Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Παπαρήγα σε Ημαθία και Πιερία
  • [02] Σε ετοιμότητα για τον καύσωνα
  • [03] Blogs-Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας

  • [01] Περιοδεία Παπαρήγα σε Ημαθία και Πιερία

    Τους νομούς Ημαθίας και Πιερίας θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Σήμερα, θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση του σωματείου και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.Επίσης, θα έχει συνάντηση με τους απολυμένους και άνεργους στη Νάουσα. Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Βέροια.

    Αύριο, Σάββατο, θα βρίσκεται στο νομό Πιερίας. Θα επισκεφθεί το Λιτόχωρο, το Ν.Παντελεήμονα και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κατερίνη.

    [02] Σε ετοιμότητα για τον καύσωνα

    Στα ύψη βρίσκεται ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα.Σύμφωνα με την ΕΜΥ το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που ενδεχομένως να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος.

    Οσον αφορά τη ΔΕΗ , ο διευθυντής Διανομής ρεύματος της ΔΕΗ, Δ. Λιθούρης δήλωσε πως θα υπάρξουν βλάβες , όπως συμβαίνει πάντα σε περιπτώσεις υψηλών θερμοκρασιών, όμως επειδή έχει γίνει σωστή συντήρηση των δικτύων και έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις στα δίκτυα δεν αναμένεται να είναι σοβαρές.

    Συστάσεις στους πολίτες ενόψει του καύσωνα

    Εγκύκλιο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να εφαρμόσουν -αν χρειαστεί- το σχέδιο «Περσέας» για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου απέστειλε το υπουργείο Υγείας.

    Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να τηρούν τα ακόλουθα μέτρα: να αποφεύγουν την έκθεση στο ηλιακό φως και τις περιττές μετακινήσεις εφόσον δεν συντρέχει επείγουσα ανάγκη, να επιλέγουν άνετα, δροσερά και ανοιχτόχρωμα ρούχα και να φοράνε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

    Επίσης, να διαλέγουν σκιερά μέρη και να αποφεύγουν τις εξωτερικές εργασίες, καθώς και να πίνουν αρκετό νερό, να αποφεύγουν το αλκοόλ και να τρώνε ελαφρά γεύματα. Τέλος, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, στις οποίες ανήκουν τα βρέφη, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες και διαβήτη, ενώ σε περίπτωση έντονης αδιαθεσίας να επικοινωνήσουν αμέσως με τον προσωπικό τους ιατρό, τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή να επισκεφθούν το πλησιέστερο νοσοκομείο.

    Το σχέδιο αντιμετώπισης καύσωνα του Δήμου Αθηναίων

    Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Θερμικής Εισβολής (δηλαδή καύσωνα) "ΦΑΕΘΩΝ" για την προστασία των πολιτών της Αθήνας ενεργοποίησε ο Οργανισμός Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων (ΟΑΚΠ) του Δήμου Αθηναίων , ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων που αναμένονται από την Παρασκευή και θα κορυφωθούν την Κυριακή 24 Ιουνίου.

    Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι τα παρακάτω :

    - Ενεργοποιούνται οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου οι οποίες θα βρίσκονται σε λειτουργία, εκτός από τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο από τις 9 π.μ. έως και τις 8 μ.μ.

    ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΙΑΣ:

    ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Σωστράτους 5, 210 9231495

    ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ: Μετεώρων 16 & Δαμάρεως, 210 7512990

    ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Αιξονέων & Μυρμιδόνων, 210 3476398

    ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Αθηνοδώρου 61, 210 3425513

    ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ: Κοζάνης 4, 210 3423716

    ΑΚΑΔ. ΠΛΑΤΩΝΟΣ: Πύλου & Μαραθωνομάχων, 210 5125264

    ΚΟΛΩΝΟΣ: Θεσπρωτίας 4, 210 5130805

    ΣΕΠΟΛΙΑ: Γαλαξειδίου 4, 210 5152061

    ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ: Αρκολέων 12, 210 8311900

    ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ: Αχαρνών 372, 210 2012334

    ΓΚΡΑΒΑ: Ταϋγέτου 62, 210 2231419

    ΛΑΜΠΡΙΝΗ: Ιαλέμου 63, 210 2933857

    ΚΥΨΕΛΗ: Σκύρου & Καυκάσου, 210 8815877

    ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ: Ξεναγόρα 6, 210 8674900

    ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ: Τελέστου 4, 210 8646481

    ΓΚΥΖΗ: Βαφειοχωρίου 8, 210 6441315

    ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΩΝ: Αιμιλίας Δάφνης 14, 210 6718242

    ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ: Μαμούρη & Δύμης, 210 8223946, 210 8223186

    ΠΑΝΟΡΜΟΥ: Πανόρμου & Βαθέως, 210 6459890, 210 6451870

    - Δημιουργούνται θέσεις ενημέρωσης σε 8 πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας (Σταθμός Μετρό Νέος Κόσμος, Σταθμός Μετρό Πανόρμου, Σταθμός Μετρό Πλατείας Αττικής, Σταθμός ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων, Πλατεία Κυψέλης, Πλατεία Ομονοίας, Πλατεία Παγκρατίου, Πλατεία Συντάγματος) όπου θα διανέμονται ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια, με οδηγίες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών και με τις Διευθύνσεις των Λεσχών Φιλίας. Θα παρέχονται δωρεάν εμφιαλωμένο νερό και καπέλα. Οι θέσεις ενημέρωσης θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου από τις 11:00π.μ. έως 02:00μ.μ.

    - Μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Δήμου Αθηναίων (9,84FM) θα δίδονται οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες αντιμετώπισης του καύσωνα στους πολίτες καθώς και οι διευθύνσεις των διαθέσιμων για τους πολίτες κλιματιζόμενων χώρων του Δήμου Αθηναίων.

    Παράλληλα, ο μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι σχετικοί φορείς σε όλη τη χώρα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε δύσκόλη κατάσταση τις ημέρες του καύσωνα. Οι ανταποκριτές του ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδουν:

    ΠΑΤΡΑ

    Προληπτικά μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Αχαΐας από τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν λάβει τόσο η υγειονομική περιφέρεια, όσο και η νομαρχία Αχαΐας.

    Τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, στο Πανεπιστημιακό και στο Αγιος Ανδρέας έχουν ήδη εξασφαλιστεί ειδικοί κλιματιζόμενοι θάλαμοι για τη νοσηλεία ασθενών.

    Η νομαρχία Αχαΐας έχει εκδόσει και μοιράσει έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τους ίδιους τους πολίτες.

    Επίσης η πολιτική προστασία και η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών.

    ΤΡΙΠΟΛΗ

    Σε ετοιμότητα είναι οι υπηρεσίες τις περιφέρειας Πελοποννήσου και έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους ΟΤΑ και τις νομαρχίες για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων αυτών καιρικών φαινομένων. Σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Περιφέρειας για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης περιστατικών θερμοπληξίας. Σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών έχουν οριστεί κλιματιζόμενες αίθουσες για την υποδοχή πολιτών τις θερμές ώρες σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Στην Τρίπολη ανοικτά θα είναι η αίθουσα του ΚΑΠΗ, όπως και στο Ναύπλιο ενώ αν παραστεί ανάγκη θα δοθεί στο κοινό η αίθουσα του Βουλευτικού και ο δημοτικός κινηματογράφος, στην Σπάρτη ανοικτό θα είναι το κλειστό γυμναστήριο κι αν παραστεί ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία και ένα κέντρο διασκέδασης, ενώ στην Καλαμάτα ανοικτό θα είναι το Αμφιθέατρο του διοικητηρίου ''Αλέξανδρος Κουμουνδούρος''. Επίσης έχουν σταλεί από τις νομαρχίες στους Δήμους ενημερωτικά φυλλάδια που διανέμονται στους πολίτες με οδηγίες και τους έχει ζητηθεί να υπάρχουν χώροι κλιματιζόμενοι σε όλους τους Δήμους για την υποδοχή κοινού.

    ΛΑΡΙΣΑ

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται τόσο η νομαρχία όσο και ο δήμος Λάρισας αλλά και τα νοσοκομεία προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από το κύμα καύσωνα που αναμένεται σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το Σαββατοκύριακο. Ήδη ο υδράργυρος στη Λάρισα έχει πάρει την ανηφόρα και τις επόμενες μέρες θα χτυπήσει ''κόκκινο''.

    ΤΡΙΚΑΛΑ

    Η διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κύμα καύσωνα προτείνοντας συγκεκριμένους δημόσιους χώρους οι οποίοι κλιματίζονται, όπου μπορούν οι πολίτες να καταφεύγουν αποφεύγοντας τυχόν δυσάρεστες συνέπειες για αυτούς, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Πάντως αργά το μεσημέρι, καθώς η θερμοκρασία είχε ανοδική τάση, η πόλη των Τρικάλων εμφάνιζε μηδενική κίνηση σε πολυσύχναστα σημεία.

