξουσίας, γιατί έχουν αποδεδειγμένα κοινή γραμμή πλεύσης, που πρέπει να καταδικαστεί.

    Οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ψηφιστεί το ΚΚΕ είναι, όπως τους ανέπτυξε η κ. Παπαρήγα, ότι το ΚΚΕ δεν ανέχθηκε καμία αντιλαϊκή επιλογή, γιατί είπε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, γιατί η δράση του δεν περιορίστηκε σε κεντρικές παρεμβάσεις και γενικές κινητοποιήσεις, αλλά προσπάθησε να συμβάλει στην οργάνωση των εργαζομένων στον τόπο δουλειάς, εκεί που βρίσκεται η βασική επίθεση κατά των εργαζομένων.

    Επίσης, λόγο να ψηφιστεί το ΚΚΕ είναι ότι δεν κλείνει το μάτι σε κανένα από τα δύο κόμματα και δεν μπερδεύει το λαό με συζητήσεις του τύπου ποιο είναι το μικρότερο ή μεγαλύτερο κακό.

    Επίσης, γιατί δεν πειθάρχησε και δεν υπακούει στις απειλές και τις συνταγές της πλουτοκρατίας.

    Η Νέα Δημοκρατία, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, πρέπει να καταδικαστεί ακριβώς γιατί εφάρμοσε το αντιλαϊκό της πρόγραμμα και ζητά νωπή συγκατάθεση και εντολή για να το συνεχίσει. Και το ΠΑΣΟΚ να καταδικαστεί ακριβώς γιατί υπόσχεται και δίνει εγγυήσεις ως και την προσωπική εγγύηση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα εφαρμόσει το δικό του αντιλαϊκό πρόγραμμα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που επικρίνει το ΚΚΕ ότι βοηθά τη Νέα Δημοκρατία, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει άλλο τρόπο να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που είναι απογοητευμένοι από την ηγεσία του κόμματος και αντιλαμβάνεται ότι όποιος κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ είναι με τη Νέα Δημοκρατία.

    Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είπε η κ. Παπαρήγα, δεν θέλει να φανεί στον ορίζοντα ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Θέλουν και οι δύο ο λαός να διαλέξει ή ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία. Ο βασιλιάς είναι γυμνός, είπε για τον κ. Παπανδρέου η κ. Παπαρήγα, ενώ αναφερόμενη και στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ τα κάλεσε να δηλώσουν ποια θέση του ΚΚΕ υπηρετεί τη δεξιά πολιτική ή να δηλώσουν και τα δύο μεγάλα κόμματα ένα μέτρο που πήρε κατά της πλουτοκρατίας και της ιμπεριαλιστικής πράξης πραγμάτων.

    Για τον Συνασπισμό είπε ότι το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ότι κάνει ούτε τον αριστερό ούτε τον δεξιό ψάλτη. Ο Συνασπισμός, πρόσθεσε, διατύπωσε αρχικά σύνθημα που ήταν ίδιο με το σύνθημα του ΚΚΕ, δηλαδή ζητούσε ήττα του δικομματισμού και ενίσχυση του Συνασπισμού, στην πορεία όμως το άλλαξε και ζητά ήττα της Νέας Δημοκρατίας και ενίσχυση του Συνασπισμού.

    Αυτό, είπε, αδυνατίζει το ενιαίο μέτωπο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και πηγαίνει στη λογική του μικρότερου κακού. Για τον Συνασπισμό είπε ακόμη ότι δεν είναι συνεπής σε αυτά που λέει ή μάλλον, πρόσθεσε, είναι συνεπής σε αυτά που πιστεύει.

    Για το ΛΑΟΣ είπε ότι είναι ο άγνωστος Χ, ότι δεν έχει τίποτα το προοδευτικό, ότι ψαρεύει σε θολά νερά και ότι ίσως είναι ενταγμένο σε άλλους σχεδιασμούς.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόρισμα Ζορμπά, η κ. Παπαρήγα είπε ότι βεβαίως και το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για το πόρισμα Ζορμπά, γιατί, όπως είπε, θα ήταν μία ευκαιρία για να καταδειχθούν οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, γιατί έχει πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση αυτή η κυβέρνηση, είπε κ. Παπαρήγα.

    Στο σημείο αυτό πρόσθεσε όσο αφορά την πρόωρη διεξαγωγή των εκλογών, ότι έχουμε δει σημεία και τέρατα επί Νέας Δημοκρατίας και διερωτήθηκε: "το πόρισμα Ζορμπά θα περιμέναμε για να μάθουμε τι έγινε ή τι προϋπολογισμούς θα συντάξει η Νέα Δημοκρατία, τους ξέρουμε τους προϋπολογισμούς", πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, και προσωπικότητες που πιθανόν να ενταχθούν σ' αυτά, η κ. Παπαρήγα ανακοίνωσε ότι τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα και θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ενώ όσο αφορά τα λεγόμενα λαμπερά πρόσωπα, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός" και πρόσθεσε ότι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα υπάρχουν λαμπροί αγωνιστές και αγωνίστριες, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ έχει άλλα κριτήρια περί λαμπρότητας.

    Το βράδυ στις 8:30 η Α.Παπαρήγα θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στη Λαμπρινή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 August 2007 - 12:30:20 UTC