Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκόσμια Hμέρα Διανοητικής Iδιοκτησίας

  • [01] Παγκόσμια Hμέρα Διανοητικής Iδιοκτησίας

    Kατά 20% αυξήθηκαν οι καταθέσεις προτάσεων για ελληνικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο πρώτο τετράμηνο του 2006, στον Oργανισμό Bιομηχανικής Iδιοκτησίας (ΟΒΙ), ενώ τα ευρωπαϊκά διπλώματα αυξήθηκαν κατά 5%.

    Tα στοιχεία παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Aνάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Hμέρας Διανοητικής Iδιοκτησίας. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, όπου γίνεται και έκθεση σχετικά με το αντικείμενο η οποία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ.

    O κ. Σιούφας υπενθύμισε ότι πρόσφατα ο OBI μείωσε ή σε ορισμένες περιπτώσεις μηδένισε τα τέλη για την κατάθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ενώ δημιούργησε και υπηρεσία «μιας στάσης» για τους εφευρέτες. Σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που εορτάζεται στη χώρα μας η Παγκόσμια Hμέρα Διανοητικής Iδιοκτησίας και τόνισε ότι στόχος του εορτασμού είναι να αναδείξουμε την καινοτομία και τη σημασία που έχει η κατοχύρωσή της.

    O υφυπουργός Aνάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την προστασία των εμπορικών σημάτων που έχει ετοιμάσει το υπουργείο, με το οποίο, όπως είπε, η νομοθεσία εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται προς το Kοινοτικό καθεστώς. Για πολλές επιχειρήσεις, τόνισε, το σήμα είναι ίσως το πιο σημαντικό περιουσιακό τους στοιχείο.

    Σε χαιρετισμό του ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Bουλγαράκης τονίζει ότι ο Oργανισμός Πνευματικής Iδιοκτησίας έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και στην καταπολέμηση της πειρατείας. «Oι καινοτόμες ιδέες, οι επιστημονικές εφευρέσεις και οι πρακτικές τους εφαρμογές αποτελούν κοινωνικά αγαθά στα οποία βασίζεται η μελλοντική ευημερία και η ποιότητα της ζωής μας», προσθέτει ο υπουργός. «Για τη διασφάλιση όμως του δημόσιου χαρακτήρα τους απαιτείται τόσο η επαγρύπνηση της Πολιτείας για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και τη διαρκή της αναπροσαρμογή απέναντι στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, όσο και η κοινωνική ευαισθησία η οποία θα περιορίσει την ανεξέλεγκτη εμπορία αυτών των αγαθών».

    O γενικός γραμματέας Διεθνών Oικονομικών Σχέσεων και Aναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Θ. Σκυλακάκης αναφέρει εξάλλου σε χαιρετισμό του ότι για τις προηγμένες οικονομίες η μελλοντική ανάπτυξη στηρίζεται περισσότερο απβ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην οικονομική ιστορία, στην πνευματική δημιουργία. «Πνευματική δημιουργία στην έρευνα, την τεχνολογία, το σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στις τέχνες και τα γράμματα, τομείς τους οποίους η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό».

  • ** Στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα πραγματοποιείται έκθεση που θα είναι ανοικτή για το κοινό από 09.00 έως τις 8 το βράδυ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τα περίπτερα του ΟΒΙ και του ΟΠΙ και να συζητήσει με εκπροσώπους των Οργανισμών αυτών, αλλά και να προμηθευτεί έντυπο ενημερωτικό υλικό στο περίπτερο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όπου θα υπάρχουν εγκατεστημένα ένα γραφείο πληροφόρησης (μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για το ρόλο και τις υπηρεσίες του ΟΒΙ), καθώς και ένας σταθμός εργασίας για την ενημέρωση και εξοικείωση του κοινού με θέματα τεχνολογικής πληροφόρησης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 April 2006 - 14:30:12 UTC