Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Λίβανο επισκέπτεται η Αλ.Παπαρήγα
  • [02] Προσαρμογή των εφημερίδων στις νέες συνθήκες
  • [03] Εκλεψε για να αποκτήσει...μαλλιά

  • [01] Το Λίβανο επισκέπτεται η Αλ.Παπαρήγα

    Επίσκεψη στο Λίβανο πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη γγ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έως το Σάββατο 28 Απριλίου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπιχ Μπέρι.

    Όπως είναι γνωστό η κ.Αλ.Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Λίβανο κατά την διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραηλινού στρατου κατά του λαού του Λιβάνου το καλοκαίρι του 2006.

    Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχουν επίσης ο Ηλίας Λέγγερης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, η Ελένη Μαυρούλη δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη", ο Απόστολος Πλατανιάς εικονολήπτης του τηλεοπτικού σταθμού 902 και ο Ουαλιντ Ελίας δημοσιογράφος.

    Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, με όλα τα πολιτικά κόμματα, με πολιτικές οργανώσεις και κινήματα του Λιβάνου και θα επισκεφτεί περιοχές του Νοτίου Λιβάνου που επλήγησαν από τις στρατιωτικές επιδρομές του Ισραηλινού στρατού τον Ιούλη του 2006.

    "Η αντιπροσωπεία μας είναι προσκαλεσμένη του πρόεδρου της Βουλής του Λιβάνου. Ύστερα από την προηγούμενη επίσκεψή μας, κατά τη διάρκεια του πολέμου, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πηγαίνουμε εκεί. Βεβαίως, ξέρουμε ότι στο Λίβανο δεν γίνεται τώρα πόλεμος, αλλά η περιοχή παραμένει στο μάτι του κυκλώνα. Υπάρχει βέβαια και εσωτερική πολιτική κρίση. Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει εμάς είναι να συναντηθούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή και αντιστέκονται στα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Να συζητήσουμε μαζί τους πώς βλέπουν τις εξελίξεις, αν υπάρχει κίνδυνος ενός νέου κύκλου πολέμου, και ποιες είναι οι εκτιμήσείς τους για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    Φυσικά θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λιβανέζικο λαό. Θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να σημειώσουμε το σημαντικό ρόλο που έπαιξε η λιβανέζικη αντίσταση στο να παρεμβάλει εμπόδια και να καθυστερήσει τα ακόμη χειρότερα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την περιοχή της Παλαιστίνης και γενικότερα".

    Συνάντηση Αλέκας Παπαρήγα με ΓΣΕΕ

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χθες στον Περισσό με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και συζήτησαν το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων.

    «Με αφορμή το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων που αγκαλιάζει πάρα πολλά ταμεία και όχι μόνο ένα, βγαίνει στην επιφάνεια όλη η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, στα ασφαλιστικά ταμεία. Και από αυτή την άποψη ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος. Κατά τη γνώμη μας, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να διαμορφώσει το πολιτικό αίτημα της επιστροφής όλων των κλεμμένων - και εμείς ξεκινάμε από τη δεκαετία του β50», τόνισε η κα Παπαρήγα.

    Η ΓΓ του ΚΚΕ είπε επίσης ότι «αναμφισβήτητα πρέπει να διεκδικηθεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ομόλογα και οι μετοχές και το χρηματιστήριο από τότε που επισήμως πια μπήκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών στις λεγόμενες χρηματαγορές».

    Η κα Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι «χρειάζεται μεγάλη επιφυλακή από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί στη βάση των ελλειμμάτων που προκάλεσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, θα ανοίξουν αιφνιδιαστικά το ζήτημα νέων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, όχι μόνο να μη δεχτούμε αυτές τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, αλλά να διεκδικήσουμε βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και των συντάξεων».

    Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι «στην προκειμένη περίπτωση ωριμάζουν πολύ μεγάλες αλλαγές αντικειμενικά και γιβ αυτό και οι συντηρητικές δυνάμεις προωθούν μεγάλες συντηρητικές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτή τη διαπάλη πρέπει να βγει κερδισμένο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

    [02] Προσαρμογή των εφημερίδων στις νέες συνθήκες

    Την ανάγκη προσαρμογής της εφημερίδας στις νέες συνθήκες μέσα από την ποιότητα και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της έναντι των άλλων μμε, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας " Η εφήμερη πρόκληση - Εφημερίδες: ιδιαιτερότητες και προκλήσεις" που διοργάνωσε η γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους επιχειρούν οι εφημερίδες να αμυνθούν στον ανταγωνισμό των άλλων ηλεκτρονικών και ψηφιακών μμε, είτε συνεργαζόμενες με το διαδίκτυο όπως ήδη κάνουν πολλές, είτε καταφεύγοντας στις προσφορές και τα δώρα ή ακόμα με την αύξηση των εφημερίδων που διανέμονται δωρεάν.

