Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Παπούλια σε Μετέωρα και Τρίκαλα
  • [02] Η Αλέκα Παπαρήγα για την Παιδεία

  • [01] Επίσκεψη Παπούλια σε Μετέωρα και Τρίκαλα

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Νομό Τρικάλων όπου θα επισκεφθεί τα Μετέωρα και την Τρίτη τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων για να παραστεί στην τελετή ονομασίας Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2006 και να απονείμει τα πτυχία.

    Ο κ. Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να αφιχθεί στα Μετέωρα μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου θα τον υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου.

    Ο Πρόεδρος θα ξεναγηθεί στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, όπου στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Κ. Παπούλιας θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος - Δουσίκου.

    Την Τρίτη το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αφιχθεί στα Τρίκαλα στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, όπου απονείμει τα πτυχία στους Μόνιμους Λοχίες τάξεως 2006.

    Χθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός επιβλητικού γλυπτού στην είσοδο του της μαρτυρικής πόλης του Διστόμου, που παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείο των εκτελεσθέντων πριν 62 χρόνια από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

    Είναι η δεύτερη φορά που ο Κάρολος Παπούλιας είναι παρών στις εκδηλώσεις της μαρτυρικής πόλης με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο δήμαρχος Διστόμου Λουκάς Παπαχρήστου στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε κυρίως στα πραγματικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα τις τρομακτικές επιπτώσεις που είχε η εκτέλεση των συμπολιτών του στην ευρύτερη περιοχή.

    Στάθηκε ιδιαίτερα στο μήνυμα εκείνης της θυσίας, τονίζοντας την ανάγκη για διαρκή αγώνα για την ειρήνη και τη συνεννόηση μεταξύ των λαών.

    Στις εκδηλώσεις ήταν παρόντες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκος και όλοι οι βουλευτές του νομού, ενώ ο κ. Παπούλιας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

    [02] Η Αλέκα Παπαρήγα για την Παιδεία

    «Οι εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας επιβάλλουν όσο ποτέ την κοινή δράση των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων με τους φοιτητές - σπουδαστές - μαθητές. Η Παιδεία αφορά πρωτίστως την εργατική - λαϊκή οικογένεια και άρα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, που είναι ταξικός, αντιλαϊκός".

    Αυτά τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Μάκρη,για την ανακήρυξη του υποψηφίου Δημάρχου Πέτρου Κατσή.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε πως "πρέπει να μπει στο κέντρο της προσοχής ότι σήμερα η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας δεν προωθείται μόνο με την απόφαση να δημιουργηθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια,αλλά προωθείται κυρίως μέσω της παραπέρα εισβολής των επιχειρηματιών στο χώρο των λεγόμενων δημοσίων ιδρυμάτων".Και θα προωθηθεί παραπέρα, μέσα από την περιβόητη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,που θα οξύνει τον ταξικό διαχωρισμό σε σχολεία α, β, γ κατηγορίας, πρόσθεσε.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι "πρόκειται για τη γνωστή θέση του Γιώργου Παπανδρέου,που βρίσκει βεβαίως σύμφωνη την κυβέρνηση της ΝΔ" και σημείωσε:

    "Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Θα μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση και τα σχολεία θα λειτουργούν με βάση τα τοπικά τους έσοδα,που θα προέρχονται από τους γονείς κατά κύριο λόγο.Έτσι,ανάλογα με την περιοχή, θα έχουμε σχολεία ανώτερης, μεσαίας και κατώτερης στάθμης,που θα λειτουργούν αναλόγως και αναλόγως θα υποσιτίζονται,παρέχοντας αντίστοιχου επιπέδου γνώσεις.Θα είναι σχολεία των επιχειρηματιών κάθε περιοχής και θα ανταποκρίνονται σε αυτών τις ανάγκες".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 June 2006 - 10:30:15 UTC