Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζουν οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Σύγκρουση και πτώση ελληνικού και τουρκικού αεροσκάφους
  • [03] 'Εκθεση ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία

  • [01] Συνεδριάζουν οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

    Πρώτος στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι η αντιμετώπιση του κόστους της Παιδείας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο κ.Παπανδρέου ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που άρχισαν σήμερα τις εξετάσεις τους, ενώ εξέφρασε και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των υποψηφίων, στους δασκάλους και σε όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία τους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το κόστος της Παιδείας σήμερα είναι δυσβάσταχτο για τη μέση ελληνική οικογένεια και εκτός από το οικονομικό κόστος πολλαπλασιάζεται και το ψυχικό κόστος της οικογένειας.

    Το υψηλό κόστος της Παιδείας, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπει τη δημόσια Παιδεία, σε παιδεία για τους έχοντες και πρόσθεσε ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση στη χώρα πρέπει να έχει ως στόχο τη Παιδεία.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του γιατί σε ένα τόσο μεγάλο θέμα, όπως είναι η Παιδεία, δεν υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ''πίσω από τη μάσκα της συναίνεσης που φόρεσε και για την Παιδεία κρύβει ένα πρόγραμμα διαφορετικό από αυτό που παρουσίασε στον ελληνικό λαό.'' Επικαλέστηκε τα κομματικά, όπως τα χαρακτήρισε, νομοσχέδια που κατέθετε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, την ώρα που υπήρχε διάλογος με τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και λόγω αυτού τα κόμματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τον διάλογο.

    Για κρυφό σχέδιο υπέρ των ισχυρών, έκανε λόγο ο κ. Παπανδρέου ότι υπάρχει και στον τομέα της ενέργειας, θέμα το οποίο είναι το βασικό αντικείμενο της σημερινής συζήτησης στο Συντονιστικό όργανο.

  • ** Το απόγευμα (17:00), η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών από τις Οργανώσεις της Αττικής, με θέμα «Ανασυγκρότηση των οργανώσεων εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ».

    [02] Σύγκρουση και πτώση ελληνικού και τουρκικού αεροσκάφους

    Κατά τη διάρκεια εμπλοκής στην περιοχή ανατολικά της Καρπάθου ένα ελληνικό και ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος συγκρούστηκαν στον αέρα και κατέπεσαν, έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

    Μέσα διάσωσης κινούνται στην περιοχή.

    [03] 'Εκθεση ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία

    Σημαντική θετική διαφορά σε σχέση με την ευρωζώνη διατήρησε, το 2005, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να "τρέχει", τη διετία 2006-2007, με ετήσιο ρυθμό περίπου 3,75%, βοηθούμενη από την ανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας, εκτιμά ο ΟΟΣΑ στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεσή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ο διεθνής οργανισμός αποδίδει την επιβράδυνση που κατεγράφη πέρυσι -αύξηση 3,7% του ΑΕΠ σε σύγκριση με 4,7%, το 2004- στην εξασθένηση των κινήτρων που σχετίζοντο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και, σε μικρότερο βαθμό, στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, παραμέτρους που βάρυναν στην εγχώρια ζήτηση.

    Ο ΟΟΣΑ αναμένει υποχώρηση του πληθωρισμού, στο 3% περίπου, το 2007, παραμένοντας πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης και εκτιμά ότι η τάση αυτή θα υπονομεύσει, κάποια στιγμή την ανταγωνιστικότητα εάν δεν αντιστραφεί.

    Καλωσορίζει ο διεθνής οργανισμός, στην εαρινή έκθεσή του, τα πρόσφατα μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργίας των ΔΕΚΟ, και επισημαίνει την αναγκαιότητα ευρείας κλίμακας μεταρρυθμίσεων για την εξασφάλιση της διατηρησιμότητας των δημόσιων οικονομικών.

    Ο ΟΟΣΑ αισιοδοξεί ότι η αυστηρή εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων, το οποίο θέτει ως προτεραιότητα τη δημοσιονομική εξυγίανση, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον και δίνοντας ώθηση στην παραγωγικότητα και την απασχόληση, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για διαρκώς ισχυρή ανάπτυξη.

    ΒΤΕ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 May 2006 - 10:30:52 UTC