Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά

  • [01] Η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά, όπως φαίνεται και από τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και από τη μείωση της ανεργίας, δήλωσε ο κ.Αλογοσκούφης.

    Πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού κινείται εντός των προβλέψεων για το πρώτο εξάμηνο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πάει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια.

    Σημείωσε ότι υπάρχει βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες που θα φανεί και στις δυνατότητες ικανοποίησης κοινωνικών αιτημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝΔ.

    Διευκρίνισε πάντως ότι η λογική των παροχών και της παροχολογίας είναι έξω από την λογική της παρούσας κυβέρνησης.

    Συνάντηση Καραμανλή-Κακλαμάνη

    Θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του Δήμου Αθηναίων συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης με τον πρωθυπουργό σε συνάντηση που είχε μαζί του, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνάντηση, που έγινε με αίτημα του κ. Κακλαμάνη και διήρκεσε μια ώρα ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τι περιμένει ο ίδιος, αλλά και γενικότερα ο δήμος, από την κυβέρνηση ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι νικητής της αναμέτρησης.

    Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι συζητήθηκαν οι θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, με κυρίαρχη τη μητροπολιτική δομή του δήμου.

    Πρόσθεσε, ότι συζητήθηκαν και τα οικονομικά και κυρίως τι θα μπορέσει να διεκδικήσει και να πάρει ο δήμος από το Δ'ΚΠΣ, θέμα το οποίο ο κ. Κακλαμάνης θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Σημείωσε, ότι όπως έχει δεσμευτεί και η προηγούμενη δημοτική αρχή θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου.

    Ο κ. Κακλαμάνης ευχαρίστησε τον κ. Αλογοσκούφη και τον κ. Σουφλιά για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του Βοτανικού που συμπεριλαμβάνει και τη δημιουργία γηπέδου για την ομάδα της πόλης.

    Είπε ακόμη, ότι θα συζητήσει με τον κ. Γ. Σουφλιά το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της πόλης, την περιβαλλοντική στρατηγική που αφορά όχι μόνο την καθαριότητα αλλά και το συγκοινωνιακό και το πράσινο γενικότερα στην Αθήνα και στην Αττική.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Κακλαμάνης εκτίμησε ότι με το νέο εκλογικό νόμο και το 42% δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος στην αναμέτρηση. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο ίδιος θα κερδίσει τη μάχη της Αθήνας και προέβλεψε ακόμη ότι στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και στον Πειραιά ο κ. Χρήστος Αγραπίδης.

    Συνάντηση Καραμανλή-Σιούφα

    Εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Κατά την έξοδό του, ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις για τις τιμές των καυσίμων. Το "ράλι" των τιμών των καυσίμων διεθνώς συνεχίζεται, είπε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε ότι από το 2004 οι διεθνείς τιμές έχουν αυξηθεί κατά 140%. Στη χώρα μας οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί μόνο κατά 40%, που είναι η ελάχιστη αύξηση και είναι 20 έως 22% κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

    Η νέα προσαρμογή θα φέρει επιβάρυνση κατά 2 λεπτά το λίτρο, είπε ο κ. Σιούφας και σημείωσε ότι επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η χώρα μας για 30 μήνες δεν το είχε κάνει.

    Ο κ. Σιούφας ρωτήθηκε για την πετρελαιοκίνηση στα μεγάλα εθνικά κέντρα και είπε ότι για το θέμα αυτό γίνεται μελέτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εκτιμά τις επιπτώσεις της πετρελαιοκίνησης στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

    Ρωτήθηκε ακόμη για το ενδεχόμενο "μπλακ άουτ" και είπε ότι το υπουργείο και η ΔΕΗ παίρνουν μέτρα για επαρκή ηλεκτροδότηση. Τόνισε ότι η ΔΕΗ διαθέτει 800 εκατ. ευρώ το χρόνο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ηλεκτροδότησης. Έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλες μονάδες, καθώς επίσης και νέα κέντρα διανομής. Ο κ. Σιούφας κατέληξε λέγοντας ότι η περίπτωση "μπλακ άουτ" είναι μία στο δισεκατομύριο.

  • ** Αύριο στις 11:00, θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με θέματα του υπουργείου Εξωτερικών.

  • ** Την Τετάρτη στις 10:00, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Αθηναίων Κώστα Σκανδαλίδη, μετά από αίτημα του κ.Σκανδαλίδη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 July 2006 - 16:30:24 UTC