Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Λιβάνου
  • [02] "Η πορεία της οικονομίας βαίνει καλώς"
  • [03] Περιοδεία Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Λιβάνου

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Λιβάνου. Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στο νότιο Λίβανο από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού που συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Τα ισραηλινά αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία συνεχίζουν επίσης και το βομβαρδισμό των νοτίων προαστίων της Βηρυτού. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μανάρ της Χεζμπολάχ, η περιφέρεια του αεροδρομίου της πρωτεύουσας, που βρίσκεται στον τομέα αυτό, έγινε και πάλι στόχος των ισραηλινών βομβαρδιστικών. Επίσης, δέκα λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τριάντα τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση σήμερα το πρωί εναντίον στρατώνα του λιβανικού στρατού στη Τζαμχούρ, ανατολικά της Βηρυτού.

    Παράλληλα, μία πραγματική βροχή από ρουκέτες Κατιούσα, που εβλήθησαν από τη σιιτική Χεζμπολάχ στον Λίβανο, έπληξαν χθες το βράδυ την Άνω Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοινώθηκε από στρατιωτικές πηγές. Επίσης, το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι το λιμάνι της Χάιφας παρέμεινε σήμερα κλειστό εξαιτίας της απειλής για περισσότερες επιθέσεις της Χεζμπολάχ με πυραύλους από το Λίβανο.

    Το Ισραήλ, με δηλώσεις του υπαρχηγού του ισραηλινού επιτελείου στρατού Μοσέ Καπλίνσκι δήλωσε σήμερα πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Λίβανο θα μπορούσαν να τελειώσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πρόσθεσε πως το εβραϊκό κράτος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τους σαφέστατους στόχους του.

    "Ο πόλεμος στο Λίβανο θα τελειώσει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Δεν θα χρειαστούμε μήνες", είπε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Καπλίνσκι μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο. "Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να πετύχουμε τους σαφέστατους στόχους μας. Οταν πολεμάμε την τρομοκρατία, μιλάμε για ένα πόλεμο που πρέπει να γίνεται με ακρίβεια, βάση σχεδίου και χρειάζεται χρόνο", επισήμανε ο ίδιος.

    Παράλληλα, η ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι αντάρτες της Χεζμπολάχ πρέπει να απελευθερώσουν χωρίς όρους τους ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν απαγάγει. Η Τζίπι Λίβνι έκανε τη δήλωση αυτή λίγες ώρες μετά την επισήμανση του ισραηλινού υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας ότι το Ισραήλ μπορεί να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση λιβανέζων κρατουμένων για τον τερματισμό της κρίσης. Ακόμη η ισραηλινή υπουργός υποστήριξε πως πως είναι αναγκαίο να μην επιτραπεί στο Ιράν και τη Συρία να εξοπλίζουν τη Χεζμπολάχ, η οποία "πρέπει να φύγει από το νότιο Λίβανο και να εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση 1559 του ΟΗΕ".

    Η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλινών υποστηρίζει την επίθεση στο Λίβανο με στόχο την εξάλειψη της Χεζμπολάχ και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως ο ηγέτης της οργάνωσης πρέπει να σκοτωθεί. Από τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ προκύπτει πως το 86% των Ισραηλινών πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού είναι δικαιολογημένες, ενώ το 58% πιστεύει ότι οι επιθέσεις πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να σκοτωθεί ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ότι η διεθνής δύναμη σταθεροποίησης που είναι πιθανό να αναπτυχθεί στο Λίβανο πρέπει να είναι "πολύ πιο σημαντική" από τη Finul, η οποία αριθμεί 2.000 άνδρες. Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες για τη δύναμη αυτή που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο Λίβανο ύστερα από μια κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, ο Αναν τόνισε ότι η δύναμη αυτή πρέπει να "έχει ένα διαφορετικό επιχειρησιακό χαρακτήρα και διαφορετικές αρμοδιότητες".

    Ο Αναν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υπογράμμισε εξάλλου ότι περιμένει τη συμμετοχή στη δύναμη αυτή στρατευμάτων "ευρωπαϊκών χωρών και άλλων περιοχών".

    Υπερ της ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στο Λίβανο, τάσσεται και η Βρετανία. "Πιστεύουμε πως η παρουσία μιας διεθνούς δύναμης θα συνεισφέρει" στη διατήρηση οποιασδήποτε συμφωνίας εκεχειρίας, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μάργκαρετ Μπέκετ στο BBC.

