Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Αν.Παπαληγούρα και Πρ.Παυλόπουλο

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Αν.Παπαληγούρα και Πρ.Παυλόπουλο

    Συνεργασία θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στις 10.00 πμ με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα και στις 11.00 πμ με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο.

    Στο μεταξύ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2007, που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

    Σε παρέμβασή του κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η μείωση της ανεργίας από το 11,3% στο 8,3% σημαίνει ότι σήμερα εργάζονται 4.500.000 Έλληνες, όταν προ δυόμισι ετών εργάζονταν 4.250.000, δηλαδή 250.000 επιπλέον συμπολίτες μας σήμερα έχουν εργασία. Επίσης, οι άνεργοι από 530.000 μειώνονται σε 400.000, δηλαδή 130.000 άνεργοι πολίτες της χώρας βρήκαν εργασία.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος, όταν η ανεργία κινείται σε αυτά τα ποσοστά, διότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Σημείωσε, ωστόσο, ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι κάθε μέρα περισσότεροι Έλληνες να βρίσκουν δουλειά. Το στόχο αυτό, τόνισε, εξυπηρετούν η Φορολογική Μεταρρύθμιση, ο Επενδυτικός Νόμος, ο Νόμος-Πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα, η πολιτική για τις αποκρατικοποιήσεις, αν και «δυστυχώς σε κάθε μια από αυτές τις πρωτοβουλίες το ΠΑΣΟΚ είπε όχι». Η αξιωματική αντιπολίτευση, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, «ανθίσταται σε κάθε πρωτοβουλία που ως στόχο έχει να κινήσει τα πράγματα προς τα εμπρός».

    Τέλος, είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρει την ευκαιρία που ζητά, διότι το κόμμα του δεν έχει απολογηθεί ακόμα στο λαό για τα λάθη του, ενώ δεν έχει πρόταση να καταθέσει στο λαό. «Εμείς, με την πολιτική μας συνεχίζουμε την προσπάθεια για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, εσείς μπορείτε να παραμείνετε προσηλωμένοι στο μαύρο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης αναρωτήθηκε εάν η μείωση της ανεργίας είναι τόσο ακριβής, όσο είναι ακριβή και τα στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας: «Όσο πλουτίσαμε πραγματικα κατά 25%, τόσο αξιόπιστα είναι και τα στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας»; Κάλεσε τον κ. Αλογοσκούφη, "αντί να κλείνεται στον «προστατευμένο» χώρο της Βουλής, να πει αυτά τα στοιχεία στους άνεργους ανά την Ελλάδα". Ο κ. Φλωρίδης είπε επίσης ότι «επειδή απεγνωσμένα ζητάτε και μια δεύτερη ευκαιρία από το λαό, μετά από όλα όσα κάνατε, δεν θα την έχετε. Οι ευκαιρίες θα ανήκουν μόνο στη δημοκρατική παράταξη της χώρας».

    Ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης είπε με τη σειρά του ότι «το θεάτρο του παραλόγου που παίζεται ανάμεσα στα δύο κόμματα, καλά κρατεί και καλό είναι να το καταλάβουν και οι εργαζόμενοι». Στην τοποθέτησή του πραγματεύτηκε θέματα αγροτικής οικονομίας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι νέοι καπνοκαλλιεργητές είδαν -κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, που υπέγραψαν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- να μειώνεται η παραγωγή τους κατά 78%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 December 2006 - 9:30:29 UTC