Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ρυθμό του τσάμπιονς λίγκ (Φωτο)

  • [01] Στον ρυθμό του τσάμπιονς λίγκ (Φωτο)

    Στην Αθήνα βρίσκονται από το απόγευμα της Δευτέρας οι δύο φιναλίστ του 52ου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, Μίλαν και Λίβερπουλ. Σήμερα οι προπονητές των δύο ομάδων έδωσαν συνέντευξη Τύπου. «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να χρησιμοποιήσουμε και να επιβάλουμε τα δικά μας ισχυρά στοιχεία, κατά τη διάρκεια του αγώνα», δήλωσε ο τεχνικός της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι, ενώ ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ραφαέλ Μπενίτεθ τόνισε: «Επιτυχία είναι το γεγονός ότι φτάσαμε στον τελικό. Και αύριο, επιτυχία θα είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αν κερδίσουμε, θαυμάσια. Αν όχι, θα λέμε ότι προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε"».

    Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο ΟΑΚΑ ο προπονητής της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι και οι παίκτες της ομάδας, Πάολο Μαλντίνι και Κακά.

    ΚΑΡΛΟ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ:

    -"Η Λίβερπουλ είναι πολύ διαφορετική ομάδα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εμείς, έχουμε την ίδια επιθυμία για τη νίκη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ενδεκάδα, όλα έχουν αποφασισθεί και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε".

    -"Ο αγώνας της Κωνσταντινούπολης είναι τελειωμένη ιστορία. Αύριο είναι μία νέα αναμέτρηση με ισχυρό κίνητρο νίκης, όπως άλλωστε σε κάθε τελικό. Το 2005 έγινε ένα εξαιρετικό ματς. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν χρειάζονται συγκρίσεις. Εμείς ίσως να ήμασταν καλύτεροι από τεχνικής πλευράς, αλλά φέτος έχοντας ξεπεράσει τόσα εμπόδια η συμμετοχή μας στον τελικό είναι μεγάλη υπόθεση".

    -"Κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να χρησιμοποιήσουμε και να επιβάλουμε τα δικά μας ισχυρά στοιχεία, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό κάνουμε σε κάθε τελικό, αυτό όμως θα προσπαθήσουν να κάνουν και οι αντίπαλοί μας. Η Λίβερπουλ θα πρέπει να αμυνθεί και να αντιμετωπίσει την ταχύτητά μας".

    -"Ο Τζέραρντ είναι χαρισματικός παίκτης με ισχυρή προσωπικότητα. Εξαιρετικός. Αλλά μόνο ένας δεν μπορεί να κρίνει έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Αντίπαλός μας είναι η Λίβερπουλ και όχι μόνο ο αρχηγός της".

    -"Ηταν η πιο δύσκολη σεζόν στη διάρκεια της θητείας μου στη Μίλαν. Ομως, με αρμονία, ειλικρίνεια και θέληση τα καταφέραμε, χωρίς ποτέ να ψάξουμε για ενόχους και για άλλοθι. Τα προβλήματά μας τελείωσαν κι αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή μας στον τελικό. Οι δυσκολίες μας έκαναν πιο ισχυρούς κι αυτό το συναίσθημα μας διακατέχει ενόψει του τελικού".

    -Οταν τού θύμισαν πως πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (21/11/2006) δήλωσε πως ήλθε στην Αθήνα για να μετρήσει το γήπεδο, ο "Καρλέτο" απάντησε: "Το μέτρησα! Βέβαια για να πούμε την αλήθεια, δεν ήμασταν σίγουροι τότε πως θα βρεθούμε ξανά εδώ, αλλά η θετική σκέψη μας βοήθησε. Συνεχώς επαναλαμβάναμε στους εαυτούς μας πως ο μεγάλος μας στόχος, το μεγάλο μας όνειρο είναι ο τελικός".

    ΠΑΟΛΟ ΜΑΛΝΤΙΝΙ:

    Μετά από 23 χρόνια στη Μίλαν, θα μπορούσε κανείς να εικάσει πως ο "Μπέλο Πάολο" έχει ζήσει τα πάντα. Ενας τελικός... πάνω, ένας τελικός κάτω, δεν έχει και μεγάλη σημασία. "Κι όμως -απαντά ο ίδιος- συγκινούμαι ακόμη και μάλιστα πάρα πολύ. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι, στα 39 μου χρόνια πλέον, μπορώ και αντιμετωπίζω πολύ πιο ώριμα τα συναισθήματα αυτά.

    Ολα αυτά τα χρόνια είχα καλές και λιγότερο καλές στιγμές. Ο αυριανός τελικός δεν θα αλλάξει κάτι στον απολογισμό της καριέρας μου. Δεν περιμένω να κρίνω από έναν αγώνα".

