Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: «Πορευόμαστε με σταθερές τις αρχές και τις αξίες μας»

  • [01] Κ.Καραμανλής: «Πορευόμαστε με σταθερές τις αρχές και τις αξίες μας»

    "Απόφασή μου είναι να μην ανεχθώ κανενός είδους ενέργεια ή συμπεριφορά που πληγώνει την πολιτική ζωή του τόπου, που πληγώνει τους Έλληνες. Τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και πορευόμαστε με σταθερές τις αρχές και τις αξίες μας".

    Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και παράλληλα ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του Υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη.

    Εξ άλλου, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε πως με απόφαση του πρωθυπουργού καθήκοντα Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας αναλαμβάνει ο έως σήμερα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Μαγγίνας. Η ορκωμοσία θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του κ. Β. Μαγγίνα, αναλαμβάνει ο βουλευτής Λαρίσης Χρ. Ζώης.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη δήλωσή του εξήγησε πως "σήμερα (σ.σ. Σάββατο) αποκαλύπτεται ότι στενός συνεργάτης του Υπουργού Απασχόλησης βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Εισαγγελέα για επιχειρηματικές δράσεις στο παρελθόν, πολλά χρόνια προτού η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, δράσεις άσχετες με την υπόθεση του ομολόγου, αλλά που όμως δεν του επιτρέπουν να μείνει στη θέση του".

    "Είναι θέμα ηθικής τάξης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έκανα αποδεκτή σήμερα την παραίτηση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Στην αρχή της δήλωσής του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως όταν ανέλαβε την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας, "ήθελα όλοι οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση που επέλεξαν θα τους σέβεται, αποδεικνύοντας την ίδια ευαισθησία απέναντι σε όλα τα θέματα, μεγάλα και μικρά".

    Πρόσθεσε ότι "από την πρώτη στιγμή, ζήτησα από τα μέλη της Κυβέρνησης να επιδεικνύουν τον ίδιο σεβασμό και να είναι πολύ προσεκτικοί, τόσο στις πολιτικές τους επιλογές, όσο και στις επιλογές των συνεργατών τους".

    Ο Κώστας Καραμανλής στη δήλωσή του αναφέρθηκε στην υπόθεση των ομολόγων σημειώνοντας ότι:

    "Επί μακρόν, τον τόπο ταλανίζει μια συζήτηση, που ξεκίνησε με την αποκάλυψη από την ίδια την Κυβέρνηση, για την αγορά ομολόγου από την διοίκηση ενός ταμείου, χωρίς όπως φαίνεται να έγινε σεβαστή η αρχή της προσεκτικής πολιτικής επιλογής και απόφασης. Οι διοικήσεις των ταμείων φέρουν το βάρος των αποφάσεών τους. Γι΄ αυτό, και με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο επιλογής των προσώπων που τις απαρτίζουν, αναθέτοντας το έργο αυτό σε δύο ανεξάρτητες αρχές: Την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την οποία μάλιστα θωρακίσαμε θεσμικά, ώστε να επιτελεί το έργο της χωρίς προσωπικές και πολιτικές παρεμβάσεις. Είπα και σε άλλη ευκαιρία, κάνοντας την αυτοκριτική μας, ότι μπορεί να χρειάστηκαν τρία χρόνια αλλά, σε κάθε περίπτωση, η σημαντική αυτή αλλαγή γίνεται πράξη. Δεν κρύψαμε και δεν θα κρύψουμε κανένα πρόβλημα κάτω από το χαλί, από πίστη σε αρχές και αξίες και από σεβασμό στον Έλληνα πολίτη".

    Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε πως "η αλήθεια ήταν και είναι οδηγός μας για να μπορούμε να κριθούμε με βάση το έργο μας, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπόνοιες συγκάλυψης".

    Παραίτηση Ευγένιου Παπαδόπουλου-Εισαγγελική έρευνα

    Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Ευγένιος Παπαδόπουλος με δήλωσή του ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του και διαψεύδει τη σχέση του με δημοσιεύματα στον Τύπο.

    Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ουδέποτε μετείχε ή ήτο ο ιδιοκτήτης οφ σορ εταιρίας, ουδέποτε είχε ο ίδιος ή συγγενικό του πρόσωπο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού. Ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει ότι αποτέλεσε επί μακρώ χρονικό διάστημα στόχος πολλαπλών επιθέσεων τις οποίες χαρακτηρίζει άδικες και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία των τραπεζικών του λογαριασμών θα τεθούν στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

    Στο μεταξύ, το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ.Ευγενίου Παπαδόπουλου έχει ζητήσει ο εφέτης ανακριτής Ιωάννης Σιδέρης, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999 - 2000.

    Σε στοιχεία που απέστειλε στον εφέτη ανακριτή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή του κ. Παπαδόπουλου, μέσω εταιρείας που είχε σε συγκεκριμένη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών από αυτές που ερευνά ο εφέτης-ανακριτής.

    Σημειώνεται πως στο σχετικό δημοσίευμα της "Καθημερινής" αναφερόταν ότι ο στενός συνεργάτης του κ. Τσιτουρίδη, Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας, καθώς φέρεται να εκπροσωπούσε offshore εταιρία η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε ύποπτες συναλλαγές με άλλες παρόμοιες εταιρίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 April 2007 - 18:30:15 UTC