Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευθυμίου: Δεν υπήρξε παρασκηνιακή συμφωνία

  • [01] Ευθυμίου: Δεν υπήρξε παρασκηνιακή συμφωνία

    Στη ΝΔ, την οποία και κατήγγειλε, απέδωσε, με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται να έκανε παρασκηνιακή συμφωνία με το κυβερνών κόμμα, σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

    Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Π. Ευθυμίου τόνισε ότι καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη ΝΔ, ότι επιχειρεί για μία ακόμη φορά να γυρίσει τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης σε "σκοτεινές εποχές" και "καταδικασμένες πρακτικές".

    Μίλησε επίσης για "άθλια σκευωρία της ΝΔ", στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης.

    Η σκευωρία αυτή, ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, κατέρρευσε σήμερα στη Βουλή, αφήνοντας έκθετους τους εμπνευστές αυτής της φαιάς προπαγάνδας.

    Δεν υπήρξε, τόνισε ο κ. Ευθυμίου, κανενός είδους παρασκηνιακή συμφωνία με τη ΝΔ για κανένα θέμα και πολύ περισσότερο για το άρθρο 16.

    Εκανε δε λόγο για μεγάλη ήττα της ΝΔ στη Βουλή και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, αν η ΝΔ, την οποία κάλεσε να σεβαστεί τους κανόνες λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, αν δεν αλλάξει τακτική.

    Επίσης ο Πέτρος Ευθυμίου επέκρινε τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για μικροκομματικά παιχνίδια και ζήτησε να μην αλλάξει η σειρά συζήτησης των άρθρων του Συντάγματος, όπως έχει αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    Ο κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε, εξ άλλου, στην επιστολή βουλευτών των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αναστάσιο Καραμάριο, προκειμένου να συνεδριάσει η Επιτροπή για το θέμα των υποκλοπών και να αποφασίσει τη μετατροπή της σε Εξεταστική Επιτροπή.

    Σ΄αυτήν την υπόθεση, τόνισε ο κ. Ευθυμίου, πρέπει να έλθουν όλα στο φως και πρόσθεσε ότι είναι στοιχειώδης υποχρέωση της κυβέρνησης να δεχθεί τη μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών σε Εξεταστική Επιτροπή.

    Αναφερόμενος, επίσης, στην αποφυλάκιση δύο εκ των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση της "Μεβγάλ" και σχολιάζοντας σημερινή σχετική δήλωση του κ. Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος επεσήμανε πως «η κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να ισχύει για όλους ότι η προστασία της δικαιοσύνης πρέπει να αποτελεί συνεχή και συνεπή στάση. Και υπενθύμισε ότι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης ήταν εκείνος ο οποίος στην υπόθεση αυτή είχε χρησιμοποιήσει τη φράση "δεν είδατε τις χειροπέδες;".

    Ο κ. Ευθυμίου μίλησε για επικοινωνιακή φιέστα της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, κατά τη σύλληψη των κατηγορουμένων χρησιμοποίησε τη δικαιοσύνη και τώρα που η υπόθεση αυτή παίρνει άλλη τροπή, μιλάει για προστασία της δικαιοσύνης. Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα τεράστιο σκάνδαλο για το οποίο πρέπει να λάμψει η αλήθεια.

    Επαναφέροντας, τέλος, το θέμα της καταχώρησης στον Τύπο για τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Ευθυμίου επανέλαβε ότι πρόκειται για κομματική προπαγάνδα την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός. Και απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο δήλωσε ότι ο κ. Ρουσόπουλος συγκρίνει τα ασύγκριτα, όταν αναφέρεται στο προηγούμενο ενός νόμου του 2003.

    Η διαφορά είναι, πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου, ότι τότε επρόκειτο για νόμο που είχε ήδη ψηφιστεί και ενημέρωνε τον πολίτη για να προσέλθει ενήμερος στην Εφορία, ενώ σήμερα πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει ψηφιστεί ακόμα από την ελληνική βουλή.

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι είναι υποχρέωση των δημοσίων υπηρεσιών να ενημερώνουν για τις αποφάσεις τους τους πολίτες και τόνισε ότι το 2003 ο τότε υπουργός Οικονομίας είχε κάνει κάτι παρόμοιο και είχε διανείμει φυλλάδιο, μέσω του Τύπου, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    Ρουσόπουλος: Να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση

    Σκοπός της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος,δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με την αναζήτηση ημερομηνίας στην οποία θα συζητηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, που αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση.

    Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι προ μηνός και κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση συμφώνησε να μετατεθεί η συζήτηση του άρθρου 16 για τον Ιανουάριο.

    Στο μεταξύ διάστημα, όμως, έγινε άλλη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, στην οποία το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συζητηθεί το άρθρο στην κανονική του σειρά μέσα στο Δεκέμβριο.

    Η κυβέρνηση το δέχθηκε, είπε ο κ. Ρουσόπουλος, για να βρεθεί κοινός στόχος και κοινός χρόνος και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για το καλό της αναθεώρησης και την καλύτερη λειτουργία των πανεπιστημίων.

    Ακολούθως ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη δήλωση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε κάνει λόγο για "χαλκεία". Σημείωσε με έμφαση ότι ένας ακόμη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και σε δημοσιογράφους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 December 2006 - 17:30:28 UTC