Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Άριστες οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις»
  • [02] «Εξευτελιστικές οι αυξήσεις στους συνταξιούχους»
  • [03] ΣΥΝ: Σειρά πρωτοβουλιών για το περιβάλλον

  • [01] «Άριστες οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις»

    Οι σχέσεις Ελλάδας - Βουλγαρίας διέρχονται την καλύτερη περίοδό τους - μάλιστα ο Κάρολος Παπούλιας έκανε λόγο για «χρυσό αιώνα» στις σχέσεις αυτές - μετά δε την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να δημιουργηθεί μαζί με την Ελλάδα ένας «βαλκανικός πυρήνας» στην Ένωση για να διεκδικήσει «όσα οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν» για τη Βαλκανική.

    Στην κοινή αυτή διαπίστωση κατέληξαν οι Πρόεδροι της Ελλάδος και της Βουλγαρίας Κάρολος Παπούλιας και Γκιόργκι Παρβάνοφ, οι οποίοι είχαν σήμερα - πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Προέδρου στη Σόφια - κατβ ιδίαν συνομιλίες, εφβ όλης της ύλης των διμερών σχέσεων, συνομιλίες που συνεχίσθηκαν με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών (από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Καλαντζής και οι υφυπουργοί Οικονομίας Πέτρος Δούκας και Ανάπτυξης Τάσος Νεράντζης).

    Η επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στη Σόφια συμπίπτει, άλλωστε, με την ένταξη από την 1η Ιανουαρίου, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ, ενώ, ήδη, προ ημερών μονογραφήθηκε η συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, η δε τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στην Αθήνα το Μάρτιο, όπως έχει ανακοινωθεί.

    Προς τούτο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε τον Γκιόργκι Παρβάνοφ στην Αθήνα για να παραστεί στην τελετή της υπογραφής της σχετικής συμφωνίας, τελετή στην οποία, όπως ανακοίνωσε, θα είναι και ο ίδιος παρών, με δεδομένη μάλιστα και την προσωπική του συμβολή, ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός των Εξωτερικών, στην προώθηση του «στρατηγικής σημασίας» αυτού έργου.

    Ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε την ικανοποίησή του γιατί ύστερα από «πολλά χρόνια προσπαθειών κλείνει το μεγάλο κεφάλαιο του αγωγού», ενώ ο Πρόεδρος Γκιόργκι Παρβάνοφ, ερωτηθείς αν έχουν ξεπεραστεί όλες οι διαφωνίες και οι δυσκολίες που είχαν αναφυεί, τόνισε ότι έχει λάβει «διαβεβαιώσεις» από τα κλιμάκια που διαπραγματεύονται το θέμα, πως «έχουν ξεπεραστεί τα βασικά εμπόδια» και «κατευθυνόμαστε στην τελική υπογραφή».

    «Θέλω ξεκάθαρα να δηλώσω πως η Βουλγαρία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προώθηση αυτού του έργου. Ταυτόχρονα θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό το σχέδιο είναι ένα από τα πολλά που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην προσπάθεια αναζήτησης διαφορετικών πηγών ενέργειας, όχι μόνο για τη δική μας περιοχή, αλλά και για όλη την Ευρώπη. Το έργο αυτό δημιουργεί κοινωνικές προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ευημερία στην περιοχή μας, ταυτόχρονα δε είναι εγγύηση για την ασφάλεια στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Παρβάνοφ.

    Ο Πρόεδρος Παρβάνοφ επανέλαβε πως ο εν λόγω αγωγός, που «φέραμε σε σχετικά πολύ επιτυχημένη φάση», είναι μια σημαντική στιγμή στην προσπάθεια για την αναζήτηση διαφόρων πηγών ενέργειας, τόσο για την περιοχή μας, όσο και για την Ευρώπη. Η διεύρυνση δε του δικτύου του φυσικού αερίου που περνά από τη Βουλγαρία, είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε ο Βούλγαρος Πρόεδρος και ανέφερε πως υπογράμμισε στις συνομιλίες με τον Κάρολο Παπούλια «τη θέση της ΕΕ πως κάθε χώρα καθορίζει μόνη της τις πηγές και τις μορφές ενέργειας και σβ αυτό το πνεύμα η Βουλγαρία υποστηρίζει και την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ερωτηθείς, πάντως, για την επαναλειτουργία τμημάτων του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι, δήλωσε πως «είναι εσωτερικό θέμα της Βουλγαρίας, αλλά και ένα θέμα των σχέσεων της χώρας με τους κανόνες της ΕΕ».

