Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές
  • [02] Πορεία μνήμης για το Πολυτεχνείο
  • [03] Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων
  • [04] Υποψήφια πρόεδρος η Σεγκολέν Ρουαγιάλ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές

    Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, που έχει καταθέσει για το θέμα των συμβασιούχων η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα παραστεί σήμερα ο πρωθυπουργός.

    "Δεν βλέπω κανένα λόγο για πρόωρες εκλογές", δήλωσε χθες ο κ. Κ.Καραμανλής σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του πιθανότατα θα ολοκληρώσει τη θητεία της, η οποία λήγει το Μάρτιο του 2008.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στους δύο συντάκτες του Ρόιτερς - την Ντίνα Κυριακίδου και τον Νέλσον Γκρέιβς - ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δει την οικονομία της να αυξάνεται με πάνω από 4% φέτος και να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα αρκετά κάτω από το όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή κάτω από το 3% του ΑΕΠ για πρώτη φορά από τον καιρό που η χώρα προσχώρησε στο ευρώ.

    Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει άλματα στα δυόμισι χρόνια που η κυβέρνησή του βρίσκεται στην εξουσία, αλλά δεν θα εγκαταλείψει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τόνισε. "Χρειάζεται αρκετή φροντίδα και προσοχή για να διατηρηθεί η πορεία και να αποφύγουμε τους τρόπους υπεκφυγής, όπως να βάλουμε την οικονομία σε ένα εκλογικό κύκλο ή να υπαναχωρήσουμε από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Σε αυτή την πολιτική επιμένουμε και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε" , υπογράμμισε

    Ο κ.Κ.Καραμανλής υποσχέθηκε να συνεχίσει την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων. "Ο ΟΤΕ πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, κάτι το οποίο σημαίνει ένα μεγαλύτερο τμήμα του σε ιδιωτικά χέρια", είπε.

    Αναφερόμενος στο θέμα της Ολυμπιακής είπε ότι επενδυτές ενδιαφέρονται για την αεροπορική εταιρία. "Σημειώσαμε αρκετή πρόοδο από την άποψη του ενδιαφέροντος ιδιωτών να αποκτήσουν την Ολυμπιακή, αλλά υπάρχουν ακόμα ορισμένα σοβαρά νομικά ζητήματα τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή" είπε. "Εκείνο που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον να αγοραστεί η Ολυμπιακή".

    [02] Πορεία μνήμης για το Πολυτεχνείο

    Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 33ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η κεντρική εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Οι Αρχές του Πολυτεχνείου και οι φοιτητικές οργανώσεις έχουν λάβει όλα τα μέτρα για τη φρούρηση του Ιδρύματος. Μέχρι και σήμερα το βράδυ, η Σύγκλητος του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αθηνών θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ ολόκληρη η αστυνομική δύναμη Αττικής θα είναι σε επιφυλακή. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, φρουρούν τις πανεπιστημιακές σχολές. Μετά το κλείσιμο της πύλης του ΕΜΠ, διμοιρίες των ΜΑΤ θα παραταχθούν εμπρός από το Ίδρυμα.

    Λόγω των εκδηλώσεων και της πορείας θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι αλλαγές στην κίνηση των λεωφορείων θα τίθενται σε ισχύ σταδιακά από τις 10 το πρωί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τις αλλαγές των δρομολογίων από τον Δικτυακό Τόπο του ΟΑΣΑ ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 185.

    Το Πολυτεχνείο είναι το σύμβολο της πιο φωτεινής πλευράς της σύγχρονης Ελλάδας και στους πρωταγωνιστές της εξέγερσης ταιριάζει καλύτερα η σιωπή του σεβασμού και της αναγνώρισης μιας προσφοράς που παραμένει και σήμερα συγκλονιστική, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την 33η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών.

    [03] Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων

    Να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον μια μικρή οικονομία στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης αλλά είναι το επίκεντρο μιας ευρύτερης περιοχής όπου συντελούνται σημαντικές αλλαγές, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτονικών της κρατών, έχει ως στόχο o υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, που επισκέπτεται την Νέα Υόρκη για την παρουσίαση των επιδόσεων της εθνικής μας οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

    Ο κ.Αλογοσκούφης δίνει έμφαση στην ενημέρωση του οικονομικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι των ξένων αγορών και ειδικότερα των ΗΠΑ και της Νέας Υόρκης, που αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο του κόσμου, για τις θετικές εξελίξεις που σημειώνονται στην ελληνική οικονομία, με επακόλουθο τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών. Κάτι, που όπως υπογραμμίζει ο κ.Αλογοσούφης, επιβεβαιώνεται από το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών και διεθνών εταιριών στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων καθώς και στην άνοδο των ξένων επενδύσεων που "έρχονται" στην χώρα μας

    Την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας αναγνώρισε και ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (CEO) Τζον Θάιν , σε σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γουόλ Στριτ, λίγο πριν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κλείσει την συνεδρίαση του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου του κόσμου, στο οποίο διαπραγματεύονται οι μετοχές περισσότερων από 2.500 εταιριών με συνολική κεφαλαιοποίηση 23 τρις.δολάρια.