    Ο κ. Ρουσόπουλος αφού εξέφρασε τη διαφωνία του ως προς τη διανομή ταινιών πορνό μαζί με τις εφημερίδες, χαρακτηρίζοντας "ομολογία ήττας" αυτή την πρακτική, εξήρε την προσωπική σχέση της εφημερίδας με τον αναγνώστη, την απόλαυση της ανάγνωσης και τη δυνατότητα δημιουργίας αρχείου.

    Όσον αφορά την αυτορύθμιση και την αξιοπιστία των μμε τάχθηκε υπέρ της αυτορύθμισης θέλοντας να παραμείνει όπως είπε με την ψευδαίσθηση ότι ο δημοσιογράφος μπορεί και πρέπει να βελτιώνεται. Η δε αυτορύθμιση ως κανόνας δεοντολογίας είπε ότι ταυτίζεται με τη συναίσθηση του δημοσιογράφου και τη διαμόρφωση εσωτερικών κανόνων άσκησης του λειτουργήματός του.

    Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι κατά τη γνώμη του η εφημερίδα δεν είναι καταδικασμένη και ότι οι συναισθηματικοί δεσμοί της με τον αναγνώστη παραμένουν ισχυροί.

    Τέλος, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την ημερίδα και εξέφρασε την ελπίδα να μην μείνει μια αποσπασματική πρωτοβουλία, αλλά να ενταχθεί σε έναν ευρύτερο διάλογο.

    Ο δημοσιογράφος Α. Παπαγιαννίδης στην παρέμβασή του εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αυτορύθμιση τονίζοντας ότι και αυτή αποτελεί εντέλει ρύθμιση, ενώ ο πολιτικός επιστήμων Λ. Κασούλης τάχθηκε υπέρ της απόλυτης ελευθερίας του Τύπου προσθέτοντας ότι "όταν μια εξουσία επιβάλλει κάτι, αναζητείστε την αλήθεια στον αντίποδά της" που σημαίνει ότι κάποια συμφέροντα πάντα εξυπηρετούνται.

    Ο δημοσιογράφος Μπ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι οι γενικές ρυθμίσεις και ότι δεν έχουν τεθεί επαρκείς κανόνες. Επισήμανε ότι η αυτορύθμιση συνδέεται επίσης με τη μόρφωση και την καλλιέργεια ενώ υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης της δεοντολογίας.

    Από τη συζήτηση προέκυψε επίσης ότι οι δωρεάν εφημερίδες πρόσθεσαν νέους αναγνώστες προσελκύοντας ένα κοινό που προηγουμένως δεν διάβαζε, χωρίς να μειωθούν οι αναγνώστες των κυριακάτικων φύλλων.

    [03] Εκλεψε για να αποκτήσει...μαλλιά

    Τραπεζικός υπάλληλος από την Μπανγκόκ βλέποντας τα μαλλιά του να πέφτουν "δανείστηκε" από λογαριασμό της τράπεζας DBS στην οποία εργαζόταν το ποσό των 43.000 δολαρίων για να υποβληθεί σε επαναστατική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης.

    Ο 32χρονος Αλεξ Τσαν τρομοκρατήθηκε, όπως τόνισε ο συνήγορός του, από την ιδέα ότι θα μείνει φαλακρός και έτσι πήρε τα χρήματα που χρειαζόταν για αυτή την "φοβερά αποτελεσματική" μέθοδο, από έναν τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος δεν παρουσίαζε κίνηση τα τελευταία χρόνια.

    Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του ζήτησε την επιείκεια των δικαστών και τόνισε πως ο πελάτης του "έκλεψε από ματαιοδοξία, όχι απληστία". Αποκαλύφθηκε μάλιστα πως ο νεαρός τραπεζικός υπάλληλος είχε ήδη πληρώσει 16.000 δολάρια σε "ειδικούς" που του είχαν υποσχεθεί ότι θα αποκτήσει και πάλι μια πλούσια κόμη.

    Βέβαια, όπως αποδείχθηκε καμιά από τις πολυδάπανες θεραπείες για τις οποίες κινδυνεύει να περάσει χρόνια στη φυλακή, δεν πρόσφεραν στον Τσαν αυτό που επιθυμούσε, αφού όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο είχε ήδη αρχές φαλάκρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 April 2007 - 4:30:20 UTC