Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεθνή Βραβεία Ωνάση 2006

  • [01] Διεθνή Βραβεία Ωνάση 2006

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας , απένειμε τα Διεθνή Βραβεία Ωνάση 2006, σε επίσημη τελετή στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της Εκκλησίας παρόντος και του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου της Αλβανίας, πολλών επιχειρηματιών και εκπροσώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων.

    Βραβεύτηκε το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, "φυτώριο επίδοξων δασκάλων της ιστορίας μιας ανεξερεύνητης ακόμα πτυχής της ελληνικής συνοχής", όπως είπε η καθηγήτρια Ελένη Αρβελέρ προσφωνώντας το Ινστιτούτο και τη διευθύντριά του καθηγήτρια Χρύσα Μαλτέζου, η οποία παρέλαβε το βραβείο, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι το Ινστιτούτο αυτό είναι το μόνο κέντρο επιστημονικής έρευνας που διαθέτει η Ελλάδα εκτός των συνόρων της, με σημαντική προσφορά και στον τομέα διάσωσης, συντήρησης και διαχείρισης των πολιτισμικών θησαυρών της ελληνικής διασποράς.

    Το βραβείο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, παρέλαβε ο διευθυντής του Gregory Nagy, ο οποίος όπως είπε ο Γ. Μπαμπινιώτης στην προσφώνησή του," έχει καταστήσει το κέντρο εστία έρευνας του κλασσικού ελληνικού κόσμου, παρέχοντας ετησίως δώδεκα υποτροφίες σε ερευνητές από ΗΠΑ, Ευρώπη και άλλες ηπείρους ενώ οι επιστημονικές συζητήσεις που διοργανώνει το κέντρο στα πλαίσια συνεδρίων και διαλέξεων περνούν σε τράπεζες πληροφοριών, προσιτές στο διαδίκτυο.

    Ο κ. Nagy παρέλαβε το βραβείο μιλώντας για την προσπάθειά του να διατηρήσει το κέντρο ως "κεντρική εστία για τη διάδοση του ελληνισμού ως παγκόσμιου προτύπου για τις ανθρωπιστικές σπουδές εν γένει".

    Βραβεύτηκε επίσης το Εθνικό Κέντρο Ελληνικών Μελετών και Έρευνας (ΕΚΕΜΕ) του Πανεπιστημίου La Trobe, της Μελβούρνης με αντικείμενο μεταξύ άλλων, την ιστορία της διασποράς στην περιοχή της Αυστραλίας, Ασίας και Ωκεανίας όπως τόνισε στην προσφώνησή του ο διάσημος επιγραφολόγος και ενθουσιώδης ελληνολάτρης καθηγητής Michael Osborne. Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του Κέντρου, δόκτωρ Αναστάσιος Τάμης , μνημονεύοντας μεταξύ άλλων τη θερμή υποστήριξη και γενναιοδωρία του δόκτορα Ζήση Βαρδάλη , στον οποίο οφείλεται κατά πολύ η ταχεία ανάπτυξη του ΕΚΕΜΕ από το 1997, χρονολογία ίδρυσής του .

    Εκτός από τους τρεις παραπάνω θεσμούς, το Ίδρυμα Ωνάση, βράβευσε με το διεθνές του βραβείο 2006 τον Δημήτρη Νανόπουλο, μεγάλο επιστήμονα της Φυσικής του οποίου η αξία "αναγνωρίστηκε πριν από μία δεκαετία από τον George Phydias Mitchell, έναν από τους πλουσιότερους πετρελαιοπαραγωγούς του Τέξας και μετανάστη πρώτης γενιάς από την Ελλάδα, ο οποίος προικοδότησε μια έδρα για τον Δημήτρη Νανόπουλο στο Πανεπιστήμιο A S M του Τέξας", είπε στην προσφώνησή του ο καθηγητής Peter Mc Intyre.

    "Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό εξαιτίας του μεγάλου πάθους μου για τη Φυσική αλλά και την καταπληκτική συγκυρία να βρεθώ σε μια εποχή που μπορεί να χαρακτηριστεί κοσμοϊστορική για τις αλλαγές που έχει και συνεχίζει να φέρνει στην επιστημονική συνείδηση του κόσμου", είπε ο Δημήτρης Νανόπουλος παραλαμβάνοντας το βραβείο του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 October 2006 - 20:30:28 UTC