    Ο αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον χαρακτήρισε ως «τραγικό» γεγονός τον θάνατο αμάχων στη σύρραξη στον Λίβανο, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να συμψηφίσει στην ίδια ηθική καταδίκη τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις απώλειες που οφείλονται σε ενέργειες στα πλαίσια της ισραηλινής «αυτοάμυνας»και επανέλαβε πως εάν η Χεζμπολάχ απελευθέρωνε τους ισραηλινούς στρατιώτες, που απήγαγε, «αυτό θα ήταν ο καλλίτερος τρόπος για να φθάσουμε γρήγορα σε μία ειρηνική διευθέτηση».

    Οι ΗΠΑ ανθίσταται στην γενική αξίωση για άμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να βοηθήσει στην εξεύρεση μίας μακροπρόθεσμης λύσης. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών «εκείνο που χρειάζεται είναι μία μακρόπνοη κατάπαυση της βίας και μία πραγματική αλλαγή εν σχέση προς το status quo ante».

    Σχετικώς ικανοποιημένη από την κοινή θέση στην οποία κατέληξαν χθες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων των «25». Η υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα επιθυμούσε «πιο καθαρές κουβέντες». Σήμερα, η κα Μπακογιάννη, εξερχόμενη του του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε την κυβερνητική Επιτροπή για την κατάσταση στο Λίβανο και στη Μέση Ανατολή, καθώς και για την πολιτική που ασκεί η χώρα μας, δήλωσε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ενδεχόμενο κλιμάκωσης της κρίσης που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

    Την έντονη ανησυχία του για "τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης και τις μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά εδάφη και στο Λίβανο, που δημιουργούν τις συνθήκες για ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής" εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

    Επιχειρήσεις επαναπατρισμού

    Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, σε διπλωματικό επίπεδο, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "Ψαρά" κινείται προς λιμάνι του Λιβάνου, προκειμένου να παραλάβει αριθμό Ελλήνων, στο πλαίσιο της επιχείρησης που διοργανώνει η χώρα μας για την ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων από το Λίβανο. Επίσης, η φρεγάτα "Θεμιστοκλής" και τα δύο αρματαγωγά βρίσκονται ήδη στην Κύπρο και αναμένουν οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να προγραμματίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

    Από την πρώτη μέρα της κρίσης η χώρα μας ενεργοποιήθηκε για την ασφαλέστερη και ταχύτερη απομάκρυνση των ελλήνων πολιτών από την περιοχή ,τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την κατάσταση στον Λίβανο.

    Η κ.Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι ήδη απεστάλη φαρμακευτικό υλικό για τους αμάχους και διευκρίνισε ότι πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού διεξάγονται κάτω από αντίξοες συνθήκες τόσο από πλευρά ασφάλειας όσο από την πλευρά της επικοινωνίας.

    Στο διπλωματικό μέτωπο η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου είναι συνεχής και αγαστή, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην αερογέφυρα μεταξύ Λάρνακας-Αθήνας. "Συνεχής είναι και η συνεργασία με τους ομολόγους μου σε όλη την ΕΕ" διευκρίνισε η κ. Μπακογιάννη, " τόσο στο σιπλωματικό επίπεδο όσο και στο πολιτικό στο οποίο η στάση μας είναι μία και ενιαία".

    Στο μεταξύ, το επιβατηγό πλοίο «Ιεράπετρα», που ναυλώθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση για να απομακρύνει υπηκόους της, έφθασε γύρω στις 7.15 σήμερα το πρωί από τη Βηρυτό στη Λάρνακα της Κύπρου με 1250 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Γαλλία προγραμματίζει άλλες έξι αποστολές για να απομακρύνει τους χιλιάδες υπηκόους της. Επίσης πολεμικό σκάφος της χώρας τους, παρέλαβε τετρακόσιους ιταλούς. Ακόμη ο Καναδάς ναύλωσε έξι σκάφη προκειμένου να απομακρύνει από το Λίβανο όσους το επιθυμούν από τους 50.000 υπηκόους του, που βρίσκονται στη χώρα αυτή. Τον επαναπατρισμό των υπηκόων της από τον Λίβανο σχεδιάζει και η Ρωσία .

    Ειδικό τηλεφωνικό κέντρο στο ΥΠΕΞ

    Εχει τεθεί σε λειτουργία το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Έλληνες υπηκόους που βρίσκονται στο Λίβανο.