    Ο αρχηγός των "ροσονέρι" ανανέωσε έως το καλοκαίρι του 2008 το συμβόλαιό του. "Ονειρό μου ήταν να παίξω ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Μένω στη Μίλαν γιατί πιστεύω πως μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο για έναν χρόνο ακόμη".

    Οσο για τις διαφορές σε σχέση με τον τελικό του 2005, είπε: "Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά παραμένει ο ίδιος κορμός και ο ίδιος προπονητής. Το ύψος του Κράουτς είναι ένα όπλο της Λίβερπουλ, αλλά δεν αποτελεί την πρώτη μας ανησυχία. Αυτό που νιώθουμε είναι υπερηφάνια και ανυπομονησία να μπούμε στο γήπεδο και να γευθούμε τον ενθουσιασμό του αγώνα. Βιώνουμε ακόμη έναν τελικό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό".

    ΚΑΚΑ:

    "Ιστορία" θέλει να γράψει ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, που διεκδικεί το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του. "Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Το 2005 τη χάσαμε και τώρα έχουμε μια καινούρια. Ελπίζω το παιχνίδι μας αυτό να γραφτεί στις χρυσές σελίδες της Μίλαν".

    "Ηταν μια πολύ καλή χρονιά για μένα και ελπίζω να τελειώσει όπως ξεκίνησε. Εχουμε δει πολλούς αγώνες και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλους τους παίκτες της Λίβερπουλ" είπε ο πρώτος σκόρερ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και κοιτάζοντας την "κούπα" που βρισκόταν σε ειδική βάση δίπλα του, πρόσθεσε: "Αυτό το κύπελλο είναι πανέμορφο δεν θέλουμε μόνο να το αγγίξουμε, όπως έκανα πριν λίγο, αλλά να το σηκώσουμε".

    Επίσης, αναφέρθηκε και στον αρχηγό της ομάδας, Πάολο Μαλντίνι: "Είμαι χαρούμενος που ο Πάολο ήταν κομμάτι της καριέρας μου. Σίγουρα θα μείνει στην οικογένεια της Μίλαν και θα ήμουν ευτυχής αν έμενα κι εγώ".

    Για τον τρόπο με τον οποίο περιμένει να τον "κλείσουν" οι αντίπαλοί του, είπε: "Ολες οι ευρωπαϊκές ομάδες τις οποίες αντιμετωπίσαμε είχαν σαφές πλάνο, χωρίς ατομικό μαρκάρισμα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και αύριο".

    Επίσης, τόνισε: "Δεν νιώθω Θεός του ποδοσφαίρου. Εχω επίγνωση των ευθυνών μου αλλά και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζω στην ομάδα. Υπάρχει άφθονος χώρος βελτίωσης και δεν έχω φτάσει ακόμη στο ανώτατο επίπεδό μου".

    Προπόνηση και πιθανή ενδεκάδα της Μίλαν

    Με τον Πάολο Μαλντίνι έτοιμο για τον όγδοο τελικό της καριέρας του, η Μίλαν αντιμετωπίζει αύριο τη Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ. Ο Ιταλός αρχηγός έβγαλε χωρίς πρόβλημα τη σημερινή προπόνηση και δηλώνει "παρών" για τον 52ο τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών. Συμμετείχαν όλοι οι παίκτες που έχει φέρει μαζί του ο Κάρλο Αντσελότι στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένου του Ρονάλντο, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά βρίσκεται κοντά στην ομάδα.

    Πιθανή ενδεκάδα: Ντίντα, Οντο, Νέστα, Καλάτζε, Μαλντίνι, Γκατούζο, Αμπροζίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Κακά, Ιντζάγκι. Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο ΟΑΚΑ ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ραφαέλ Μπενίτεθ και οι παίκτες της ομάδας, Τζον Αρνε Ρίισε, Τζερμέιν Πέναντ.

    ΡΑΦΑ ΜΠΕΝΙΤΕΘ:

    -"Η Μίλαν είναι ομάδα με εξαιρετικά στοιχεία, τακτική, πείρα. Τα έχουν όλα. Πριν από δύο χρόνια είχα πει πως ο τελικός θα λήξει 1-0. Τώρα δεν έχει σημασία να κάνω κάποια πρόβλεψη. Ηταν πολύ ιδιαίτερος ο αγώνας της Κωνσταντινούπολης. Κατά τη γνώμη μου, ο καλύτερος τελικός στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν περιμένω να συμβεί κάτι ανάλογο αύριο, γιατί αν το πίστευα θα χρειαζόμουν... γιατρό"

    -"Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τον Κακά, ελέγχοντας τον παίκτη, τη μπάλα και το χώρο"

    -"Δεν έχω αποφασίσει ποιους επιθετικούς θα χρησιμοποιήσω ανάμεσα στους Μπέλαμι, Κράουτς, Φάουλερ, Κούιτ. Σήμερα θα φανεί αν ο Ζέντεν είναι σε θέση να παίξει".

