Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση για τις γαλλικές εκλογές

  • [01] Δημοσκόπηση για τις γαλλικές εκλογές

    Το αποτέλεσμα των επερχόμενων προεδρικών γαλλικών εκλογών έχει σημασία και για την οικονομία της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερ, καθώς οι οικονομολόγοι -από διάφορες χώρες- που συμμετείχαν σε αυτή, θεωρούν ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από μερικούς υποψήφιους, μπορούν να αυξήσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της Γαλλίας και κατ' επέκταση της ευρωζώνης.

    Συγκεκριμένα οι επτά στους δέκα οικονομολόγους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση για τις γαλλικές εκλογές, δήλωσαν ότι πιστεύουν πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της "ζώνης των 13". Εξάλλου, η έρευνα δείχνει ότι οι οικονομολόγοι της χρηματοπιστωτικής αγοράς βλέπουν σε μεγάλο βαθμό στο πρόσωπο του κεντροδεξιού υποψήφιου της "Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα" (UMP), Νικολά Σαρκοζί, τον καλύτερο πρόεδρο για τη γαλλική οικονομία σε προοπτική πέντε ετών.

    "Η Γαλλία, όντας η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, επιδρά με την απόδοσή της στο μέσο όρο της ευρωζώνης" ανέφερε ο οικονομολόγος της Merrill Lynch στο Λονδίνο, Γκιγιόμ Μενουέ. Όπως σημείωσε, "αν η Γαλλία πετύχει να εφαρμόσει τις δομικές αλλαγές, θα βοηθήσει τη δυνατότητα ανάπτυξής της. Στο πλαίσιο αυτό θα περιορίσει την ανάγκη νομισματικής πολιτικής για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της μείωσης της διαφοράς μεταξύ της πραγματικής και της δυνητικής παραγωγής".

    Ο Μενουέ ήταν μεταξύ των τεσσάρων στους πέντε οικονομολόγους που επέλεξαν το Σαρκοζί ως τον υποψήφιο πρόεδρο, που αν εκλεγεί, θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τη γαλλική οικονομία κατά τη διάρκεια της πενταετούς προεδρικής θητείας. Την ίδια άποψη έχει και ο οικονομολόγος της IDEAglobal στο Λονδίνο, Ρατζίβ Χασνά, ο οποίος συμφωνεί πως οι εκλογές έχουν σημασία για την οικονομία της ευρωζώνης.

    Κανένας από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δεν επέλεξαν την υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ενώ ο Σεμπάστιαν Βάνκε -οικονομολόγος της Deka Bank στη Φρανκφούρτη- ήταν ο μόνος που υποστήριξε πως ο κεντρώος υποψήφιος της "Ένωσης για τη Γαλλική Δημοκρατία" (UDF), Φρανσουά Μπαϊρού, θα αποτελέσει τον καλύτερο πρόεδρο για την οικονομία. Εξηγώντας την επιλογή του, ο Βάνκε επισήμανε πως "ο Μπαϊρού είναι φιλελεύθερος, κοινωνιστής και λιγότερο επεμβατικός από το Σαρκοζί".

    Πάντως, οι μισοί από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, αρνήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ των υποψήφιων για τη γαλλική προεδρία, σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να αποδειχτεί πιο κατάλληλος να ευνοήσει τη γαλλική οικονομία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της εταιρίας συμβούλων "Xerfi" στο Παρίσι, Αλεξάντερ Λόου, "επιθυμούμε να παραμείνουμε απόλυτα αμερόληπτοι και συνεπώς επιλέξαμε να μην απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση".

    Εξάλλου, για τρεις οικονομολόγους οι γαλλικές εκλογές δε θα έχουν κάποια επίπτωση σε ό,τι αφορά την οικονομία της ευρωζώνης. "Η Γαλλία ίσως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη αλλά είναι μόνο ένα κομμάτι αυτής, συνεπώς, αν δεν καταλάβει τη θέση ένας εξτρεμιστής, δεν θα υπάρξει κάποια επίπτωση για την Ευρώπη", σημείωσε ο οικονομολόγος της "Aurel Leven", Ζαν Λουί Μουριέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 April 2007 - 18:30:17 UTC