    [03] Blogs-Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας

    Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας,χωρίς γεωγραφικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς καταλαμβάνει δειλά, αλλά σταθερά, το χώρο που του αναλογεί και στο ελληνικό διαδικτυακό πεδίο.

    Τα blogs,τα ψηφιακά περιβάλλοντα, όπου πομπός και δέκτης λειτουργούν αμφίδρομα, αποδεσμευμένα από τον χωρο-χρονικό περιορισμό, τα κοινώς λεγόμενα "ηλεκτρονικά πηγαδάκια",που κατά κόρον αξιοποιήθηκαν από τους πολιτικούς ηγέτες στις πρόσφατες γαλλικές εκλογές, άρχισαν να κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα.

    Στην ημερίδα με θέμα "Blogs-Internet / Η κοινωνία των πολιτών ενόψει των επόμενων εκλογών", που οργανώθηκε χθες από την Communications EFFECT σε συνεργασία με την εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ" και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας,παρουσιάστηκε το ψηφιακό σκηνικό στην Ελλάδα και αναλύθηκαν οι παράμετροι λειτουργίας των blogs υπέρ της πολιτικής και, κυρίως, υπέρ της κοινωνίας.

    "Επιβεβλημένη από τις γρήγορες εξελίξεις στην κοινωνία της Πληροφορίας", χαρακτήρισε την διοργάνωση ο πρόεδρος της EFFECT Στάθης Χαϊκάλης.

    Εκπροσωπώντας την μικρή ακόμα "οικογένεια" των blogers - πολιτικών, οι προσκεκλημένοι ομιλητές,Κωστής Χατζηδάκης ευρωβουλευτής της ΝΔ, Αννα Διαμαντοπούλου και Μίμης Ανδρουλάκης βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και Αλέξης Τσίπρας μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ,κατέθεσαν απόψεις και εμπειρίες.

    "Στην Ελλάδα, τα ιστολόγια που ασχολούνται με την πολιτική είναι πολύ περισσότερα από τους πολιτικούς που ασχολούνται με τα ιστολόγια",τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης παροτρύνοντας τους συναδέρφους του να αποδεχθούν, όπως είπε, "την αποτύπωση σε ηλεκτρονική μορφή του διαλόγου,που κάποτε γινόταν στα πηγαδάκια της Ομόνοιας".

    "Δεν ξέρω αν είναι επανάσταση,είναι όμως σίγουρα μία εξέλιξη, που αν την αξιοποιήσουμε σωστά θα διευρύνουμε τη δημοκρατία μας,αφού η προσωπική μου εμπειρία μ΄ έχει βοηθήσει στο συμπεράσματα ότι με τα blogs κατοχυρώνουμε περισσότερο την ελευθερία έκφρασης στην κοινωνία",τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης.

    Για τεράστια αλλαγή στη μεταφορά της πληροφορίας,έκανε λόγο η Αννα Διαμαντοπούλου, χαρακτηρίζοντας το blog ως "ιδιωτική έκφραση, που, όμως, θέλει να έχει δημόσιο χαρακτήρα" και καταλήγοντας ότι είναι πολύ νωρίς να υπάρχει πλήρης εικόνα από την επιρροή του στο πολιτικό σκηνικό.

    Ανάμεσα στα καλά και κακά χαρακτηριστικά των blogs "ισορρόπησε" ο Μ. Ανδρουλάκης αξιολογώντας τα δύο ρεύματα που "πνέουν" στην κοινωνία για το διαδικτυακό περιβάλλον: Αυτό της υπερεκτίμησης,του δημιουργικού κανιβαλισμού της καινοτομίας,όπως είπε,που εγγυάται την ελεύθερη διακίνηση, που δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται και το άλλο της μετριοπαθούς τοποθέτησης, που θέλει το blog επανάσταση αλλά "στην ουσία δεν είναι άλλο από μεταρρύθμιση της εξελιγμένης κοινωνίας".

    "Μέσο κοινωνικοποίησης",χαρακτήρισε από την πλευρά του το Διαδίκτυο ο Α. Τσίπρας, καθώς όπως τόνισε,"θα μπορούσε να είναι ένα από τα εν δυνάμει μέσα υπέρβασης ενός κοινωνικού συστήματος".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2007 - 6:30:19 UTC