Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Ν.Αθανασάκη για συμβασιούχους

  • [01] Δηλώσεις Ν.Αθανασάκη για συμβασιούχους

    «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις για την περικοπή του προϋπολογισμού του Γ' ΚΠΣ κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ως λύση απελπισίας για την μείωση του κινδύνου απώλειας κοινοτικών πόρων. Η κυβέρνηση συνεχίζει να παραπλανά την κοινή γνώμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε συνέντευξη του κ. Αλογοσκούφη στις 12 Ιουλίου 2006, όπου στην ερώτηση «αν είναι η πιθανότερη των λύσεων να δοθεί κάποια παράταση χρόνου για την ολοκλήρωση του προγράμματος» είχε απαντήσει: «Παράταση σύμφωνα με τους κανονισμούς μπορεί να δοθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Η παράταση είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, πρέπει κανείς να αποδείξει ότι συνέβη κάποιο έκτακτο γεγονός το οποίο δεν μπορούσε να προβλεφθεί. Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση».

    Ο κ. Αθανασάκης είπε στην συνέχεια ότι από την πρώτη παράγραφο της επιστολής Μπαρόζο προκύπτει ότι «ο κ. Μπαρόζο λέει ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό τον Ιούνιο σχετικά με τον ρυθμό απορρόφησης και για το αίτημα της Ελλάδας για παράταση κατά ένα χρόνο της προθεσμίας εφαρμογής του Γ' ΚΠΣ μέχρι το 2008 (και) λέει ότι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε να δοθεί μια τέτοια παράταση».

    «Ο κ. Μπαρόζο αποκαλύπτει την αλήθεια: Ζητήθηκε παράταση και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κ. Καραμανλής εισέπραξε άρνηση, αναλώνοντας στην ουσία διαπραγματευτικό κεφάλαιο της Ελλάδας στην ΕΕ για ένα αίτημα το οποίο καμία άλλη χώρα δεν είχε υποβάλλει», είπε ο κ. Αθανασάκης προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει αυτήν την λύση απελπισίας, της περικοπής δηλαδή του προϋπολογισμού του Γ' ΚΠΣ ως μεγάλη επιτυχία για την οποία μάλιστα και αυτοθαυμάζεται κατά την συνήθειά της».

    Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα για το Γ' ΚΠΣ σημαίνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας λιγότερες ή το ισοδύναμο κατασκευής 17 νοσοκομείων.

    «Η κυβέρνηση ισχυρίζεται επίσης ότι με την μείωση αυτή κανένα έργο δεν ακυρώνεται αφού πετύχαμε να μεταφέρουμε τα έργα στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Ομολογεί, με άλλα λόγια, πως τα έργα πράγματι ακυρώνονται όσον αφορά το Γ' ΚΠΣ, αλλά υπόσχεται την χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ από το Δ' ΚΠΣ. Αλλά έτσι η απώλεια είναι διπλή: πρώτον εγκεκριμένα έργα προϋπολογισμού 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και προγραμματισμένα να εκτελεστούν μέχρι το τέλος του 2008 αναβάλλονται για το άγνωστο μέλλον και δεύτερον από το ήδη περιορισμένο Δ' ΚΠΣ δεσμεύονται 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για την εκτέλεση έργων που είχαν προγραμματιστεί για το Γ' ΚΠΣ», είπε ο κ. Αθανασάκης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η θέση της κυβέρνησης και η υπόσχεση χρηματοδότησης από το Δ' ΚΠΣ συνιστά στην ουσία ακάλυπτη επιταγή γιατί ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση προβλέπει δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης για το 2007 μόνο 6,35 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν επαρκεί ούτε για το Γ' ΚΠΣ από το οποίο τουλάχιστον 16 δισεκατομμύρια ευρώ θα μείνουν προς απορρόφηση για την διετία 2007-2008».

    «Αυτή είναι η πραγματικότητα που είναι συνέπεια της αδυναμίας της κυβέρνησης να οργανώσει και να διαχειριστεί την απορρόφηση των πόρων του Γ' ΚΠΣ που είχε στην διάθεση της από τις ενέργειες και τις αποφάσεις της περιόδου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Αθανασάκης.

    Για τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας

    «Μετά την παρουσία του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, κ.Δ. Μηλιάκου, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είναι προφανές ότι παραμένει ανοιχτό ένα μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    «Ο κ. Μηλιάκος και με τις παραδοχές που έκανε και με όσα δεν είπε, είναι πραγματικά εκτεθειμένος και ο ίδιος και η κυβέρνηση, καθώς ο ουσιαστικός μέτοχος στην Αγροτική Τράπεζα είναι το ελληνικό δημόσιο, όπως αυτό εκπροσωπείται από την κυβέρνηση. Τα κυρίως θέματα είναι οι επενδύσεις υψηλού κινδύνου στις οποίες προχώρησε με αδιαφανείς διαδικασίες η ΑΤΕ και η ιστορία με την Ili International και την προμήθεια που καταβλήθηκε» είπε ο κ. Αθανασάκης.

    «Για το ΠΑΣΟΚ το θέμα παραμένει ανοιχτό και για τον κ. Μηλιάκο και για την κυβέρνηση και προφανώς θα επανέλθουμε» κατέληξε ο κ. Αθανασάκης.

    Για τους συμβασιούχους

    «Στο θέμα των συμβασιούχων η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται και να αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Όλοι καταλαβαίνουν πια τι αξία έχουν οι προσωπικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, του κυρίου Καραμανλή», δήλωσε ο κ. Νίκος Αθανασάκης.

    «Η λύση υπάρχει και είναι η κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για όσους έχουν αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, όπως επίσης και η πρόταση - νόμου την οποία από καιρό έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό θα πρόσθετα και με την πρόταση - νόμου που έχουμε καταθέσει για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα» ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, προσθέτοντας «ούτως ώστε, να μην βρισκόμαστε κάθε φορά όπως και σήμερα μπροστά στη δημιουργία μιας νέας γενιάς συμβασιούχων, έτσι ώστε αφού λυθεί το πρόβλημα σήμερα να μπει οριστικό τέλος σε αυτό το θέμα».

    «Όμως, όλες αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τις υιοθετήσει», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 November 2006 - 19:30:24 UTC