Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να αποδίδουν"
  • [02] ΚΚΕ: Ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά

  • [01] "Οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να αποδίδουν"

    Το συνέδριο της ΝΔ θα διεξαχθεί στις 6,7 και 8 Ιουλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ανακοίνωσε σήμερα ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η συνάντηση διήρκεσε δυο ώρες και η συζήτηση ήταν εφ' όλης της ύλης. Ερωτηθείς για το αν συζητήθηκε θέμα εκλογών, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας. Και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια στο θέμα αυτό.

    Σε ερώτηση για την εκλογολογία των ημερών, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με την εκλογολογία για να ξορκίσει τις εκλογές, η κυβέρνηση έχει έργο μπροστά της και θα καταθέσει νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Απόδημο Ελληνισμό. Πρόσθεσε ακόμη ο κ. Ζαγορίτης, ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του κ. Σημίτη, στις οποίες συμμετείχε ως υπουργός ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

    Είπε ακόμη ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να αποδίδουν, η οικονομία βελτιώνεται, η ανεργία μειώνεται και η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει τις αδύνατες κοινωνικές ομάδες.

    Τέλος, σε ερώτηση για την ενέργεια του ΠΑΣΟΚ να στείλει στον εισαγγελέα φακέλους με υποτιθέμενα "σκάνδαλα" επί κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε: "Ελεύθερα. Το τί πιστεύει το ΠΑΣΟΚ είναι άλλης τάξεως θέμα. Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τις έρευνές της".

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπυξης Δ.Σιούφα.

    Κ.Καραμανλής: "Προσαρμογή στις συνθήκες που επιβάλλουν οι νέες τεχνολογίες"

    Την ανάγκη αλλαγής και δυναμικής προσαρμογής στις συνθήκες που επιβάλλουν οι νέες τεχνολογίες στον τομέα της επικοινωνίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με αφορμή την ανακήρυξη του 2007 ως Έτος Ευρυζωνικότητας.

    "Οι κοινωνίες που δεν τολμούν να αξιοποιήσουν στον πληρέστερο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες που δίνει το παρόν, οι κοινωνίες που δεν τολμούν να διεκδικήσουν δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον, είναι καταδικασμένες στο τέλμα της στασιμότητας και της υπανάπτυξης", τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρέπει να κλείσει το ψηφιακό χάσμα και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή εποχή.

    Στόχος είναι να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας στη νέα εποχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν λάβει τα αρμόδια υπουργεία για την ενίσχυση διείσδυσης της ευρυζωνικότητας. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως παρά τις όποιες δυσκολίες θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος και θα κερδίσουμε το στοίχημα για το μέλλον.

    Στην παρέμβασή του ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης τόνισε πως η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών αποτελεί εθνική επιταγή για τη χώρα και χρέος της πολιτείας, αφού μέσω αυτών αναβαθμίζεται όχι μόνο η οικονομική δραστηριότητα, αλλά κυρίως η ποιότητα ζωής του πολίτη. Η ευρυζωνικότητα αποτελεί πηγή ανάπτυξης και εξασφάλισης της απασχόλησης, είπε ο κ. Λιάπης και πρόσθεσε ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των διαφόρων στρωμάτων του πληθυσμού και των περιοχών της χώρας.

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο του για τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας, όπως:

    - η προκήρυξη του μεγάλου έργου των ευρυζωνικών δικτύων

    - η προώθηση δράσεων που ενισχύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    - η προκήρυξη του έργου ΔΟΡΥ, ύψους 9,3 εκατομμυρίων δραχμών που αξιοποιεί τους δύο δορυφορικούς αναμεταδότες για την κάλυψη των αναγκών του δημοσίου.

    Το υπουργείο μας, πρόσθεσε ο κ. Λιάπης, με επιτυχία κάλυψε τους στόχους που είχε θέσει για το 2006 στο πλαίσιο προώθησης της ευρυζωνικότητας σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης από 0,47% στο τέλος του 2004 σε 4,5% στο τέλος του 2006. Επίσης, οι γραμμές ADSL αυξήθηκαν από 44.000 στο τέλος του 2004 σε 500.000 το 2006, ενώ οι ταχύτητες πρόσβασης διπλασιάσθηκαν χωρίς επιπλέον κόστος για τον τελικό χρήστη.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε στη σημασία προσαρμογής της χώρας μας στις νέες τεχνολογίες, αλλά και στο ρυθμιστικό ρόλο που επιτελεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στα μέτρα που έχει πάρει η Ανεξάρτητη Αρχή τόσο για την ομαλή λειτουργία της αγοράς των επικοινωνιών, όσο και για την προστασία του πολίτη.

    Ο κ. Αλεξανδρίδης τόνισε την ανάγκη εποικοδομητικού διαλόγου και συστηματικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΕΤΤ, του ΟΤΕ, ως κύριου και καθολικού παρόχου και των εναλλακτικών παρόχων για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που παρεμποδίζουν την αναπτυξιακή διαδικασία.

    Κατά την εκτίμηση του κ. Αλεξανδρίδη μέσα στο 2007 είναι δυνατό να τριπλασιασθούν οι ευρυζωνικές συνδέσεις και από 500.000 που ήταν το 2006 να φθάσουν το 1,5 εκατομμύρια στο τέλος του τρέχοντος έτους.

    [02] ΚΚΕ: Ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά

    «Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν τη γενική μόρφωση μέχρι τα 18 χρόνια, το ενιαίο δηλαδή 12χρονο σχολείο», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στη Σιβιτανίδειο.

    Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι οι μαθητές στη συνέχεια θα μπορούν να αποφασίζουν αν θα ακολουθήσουν την επαγγελματική ειδίκευση ή την επιστημονική ειδίκευση. Οποιοσδήποτε άλλος διαχωρισμός, σημείωσε, πριν τα 18 είναι διαχωρισμός ταξικός, ανισότιμος, αναπαράγει και οξύνει τις διακρίσεις για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χαρακτηρισμό του προεδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στη βουλή ότι το ΚΚΕ είναι «ο αριστερός ψάλτης της δεξιάς», κ. Παπαρήγα δήλωσε: «Το ΚΚΕ και οι εκφραστές του ΚΚΕ, πχ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν ψήφισαν μαζί με τους εκφραστές της ΝΔ την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση των 0,77β¬ τη μέρα».

    Στο μεταξύ, την υπερκάλυψη του στόχου της οικονομικής εξόρμησης που είχε προκηρύξει για τον Δεκέμβριο 2006 - Ιανουάριο 2007, ανακοίνωσε χθες η ΚΕ του κόμματος. Υπάρχει δυνατότητα με το τελικό κλείσιμο της οικονομικής εξόρμησης να υπερκάλυψουν το πλάνο τους όλες οι Κομματικές Οργανώσεις. Η επίτευξη αυτού του στόχου στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τους εργαζόμενους έχει μεγάλη πολιτική σημασία. Αποδεικνύει ότι μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων προσβλέπουν με εμπιστοσύνη στην πολιτική του ΚΚΕ. Αναγνωρίζουν την πρωτοποριακή δράση και συνεισφορά του στο λαϊκό κίνημα και ενδιαφέρονται για την ενίσχυσή του, τονίζεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 February 2007 - 11:30:15 UTC