    Αναφορικά με τις διμερείς σχέσεων Αθηνών - Σόφιας, ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας έκανε λόγο για «χρυσό αιώνα» στις σχέσεις αυτές, ο δε Πρόεδρος Παρβάνοφ τόνισε ότι αυτές οι σχέσεις βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο σημείο τους των τελευταίων δεκαετιών.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι πολλά έργα σε διμερές και σε πολυμερές επίπεδο ξεκίνησαν όταν ο Κ. Παπούλιας ήταν υπουργός των Εξωτερικών και σήμερα έχουν αποπερατωθεί ή βρίσκονται στην τελική τους ευθεία.

    Οι δύο Πρόεδροι επεσήμαναν την σημασία που έχουν για τις διμερείς σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, οι διανοίξεις νέων διόδων στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, διανοίξεις που θα πρέπει να επιταχυνθούν.

    Επίσης τόνισαν πως υπάρχουν ακόμη αναξιοποίητες δυνατότητες για την οικονομική συνεργασία Αθηνών - Σόφιας, υπογράμμισαν πως θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία στον τουριστικό τομέα, ο δε Γκιόργκι Παρβάνοφ ανέφερε πως υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα στρατιωτικής βιομηχανίας και στον τομέα της πολιτικής άμυνας (πλημμύρες, φυσικές καταστροφές κλπ).

    Επισημαίνεται ότι οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν πως η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία (με δεδομένη την ένταξη των δύο τελευταίων στην ΕΕ) μπορούν να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για την προώθηση των συμφερόντων τους στην Ένωση.

    Ειδικότερα ο Κάρολος Παπούλιας υπογράμμισε πως οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις, με τις οποίες ασχολείται τα τελευταία 30 χρόνια, διευκολύνονται με την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ και τόνισε πως η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, αποτελούν έναν «βαλκανικό πυρήνα» στην Ένωση, που «ενισχύει την παρουσία μας και μας δίνει δύναμη να διεκδικήσουμε όσα πρέπει οι ευρωπαίοι να πράξουν για τη Βαλκανική».

    Ο Πρόεδρος Γκιόργκι Παρβάνοφ ερωτηθείς για το θέμα του Κοσόβου τόνισε πως αυτό συζητήθηκε με τον Κ. Παπούλια και πρόσθεσε ότι μια λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τόσο τα συμφέροντα του πληθυσμού στο Κόσοβο, όσο και τις σχέσεις της Πρίστινα με το Βελιγράδι και την ευρύτερη περιοχή. Δεν συμφωνούμε με μια λύση που θα ταυτίζεται με εθνοτικά καθαρά κράτη, γιατί στα Βαλκάνια τέτοια λύση δεν θα ήταν δυνατή, είπε ο κ. Παρβάνοφ, αλλά θα δεχόμασταν μια απόφαση που θα είναι αμοιβαία αποδεκτή από το Βελιγράδι και την Πρίστινα.

    Ο κ. Παρβάνοφ αναφορικά με τα δυτικά Βαλκάνια τόνισε πως «η λύση των προβλημάτων θα πρέπει να αναζητηθεί στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης η οποία χάραξε τη στρατηγική για την επίλυσή τους, δηλαδή το πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής αυτών των χωρών, συμπεριλαμβανομένης μιας ενισχυμένης οικονομικής στρατηγικής που να τους δεσμεύει σε νέες μορφές συνεργασίας».

    Τέλος σε ερώτηση αν εθίγη το θέμα της ανταλλαγής πολιτιστικών και ιστορικών κειμηλίων μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας (συγκεκριμένα, η ανταλλαγή των οστών του Βούλγαρου Τσάρου Σαμουήλ και βυζαντινών χειρογράφων που διασώθηκαν από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατά τον Αβ Παγκόσμιο πόλεμο) ο Πρόεδρος Παπούλιας ανέφερε πως έγινε μια πρώτη θετική προσέγγιση του προβλήματος.

    «Εξέλιξη ιστορικής σημασίας»

    Ως εξέλιξη ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ και επεσήμανε πως η Σόφια πέτυχε μια θέση στην Ευρώπη που της ανήκει ιστορικά και την κατέκτησε δικαιωματικά «με μακροχρόνιες και επίπονες προσπάθειες και θυσίες, αλλά και με εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων, όπως οφείλει κάθε χώρα» που θέλει να ενταχθεί στην Ένωση.

    Μιλώντας το βράδυ στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκιόργκι Παρβάνοφ, ο Έλληνας Πρόεδρος επανέλαβε πως η Ελλάδα υποστηρίζει συνολικά την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων και τόνισε πως η ένταξή των χωρών αυτών στην ΕΕ «θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στην περιοχή, που θα στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, θα σέβεται την Ιστορία, θα απορρίπτει παραχαράξεις της και θα εμπεδώσει την σταθερότητα και την ευημερία».

