Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επενδύσεις 15 δις ευρώ

  • [01] Επενδύσεις 15 δις ευρώ

    Το επόμενο οικονομικό θαύμα θα είναι η οικονομική ολοκλήρωση της νοτιοανατολικής Ευρώπης, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος Προώθησης του Εμπορίου και των Επενδύσεων στον Εύξεινο Πόντο που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

    Ο κ.Αλογοσκούφης είπε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία και για την Ελλάδα η ανάπτυξη της περιοχής και ότι η χώρα μας συμβάλει με την εξωστρέφειά της στην ανάπτυξη αυτή. Σύμφωνα με τον υπουργό οι ελληνικές επενδύσεις έχουν φθάσει τα 15 δισ.ευρώ και έχουν δημιουργήσει άμεσα ή έμμεσα 200.000 θέσεις εργασίας.

    Τέλος,ο κ.Αλογοσκούφης είπε ότι κεντρικό άξονα του οικονομικού υποδείγματος που επιβάλει η παγκόσμια οικονομία, είναι η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, την οποία προωθεί η κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ.Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφέρθηκε στην έντονη επιχειρηματική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που επενδύουν στα Βαλκάνια.

    Καταλαμβάνει η χώρα μας, πρόσθεσε, την πρώτη θέση από πλευράς επενδύσεων στη Σερβία και την Αλβανία, τη δεύτερη θέση στη Βουλγαρία και την τρίτη θέση στη Ρουμανία.

    Επίσης έχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην αγορά της Τουρκίας. Μέσω του προγράμματος, πρόσθεσε, ο κ.Μίχαλος, θα δοθεί έμφαση στην περαιτέρω δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων, στην ανάπτυξη των συνεργειών, και την ανταλλαγή τεχνολογίας.

    Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Προώθησης του Εμπορίου και των Επενδύσεων στον Εύξεινο Πόντο

    Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Προώθησης του Εμπορίου και των Επενδύσεων στον Εύξεινο Πόντο αποτελεί το σημαντικότερο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών το οποίο ασχολείται με θέματα ανάπτυξης και εστιάζει σε δράσεις προς τις αναπτυσσόμενες χώρες.

    Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως μέσω της υλοποίησης των "αναπτυξιακών προγραμμάτων χωρών" που καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

    Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 4,8 δισ.ευρώ. Τα δε μέλη του είναι 166 χώρες. Η Ελλάδα ήταν μέχρι και το 1986 λήπτρια χώρα από το πρόγραμμα και ελάμβανε βοήθεια υπό τη μορφή χρηματοδότησης, τεχνογνωσίας, διοργάνωσης σεμιναρίων κλπ.

    Από το 1987 ανήκει στις δωρήτριες χώρες και συνεισφέρει ετησίως στον προϋπολογισμό του προγράμματος.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Δεκεμβρίου 2006 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γιώργος Αλογοσκούφης και εκπρόσωπος του περιφερειακού προγράμματος για την Ευρώπη υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων στον Εύξεινο Πόντο.

    Το πρόγραμμα που υπεγράφη από τις δύο πλευρές προβλέπει τη συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα, την Τουρκία και τους πόρους του αναπτυξιακού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών.

    Το πρόγραμμα μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών αφορά τις χώρες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν και Ελλάδα.

    Η συνεργασία αυτή αποβλέπει στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και ιδιαίτερα στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 June 2007 - 10:30:16 UTC