Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαφθορά
  • [02] ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παιδεία
  • [03] Βουλγαρία και Ρουμανία στην ΕΕ από την 1/1/2007

  • [01] Ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαφθορά

    Για τη Μυτιλήνη αναχωρεί το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Θα επισκεφθεί τα εκλογικά κέντρα υποψηφίων του κινήματος στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Το πρωί, ο κ. Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Επιτροπή Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Βουλής της Ινδίας.

    "Τραγική", χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στα θέματα της διαφθοράς, των υποκλοπών, της οικονομίας, της υγείας και της παιδείας, τα οποία συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Σε ό,τι αφορά στα θέμα της διαφθοράς, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει κάθε ιδέα συμψηφισμού και επεσήμανε ότι είχε καλέσει την κυβέρνηση, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να φέρει όλους τους φακέλους με τα στοιχεία για υποθέσεις, τις οποίς είχε καταγγείλει ως αντιπολίτευση. Και είχε προσθέσει πως αν αποδεικνυόταν κάτι, πρώτο το ΠΑΣΟΚ θα ζητούσε την τιμωρία όσων είχαν καταχραστεί την εμπιστοσύνη των κυβερνήσεών του.

    Κάθε σκάνδαλο δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, αλλά εντάσσεται στο καθεστώς αυθαιρεσίας που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς, όπως πρόσθεσε, απ΄ό,τι φαίνεται το μόνο που είχε σχεδιάσει η ΝΔ, ήταν η διαχείριση του κράτους ως λάφυρου, υπογράμμισε.

    Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών -με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" - ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι "όχι μόνο έβαλαν την υπογραφή τους στη συμφωνία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο να γίνονται υποκλοπές, αλλά το χειρότερο είναι ότι ανανέωσαν τη σύμβαση αυτή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες". Έτσι, είπε, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν θύματα όπως παρίσταναν, αλλά θύτες.

    Σε ό,τι αφορά στα θέματα της οικονομίας, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου χαρακτήρισε εγκληματική τη δημοσιονομική απογραφή, που, όπως είπε, οδήγησε στο καθεστώς επιτήρησης την οικονομία, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εικονική αύξηση του ΑΕΠ, προκειμένου να βγεί από το καθεστώς επιτήρησης.

    Σε ό,τι αφορά στο χώρο της υγείας, το ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου να διαπιστώσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν, ενώ παράλληλα ζητά να κληθεί ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Τέλος, το ΠΑΣΟΚ καταθέτει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζητώντας πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για τους Οργανισμούς των νοσοκομείων, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τις προμήθειες, τις επενδύσεις βιοϊατρικής τεχνολογίας και τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

    [02] ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παιδεία

    Σε συγκέντρωση- συζήτηση με θέμα:«Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παιδεία» θα μιλήσει η κ.Αλέκα Παπαρήγα, το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γκράβας.

    Την εκδήλωση διοργανώνουν η Αχτιδική Επιτροπή του 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και οι Κομματικές Οργανώσεις Εκπαιδευτικών Α΄ Αθήνας του ΚΚΕ.

    "Στην ήδη ακριβή και υποβαθμισμένη παιδεία του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ καταφέρνει ένα συντριπτικό χτύπημα, διαχωρίζοντας τα σχολεία σε αβ, ββ και γβ κατηγορίας. Η πρόκληση είναι μεγάλη όταν απαντάς στους δασκάλους ότι θα τους δώσεις 103β¬ σε δόσεις τριών χρόνων.Επομένως η μάχη της Παιδείας είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων", δήλωσε χθες η γγ της ΚΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

    [03] Βουλγαρία και Ρουμανία στην ΕΕ από την 1/1/2007

    Την υπό όρους ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2007, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη διεύρυνση της ΕΕ από 25 σε 27 κράτη μέλη.

    Ωστόσο, η Ρουμανία και η Βουλγαρία τίθενται «υπό την επιτήρηση» της Επιτροπής, μέχρι και τρία χρόνια μετά την ένταξή τους στην ΕΕ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους τομείς της δικαιοσύνης, της χρηστής διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων και της ασφάλειας των τροφίμων, όπου η πρόοδος των δύο χωρών κρίνεται μη ικανοποιητική. Η Επιτροπή θα πιέζει κατβ αυτόν τον τρόπο οι δύο χώρες να προβούν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή κυρώσεων. Στην περίπτωση που η Βουλγαρία, ή η Ρουμανία δεν συνεχίσουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στους, η Επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα επιβολής αυστηρών κυρώσεων.

    Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον τομέα της δικαιοσύνης, η Επιτροπή σημειώνει ότι η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της διαφθοράς του οργανωμένου εγκλήματος και του ξεπλύματος χρήματος. Οι κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν στον τομέα αυτό από την ΕΕ, αφορούν τη μη αναγνώριση από την ΕΕ των δικαστικών αποφάσεων που λαμβάνονται στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, καθώς επίσης και τη μη εφαρμογή του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης στις δύο χώρες.

    Επιπλέον, σχετικά με τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, η Επιτροπή τονίζει στην έκθεσή της ότι έχουν διαπιστωθεί «παρατυπίες». Αν συνεχιστούν να διαπιστώνονται ασάφειες ως προς τη διαχείριση των κοινοτικών χρημάτων από τις Βουλγαρικές ή τις Ρουμανικές αρχές, η ΕΕ θα μειώσει κατά 25% τις γεωργικές επιδοτήσεις της προς τις χώρες αυτές.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων που παράγονται στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, η Επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει την απαγόρευση εισαγωγών χοιρινού στην ΕΕ από τις δύο χώρες, για όσο καιρό δεν καταφέρουν η Ρουμανία και η Βουλγαρία να ξεριζώσουν την πανώλη των χοίρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 September 2006 - 6:30:23 UTC