    Αναφερόμενος στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η υλοποίηση της κατασκευής αυτού του στρατηγικής σημασίας έργου, που εισέρχεται στη φάση υλοποίησής του, θα αναβαθμίσει την ενεργειακή παρουσία μας, θα συμβάλει στην ασφάλεια των ενεργειακών προϊόντων και θα προσφέρει διπλωματικά και οικονομικά οφέλη.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως η ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ θα έχει ευεργετική επίδραση στις διμερείς σχέσεις Αθηνών - Σόφιας και δίνει ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και ενθάρρυνσης προς τους γείτονες των δυτικών Βαλκανίων να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, να ενισχύσουν τους θεσμούς τους και να συμβάλλουν στην αλλαγή σελίδας στην βαλκανική ιστορία.

    Στο σημείο αυτό, ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε πως «είναι υποχρέωση της Ελλάδος, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας να ενισχύσουν τη βαλκανική διάσταση της ΕΕ» και «να συνεργαστούμε με αφοσίωση για την όσο το δυνατόν συνεπή και απρόσκοπτη προοπτική των γειτόνων μας».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε το υψηλό επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας Αθηνών - Σόφιας, το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία και υπογράμμισε την ώθηση που θα δώσει στην πάσης φύσεως ελληνοβουλγαρική συνεργασία η διάνοιξη νέων διόδων στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

    Ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε το απόγευμα με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμο και δέχθηκε διαδοχικά το προεδρείο της «Δημοκρατικής Οργάνωσης Μόρφωσης και Πολιτισμού», εκπροσώπους των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων Βουλγαρίας.

    Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει τις εργασίες του ελληνοβουλγαρικού επιχειρηματικού φόρουμ, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης και θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Σεργκέι Στάνισεφ.

    «Νέα ποιότητα στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις»

    "Με ιδιαίτερη ικανοποίηση μπορούμε να πούμε ότι μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007, οι σχέσεις μας απέκτησαν ποιοτικά καινούργιες διαστάσεις: στρατηγικού εταιρισμού και ατλαντικής αλληλεγγύης. Και είμαι βέβαιος ότι οι συνομιλίες μας και οι άλλες επαφές στη Σόφια θα δώσουν νέα ώθηση της δυναμικής ανάπτυξης των ελληνοβουλγαρικών δεσμών σε όλους τους τομείς". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκιόργκι Παρβάνοφ στο επίσημο δείπνο, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του κ. Κ. Παπούλια.

    Αφού υπενθύμισε τους κοινούς αγώνες Ελλήνων και Βουλγάρων για εθνική απελευθέρωση στο παρελθόν, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα λόγια του Αλέξανδρου Υψηλάντη, ότι "δεν προλάβαινε να γράψει στη Φιλική Εταιρία τους χιλιάδες Βούλγαρους που ζητούσαν να λάβουν μέρος στην Επανάσταση του '21", ο κ. Παρβάνοφ (γνωστός ιστοριογράφος της Βουλγαρίας πριν αφιερωθεί στην πολιτική) τόνισε ότι και στα δύσκολα χρόνια του ψυχρού πολέμου οι δύο φιλικοί λαοί κατάφεραν να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τη φιλία και την καλή γειτονία τους.

    "Οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις ήταν και θα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ τώρα οι δύο χώρες μας αποκτούν όχι μόνο δυνατότητα για ακόμα πιο δυναμική συνεργασία, αλλά και μεγαλύτερες ευθύνες για τα θέματα ασφάλειας της περιοχής στο πλαίσιο της ενιαίας πολιτικής του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. απέναντι στα Δυτικά Βαλκάνια" τόνισε.

    Επισήμανε δε τη σημασία της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας σήμερα, σε μια στιγμή που κρίνεται το καθεστώς του Κοσόβου, η σταθεροποίηση της δημοκρατίας στη Σερβία και η επιβεβαίωση της ευρωατλαντικής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, "επειδή οι χώρες αυτές είναι αναπόσπαστο μέρος από το γεωγραφικό και πνευματικό χώρο της Ευρώπης και έχουν την θέση τους στη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης".

    Ο κ. Παρβάνοφ τόνισε, επίσης, τη σημασία της ανερχόμενης οικονομικής συνεργασίας και των κοινών σχεδίων αναβάθμισης της υποδομής, ενώ εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. αλλά και για την ενεργή θέση του Έλληνα προέδρου κ. Κ. Παπούλια για άμεση και δίκαιη λύση του προβλήματος με τις πέντε Βουλγάρες νοσηλεύτριες που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στη Λιβύη, όπου και κρατούνται μαζί με έναν Παλαιστίνιο γιατρό, με την κατηγορία της εσκεμμένης μόλυνσης με τον ιό του AIDS 400 και πλέον παιδιών.

