Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα προχωρήσουν
  • [02] "Αδιαφορεί η κυβέρνηση για την περιφέρεια"
  • [03] "Επιτυχημένη η δημοσιονομική προσαρμογή"
  • [04] Την Πάτρα επισκέπτεται η Αλέκα Παπαρήγα
  • [05] Περιοδεία Αλαβάνου στην Αιτωλοακαρνανία

  • [01] Κ.Καραμανλής: Οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα προχωρήσουν

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα έχει ο πρωθυπουργός, στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 12.00, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και την υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου.

    Την αποφασιστικότητά του να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, υπογράμμισε ο κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας, χθες το βράδυ, σε βουλευτές της ΝΔ στους οποίους παρέθεσε δείπνο.

    Δεσμευτήκαμε, τόνισε ο πρωθυπουργός, για αλλαγές στην Παιδεία και προχωρούμε. Επίσης, σημείωσε ότι σε μια οικονομία με συγκεκριμένες αντοχές η κυβέρνηση εξασφάλισε το επίδομα που είχε δεσμευτεί να δώσει στους εκπαιδευτικούς ικανοποιώντας έτσι ένα πολύχρονο αίτημά τους.

    Το σημαντικό, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

    [02] "Αδιαφορεί η κυβέρνηση για την περιφέρεια"

    Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Περιστέρι, θα μιλήσει το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Η μαρίνα της Μυτιλήνης είναι μια απόδειξη της πολύ σοβαρής επένδυσης των τελευταίων 10-15 ετών στο νησί για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το νομό Λέσβου.

    Οι υποδομές έχουν βοηθήσει τη Μυτιλήνη να εισέλθει στον εξειδικευμένο τουρισμό, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι με τη μαρίνα μπορεί να αναπτυχθεί ο ποιοτικός τουρισμός.Επέκρινε, όμως, και την υπάρχουσα τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί, διότι άφησε ένα αναξιοποίητο κομμάτι και δεν ολοκληρώνονται έτσι οι υποδομές της μαρίνας, την οποία χαρακτήρισε σημαντικότατο έργο για όλο το βόρειο Αιγαίο, τουλάχιστον.

    Είναι κρίμα διότι η κυβέρνηση αυτή, είναι μια κυβέρνηση που δείχνει την αδιαφορία της για την περιφέρεια παρά τα μεγάλα λόγια, τα προεκλογικά, την αδιαφορία της για την πραγματικότητα και ασχολείται με τους «ημέτερους» και με την ομηρία των πολιτών για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν είναι αναπτυξιακή αυτή η πολιτική. Δεν είναι μια πολιτική που πάει την χώρα μπροστά. Δεν είναι μια δίκαιη πολιτική, για μια δίκαιη κοινωνία, υπογράμμισε ο Γ.Παπανδρέου.

    Εμείς είμαστε εδώ και για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους της Λέσβου, διότι και το καλοκαίρι έζησαν όπως και σε πολλά άλλα νησιά την έλλειψη πολιτικής, την αδιαφορία και την αυθαιρεσία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα. Ένα ακόμα δείγμα της λογικής της σημερινής κυβέρνησης, που έχει βεβαίως, αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [03] "Επιτυχημένη η δημοσιονομική προσαρμογή"

    Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, θα κατατεθεί με τα υπάρχοντα στοιχεία, και όχι τα αναθεωρημένα που έχουν σταλεία από τη Στατιστική Υπηρεσία στην ΕΕ.

    Ο κ.Αλογοσκούφης, ο οποίος ενημέρωσε χθες το πρωί τον πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας, χαρακτήρισε επιτυχημένη τη δημοσιονομική προσαρμογή αφού μειώθηκε, όπως είπε, το έλλειμμα από το 7% που κληρονόμησε η κυβέρνηση.

    Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του ΑΕΠ, είπε οτι η αύξησή του κατά 25% οφείλεται στον τριτογενή τομέα, δηλαδή την αύξηση στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, τις κατασκευές και τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι τα προηγούμενα στοιχεία ήταν με έτος βάσης το 1988, ενώ τώρα έτος βάσης είναι το 2000.

    Διαβεβαίωσε επίσης, οτι η αναθεώρηση του ΑΕΠ σε καμία περίπτωση δεν θα περιορίσει την προσπάθεια που έγινε για την εξυγίανση του προϋπολογισμού.