    -"Το μυστικό της επιτυχίας είναι: καλοί παίκτες, καλό προσωπικό και σωστή προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα. Μόνο αν έχεις δίπλα σου τα σωστά άτομα μπορείς να προχωρήσεις".

    -"Επιτυχία είναι το γεγονός ότι φτάσαμε στον τελικό. Και αύριο, επιτυχία θα είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αν κερδίσουμε, θαυμάσια. Αν όχι, θα λέμε ότι προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε".

    -"Προετοιμαζόμαστε και για τα πέναλτι, όχι όμως περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Στους παίκτες αρέσει 2-3 φορές την εβδομάδα να εξασκούνται στα πέναλτι κι αυτό κάναμε και τώρα".

    -"Είμαστε τυχεροί που έχουμε στην ομάδα μας παίκτες σαν τον Τζέραρντ και τον Κάραγκερ. Ομως, το βασικό στοιχείο μας είναι το ομαδικό πνεύμα"

    -"Δεν έχω πάρει κανένα μήνυμα συμπαράστασης από άλλον προπονητή της Πρέμιερ Λιγκ. Θα πρέπει όμως να ρωτήσω τη γραμματέα μου, γιατί από τότε που ήλθαμε εδώ δεν έχω επικοινωνήσει καθόλου"

    -"Δεν ασχολούμαι με την επόμενη σεζόν. Το μόνο που συζητάμε, είναι τί θα κάνουμε αύριο. Σίγουρα ξέρουμε ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε στην Αγγλία, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα μας απασχολήσει από την Πέμπτη.

    -Το 2005, πριν τον τελικό, ο Μπενίτεθ είχε υποσχεθεί στη γυναίκα του ένα χρυσό ρολόι δώρο, σε περίπτωση που η Λίβερπουλ κατακτούσε το τρόπαιο. Κάποιος δημοσιογράφος τον ρώτησε τί είδους δώρο έχει προγραμματίσει για την τωρινή περίσταση, για να ακολουθήσει απίστευτη ατάκα του Ισπανού: "Αν νικήσουμε και βγάλουν οι παίκτες μου λεφτά, θα τούς ζητήσω να μου δώσουν για να της αγοράσω δώρο!".

    -Στη συνέχεια το μικρόφωνο πήρε κάποιος Ασιάτης που συστήθηκε ως εκπρόσωπος των οπαδών της λίβερπουλ στην Ασία, ρωτώντας τον Μπενίτεθ τί τακτική θα ακολουθήσει αύριο. "Δε νομίζω να είστε άνθρωπος του Αντσελότι" απάντησε, αποδεικνύοντας πως τρία χρόνια μόνιμης διαμονής στην Αγγλία, αρκούν για να εμπεδώσει κανείς το βρετανικό χιούμορ!

    ΤΖΕΡΜΕΪΝ ΠΕΝΑΝΤ:

    Το γεγονός πως ο Ράφαελ Μπενίτεθ τον επέλεξε για την συνέντευξη Τύπου, δείχνει πως υπλλογίζει το νεαρό άσο για βασικό στον αυριανό τελικό. Ο Πέναντ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: "Περιμένω με ανυπομονησία το αυριανό παιχνίδι. Χρειάστηκε να δουλέψω αρκετά για να βρω τη θέση μου στην ομάδα, να συνεργαστώ με τον προπονητή. Σε τόσο μεγάλα κλαμπ όπως η Λίβερπουλ, δεν έχεις πολύ χρόνο για να αποδείξεις την αξία σου. Εδώ νομίζω πως στην πρώτη μου χρονιά τα κατάφερα. Παίζω μπάλα από παιδί και το γεγονός ότι η Λίβερπουλ με πίστεψε και τώρα βρίσκομαι εδώ, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα".

    ΤΖΟΝ ΑΡΝΕ ΡΙΙΣΕ:

    "Προετοιμαστήκαμε άριστα στην Ισπανία, έτσι ώστε να συνηθίσουμε τις κλιματολογικές συνθήκες που θα συναντήσουμε εδώ. Η Μίλαν θα αγωνιστεί επιδιώκοντας εκδίκηση για την ήττα της πριν από δύο χρόνια. Είναι φυσικό αυτό. Σεβόμαστε αυτήν την ομάδα και νομίζω ότι και οι Ιταλοί μας σέβονται. Σε σχέση με το 2005 νομίζω πως είμαστε πιο δυνατοί. Στην Κωνσταντινούπολη δεν ξέραμε. Τώρα έχουμε την έμπειρία του τελικού. Ο Κακά είναι εξαιρετικός παίκτης και θα τον αντιμετωπίσουμε όπως μπορούμε. Δε νομίζω πως αν εξουδετερώσεις αυτόν, τότε αυτομάτως εξουδετερώνεις όλη τη Μίλαν".