    Ο αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου είναι :

    210-368 1912 (12 γραμμές)

    Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και οι εξής γραμμές :

    210-368 1835

    210-368 1836

    210-368 1837

    [02] "Η πορεία της οικονομίας βαίνει καλώς"

    Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είναι αποφασισμένη να κρατήσει μακριά τα δημοσιονομικά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης παρουσιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός, η πορεία της οικονομίας βαίνει καλώς και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κυβέρνησης. Το έλλειμμα θα κλείσει στο 2,6% του ΑΕΠ, όπως είναι ο στόχος της κυβέρνησης και οι προσπάθειες για περαιτέρω μείωσή του θα συνεχιστούν, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις των κρατών-μελών της ΕΕ δεν είναι μόνο να περιορίζεται το έλλειμμα κάτω του 3%, αλλά και να μειώνεται, έως ότου ο προϋπολογισμός καταλήξει να είναι ισοσκελισμένος ή ελαφρά πλεονασματικός.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Αλογοσκούφης, οι δημόσιες δαπάνες περιορίζονται, υπάρχει σημαντική ενίσχυση των εσόδων του Δημοσίου, περιορίζεται η φοροδιαφυγή και η ελληνική οικονομία εξυγιαίνεται.

    Ο υπουργός Οικονομίας απηύθυνε "μήνυμα" προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως είπε, ότι η καλή πορεία της οικονομίας δεν πρέπει να εκληφθεί ως αφορμή για χαλάρωση εφόσον ο στόχος είναι να περιοριστεί το έλλειμμα κάτω του 1,7% το 2008. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

    Για τα έσοδα, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι παρά την προβληματική κατάσταση η οποία επικρατεί και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα φοροδιαφυγής, η πορεία αύξησης των εσόδων είναι ικανοποιητική.

    Τώρα γίνονται νέες διασταυρώσεις σε 5.000 επιχειρήσεις οι οποίες δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ όπως και σε καταστάσεις πελατών και προμηθευτών.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι έχουν δοθεί εντολές στις υπηρεσίες ελέγχου να ασκούν τους ελέγχους με διαφάνεια αλλά και με σεβασμό στους πολίτες. "Δεν μπορούν να κάνουν κατάχρηση εξουσίας" συμπλήρωσε.

    Τα τακτικά έσοδα έχουν αυξηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2006 κατά 8% έναντι στόχου 6,5%, ενώ τα καθαρά έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 11,4% έναντι στόχου 10,3%.

    Για τις δαπάνες, ο υπουργός αφού επεσήμανε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι ανελαστικές, πρόσθεσε ότι η σπατάλη στο δημόσιο έχει περιοριστεί και οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού έχουν αυξηθεί μόνο κατά 0,3%.

    Το γεγονός αυτό οφείλεται στον περιορισμό των δαπανών για τόκους λόγω καλής πολιτικής δανεισμού του Δημοσίου.

    Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, οι πληρωμές του έχουν φθάσει τα 2.448 εκατ. ευρώ ενώ τα έσοδα τα 1.730 εκατ. ευρώ.

    Οι προσπάθειες αυτές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που είχαν ήδη θετικά αποτελέσματα, θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν το β΄ εξάμηνο του 2006. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης, δεν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση των δαπανών στο β΄εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος από το 109,3% του ΑΕΠ που ήταν το 2004, μειώθηκε στο 107,8% το 2005 και περιορίζεται στο 104,8 το 2006.

    Εξάλλου το ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών ενώ ήταν στο επίπεδο του 75,5% των "15" της ΕΕ, το 2004 αυξήθηκε στο 77,3% και σύμφωνα με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2007 θα φθάσει το 80%.

    Θετικά επίσης είναι τα στοιχεία και σε ό,τι αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2004 η ανεργία βρισκόταν στο 11,3%, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005 στο 10,4% ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006 μειώθηκε περαιτέρω, στο 9,7%.

    Ο υπουργός Οικονομίας είπε επίσης ότι οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,8% το 2004 και κατά 2,9% το 2005.

    Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας αφού αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό και τις εξαγωγές, είπε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες με σταθερότητα για την ανάπτυξη, την πιστή εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, την αύξηση των επενδύσεων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, την περαιτέρω υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και την επιτάχυνση της υλοποίησης του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

    Κριτική ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις Αλογοσκούφη

    Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, άσκησε σήμερα το ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου της υπεύθυνης του Πολιτικού Συμβουλίου Οικονομίας του κόμματος Βάσως Παπανδρέου, του Συντονιστή της Κ.Ο Οικονομίας Πέτρου Ευθυμίου και του εισηγητή ΚΤΕ Οικονομίας και Οικονομικών Ανδρέα Μακρυπίδη.