    [02] «Εξευτελιστικές οι αυξήσεις στους συνταξιούχους»

    «Οι αυξήσεις που η κυβέρνηση λέει ότι θα δώσει στους συνταξιούχους, από 0,50 ευρώ έως 1,2 ευρώ την ημέρα, είναι όχι μόνο εξευτελιστικές, είναι απαράδεκτες και δείχνουν ακριβώς την αντιλαϊκότητα της κυβέρνησης, δείχνουν ακριβώς ότι τα κροκοδείλια δάκρυα που έριξαν προεκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν μόνο για την κάλπη», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μετά τη σύνάντηση που είχε σήμερα με τις ομοσπονδίες συνταξιούχων.

    Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «η δική μας θέση είναι όχι μόνο να υπάρξει ουσιαστική αύξηση των συντάξεων, αλλά και ταυτόχρονα, εδώ και τώρα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε οι συνταξιούχοι να έχουν πλήρη και ουσιαστική περίθαλψη, πρόνοια στα θέματα της υγείας. Επιπλέον θεωρούμε ότι εδώ και τώρα - δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να πάει χαμένος - πρέπει να διασφαλιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, ένα σύστημα προστασίας των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να ζουν μόνοι. Να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση των λεγόμενων "οίκων ευγηρίας"».

    Παπαρήγα για δηλώσεις Πάγκαλου σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλου για το πανεπιστημιακό άσυλο η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι "μόνο κάποιος που αισθάνεται απέχθεια για κάθε μορφή αγωνιστικής κοινωνικής δραστηριότητας μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια θέση και μάλιστα να αγνοήσει το γεγονός ότι το λαϊκό κίνημα σε όλες του τις εκφράσεις - και το νεολαιίστικο - είναι σε θέση να αυτοπεριφρουρηθεί".

    "Το ζήτημα -πρόσθεσε- είναι ποιος μας περιφρουρεί από τους πολιτικούς εχθρούς του λαϊκού κινήματος".

    [03] ΣΥΝ: Σειρά πρωτοβουλιών για το περιβάλλον

    Με αίτημα έναν κοινωνικό διάλογο που θα αναζητήσει τα κοινωνικά και πολιτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της «κλιματικής αλλαγής» αρχίζει σήμερα ο ΣΥΝ σειρά πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την παρουσίαση των προγραμματικών του προτάσεων σε διάφορα ζητήματα.

    Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και ο υπεύθυνος για περιβαλλοντικά θέματα Μιχάλης Παπαγιαννάκης έθεσαν επί τάπητος προς συζήτηση προτάσεις σε σχέση με τους σοβαρούς και πλέον αναμφισβήτητους κινδύνους τους οποίους εγκυμονεί στο άμεσο μέλλον το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως προκύπτει από σχετικές διεθνείς εκθέσεις.

    Προοδευτική απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, άνθρακα, λιγνίτη, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σαφείς προσπάθειες για εξοικονόμηση ενέργειας, αποφασιστική στροφή προς την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενίσχυση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής για δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, είναι οι βασικοί άξονες που θέτει προς συζήτηση ο ΣΥΝ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αλλάξουν τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής και να προστεθεί το κριτήριο της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

    Στα νέα δεδομένα πρέπει, όπως επισήμανε ο κ. Παπαγιαννάκης, να προστεθούν η ευνοϊκή μεταχείριση των νέων τεχνολογιών στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και η ενίσχυση των σχετικών πολιτικών στην ΕΕ κυρίως ως προς την επιβολή ορίων στις εκπομπές αερίων. Σε σχέση με τη χρήση του αυτοκινήτου ο ΣΥΝ προτείνει αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση, επιβολή διοδίων στα αστικά κέντρα αλλά και ενθάρρυνση της χρήσης αυτοκινήτων από κοινού.

    Αυστηρή πολιτική απέναντι στη χρήση του νερού, τόσο στη γεωργία αλλά και στις πόλεις με τιμολογική διαφοροποίηση της παροχής βάσει ορίων και ποινικοποίηση της οικολογικής παραβατικότητας με την ανάδειξη της έννοιας των «πράσινων εγκλημάτων», είναι επίσης δύο άλλες παράμετροι που τίθενται προς συζήτηση.

    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί βουβή και να μην παίρνει θέση, είπε ο κ. Αλαβάνος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 February 2007 - 19:30:19 UTC