Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με Μάθιου Νίμιτζ

  • [01] Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με Μάθιου Νίμιτζ

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με τον ειδικό μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτζ.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Γουόλντορφ Αστόρια», ανέφερε ότι «έγινε ανασκόπηση» της κατάστασης στο θέμα της ονομασίας, επισημαίνοντας ότι «από ελληνικής πλευράς υπογραμμίστηκε η γνωστή και σταθερή θέση μας ότι η μόνη διέξοδος είναι η εξεύρεση μιας κοινώς αποδεκτής λύσης. Η Ελλάδα έχει κάνει συγκεκριμένα εποικοδομητικά βήματα. Το ζήτημα, απβ εδώ και πέρα, εναπόκειται στην άλλη πλευρά. Αυτό ήταν από ελληνικής πλευράς και το μήνυμα το οποίο εστάλη κατά τη διάρκεια της συνάντησης».

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ αν αναμένονται κάποιες κινήσεις από πλευράς του κ. Νίμιτζ μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «αυτή την στιγμή, όπως γνωρίζετε, ο κ. Νίμιτζ συνεχίζει να έχει την εντολή του, η οποία βρίσκεται εν λειτουργία, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι από πλευράς του θα έχουμε κάτι νεότερο για το προσεχές χρονικό διάστημα».

    Απαντώντας σε ερώτηση, αν το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης της κ. Μπακογιάννη με την ομόλογό της των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, κι αν υπάρχει κάποιο καινούριο στοιχείο από αμερικανικής πλευράς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «ναι, το θέμα εθίγη στη συνάντηση με την κ. Ράις. Οχι, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Εμείς, τονίζουμε και τη βούλησή μας να επιτευχθεί λύση κοινώς αποδεκτή, αλλά υπενθυμίζουμε και την πολύ εποικοδομητική στάση την οποία έχουμε τηρήσει. Κατά τα λοιπά, γνωρίζετε τη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών ότι με εκκρεμές το θέμα του ονόματος δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τη Βουλή των Ελλήνων, οποιασδήποτε σύνθεσης, που θα κυρώσει συμφωνία ένταξης της γειτονικής μας χώρας στη Ευρωπαϊκή Ενωση ή στο ΝΑΤΟ».

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία βρίσκεται από χθες το βράδυ και πάλι στη Νέα Υόρκη, μετά τις επαφές της στην Ουάσιγκτον, θα μιλήσει απόψε σε δεξίωση που διοργανώνει η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Αικατερίνη Μπούρα. Η δεξίωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, είναι ανοικτή για το κοινό.

    Η κ. Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Νίμιτζ, επισκέφθηκε τα γραφεία της ομογενειακής ημερήσιας εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», όπου συνομίλησε με τον εκδότη της κ.Αντώνη Διαματάρη και το συντακτικό προσωπικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 September 2006 - 18:30:21 UTC