Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «΄Οποιος παρανομεί, θα υφίσταται τις συνέπειες»

  • [01] «΄Οποιος παρανομεί, θα υφίσταται τις συνέπειες»

    Η εικόνα της κυβέρνησης αναβαθμίστηκε με την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και πρόσθεσε ότι αποδείχθηκε πως τίποτα δεν κουκουλώνεται, όλα βγαίνουν στη δημοσιότητα και αυτή είναι η διαφορά αυτής της κυβέρνησης με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

    Ο κ. Σιούφας πρόσθεσε ότι το πολιτικό μήνυμα είναι ότι όποιος και αν είναι, όπου και αν ανήκει, εφόσον έχει παρανομήσει θα υφίσταται τις συνέπειες. Σημείωσε δε ότι το υπουργείο ενήργησε με υπευθυνότητα και οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία τώρα βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

    Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης έγιναν μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που ασχολήθηκε με την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για τις κρατικές προμήθειες. Για το θέμα αυτό ο κ. Σιούφας σημείωσε ότι η τροποποίηση εγκρίθηκε ομόφωνα και πρόσθεσε ότι συνιστά μεγάλη παρέμβαση και τομή στο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει από το 1996 και βοηθά να γίνει πιο απλό, διαφανές και γρήγορο.

    Για το ίδιο θέμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου ανέφερε ότι ο στόχος της τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος είναι η μείωση του κόστους και του χρόνου για την οριστικοποίηση των κρατικών προμηθειών.

    Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε και στην υπόθεση της διαφθοράς λέγοντας ότι το υπουργείο Ανάπτυξης εξέπεμψε σαφές μήνυμα για όσους θέλουν να εκβιάζουν, αλλά και για τα θύματα των εκβιασμών που νιώθουν ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα τους.

    Καμία ανοχή στη διαφθορά, είπε ο κ. Παπαθανασίου δεν είναι σύνθημα, γιατί το κάνει πράξη η κυβέρνηση.

    Ερωτηθείς πώς είχε προσληφθεί ο διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε ότι είχε προκηρυχθεί θέση, ότι ήταν υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσελήφθη με δημόσιο διαγωνισμό που έγινε από την προηγούμενη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Εξερχόμενος από την Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι στο παρελθόν η διαφθορά συγκαλυπτόταν και γιγαντονόταν, ενώ σήμερα αποκαλύπτεται και μειώνεται. Και πρόσθεσε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος.

    Ο κ. Παυλόπουλος ρωτήθηκε και για τις δημοσκοπήσεις που φέρουν την κυβέρνηση να προηγείται και σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις κρίνονται από το έργο τους και όχι από τις δημοσκοπήσεις, τις βλέπουμε, αλλά δεν καθορίζουν αυτές την πολιτική μας.

    Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στην τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για τις κρατικές προμήθειες λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό γιατί απλοποιεί το σύστημα των προμηθειών και πρόσθεσε ότι είναι μια ενέργεια που εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς. Για την υπόθεση του διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δείχνει πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με απόλυτο τρόπο οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια.

    Για το ίδιο θέμα η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η μάχη κατά της διαφθοράς ειναι καθημερινή, όπου υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς πατάσσονται αμείλικτα, το χθεσινό περιστατικό έδειξε ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί προστατεύοντας τον ελληνικό λαό.

    Η κα Μπακογιάννη ρωτήθηκε και για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και απάντησε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία δουλειάς, δεν είναι εκλογές. Οι συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τάσεις, ότι η κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει, και ότι αποτελούν ένα λόγο παραπάνω για να εντείνει τις προσπάθειές της.

    Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 3,2 μονάδες έναντι 1,1 που ήταν η διαφορά τους τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλαδικής δημοσκόπησης της MRB, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Τα ποσοστά προτίμησης σχετικά με τα κόμματα είναι : ΝΔ 36,7%, ΠΑΣΟΚ 33,5%, ΚΚΕ 7,4%, ΛΑΟΣ 4,1% και ΣΥΝ 3,5%.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο της τυχαίας επιλογής τηλεφωνικών αριθμών.

    Οσον αφορά την προτίμηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο κ. Κ. Καραμανλής προηγείται κατά 16,4 μονάδες του κ. Γ. Παπανδρέου. Στο σχετικό ερώτημα ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 48,7% έναντι του 32,3% για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    Για την εικόνα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ποσοστά είναι : 32,4% των ερωτηθέντων κρίνει πολύ καλή και καλή την εικόνα της κυβέρνησης, ενώ το 19,5% είναι ικανοποιημένο από την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Τέλος, σχετικά με την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το 36,3% δηλώνει ότι ήταν θετική η εντύπωση που σχημάτισε για τον κ. Κ. Καραμανλή, ενώ το 51,7% πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 September 2006 - 12:30:27 UTC