Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εξελίξεις στη Μ.Ανατολή δεν δικαιολογούν αλλαγή της οικονομικής πολιτικής
  • [02] Μέτρα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

  • [01] Οι εξελίξεις στη Μ.Ανατολή δεν δικαιολογούν αλλαγή της οικονομικής πολιτικής

    Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις ενδεχόμενες συνέπειές τους στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου,που ασχολήθηκε με την πορεία της οικονομίας και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

    "Θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες", δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο είπε ότι προς το παρόν οι εξελίξεις δεν δικαιολογούν αλλαγή στα σχέδια μας και συμπλήρωσε λέγοντας ότι χρειάζεται ψυχραιμία.

    Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης συνίσταται στην προσπάθεια για συνεχή μείωση της φορολογίας των καυσίμων.

    Ο υπουργός Οικονομίας στις δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2006 και για τις προοπτικές της το επόμενο εξάμηνο, καθώς και για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

    Σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το 83% του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που περιλαμβάνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος και πρόσθεσε ότι κρίσιμο σημείο είναι τώρα η αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας.

    Υπογράμμισε ότι η πορεία της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο ήταν καλή, ωστόσο τόνισε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται για να πετύχει η κυβέρνηση τους στόχους της στην ανάπτυξη, τη μείωση του ελλείμματος, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

    Ο υπουργός Οικονομίας ρωτήθηκε για την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην εξαγορά της εταιρίας "Γερμανός" από την Cosmote και απάντησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι έχει βάλει θέματα για την επιχειρηματική συμφωνία του ΟΤΕ, που είναι μια καλή συμφωνία, που, όμως, δεν αρέσει στους ανταγωνιστές του Οργανισμού, αλλά, όπως σημείωσε, η αντιπολίτευση δεν πρέπει να παίζει το ρόλο του συνήγορου στους ανταγωνιστές του ΟΤΕ.

    Σε ερώτηση σχετική με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι υπάρχει πρόγραμμα εξοπλισμών και υπάρχει οροφή στις εξοπλιστικές δαπάνες.

    Ο υπουργός Οικονομίας ρωτήθηκε και για τις προσλήψεις και απάντησε ότι οι προσλήψεις στον τομεά της υγείας προβλέπονται από τον προϋπολογισμό και γι'αυτό θα γίνουν. Καταλήγοντας δε σημείωσε ότι θα γίνουν δαπάνες που βρίσκονται μέσα στον προϋπολογισμό.

    Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τη Βουλή για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

    Σε ερώτηση για το αν αναβάλλεται το πρόγραμμα της αγοράς αεροσκαφών, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα, αλλά καταρτίζεται. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την αγορά αεροσκαφών τύπου "Γιουροφάϊτερ", ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι σε καμιά ενημέρωσή του δεν υπάρχει αναφορά για αγορά "Γιουροφάϊτερ". Υπογράμμισε δε ότι εφόσον δεν υπήρχε απόφαση, δεν μπορεί να υπάρξει και αναβολή.

    [02] Μέτρα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

    Σειρά μέτρων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, εντός του επομένου δεκαημέρου θα προκηρυχθεί πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης συνολικού ύψους 20 έως 25 εκατ. ευρώ.

    Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 άτομα για την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους από 30 έως 180.000 ευρώ που θα επιδοτούνται με ποσοστό έως και 55%.

    Επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου για τη σύσταση σώματος Εθελοντών Συμβούλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με τον ΕΟΜΜΕΧ και θα προεδρεύεται από τον εκάστοτε πρόεδρο του Οργανισμού.

    Αντίστοιχα, σώματα Συμβούλων λειτουργούν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και θεωρείται ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Προγραμματίζεται ακόμη η διοργάνωση θεματικής εβδομάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα πραγματοποιείται μία φορά κάθε χρόνο.

    Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, από το Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης του επιτοκίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ποσοστό 4% μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 July 2006 - 12:30:16 UTC