Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με τον υπουργό Απασχόλησης
  • [02] Γ.Παπανδρέου:Αδρανεί η διεθνής κοινότητα
  • [03] Συνεργασίες για την Οικονομία
  • [04] Κλιμακώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με τον υπουργό Απασχόλησης

    Συνεργασία με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ.Σάββα Τσιτουρίδη, θα έχει ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής, στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το Σάββατο,με τη συνάντησή του με το νομάρχη Λευκάδας και την επίσκεψή του στην περιοχή Αγιος Νικήτας, όπου είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις στους σεισμούς του 2003, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο νησί ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    Απο τον Αγιο Νικήτα, όπου είδε τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι το 2003 ο σεισμός είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο νησί, ένα νησί που τόσα χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του.

    Απο τον Απρίλιο του 2004, ανέφερε ο πρωθυπουργός και όπως είχε δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία, συγκρότησε συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάκαμψη της Λευκάδας και σήμερα οι ζημιές στο οδικό δίκτυο έχουν αποκατασταθεί, ενώ έργα σημαντικά έχουν ολοκληρωθεί. Η Λευκάδα γυρίζει σελίδα, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι πέρυσι παρουσίασε αύξηση τις τουριστικής κίνησης. Η Λευκάδα και η περιφέρεια μπορούν να είναι αισιόδοξες για το μέλλον, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Την Παρασκευή,μιλώντας στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, στη Λευκάδα,ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής,υπογράμμισε ότι "η αναβάθμιση της παιδείας, η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στο διάστημα που ακολουθεί",

    "Προωθούμε μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον κοινωνικό ρόλο της ανώτατης εκπαίδευσης, εγγυώνται περισσότερες ευκαιρίες, εξασφαλίζουν πτυχία για δουλειά, επιτυχία, κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, πτυχία που να έχουν αναβαθμισμένη αξία τόσο στη χώρα μας όσο και στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Απευθυνόμενος στους νέους της ΟΝΝΕΔ ο κ. Καραμανλής είπε: "εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε για να κτίσουμε όλοι μαζί ποιοτική και αποδοτική παιδεία, που να βοηθά τις νέες και τους νέους να κερδίσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να πετύχουν τους στόχους τους, να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας".

    Χρειάζονται αλλαγές, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, γιατί κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι ξεπερασμένο από τη διαρκή παραγωγή γνώσης, δεν μπορεί να μένει μακριά από όσα συμβαίνουν στο διεθνή χώρο, δεν μπορεί να παραμένει στατικό και να παράγει ανέργους πτυχιούχους.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στην πολιτική της κυβέρνησης για την περιφέρεια. Υπογράμμισε ότι στο περιφερειακό πρόγραμμα των Ιονίων από το 2004 έως σήμερα έχουν ενταχθεί πάνω από 300 έργα που ξεπερνούν τα 190 εκατομμύρια ευρώ. Για την Λευκάδα ανέφερε ότι στο ίδιο διάστημα εντάχθηκαν έργα 34 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πάνω από 80 έργα, ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

    Η εθνική στρατηγική για την περιφερειακή ανάπτυξη είναι γεγονός σε πλήρη εξέλιξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους πόρους του επόμενου Κοινοτικού Πλαισίου που συνολικά ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ, κατευθύνονται στην περιφέρεια.

    Γενικεύοντας ο πρωθυπουργός τόνισε "βάλαμε υψηλούς στόχους και έναν - έναν τους κατακτούμε". Ανέφερε ότι τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα της χώρας γίνονται πιο ανταγωνιστικά, η Ελλάδα γίνεται διεθνής δίαυλος ενέργειας και κέντρο υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές, τη ναυτιλία, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι πολιτικές μας αποδίδουν ήδη απτά αποτελέσματα, είπε ο κ. Καραμανλής και εξήγησε:

    "Τα δραματικά ελλείμματα του παρελθόντος περιορίζονται δραστικά. Η ανάπτυξη κινείται με ρυθμούς υπερδιπλάσιους του μέσου όρου της ευρωζώνης, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μετά από πολύχρονη υποχώρηση ήδη κέρδισε τη χρονιά που πέρασε οχτώ θέσεις στη διεθνή κατάταξη, η εξωστρέφεια της οικονομίας γίνεται πραγματικότητα, οι εξαγωγές αυξάνονται με πρωτόγνωρους ρυθμούς, η τουριστική βιομηχανία καταγράφει σημαντική άνοδο, η ανεργία άρχισε να μειώνεται, η απασχόληση αυξάνεται, το κλίμα βελτιώνεται σε ολόκληρη τη χώρα και η Ελλάδα βρίσκεται σε νέα αναπτυξιακή τροχιά".

