Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι Έλληνες πολίτες προσβλέπουν στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη»
  • [02] "Εγκάρδια συνεννόηση" Ελλάδας - Ρωσίας
  • [03] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα σε Κοζάνη και Θεσσαλία

  • [01] «Οι Έλληνες πολίτες προσβλέπουν στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη»

    Συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Παπαληγούρας ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή, όπως είπε, για μία σειρά θεμάτων που αφορούν στη δικαιοσύνη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό η δικαιοσύνη φαίνεται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε "κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων υφίσταται η ελληνική δικαιοσύνη μία ανοίκεια κομματική επίθεση, καθώς αμφισβητείται το κύρος της με στόχο από την Αξιωματική Αντιπολίτευση την απαξίωση του θεσμού. Όλα αυτά στην ώρα που προχωράμε με αποφασιστικότητα το ξερίζωμα των παραδικαστικών κυκλωμάτων και που οι Έλληνες πολίτες προσβλέπουν στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και στην κρίση της για μια σειρά ζητήματα της επικαιρότητας".

    Ο κ. Παπαληγούρας κατέληξε λέγοντας "οι Έλληνες δικαστές ούτε εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται από κανέναν και για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει λάθος στόχο".

    Στις 12.30, ο πρωθυπουργός δέσθηκε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Επιστήμης και Ερευνας Janez Potocnik. Στη συνάντηση παραβρίσκονται ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Παπαθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Ι. Τσουκαλάς, ο αναπληρωτής διευθυντής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πρέσβυς Δ. Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Δ. Νανόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθηνά κ. Ι. Παπαδόπουλος.

    Στη συνέχεια θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο.

    Το βράδυ, ο κ. Κ.Καραμανλης θα μιλήσει σε επίσημο δείπνο στο πλαίσιο της εαρινής συνάντησης των μελών του ιδρύματος Institute of International Finance στο Ζάππειο.

    [02] "Εγκάρδια συνεννόηση" Ελλάδας - Ρωσίας

    Το μεγάλο δυναμισμό της ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεχόμενος στο Κρεμλίνο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που από την πλευρά του, τόνισε την "εγκάρδια συνεννόηση", οπως την χαρακτήρισε, Αθήνας και Μόσχας και την έλλειψη προβλημάτων στις μεταξύ τους σχέσεις.

    Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία των αρκετά ανεπτυγμένων διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, των ανθρωπιστικών θεμάτων και της στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας.

    Στον τελευταίο αυτό τομέα απέδωσε ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τα επιμέρους αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας, αλλά και για τη συμβολή της με δεδομένη τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι όλες οι ελληνορωσικές δραστηριότητες βασίζονται σε ένα μεγάλο ιστορικό υπόβαθρο και ότι οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται με ταχύτητα σε σχετικά μικρό διάστημα.

    Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του γιατί βλέπει ότι επί των ημερών της δικής του θητείας στην προεδρία της ελληνικής Δημοκρατίας, να σημειώνεται αυτή η πρόοδος.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε προηγουμένως με το δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ και παρευρέθη στα αποκαλυπτήρια μνημείου στη μνήμη των Κεφαλονιτών λογίων, αδελφών Λυχούδη.

    [03] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα σε Κοζάνη και Θεσσαλία

    Περιοδεία στο νομό Κοζάνης και στους τέσσερεις νομούς της Θεσσαλίας πραγματοποιεί η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από σήμερα έως και την Κυριακή. Σήμερα, θα επισκεφθεί το ορυχείο και τον ΑΗΣ Αμυνταίου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

    Η κα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καταφέρθηκε εναντίον της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

    «Στην προεκλογική περίοδο ο αποπροσανατολισμός, η εξαγορά και ενσωμάτωση συνειδήσεων ένα στόχο έχουν. Οι εργαζόμενοι να φτάσουν στην κάλπη έχοντας ξεχάσει τί έχει γίνει την τελευταία τριετία, την τελευταία επταετία, την τελευταία δεκαπενταετία ή την εικοσαετία», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

    «Η Ν.Δ. ενδύεται το προφίλ του κόμματος που τιμάει την εθνική αντίσταση, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα, όμως, ετοιμάζει τις λαστιχένιες σφαίρες και τις χρωμόσφαιρες γιατί ξέρει πολύ καλά ότι η πολιτική της γεννά διαδηλώσεις, απεργίες. Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ; Ζώστηκε κυριολεκτικά τα φυσεκλίκια. Κάνει καταλήψεις στις ακτές ξεχνώντας ότι για πολλά χρόνια δεν προχώρησε το Εθνικό Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο. Δεν τα προχώρησε γιατί ήθελε πριν από όλα να εκποιηθούν δάση, παραλίες, ακτές, ελεύθεροι χώροι και μετά να έρθει το Εθνικό Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο να τα νομιμοποιήσει».

    Η κ. Παπαρήγα απευθύνθηκε στους εργαζόμενους και τόνισε πως «δεν μπορεί να αποπροσανατολιστούν για άλλη μια φορά με υποσχέσεις και παροχές οι οποίες είναι κυριολεκτικά προσβλητικές και της ντροπής, ούτε καν ψίχουλα δηλαδή».

    Τους κάλεσε να σταθούν μπροστά στην κάλπη κάνοντας μια ανακεφαλαίωση τουλάχιστον από το 1990 και μετά. Να μην ξεχάσουν ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν- και όχι μόνο στη Γαλλία - πολλοί Κον Μπετίτ, Κουσνέρ, άνθρωποι δηλαδή που ενδύονται τον επαναστατικό μανδύα μόνο και μόνο για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να ξεχάσουν το παρελθόν τους, όχι γιατί πρέπει κανείς να τους κρίνει με βάση το παρελθόν τους αλλά γιατί πάνω από όλα θέλουν να δημιουργήσουν ένα τάχα σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό προφίλ. Ότι, όμως, λέγεται εκσυγχρονισμός και μεταρρύθμιση σήμερα από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτε άλλο παρά βάρβαρα μέτρα εναντίον των εργαζομένων», επισήμανε.

    Σχόλιο του ΚΚΕ για έκθεση ΟΟΣΑ

    Οι δηλώσεις της κυβέρνησης και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ, αποκαλύπτουν ότι οι αντεργατικές θέσεις του ΟΟΣΑ για το ασφαλιστικό (αύξηση ορίου συνταξιοδότησης, κατάργησης πρόωρων συντάξεων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις κλπ) δεν είναι μόνο δικές του. Αποτελούν και στόχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ενώ και οι δυο προσπαθούν να το κρύψουν αυτό προεκλογικά, έχουν αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι στην πλουτοκρατία και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που είναι αδύνατο να το πετύχουν.

    Ο υπουργός οικονομίας, όχι μόνο δεν απέκλεισε τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, αλλά άφησε ανοιχτό μόνο το «εύρος αυτών των αλλαγών», συσχετίζοντας το με τον περιβόητο «κοινωνικό διάλογο». Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι «το ασφαλιστικό θα κληθεί να το λύσει η επόμενη κυβέρνηση».

    Αποκαλυπτικός με τη σιωπή του ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη κατά των προκλητικών προτάσεων του ΟΟΣΑ.

    Ο εμπαιγμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων στο ασφαλιστικό είναι τόσο μεγάλος, όσο αρνητικά και επώδυνα είναι τα μέτρα που προτείνει ο ΟΟΣΑ, και αυτοί σχεδιάζουν να εφαρμόσουν μετά τις εκλογές.

    Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους αποδυναμώνοντας και τους δυο με την ψήφο και την πάλη τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 May 2007 - 10:30:20 UTC