Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου για την οικονομία

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου για την οικονομία

    Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τις 10.00 το πρωί, στο πλαίσιο των συνομιλιών του με παραγωγικούς φορείς, ενόψει της ΔΕΘ.

    Το πρωί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συζήτησε με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Στη συνέχεια, (12.00) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Στη 1.30 μ.μ., είχε συνομιλίες με το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος (ΓΕΣΑΣΕ). Τέλος, στις 3.00 μ.μ., συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ανωτάτης Διοικούσας Επιτροπής Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

    "Το κυριότερο πρόβλημα είναι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος και το 2004 και το 2005 και αυτό που ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως και στην επόμενη συναντήσή μας με τον πρωθυπουργό είναι ένα ισχυρό κοινωνικό πακέτο ιδιαίτερα για τους χαμηλοεισοδηματίες αγρότες, αλλά κυρίως για τους συνταξιούχους (ώστε) να φθάσει η σύνταξη του ΟΓΑ στα 500 ευρώ το άτομο. Και αυτό βεβαίως όχι σε βάθος χρόνου τεσσάρων ή έξι ετών, (αλλά) αυτό θα πρέπει να είναι μια πολιτική που θα πρέπει να υλοποιηθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια γιατί αν πάμε σε βάθος χρόνου, πολλοί δεν θα προλάβουν να την πάρουν", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας.

    Ο κ. Καραμίχας απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι "από την στιγμή που ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει λόγο για σύνταξη 800 ευρώ ανά ζευγάρι αγροτών, είναι αυτοδεσμευμένος", ανέφερε ότι η πρόταση αυτή είναι "καλύτερη απο την σημερινή πρόταση που υλοποιεί η κυβέρνηση", πρόσθεσε, όμως ότι "ούτε και αυτή (η πρόταση του κ. Παπανδρέου) φθάνει για να έχει μια ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση ο έλληνας συνταξιούχος που θα είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι του αγροτικού πληθυσμού τα επόμενα χρόνια".

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

    Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ τα οποία η συνομοσπονδία κατέθεσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου με τον οποίο είχε σήμερα συνάντηση, εστιάζονται σε «ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης 800 ευρώ και βασικό μισθό 1250 ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

    Ο κ. Παπασπύρος δήλωσε ότι η ΑΔΕΔΥ ζητά επιπλέον «εισαγωγή αναδρομικού αντισταθμιστικού πόρου από το τραπεζικό σύστημα στην κοινωνική ασφάλιση, ανασχεδιασμό του φορολογικού συστήματος, με πυρήνα την άμεση φορολογία και το χτύπημα της παραοικονομίας και οροφή κανείς να μην φορολογείται πάνω από το 20% του εισοδήματός του».

    Η ΑΔΕΔΥ ζητά επιπλέον την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όπου το Δημόσιο μπορεί άμεσα, σε θέση κοινωνική εργασίας, να «δώσει ένα 2% στην μείωση της ανεργίας με αιχμή τις γυναίκες και τους μακροχρόνια άνεργους».

    Η ΑΔΕΔΥ κατέθεσε επίσης προτάσεις για Δημόσια Διοίκηση με «αιχμή στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον πολίτη, με νέα επιτελική και περιφερειακή οργάνωση στην κατεύθυνση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με αξιοκρατία, συνταγματική κατοχύρωση της αυτοτέλειάς της όπως και εκείνης του ΑΣΕΠ στην βάση του αρχικού νόμου θέσπισής του».

    Ο κ. Παπασπύρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «ήταν εμφανής από την πλευρά του κ. Παπανδρέου μια στάση, σε ζητήματα και προβλήματα που έρχονται από τα προηγούμενα χρόνια, νέας προσέγγισης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ».

    Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

    Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική άσκησε σήμερα ο συντονιστής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, λέγοντας πως «η κυβέρνηση δρά ως θερινός διαρρήκτης, διότι ενώ ο Υπουργός Οικονομίας διαβεβαιώνει ότι οι έλληνες μπορεί να είναι βέβαιοι ότι θα κάνουν τον προγραμματισμό τους, αμέσως μετά τους βομβαρδίζει με αυξήσεις στην ΔΕΗ, στα τέλη κινητής τηλεφωνίας, στα τσιγάρα, δηλαδή μετέρχεται μέσων που είναι απαράδεκτα πολιτικά».

    Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού του ΠΑΣΟΚ είχε πεί πως ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης "έχει μια ιδιότητα: να ψεύδεται και μάλιστα να χειρίζεται το ψεύδος του επιθετικά, όταν ο άλλος του επισημαίνει την αλήθεια".

    Εν προκειμένω ο κ. Ευθυμίου πρόσθεσε: "Το Δεκέμβριο του 2004 ο Υπουργός διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν έκτακτα μέτρα. Όταν το ΠΑΣΟΚ του άσκησε κριτική ότι δεν βγαίνουν τα μεγέθη του προϋπολογισμού και ότι θα υπάρξουν έκτακτα μέτρα, επετέθη στο ΠΑΣΟΚ, το απαξίωσε και είπε χαρακτηριστικά «αυτά θα τα κάνατε εσείς, δεν τα κάνουμε εμείς». Μέσα σε δύο μήνες επέβαλε αλυσίδα φόρων, τον ΦΠΑ και τα τσιγάρα. Το ίδιο έγινε και τώρα στις 17 Ιουλίου. Δίνει συνέντευξη ότι όλα πάνε καλά και αμέσως μετά βομβαρδίζει την ελληνική οικογένεια με νέο φόρους στα τσιγάρα και την κινητή τηλεφωνία, χωρίς να υπάρχει καμμία εγγραφή στον προϋπολογισμό».

    Ο συντονιστής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως "συνεπώς ο Υπουργός πρέπει να θητεύσει στην αλήθεια και όταν του επισημαίνονται τα ψεύδη του να μην επιτίθεται, αλλά να εξηγεί στον ελληνικό λαό την ασυνέπειά του».

    Ο κ. Ευθυμίου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι "η κυβέρνηση ακολουθεί μια βαθύτατα αρνητική πολιτική που είναι ότι πραγματοποιεί μια βίαιη αναδιανομή, αντλώντας από τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους και κατευθύνει όλα αυτά τα υπερκέρδη στους λίγους και ισχυρούς».

    Και συμπλήρωσε λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία 1994 -2004 "έχει θετικό ισοζύγιο προσφοράς στον ελληνικό λαό, τα δε λάθη του και τις παραλείψεις του τα ξέρει το ίδιο και πήρε το μήνυμα από την ήττα του 2004, ώστε ποτέ να μην τα επαναλάβει».

    Επίσης, ο συντονιστής Ανάπτυξης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε: «Σε κάθε περίπτωση πρώτα τα παίρνουν από τον κόσμο και μετά επιχειρούν, με πασαλείματα της τελευταίας στιγμής ενόψει της Εκθεσης (ΔΕΘ), να γίνουν αρεστοί. Αναρωτιέμαι 500 εκατ. ευρώ πήραν πρόσφατα από τον πολίτη και τώρα επιχειρούν να μας πούν ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι αν ένα μικρό μέρος από αυτά δοθούν πίσω; Ε, όχι βέβαια».

    Απαντώντας σε ερώτηση αν «αυτά είναι μέθοδοι "διαρρηκτών" ή "σικελών μαφιόζων"» ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας είπε ότι «είναι μέθοδος κάποιου που πρώτα τα παίρνει από την τσέπη των πολιτών και μετά τους λέει ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αν τους δώσει το εισιτήριο να πάνε σπίτι τους».

    Δήλωση Θ.Ρουσόπουλου για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    «Αν ισχύει η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, τότε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπερδεύει κόμματα και πολιτικές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με χθεσινή αποδοθείσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση περί του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης.

    Αναφορικά με μια επικριτική προς το ΠΑΣΟΚ δήλωση του κ. Γ. Σουφλιά για τα μεγάλα έργα, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε σε σχετική δήλωση του Νίκου Αθανασάκη, υπενθυμίζοντας πως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ "σημείωσε χθες ότι θεωρητικά ο κ.Σουφλιάς έχει δίκιο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 August 2006 - 14:30:17 UTC