Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Αλαβάνου με μη κυβερνητικές οργανώσεις

  • [01] Επαφές Αλαβάνου με μη κυβερνητικές οργανώσεις

    "Ενώ όλος ο πλανήτης ασχολείται με το θέμα του φαινομένου του θερμοκηπίου και μειώνει τους ενεργειακούς ρύπους ή προστατεύει τα δάση του, στην Ελλάδα γίνεται το εντελώς αντίθετο", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις WWF Ελλάς και Greenpeace, τονίζοντας ότι "το σκάφος έχει λάθος πορεία και πρέπει να υπάρξει αλλαγή 180 μοιρών".

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι η συνάντηση με τις δύο οργανώσεις έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΝ για τους εξής λόγους:

    "Πρώτον, για την προδρομική δράση την οποία είχαν σχετικά με τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Δεύτερον, για να ζητήσουμε τις σκέψεις, τις προτάσεις, τις απόψεις τους σε μια σειρά σημαντικά θέματα για το περιβάλλον, όπως πρόληψη, προστασία των δασών, κτηματολόγιο, άρθρο 24 του Συντάγματος, δασικοί χάρτες, εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, δημόσια μέσα συγκοινωνίας, θέματα στα οποία έχουμε κοινές κατευθύνσεις".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε, τέλος, ότι απαιτείται μια πλατύτατη οικολογική συμμαχία στην οποία να συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν, όχι απλώς να είναι ευαίσθητοι και φιλικοί προς το περιβάλλον, αλλά να στρατευθούν στην υπόθεση του περιβάλλοντος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση της ελληνικής νεολαίας που στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα.

    Ο Δ. Καραβέλας, διευθυντής της WWF Ελλάς, δήλωσε ότι "τώρα όσο ποτέ νομίζω το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τον πολιτικό κόσμο".

    Ο κ. Καραβέλας πρόσθεσε ότι τα ζητήματα περιβάλλοντος εν όψει και των εκλογών πρέπει να τεθούν πρώτα στην ατζέντα, και προς αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται με τις προτάσεις μας να βρούμε τον κοινό τόπο και να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο πραγματικά το ζήτημα περιβάλλον θα λάβει μια άλλη διάσταση για τη χώρα μας. Είναι πλέον καιρός».

    Ο κ. Ν. Χαραλαμπίδης, διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, δήλωσε ότι "οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ, οι πυρκαγιές είναι εδώ, δεν είναι ένα τυχαίο συμβάν, είναι θα έλεγα μια αναμενόμενη καταστροφή" και πρόσθεσε ότι από πολιτικά κόμματα μέχρι κοινωνία των πολιτών, να συμβάλλουμε ώστε το περιβάλλον και τα καυτά προβλήματά του να μπουν στο τραπέζι εν όψει των εκλογών αλλά και στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία.

    Είναι πολύ σημαντικό ο αθλητισμός να συνδεθεί με την οικολογία και να μη βλέπουμε το αντίθετο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ), προσθέτοντας ότι απαιτείται η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και των κομμάτων.

    Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την αντίθεσή του για το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, να χρησιμοποιείται, δηλαδή, ο αθλητισμός προκειμένου το περιβάλλον να περάσει σε «νονούς της νύχτας» και όχι να εξασφαλίζεται η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των νέων ανθρώπων στις παραλίες.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΑ έθεσαν τα ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα που έχει η Ένωσή τους, αλλά και οι ερασιτεχνικές ενώσεις και τα σωματεία, και αποφασίστηκε να υπάρξει άμεσα ερώτηση του ΣΥΝ, προσωπική του ερώτηση, στη Βουλή, σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησής τους.

    Ο κ. Δημητρίου, πρόεδρος της ΕΠΣΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμπαράσταση που βρήκε από τον πρόεδρο του ΣΥΝ και ιδιαίτερα για το θέμα της χρηματοδότησης, που, όπως είπε, απασχολεί όλες τις ενώσεις της Ελλάδας, δηλαδή η μη χρηματοδότηση των ενώσεων από την Πολιτεία.

    Δηλώσεις προέδρου ΣΥΝ για το σχολικό βιβλίο της ΣΤ'Δημοτικού

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στις αλλαγές στο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού δήλωσε ότι "διορθώσεις σε ένα διδακτικό βιβλίο θα μπορούσαν να γίνουν μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται,το διάλογο των επιστημόνων, την ευθύνη των συγγραφέων,τις παρατηρήσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κλπ".

    Αλλά, πρόσθεσε, "αν ένα βιβλίο Ιστορίας της ΣΤβ Δημοτικού χρειάζεται να έχει την έγκριση του πρωθυπουργού, είτε αυτός είναι της Δεξιάς, είτε του Κέντρου, είτε της Αριστεράς, αυτό φοβάμαι ότι δεν παραπέμπει ούτε σε ελευθερία, ούτε σε δημοκρατία. Παραπέμπει σε έλεγχο και σε ολοκληρωτισμό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 August 2007 - 18:30:17 UTC