    Η προπόνηση και η πιθανή ενδεκάδα της Λίβερπουλ

    Με «ξεμούδιασμα» ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Λίβερπουλ για τον αυριανό (21:45 ΝΕΤ) τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της Μίλαν. Οι παίκτες του Ραφα Μπενίτεθ έκαναν ατομικές ασκήσεις με την μπάλα και στη συνέχεια δούλεψαν στις σέντρες και το τελείωμα των φάσεων.

    Κανονικά γυμνάστηκαν χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα, ο "Μπόλο" Ζέντεν και ο "Μόμο" Σισόκο κι έτσι τέθηκαν στη διάθεση του Ισπανού προπονητή, κάτι που, άλλωστε, είχε προαναγγείλει ο Μπενίτεθ στη συνέντευξη Τύπου.

    Πιθανή ενδεκάδα: Ρέινα, Φίναν, Αγκερ, Κάραγκερ, Ρίισε, Μασεράνο, Τζέραρντ, Σισόκο, Πέναντ, Κράουτς, Κούιτ.

    Μέτρα για την κυκλοφορία οχημάτων την ημέρα του τελικού

    Αποκλεισμένη περιοχή θα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο σε μεγάλη ακτίνα από νωρίς αύριο μέχρι την Πέμπτη το πρωί για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, από τις 5 το πρωί της Τετάρτης έως τις 10 το πρωί της Πέμπτης θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό Νερατζιωτίσσης και στην οδό Αρτέμιδος, ενώ από τις 10 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 10 το πρωί της Πέμπτης θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα διαπιστευμένα οχήματα στους εξής δρόμους: Κύμης - Ομορφοκλησιάς (Βεϊκου) από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως την οδό Τραλλέων, στο Γαλάτσι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σπύρου Λούη από την Κηφισίας μέχρι της Κύμης και στην Μαρίνου Αντύπα από την Κύμης έως της Φιλοθέης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με εξαίρεση τα ταξί και άλλα ΔΧ επιβατικά τα οποία μπορούν να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν επιβάτες.

    Η Τροχαία παρακαλεί τους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και για να μην δημιουργηθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα να αποφύγουν την κίνησή τους στους παραπάνω δρόμους, να επιλέξουν παρακαμπτήριους για να προσεγγίσουν το ΟΑΚΑ και όσοι έχουν εισιτήρια να μεταβαίνουν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Επίσης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την διευκόλυνση των θεατών κατά τη μετάβασή τους στο ΟΑΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: Οι θεατές που είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια για τις θύρες 1-9 και 22Γ-35 καθώς και τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια θα έχουν πρόσβαση στο στάδιο από την λεωφόρο Κύμης και την είσοδο του ΗΣΑΠ "ΕΙΡΗΝΗ".

    Οι θεατές που έχουν εισιτήρια για τις θύρες 7-16, 20-22 και 22Γ - 32Α θα έχουν πρόσβαση από την είσοδο ΙΑΣΩ στην οδό Αγησιλάου και την πεζογέφυρα "Σπύρου Λούη" στη νοτιοανατολική πλευρά των εγκαταστάσεων.

    Ανακοινώνεται επίσης ότι οι είσοδοι της εξωτερικής περιμέτρου του ΟΑΚΑ, όπου θα γίνεται ο πρώτος έλεγχος για εισιτήρια και ο αστυνομικός έλεγχος για απαγορευμένα αντικείμενα θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ οι θύρες των κερκίδων όπου θα γίνεται ο δεύτερος έλεγχος εισιτηρίων και θεατών θα ανοίξουν στις 18:45.

    Επισημαίνεται ακόμα ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν που δεν έχει εισιτήριο. Για τα μέτρα ασφάλειας τόσο γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα υπάρχει τριπλή ζώνη ελέγχου, για τη συνοδεία φιλάθλων από και προς το Αεροδρόμιο καθώς και από και προς το λιμάνι της Πάτρας θα διατεθούν περίπου δέκα χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ όλη η δύναμη της ΓΑΔΑ θα είναι σε επιφυλακή και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα από της Ασφάλεια, τα τμήματα, τα ΜΑΤ και τις Ειδικές Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στο Κέντρο της Αθήνας.

    Τέλος, η Αστυνομία ζήτησε από ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας να εφοδιαστούν με "βίντεο γουόλ" και οθόνες τηλεοράσεων για την μετάδοση του τελικού προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι φίλαθλοι της Λίβερπουλ και της Μίλαν έρθουν στη χώρα μας χωρίς εισιτήρια ώστε να μην δημιουργηθούν εστίες που μπορεί να καταλήξουν σε επεισόδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 May 2007 - 18:30:15 UTC