Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο κ. Κ. Καραμανλής θα μετάσχει στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το απόγευμα (στις 17:45) θα μετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το βράδυ (στις 20:00) θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο της Προεδρίας.

    Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες για να επιστρέψει στην Αθήνα.

    Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι ο χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, καθώς και θέματα μετανάστευσης. Επίσης, στη διάρκεια του δείπνου θα συζητηθεί η έκβαση των διαβουλεύσεων για τη συνταγματική συνθήκη και τη διεύρυνση της ΕΕ.

    Την Παρασκευή η συζήτηση θα είναι αφιερωμένη στην έγκριση των συμπερασμάτων των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν στη συζήτηση για τη διεύρυνση θα συζητηθεί και το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και αν ενδέχεται να υπάρξει κάποια αλλαγή μετά την πρόσφατη απόφαση των "25", ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι "εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια άλλη απόφαση".

    Σε συναφή ερώτηση για το αν μπορούμε να έχουμε πίστη ότι η Τουρκία θα συμμορφωθεί μετά την απόφαση των "25" και αν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς με την απόφαση αυτή", ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στις απαντήσεις που έδωσε στο ίδιο ερώτημα η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Δημοσκοπήσεις

    Με τρείς ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB, που παρουσίασε χθες του Mega.

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,4%, το ΠΑΣΟΚ 34,4%, το ΚΚΕ 7,1%, ο Συνασπισμός 3,1% και ο ΛΑΟΣ το 3,3%.

    Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο κ. Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει το 42,8% των ερωτηθέντων και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου το 34,2%.

    Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών η εικόνα έχει ως εξής: Κ.Καραμανλής 43,6%Β· Γ.Παπανδρέου 37,7%Β· Αλ.Παπαρήγα 16,3%Β· Αλ.Αλαβάνος 13,9%Β· Γ.Καρατζαφέρης 12,2%.

    Σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο του ραδιοσταθμού Σκάι και της VPRC, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 4,5 μονάδες (πρόθεση ψήφου) αλλά και ο Κώστας Καραμανλής ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΔ συγκεντρώνει το 43%, το ΠΑΣΟΚ το 38,5%, το ΚΚΕ το 7,5%, ο ΣΥΝ το 4,5% και ο ΛΑΟΣ το 3,5%.Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής με 49% έναντι 26% του Γιώργου Παπανδρέου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 December 2006 - 5:30:22 UTC