Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Βλέπω νίκη στις εκλογές"

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Βλέπω νίκη στις εκλογές"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών Μ. Μορατίνος. "Βλέπω νίκη" ήταν η απάντηση του κ. Παπανδρέου, όταν προσερχόμενος στην Χαριλάου Τρικούπη ρωτήθηκε αν "βλέπει εκλογές".

    Στο μεταξύ, συνεδρίασε υπό τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη, η γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

    «Σήμερα οι σκέψεις και η δράση μας πρέπει να είναι να σώσουμε τον κόσμο, τις περιουσίες και το πράσινο στην Πεντέλη. Δυστυχώς, βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι για άλλα σκέπτονται και συσκέπτονται και όχι γιβ αυτό το πρωτεύον θέμα. Οσο για τις εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Να τις κάνουν για να φύγουν επιτέλους γρήγορα». Τη δήλωση έκανε το μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Θανάσης Τσούρας μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

    Π. Ευθυμίου: «Ο λαός θα δώσει την απάντησή του στις 16 Σεπτεμβρίου»

    «Ο κ. Καραμανλής αναγκάζεται σήμερα, κάτω από το βάρος των κλιμακωμένων αδιεξόδων, να προσέλθει σε εκλογές που αποκαλύπτουν ότι ο ``βασιλιάς είναι γυμνός``, καθώς επαναλαμβάνει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του 2004 ως τον λόγο προσφυγής στις κάλπες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα δώσει την ώριμη και έτοιμη από καιρό απάντησή του στη ΝΔ, στις 16 Σεπτεμβρίου (και) η χώρα θα γυρίσει σελίδα με την νίκη των προτάσεων και των θέσεων του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ένας από τους πιο βασικούς λόγους για την καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι όσα ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, περί της ανάγκης συνέχισης των δήθεν ``μεταρρυθμίσεων``» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για βίαιη απορύθμιση «με επίθεση στο εισόδημα των πολλών και ασθενέστερων, με επίθεση στη δημόσια Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση και σε όλους τους θεσμούς του κράτους πρόνοιας" καθώς και για "συστηματική οικοδόμηση ενός κομματικού κράτους που ταυτίστηκε με αδιαφάνεια και πρωτοφανή συγκάλυψη υποθέσεων όπως οι υποκλοπές, οι απαγωγές Πακιστανών και τα ομόλογα».

    Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα «εγγραφεί στην μεταπολιτευτική ιστορία ως η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα» και πρόσθεσε οτι «ίσως αυτό το βάρος των ανομημάτων εξηγεί και το πρωτοφανές, να ανακοινώνει τις εκλογές όχι ο πρωθυπουργός αλλά ο εκπρόσωπός του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2007 - 20:30:19 UTC