Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών
  • [02] Συνεδριάζουν οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών

    Για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η κυβερνητική επιτροπή. Νωρίτερα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη.

    Η παρέμβαση της πολιτείας στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ήταν έγκαιρη και η στήριξη της κυβέρνησης είναι έμπρακτη, δήλωσεο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο δημαρχείο Σταυρού, της οποίας προήδρευσε χθες το μεσημέρι και εξήγγειλε μέτρα ενίσχυσης των πλημμυροπαθών.

    Από την πρώτη στιγμή η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δήμαρχοι, οι νομάρχες, βρέθηκαν κοντά στους πολίτες,τόνισε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους πληγέντες.

    Ακολούθως ο κ.Καραμανλής ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία και τα οποία είναι:

    -Αμεση αποζημίωση για τις καταστροφές σε οικοσκευές.

    -Κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πλημμυροπαθών ώστε να ισχύσουν όλα όσα προβλέπει ο νόμος.

    -Αμεση αποζημίωση των παραγωγών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωϊκό κεφάλαιο.

    Ειδικά για τις ζημιές σε πάγιο κεφάλαιο αποθήκης και αποθηκευμένα προϊόντα κατατίθεται προς έγκριση στην ΕΕ συγκεκριμένο πρόγραμμα ΠΣΕΑ ώστε το ταχύτερο δυνατό να υπάρξει καταβολή των αποζημιώσεων.

    -Καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις και αποζημίωση.

    -Αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές.

    -Ενταξη στο ΠΕΠ των απαραίτητων έργων υποδομών και ιδίως των αντιπλημμυρικών που αφορούν τις εν λόγω περιοχές.

    Ο κ.Κώστας Καραμανλής μετέβη στις πληγείσες περιοχές οδικώς από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, μέσω και της Εγνατίας οδού και κατά τη διαδρομή είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, ενώ στη σύσκεψη ενημερώθηκε αναλυτικά από τους αρμόδιους παράγοντες για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

    Αντιπλημμυρικά έργα θα ενταχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του ύστερα από τη σύσκεψη.

    Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι παραλείψεις πολλών χρόνων έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και πρόσθεσε ότι οι παραλείψεις αυτές θα αντιμετωπιστούν με την ένταξη των αντιπλημμυρικών έργων στο ΠΕΠ.

    Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι το θετικό ήταν πως δεν έπαθε τίποτε κανένας άνθρωπος, ενώ υπήρξε ταχεία παρέμβαση των αρμοδίων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ για τις πλημμύρες

    «Η συμπαράσταση στους πληγέντες πρέπει να είναι άμεση και ουσιαστική, στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ερωτήματα, καθώς υπήρχαν ανακοινώσεις απο την ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και ερωτήσεις στην Βουλή για αντιπλημμυρικά έργα ή αιτήματα των δημάρχων που δεν είχαν καλυφθεί.

    Ο κ. Αθανασάκης έκανε λόγο για επιλεκτική κατανομή των κονδυλίων για τις θεομηνίες «σε σχέση με το ποιός είναι δήμαρχος σε κάθε περιοχή».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα μπορούσα να κάνω μια άλλη δήλωση, αλλά σας λέω εκ των προτέρων ότι δεν την κάνω» και ανέγνωσε ένα κείμενο που ανέφερε ότι «η χώρα για μια ακόμη φορά είναι απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Τα καιρικά φαινόμενα που τις περισσότερες φορές ούτε τόσο ακραία, ούτε τόσο έκτακτα είναι στην Αθήνα, ακόμα και στο κέντρο της, στην Θεσσαλονίκη και σε πολλά μέρη της χώρας. Ζούμε καταστάσεις που δεν τιμούν μια σύγχρονη πολιτεία, φαινόμενα και καταστάσεις που αναδεικνύουν την ανεπάρκεια, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της πολιτείας».

    Η δήλωση αυτή, είπε ο κ. Αθανασάκης, έγινε από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Σάββα Τσιτουρίδη, στις 4 Νοεμβρίου 2003 και πρόσθεσε: "να το αξιολογήσετε γιατί πολλά ακούμε τις τελευταίες ημέρες περί υπευθυνότητας".

    [02] Συνεδριάζουν οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζουν, στις 12.00 το μεσημέρι, οι Συντονιστές της ΚΟ του Κινήματος.Το απόγευμα ο κ. Γ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Δυτική Αττική και συγκεκριμένα, την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο.

    " Οι σοσιαλιστές έχουμε ξεκάθαρη θέση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας με μία πραγματική υποψηφιότητα, αλλά και με όλες τις υποχρεώσεις", δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως συμπρόεδρος της Αντιπροσωπείας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που επισκέπτεται τη γειτονα.

    Ο κ.Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις υποχρεώσεις της Τουρκίας είπε ότι η Αντιπροσωπεία υπογράμμισε την "ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα των θρησκευτικών κοινοτήτων και μειονοτήτων" και επισήμανε ότι είχε την ευκαιρία να θέσει όλα τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το θέμα της Κύπρου, καθώς επίσης και την υποχρέωση της Τουρκίας να ανταποκριθεί στην τελωνειακή Ένωση.

    Τα συμπεράσματα των επαφών που είχε στην Αγκυρα η Αντιπροσωπεία θα ανακοινωθούν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Πόρτο τον προσεχή Δεκέμβριο, από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Πάαβο Λίπονεν, που είναι οι συμπρόεδροί της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 October 2006 - 4:30:22 UTC