Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαληγούρας:Εκτροπή αποτελούν οι τηλεδίκες
  • [02] Βοήθεια στους πληγέντες στην Ινδονησία

  • [01] Παπαληγούρας:Εκτροπή αποτελούν οι τηλεδίκες

    Στρέβλωση της δημοκρατικής διαδικασίας χαρακτηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Αναστάσιος Παπαληγούρας, τις τηλεδίκες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Β¨Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" για όλα τα "καυτά" θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη.

    Ο υπουργός δηλώνει ότι "δεν υπάρχει και δεν υπήρξε οποιαδήποτε, είτε ευθεία,είτε τεθλασμένη αντίθεση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Δημήτρη Λινό", και ανακοινώνει-επικαλούμενος και τη δήλωση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- ότι η υποθεση Τσαλικίδη θα συσχετισθεί με αυτήν των υποκλοπών.

    Για την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών,εκτιμά ότι η όλη υπόθεση θα φωτιστεί από τη Δικαιοσύνη.

    [02] Βοήθεια στους πληγέντες στην Ινδονησία

    Νέα τραγωδία στην Ινδονησία από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ιάβα. Τουλάχιστον 3.000 είναι οι νεκροί στην Ιάβα, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ--6,2 σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ--εντοπίστηκε 37,6 χιλιόμετρα νότια της πόλης Γιογκιακάρτα, ανακοίνωσε η Σεισμολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας. Ο σεισμός δεν προκάλεσε τσουνάμι.

    Η πόλη Γιογκιακάρτα βρίσκεται κοντά στο ηφαίστειο Μεράπι, που τον τελευταίο μήνα έχει αυξημένη δραστηριότητα. Ομως σύμφωνα με τους ειδικούς δεν ευθύνεται το ηφαίστειο για το σεισμό, αν και μετά τη σεισμική δόνηση πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τον κρατήρα του.

    Οικονομική αρωγή, κλινοσκεπάσματα, σκηνές και αντλίες νερού, αποστολές ιατρικών ομάδων: από το Τόκιο ως τις Βρυξέλλες η διεθνής κοινότητα οργανώνεται για να συνδράμει τα θύματα του σεισμού που έπληξε σήμερα το νησί Ιάβα της Ινδονησίας.

    Μερικές ώρες μετά το σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους και έχει αφήσει άστεγους 200.000, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως "οι ομάδες συντονισμού και εκτίμησης καταστροφών είναι έτοιμες" να συμμετάσχουν "στις προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την καταστροφή και να κινητοποιηθεί μια διεθνής υποστήριξη".

    Η UNICEF ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια πρώτη επείγουσα βοήθεια που περιλαμβάνει 1.165 μικρές σκηνές, 753 μεγάλες σκηνές, 4.000 φακούς, 850 κιτ υγιεινής, 160 πτυσσόμενες δεξαμενές νερού και σχολικά κιτ.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως αποδεσμεύει επείγουσα βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεσμεύθηκαν και μεμονωμένα να προσφέρουν βοήθεια.

    Ο Καναδάς ανακοίνωσε βοηθεια 2 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων.

    Η Ελλάδα ανακοίνωσε προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας 200.000 ευρώ και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξήσει τη συμβολή της στη συνέχεια. Η Τσεχία ανακοίνωσε την αποστολή άμεσης βοήθειας 177.000 ευρώ.

    Μόσχα, Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Βιένη και Βέρνη ανακοίνωσαν πως είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια μόλις το ζητήσουν οι ινδονησιακές αρχές. Η Ιταλία αποφάσισε να στείλει απ' ευθείας ένα αεροπλάνο με σκηνές, κλινοσκεπάσματα, γεννήτριες, αντλίες νερού συνολικής αξίας περίπου 155.000 ευρώ.

    Η Νορβηγία ανακοίνωσε πως μια οκταμελής ιατρική ομάδα θα αναχωρήσει αύριο Κυριακή για την πληγείσα περιοχή όπου θα στήσει ένα νοσοκομείο εκστρατείας. Η Ιαπωνία αποφάσισε να στείλει κι αυτή στην Ιάβα μια ομάδα από επτά γιατρούς και ειδικούς σε θέματα επιμελητείας για να εκτιμήσουν τις ανάγκες. Αν η ινδονησιακή κυβέρνηση ζητήσει επισήμως βοήθεια, η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως θα ανταποκριθεί. Τρεις ειδικοί της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, που έχουν τη βάση τους στην Ινδονησία από το τσουνάμι του Δεκεμβρίου 2004, αναχώρησαν επίσης για την Ιάβα για να εκτιμήσουν τις ανάγκες.

    Ο σεισμός σημειώθηκε νότια της μεγάλης πανεπιστημιακής πόλης Γιογκιακάρτα, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, όχι μακριά από το ηφαίστειο Μεράπι που βρίσκεται σε πλήρη δραστηριότητα.

    Ο Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη αρχίσει να διανέμει στα θύματα του σεισμού νερό, τροφή και εξοπλισμό για τα παιδιά. Στον τόπο της καταστροφής έχουν στηθεί χίλιες σκηνές για οικογένειες και έξι κινητά νοσοκομεία.

    «Δεν υπάρχει νεκρός ή τραυματίας Έλληνας»

    "Από τις έως τώρα πληροφορίες που έχει το υπουργείο των Εξωτερικών, κατόπιν επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Τζακάρτα, δεν προκύπτει να υπάρχει νεκρός ή τραυματίας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε σήμερα τη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας Ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών .

    Το θέμα παρακολουθείται και εάν απαιτηθεί θα υπάρξει ανακοίνωση με νεότερες πληροφορίες, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Ελληνική βοήθεια

    Η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Hellenic AID) του Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Ινδονησίας για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη νήσο Ιάβα, ανακοινώνει τη διαθεσιμότητά της να συμβάλλει στις προσπάθειες της ινδονησιακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού με το καταρχήν ποσό των 200.000 ευρώ ως έκτακτη διμερή ανθρωπιστική βοήθεια.

    Η αρμόδια Yπηρεσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προτίθεται να αυξήσει την παραπάνω συμβολή της αναλόγως των εξελίξεων.

    Μήνυμα Μπακογιάννη

    Η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη σε μήνυμά της προς τον Ινδονήσιο oμόλογό της κ. Noer Hasan Wirajuda εξέφρασε τη λύπη και την αλληλεγγύη της προς το λαό της Ινδονησίας που πλήττεται για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια από καταστροφικό σεισμό.

    Τηλεγράφημα Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον πρόεδρο της Ινδονησίας, Susilo Bambang Yudhoyono, τηλεγράφημα με το οποίο εκφράζει την θλίψη του για τα θύματα του νέου καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα του και την συμπαράστασή και αλληλεγγύη του προς τον λαό της Ινδονησίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 May 2006 - 8:30:15 UTC