    Νωρίτερα ο κ. Αλογοσκούφης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Ελληνο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία δίνοντας έμφαση στη δημοσιονομική προσαρμογή, παράλληλα με την διατήρηση υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών ενώ υπογράμμισε και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε η εθνική μας οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφής

    Ο κ.Αλογοσκούφης είχε επίσης συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων διεθνών επενδυτικών τραπεζών και έδωσε συνέντευξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς BBC και Bloomberg.

    Σήμερα, ο υπουργός θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Β. Αμερικής κ. Δημήτριο. Στη συνέχεια θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο για την ελληνική οικονομία, με θέμα: " Ελλάδα 2004-2006: Από τις Μεταρρυθμίσεις στα Αποτελέσματα".

    Τον Υπουργό συνοδεύουν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δουκας,ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών κ.Σπύρος Καπράλος, ο Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Λουκάς Παπάζογλου, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Λ. Κορρές, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Πλούταρχος Σακελλάρης , ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ κ. Σπύρος Παπανικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Παναγιώτης Δρόσος καθώς και αρκετοί επικεφαλης ελληνικών επιχειρησεων.

    [04] Υποψήφια πρόεδρος η Σεγκολέν Ρουαγιάλ

    Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είναι πλέον η επίσημη υποψήφια του Σοσιαλιστικού κόμματος Γαλλίας για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του 2007, συγκεντρώνοντας από τον πρώτο γύρο της διαδικασίας 60,62% των ψήφων, όπως ανακοινώθηκε επισήμως στην έδρα του Σοσιαλιστικού κόμματος στο Παρίσι.

    Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο διευθυντής του γραφείου του γενικού γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ, Στεφάν Λε Φολ, δήλωσε ότι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είναι σαφώς νικήτρια από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

    Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ήταν περίπου στο 82% των εγγεγραμμένων--περίπου 178.000 μέλη του κόμματος. Κομματική πηγή χαρακτήρισε "ιστορική" την υψηλού επιπέδου συμμετοχή στην κρίσιμη ψηφοφορία.

    Με συγκίνηση, η νικήτρια των εκλογών αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση δήλωσε: "Θα ήθελα να εκφράσω την ευτυχία που νιώθω. Ζω με μεγάλη ένταση αυτές τις στιγμές ευτυχίας. Συνειδητοποιώ την τιμή που μου έκαναν σήμερα όλοι οι οπαδοί που ήρθαν μαζικά να ψηφίσουν και αυτό το λαμβάνω σοβαρά υπόψη. Ήρθαν για να μου δώσουν μία ώθηση και γι'αυτό τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Σήμερα ξεκινάω εκ νέου από τη βάση για να ανέβω το βουνό με τους οπαδούς του κόμματος που μου δίνουν την εμπιστοσύνη τους και με όλους τους Γάλλους για μία αλλαγή. Μαζί θα σκαρφαλώσουμε αυτό το βουνό ως το Μάιο του 2007".

    Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ντομινίκ Στρος-Καν, έλαβε ποσοστό ψήφων 20,83% των ψήφων. Ο πρώην πρωθυπουργός, Λωράν Φαμπιύς, έλαβε ποσοστό ψήφων 18,54%, όπως επίσης ανακοινώθηκε από την ίδια πηγή.

    Απομένει, πάντως, η καταμέτρηση ψήφων στις υπερπόντιες γαλλικές κτήσεις της Γουϊάνας και των Αντιλλών, που δεν θα ανατρέψει, ωστόσο, την εκλογική επικράτηση της κυρίας Ρουαγιάλ επί των συνυποψηφίων της από τον πρώτο κιόλας γύρο της διαδικασίας.

    Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές έδωσαν στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2007 εκτιμώντας ότι είναι η μόνη που μπορεί να αποτελέσει "επικίνδυνο αντίπαλο" για τη Δεξιά, γράφουν σήμερα οι γαλλικές εφημερίδες σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της εσωκομματικής αναμέτρησης στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 November 2006 - 7:30:28 UTC