    Στη συνέχεια, ο υ υπουργός Οικονομίας συναντήθηκε με τον υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, με τον οποίο συζήτησαν την αύξηση της χρηματοδότησης προς το ΙΚΑ, χωρίς ωστόσο να ληφθούν αποφάσεις. Εντονη κριτική στον κ.Αλογοσκούφη για την αναθεώρηση του ΑΕΠ, άσκησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

    Κριτική ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ για αναθεώρηση ΑΕΠ

    Με τις δηλώσεις της κυβέρνησης για αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25%, η κυβέρνηση ομολογεί ότι για μικροκομματικούς λόγους έβαλε τη χώρα σε επιτήρηση με αναθεώρηση των στοιχείων, δυσφήμισε τη χώρα στο εξωτερικό, ακολούθησε μια ταξική οικονομική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων και υπονόμευσε την πορεία της Ελλάδας, ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

    "Αυτό το οποίο είναι τραγικό για τη χώρα μας, είναι ότι φαινόμαστε ως διεθνείς απατεώνες. Με την δήθεν απογραφή φαίνεται ότι «εξαπατήσαμε» τους εταίρους μας για να μπούμε στην ΟΝΕ και τους «εξαπατήσαμε» δεύτερη φορά για το Δβ ΚΠΣ. Μια κυβέρνηση, η οποία αλλάζει τα στοιχεία συνεχώς, απλώς δεν είναι σοβαρή κυβέρνηση και αυτό είναι σε βάρος και της χώρας και των πολιτών", πρόσθεσε.

    Εξάλλου με βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θ.Πάγκαλος καταφέρθηκε σήμερα κατά του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ, σχετικά με την προωθούμενη αναθεώρηση του ΑΕΠ. Ο κ.Πάγκαλος κατηγόρησε την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ότι έχει καταντήσει πολιτικοποιημένο όργανο χωρίς καμία εγκυρότητα πλέον, ενώ ανέφερε ότι τυχόν αύξηση του ΑΕΠ κατά 30% θα θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την ελληνική οικονομία, γιατί θα οδηγήσει σε περικοπή κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.

    ΚΚΕ

    Για κοροϊδία του ελληνικού λαού από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον τρόπο καταγραφής του ΑΕΠ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και υπογραμμίζει ότι "με όποιο λογιστικό σύστημα και αν καταγραφεί το ΑΕΠ, τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι, είναι τεράστιος, γίνεται κέρδη για το κεφάλαιο και συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια. Αντίθετα η ζωή αυτών που παράγουν τον πλούτο, ολοένα και χειροτερεύει".

    ΣΥΝ

    Για το ίδιο θέμα ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, τονίζει ότι "η μυστική, χωρίς κανένα δημόσιο διάλογο, και σε συνθήκες πλήρους σκότους, προετοιμασία της κυβέρνησης για την προς τα πάνω αναθεώρηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος αποτελεί μείζον πολιτικό σκάνδαλο. Η δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει αιφνιδίως, τεχνητά και σε πρωτοφανές ύψος το ΑΕΠ της χώρας με την αυθαίρετη ένταξη μέρους της παραοικονομίας, αποθεώνει τη δημιουργική λογιστική και εξυπηρετεί προφανείς πολιτικές και εκλογικές σκοπιμότητες".

    [04] Την Πάτρα επισκέπτεται η Αλέκα Παπαρήγα

    Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Κατά την παραμονή της στην πόλη, θα μιλήσει συγκέντρωση εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    Το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ Αχαΐας, με θέμα: «ββΝέα ποιότηταββ στην εκπαίδευση ή αντιλαϊκές αλλαγές στην Παιδεία».

    [05] Περιοδεία Αλαβάνου στην Αιτωλοακαρνανία

    Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Θα επισκεφθεί το εμπορικό Κέντρο Αγρινίου, την Εθνική Τράπεζα και την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της πόλης. Θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ατωλ/νίας, ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου.

    Το βράδυ θα συναντηθεί με τον συνδυασμό «Κίνηση Πολιτών Δ. Αστακού» του υποψήφιου δημάρχου Ηλία Γεωργαλή, στον Αστακό και στη συνέχεια θα μιλήσει στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Νομάρχη Γιώργο Μπενάτου «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ» στο Μεσολόγγι.

    «Δυστυχώς, το κλίμα των ημερών, παρότι λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έχει συντελέσει στο να λυθούν σοβαρά προβλήματα των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αττικής» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος κατά την περιοδεία του απόψε στον Κορυδαλλό, αναφερόμενος στην λειτουργία του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ.

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι στον Άνω Κορυδαλλό έχει εγκατασταθεί Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε Γυμνάσια, Δημοτικά και Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, τα οποία, εδώ και μια δεκαετία στεγάζονται σε κοντέινερ και υπενθύμισε ότι από τον Αύγουστο του 2006 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομη αυτή την εγκατάσταση, «παρά το γεγονός ότι είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής». Η παρανομία, πρόσθεσε, δυστυχώς συνεχίζεται και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από πλευράς της κυβέρνησης.

    Η ΔΕΗ, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ , «αντί να κοιτάει τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων της και των αμερικάνικων ομίλων με τους οποίους συνεργάζεται, θα έπρεπε να φροντίσει για την προστασία της υγείας των πολιτών και ειδικά των παιδιών» και δεσμεύθηκε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 September 2006 - 4:30:29 UTC