    Ο κ. Καραμανλής είπε, επίσης, ότι αφήσαμε στο χθες την πολιτική του διαχωρισμού σε "δύο Ελλάδες" και παραμερίσαμε την αντίληψη της μίας και της άλλης Ελλάδας. "Η καρδιά της Ελλάδας βρίσκεται εδώ, στην ελληνική περιφέρεια" τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Κλείνοντας την ομιλία του στο θερμό ακροατήριο των νέων της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι "επιλέξαμε με ευθύνη και διορατικότητα το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία, στο περιβάλλον, στην υγεία, στην παιδεία, προχωρούμε με σχέδιο και σταθερούς στόχους, με ξεκάθαρες επιδιώξεις για να εξασφαλίσουμε στη χώρα πλεονέκτημα για την ανάπτυξη".

    [02] Γ.Παπανδρέου:Αδρανεί η διεθνής κοινότητα

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί σήμερα στην Ικαρία, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

    Στο μεταξύ πρόταση πέντε σημείων προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή επεξεργάστηκε το προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη διήμερη συνεδρίασή του στη Σάμο υπό την προεδρία του προέδρου της και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

    Την πρόταση ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η Διεθνής αναλαμβάνει ταυτόχρονα πρωτοβουλίες για επαφές και συζητήσεις την ώρα που η διεθνής κοινότητα δεν δείχνει καμία προθυμία να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, τονίζοντας μάλιστα ότι η βούληση που έπρεπε να υπάρχει δεν υπάρχει στο G8 και αυτό όπως τόνισε, είναι κακός οιωνός. Αν υπήρχε η βούληση στο G8 υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για βήματα προς την κατεύθυνση της ειρήνης. Αυτή η αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, πρόσθεσε, υποχρεώνουν άλλους παράγοντες, όπως η Σοσιαλιστική Διεθνής, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

    Η πρόταση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προς τη διεθνή κοινότητα, αλλά και τα εμπλεκόμενα μέρη στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει:

    Πρώτον, μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Αυτό σημαίνει απελευθέρωση των απαχθέντων από την πλευρά των Παλαιστινίων και της Χεζμπολά και των αιχμαλώτων από την πλευρά του Ισραήλ. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ως αίσθηση ότι μεταξύ των αιχμαλώτων αυτών θα πρέπει να περιλαμβάνονται παιδιά, γυναίκες και πολιτικοί.

    Δεύτερον, με την αποκλιμάκωση της έντασης να συμφωνηθεί και να εφαρμοστεί εκεχειρία από όλες τις πλευρές.

    Τρίτον, διαμόρφωση ενός πλαισίου κώδικα συμπεριφοράς για όλες τις πλευρές που θα σημαίνει π.χ. να μη στοχοποιούνται οι άμαχοι και οι πολιτικές υποδομές.

    Τέταρτον, να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο λύσης μέσα από περιφερειακή διάσκεψη η οποία μπορεί να φέρει κοντά όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και τη διεθνή κοινότητα ώστε να υπάρξουν δεσμεύσεις από όλες τις πλευρές.

    Πέμπτον, να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία και ο διάλογος για την οριστική λύση του προβλήματος που δεν είναι άλλη από τη συμφωνία για την ύπαρξη και λειτουργία δύο χωριστών κρατών στην περιοχή, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

    Παράλληλα η Σοσιαλιστική Διεθνής αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με τον πρόεδρό της και άλλα στελέχη της για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας και στόχο να πείσει ότι δεν υπάρχουν στρατιωτικές λύσεις στην περιοχή αλλά μόνο πολιτικές λύσεις. Χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Σοσιαλιστικής Διεθνής είναι υπέρ της προληπτικής πολιτικής και εναντίον του προληπτικού πολέμου.

    Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της η Σοσιαλιστική Διεθνής θα αποστείλει αντιπροσωπεία στη Μέση Ανατολή το γρηγορότερο δυνατό, δεύτερον σε συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο θα γίνει περαιτέρω ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων. Τρίτον θα έχει συνεχείς επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές αλλά και τη διεθνή κοινότητα, τέταρτον θα κινητοποιήσει όλα τα κόμματα μέλη της είτε βρίσκονται στις κυβερνήσεις είτε στην αντιπολίτευση τα οποία θα προτρέψει και προς την κατεύθυνση της κινητοποίησης των πολιτών για την προώθηση της ειρήνης. Πέμπτον, διοργάνωση περιφερειακής διάσκεψης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κάϊρο η οποία αναμένεται να γίνει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου με στόχο να αναδειχθεί ένα πλαίσιο λύσης και να προετοιμαστεί μια άλλη περιφερειακή διάσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων χωρών για την προώθηση ειρηνευτικής λύσης.

    Ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του τόνισε ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εκρηκτική και ότι τα περιθώρια για αποφυγή γενικότερης ανάφλεξης στενεύουν επικίνδυνα. Και έκανε έκκληση για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και να σταματήσει ο φαύλος κύκλος βίας και αίματος τονίζοντας ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής θα κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι δυνατόν γι΄αυτό.

    Όπως εξήγησε ο κ. Παπανδρέου ο ρόλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο ρόλος του έμπιστου και αξιόπιστου συνομιλητή για την προώθηση ειρηνικών λύσεων. Πρόσθεσε επίσης ότι και ο ίδιος ως Έλληνας ενδιαφέρεται για την προώθηση ειρηνικής λύσης διότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας που πρέπει να είναι παρούσα στην περιοχή. Και κάλεσε την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αναλάβει σημαντικό ρόλο για να ακουστεί και πάλι η φωνή της.

    Επίσης επανέφερε την πρότασή του προς την κυβέρνηση να θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, του οποίου η Ελλάδα είναι μη μόνιμο μέλος και επίκειται η ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας εκ μέρους της.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Παπανδρέου απέδωσε την απροθυμία της διεθνούς κοινότητας και ειδικότερα του G8 να αναλάβει πρωτοβουλίες διότι είναι προσκολλημένη στη συγκυρία (ασχολείται με το ποιος φταίει και γιατί) και το πολιτικό κόστος. Αν η διεθνής κοινότητα ξέφευγε από αυτή την αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επίσης διευκρίνισε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι επίσημη σύμβουλος προς τον ΟΗΕ, είναι μέλος της διεθνούς κοινότητας όχι όμως παθητικός παρατηρητής αλλά ενεργός συμμέτοχος με τη δική της φιλοσοφία για τη διαμόρφωση των απόψεων της διεθνούς κοινότητας.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ έχουν καταδικαστεί από τον ίδιο και πρόσθεσε ότι η χώρα αυτή χρησιμοποιεί αδικαιολόγητη βία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η Διεθνής θα παροτρύνει τα κόμματα μέλη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν πρωτοβουλίες ουσιαστικές, ενώ ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουϊς Αγιάλα προανήγγειλε πρωτοβουλίες τόσο από τον προεδρέυοντα του Συμβουλίου Υπουργών Φιλανδό υπουργό Εξωτερικών όσο και από τον Πορτογάλο υπουργό Εξωτερικών.

    Ο κ. Αγιάλα τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που έχουν ήδη προταθεί στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι στην περιοχή αυτή η μονομέρεια οδήγησε πάντοτε σε δεινά και σ΄αυτήν την κατάσταση δεν υπήρξαν ποτέ νικητές.

    Καταδίκασε τη βία και τις επιθέσεις κατά αμάχων (στη Γάζα και το Λίβανο) καθώς και την καταστροφή των υποδομών. Επίσης ζήτησε άμεση εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι η Διεθνής θέλει να μεταφέρει την αίσθηση του κατεπείγοντος στο μήνυμά της για να αναλάβει δράση η Διεθνής Κοινότητα.

    Ο κ. Παπανδρέου από χθες είχε πολλές επαφές και συνομιλίες στο πλαίσιο της δραστηριότητας που αναπτύσσει η Σοσιαλιστική Διεθνής. Μίλησε τηλεφωνικά με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, με τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμπρ Μούσα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του συνδέσμου και το στίγμα των προτάσεών του για τα επόμενα βήματα, με τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου, Ουαλίντ Τζουμλάτ. Επίσης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργεια Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ, με τον οποίο συζήτησε το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, θέμα το οποίο συζήτησε και με τον Κόφι Ανάν ο οποίος του διαβίβασε το μήνυμα που θα ήθελε ο ΟΗΕ να φθάσει στην Τεχεράνη μέσω του υπουργού Εξωτερικών της χώρας κ . Μοτακί ο οποίος χθες βρισκόταν στη Σάμο για να ενημερώσει το προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το πυρηνικό πρόγραμμα.