    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι με την πολιτική που εφαρμόζει αυξάνει την ανισοκατανομή του εισοδήματος επιβαρύνοντας τους μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ διευρύνει ακόμη περισσότερο τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους λίγους. Ειδικότερα για τον τομέα της άμεσης φορολογίας, επισήμαναν ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τα φορολογικά τους βάρη να αυξάνουν κατά 700 εκατ.ευρώ το 2006 (εισοδήματα 2005), διότι ,μεταξύ άλλων, το αφορολόγητο όριο αυξήθηκε ελάχιστα, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε ο παρακρατούμενος φόρος για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και καταργήθηκε η έκπτωση των οικογενειακών δαπανών με πρόσθετη επιβάρυνση 75 ευρώ για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Ανέφεραν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα "φορο-αφαίμαξης" μισθωτό με δύο παιδιά και με εισόδημα 23.000 ευρώ, ο οποίος θα πληρώσει 400 ευρώ παραπάνω φόρο για το εισόδημα του 2006, σε σχέση με το φόρο που πλήρωσε για το εισόδημα του 2004, δηλαδή τέσσερις φορές σχεδόν παραπάνω φόρο.

    Η σύγκλιση των εισοδημάτων με τον μέσο όρο της ΕΕ απομακρύνεται, τόνισαν οι επικεφαλής του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τη διετία 2004-2005 το κατά κεφαλήν εισόδημα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης αυξήθηκε μόλις κατά μία ποσοστιαία μονάδα, όταν η αύξηση την διετία 2002-2003 ήταν 7,7 μονάδες. Απέδωσαν την αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού τον μήνα Ιούνιου σε καθαρά συγκυριακούς λόγους και κυρίως στην αύξηση των εσόδων από τα τελωνεία κατά 34,3%, εξαιτίας της αποθεματοποίησης καυσίμων στην οποία προχώρησαν οι εταιρίες πετρελαιοειδών, μετά την προκλητική ανακοίνωση της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μια εβδομάδα πριν την εφαρμογή της, καθώς και της αύξησης του ΦΠΑ τον Ιούνιο κατά 22% (καθώς τον Ιούνιο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες περαίωσαν τη χρήση του 2005 και την εκβιαστική, όπως χαρακτήρισαν, διαδικασία του αυτοελέγχου, πληρώνοντας επιπλέον ποσά ΦΠΑ για να κλείσουν οριστικά και χωρίς έλεγχο την περσινή χρήση)

    Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση και τον κ.Αλογοσκούφη για ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας και συνειδητή παραπλάνηση και άσκησε κριτική για την πορεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι μετά την μείωση του ΠΔΕ το 2005 κατά 21% για το 2006 προβλέπεται ότι οι δημόσιες επενδύσεις το 2006 θα σημειώσουν μικρή αύξηση για να διαμορφωθούν στο 4,3% του ΑΕΠ στο επίπεδο που βρισκόντουσαν πριν από δέκα χρόνια, ενώ και γενικότερα για τον τομέα δαπανών του προϋπολογισμού επισήμαναν ότι κινούνται το πρώτο εξάμηνο κάτω από τον ετήσιο στόχο που έχει τεθεί( 0,3% έναντι στόχου 4,4% μετά την οριστικοποίηση των στοιχείων του 2005).

    [03] Περιοδεία Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη

    Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο προέδρος του ΣΥΝ στις 10.30- 11.30 το πρωί θα επισκεφθεί τη Βιομηχανία Φ. Λιπασμάτων , όπου θα συναντηθεί με την Διοίκηση του σωματείου και τους εργαζόμενους. Μια ώρα αργότερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ σε αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Σταυρούπολης.

    Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Σταυρούπολης, όπου θα συναντηθεί με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, με το σωματείο εργαζομένων και την Διεύθυνση του ΟΚΑΝΑ.

    Το απόγευμα θα επισκεφθεί την εφημερίδα «Μακεδονία - Θεσσαλονίκη»,θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με στελέχη των Ν.Ε. Α΄και Β' Θεσσαλονίκης, στα γραφεία του κόμματος και θα επισκεφθεί τα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της Οικολογίας».

    Τέλος το βράδυ θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Νομαρχιακής Κίνησης «Νομαρχία των Κινημάτων και της Οικολογίας», με υποψήφιο Νομάρχη τον Στρατή Πλωμαρίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 July 2006 - 10:30:23 UTC