Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματικό θρίλερ στο ΟΗΕ.Κλιμάκωση επιθέσεων

  • [01] Διπλωματικό θρίλερ στο ΟΗΕ.Κλιμάκωση επιθέσεων

    Κλιμακώνονται οι επιθέσεις των Ισραηλινών στο Λίβανο. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ένα Παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων στο Λίβανο τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα ένας πρόσφυγας να βρει το θάνατο και άλλοι έξι να τραυματισθούν, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τα Ισραηλινά μαχητικά έβαλλαν εναντίον μιας θέσης του παλαιστινιακού κινήματος Φάταχ στο στρατόπεδο προσφύγων ¶ϊν ελ Χίλουεχ κοντά στην Σιδώνα του νοτίου Λιβάνου.

    Ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έκανε την επίθεση με στόχο το σπίτι ενός μέλους της Χεζμπολά στο στρατόπεδο.

    Στην διάρκεια της νύκτας η Ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου. Μαζικοί βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν στην ¶κκαρ, στο βόρειο Λίβανο.

    Ο νεότερος απολογισμός από την επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη σιιτική συνοικία Σίγια τη Δευτέρα το βράδυ είναι 30 νεκροί και οι διπλάσιοι τραυματίες, ανέφεραν οι τοπικές πηγές ασφάλειας.

    Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να κάνουν έρευνα στα χαλάσματα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε και σε άλλα γειτονικά κτίρια της συνοικίας που υπέστησαν ζημιές, μήπως τυχόν καταστεί δυνατόν να απεγκλωβίσουν επιζώντες ή να απομακρύνουν μέσα από τα ερείπια άλλα θύματα.

    Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες στον ΟΗΕ σχετικά με το ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός. Το Συμβούλιο Ασφαλείας καλείται να καταλήξει σε μια κοινά αποδεκτή λύση.

    Αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησε από τον ΟΗΕ να απαιτήσει την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από το λιβανικό έδαφος, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάπαυση του πυρός.

    Η αποχώρηση των στρατευμάτων πρέπει να είναι το βασικό στοιχείο κάθε δίκαιης και σφαιρικής ειρήνης, δήλωσε ο Χαμάντ μπεν Γιασέμ μπεν Τζαμπρ Αλ-Θάνι, υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ και επικεφαλής της αντιπροσωπείας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, το ψήφισμα που θα υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός και στην αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων πίσω από τη γαλάζια γραμμή.

    To γαλλοαμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για το Λίβανο θα τροποποιηθεί ώστε να ληφθούν υπόψη οι αντιρρήσεις του Λιβάνου και του Αραβικού Συνδέσμου, δήλωσε χθες το βράδυ ο πρέσβυς της Γαλλίας στα Ηνωμένα Εθνη, Ζαν-Μαρκ ντε λα Σαμπλιέρ και εξέφρασε την ελπίδα το τροποποιημένο ψήφισμα να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    Ο Λευκός Οίκος,σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τόνι Σνόου, ενδιαφέρεται για την προσφορά του Λιβάνου σχετικά με την ανάπτυξη 15 χιλιάδων λιβανέζων στρατιωτών του στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά εκτίμησε ότι η δύναμη αυτή έχει ανάγκη υποστήριξης και από μια διεθνή δύναμη.

    Αντιτιθέμενη στο σχέδιο απόφασης της Γαλλίας και των ΗΠΑ, που δεν αναφέρεται ρητώς στην αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από το λιβανικό έδαφος, η κυβέρνηση του Λιβάνου πρότεινε την άμεση αποστολή 15 χιλιάδων λιβανέζων στρατιωτών στο νότιο τμήμα της χώρας, για να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής αυτής, μετά από την αποχώρηση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 August 2006 - 4:30:16 UTC