    Αναφερόμενος στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η τελευταία πρόταση προς το Ιράν είναι θετική και ειλικρινής για την άρση του αδιεξόδου, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της αναστολής του εμπλουτισμού ουρανίου το οποίο, όπως είπε, θα βοηθούσε, ώστε να ξεπεραστούν οι καχυποψίες μεταξύ των δύο πλευρών. Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Μπαραντέϊ τον ενημέρωσε πως υπάρχουν και οι αναγκαίες τεχνικές λύσεις ώστε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

    Ο κ. Μοτακί, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, αποδέχθηκε για λογαριασμό της χώρας του το θετικό του τελευταίου πακέτου προτάσεων, αλλά αυτό, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει το Ιράν να το αποδείξει και στην πράξη.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει ο ίδιος ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο πλαίσιο των οποίων επισκέφθηκε το Ιράν, το Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη και τη Συρία όπου είχε επαφές υψηλού επιπέδου όπως με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αλί Λαριτζανί, με τον πρόεδρο της Συρίας κ. Ασσαντ, με την υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, είχε επικοινωνία με τον Μαχμούντ Αμπάς και με τα κόμματα - μέλη της Διεθνούς στο Ισραήλ.

    [03] Συνεργασίες για την Οικονομία

    Σειρά επαφών και συνεργασιών θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας κ.Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Στις 10.00 θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο.

    Στις 12.00 θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα.

    Στις 14.00 ο Υπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου, παρουσία των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Π. Δούκα, Χρ. Φώλια και Αντ. Μπέζα, για τις εξελίξεις στην οικονομία κατά το α΄ εξάμηνο του 2006 και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, www.mnec.gr, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της.

    Στις 18.00 θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων.

    Στις 19.00 θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ, με αντικείμενο την πορεία εφαρμογής του ν. 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ.

    [04] Κλιμακώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή

    Με γενικότερη ανάφλεξη απειλείται η Μέση Ανατολή , εξαιτίας των εκτεταμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στο Λίβανο ως αντίποινα για τη σύλληψη και ομηρία στρατιωτών του από ενόπλους της Χεζμπολλάχ.

    Το ισραηλινό πυροβολικό και η αεροπορία βομβαρδίζουν νυχθημερόν στόχους της Χεζμπολλάχ αλλά και τις υποδομές του Λιβάνου , τις οποίες έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά.

    Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας,ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Τρίπολη και το Μπααλμπέκ,με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα ,εκ των οποίων οι εννέα στρατιώτες και 44 τραυματίστηκαν.Χθες σκοτώθηκαν και επτά Καναδοί ενώ τρεις ομοεθνείς τους τραυματίστηκαν.

    Από την πλευρά της, η Χεζμπολλάχ εκτόξευσε πολλούς πυραύλους Κατιούσα που έπληξαν τις ισραηλινές πόλεις Ναζαρέτ,Γκιβάτ Χέλα και Αφούλ,στη Γαλιλαία . Στην παλαιά πόλη της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη,ένας ισραηλινός στρατιώτης έχασε τη ζωή του σήμερα από έκρηξη βόμβας .

    Στο μεταξύ το Λίβανο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΟΗΕ , η οποία εξέφρασε την υποστήριξή της , στην έκκληση της κυβέρνησης του Λιβάνου για εκεχειρία, αλλά ζήτησε και την απελευθέρωση των δύο ισραηλινών στρατιωτών.

    Επίσης,η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις δήλωσε πως εξετάζει την πιθανότητα να μεταβεί στη Μέση Ανατολή προκειμένου να βοηθήσει να αποκλιμακωθεί η κρίση, απηύθυνε ωστόσο, παράλληλα, έκκληση στη διεθνή κοινότητα.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεσολαβητική προσπάθεια της Μόσχας , σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν . Όπως είπε χρησιμοποιεί όλους τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στη Μέση Ανατολή για να πετύχει την απελευθέρωση των δύο ισραηλινών στρατιωτών και εκτιμά πως η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι μάταιη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 July 2006 - 6:30:21 UTC