Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αργολίδα ο Γ.Παπανδρέου
  • [02] Μεϊμαράκης:"Επιθυμούμε εργασιακή ειρήνη"

  • [01] Στην Αργολίδα ο Γ.Παπανδρέου

    Τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος στο Βελιγράδι παρακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, προσκεκλημένος του προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

    Οι 2.500 σύνεδροι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Παπανδρέου κατά την είσοδό του στον συνεδριακό χώρο.Ενθουσιασμό προκάλεσε και το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου άρχισε την ομιλία του χαιρετίζοντας τους συνέδρους στη σερβική γλώσσα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην ομιλία του ανέφερε ότι βρίσκεται στο Βελιγράδι για να μεταφέρει το μήνυμα της ευρωπαϊκής προοπτικής και να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στην κηδεία του Ζόραντς Τζίντζιτς, ότι θα βοηθήσει για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.

    "Μεταφέρω την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς εσάς, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ένα μήνυμα από το κόμμα μας το ΠΑΣΟΚ, ένα προσωπικό μήνυμα. Είναι το μήνυμα μιας σοσιαλιστικής οικογένειας, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Πιστεύω στη Σερβία, πιστεύω ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες μπορούν να φέρουν την πραγματική αλλαγή", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.Προσκάλεσε το Δημοκρατικό Κόμμα και τον πρόεδρό του Μπόριτς Τάντιτς να εργαστούν από κοινού, μέσω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευημερία των πολιτών. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δώρισε στον κ.Τάντιτς έναν κλαδί ελιάς με την ευχή να εδραιωθεί η ειρήνη στην περιοχή.

    Ο κ. Παπανδρέου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση διάρκειας μιας ώρας με τον Σέρβο πρόεδρο Μπόριτς Τάντιτς όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα του Κοσόβου, ενόψει των διαπραγματεύσεων για το οριστικό καθεστώς που θα αρχίσουν σε δύο ημέρες στη Βιέννη.

    Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Παπανδρέου είχε πεντάλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπουτσκόφσκι, ο οποίος τον προσκάλεσε στα Σκόπια στις εκδηλώσεις για τα 15 χρόνια από την ίδρυση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα περιοδεύσει σήμερα και αύριο στην Αργολίδα.

    Σήμερα θα συναντηθεί με νεολαίους της περιοχής, στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, και με κομματικά στελέχη του Νομού.Το απόγευμα., θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο Αργους.

    Την Δευτέρα, θα επισκεφθεί το Λυγουριό και το Κρανίδι,όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με πολίτες.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Μεϊμαράκης:"Επιθυμούμε εργασιακή ειρήνη"

    Η κυβέρνηση επιθυμεί την εργασιακή ειρήνη σε αντίθεση με κάποιους που θέλουν να τη δυναμιτίσουν, γιβ αυτό και παρακολουθούμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη διάρκεια ομιλίας του, στη Θεσσαλονίκη.

    Παρατήρησε ότι ορθώς η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ορθώς ζητεί από τον ΣΕΒ να βελτιώσει τις προτάσεις του, αλλά σημείωσε ότι έχουν ευθύνες και οι κοινωνικοί εταίροι.

    Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «έχει χάσει το μέτρο» και ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβασε τους τόνους στη Βουλή για να προκαλέσει το χειροκρότημα των βουλευτών του και να δείξει ότι τον εμπιστεύονται.

    Για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τόνισε ότι θα μείνει στην ιστορία για τις μεταρρυθμίσεις του 2005 και για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που είναι η «ναυαρχίδα» των μεταρρυθμίσεων.

    Σε ό,τι αφορά στην εκλογή νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., είπε ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι εσωστρεφής. Η ομοφωνία δεν είναι στα πρόσωπα, αλλά στις αρχές, και ο ίδιος θα στηρίξει όποιον εκλεγεί. Σημείωσε, μάλιστα, για τον εαυτό του ότι δεν θα πάψει ποτέ να είναι στέλεχος του κόμματος και να λειτουργεί ως τέτοιο, με περιοδείες και ομιλίες ανά την Ελλάδα.

    Με αφορμή τις συζητήσεις γύρω από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, υπενθύμισε ότι ήταν ο πρώτος που είχε συμφωνήσει με την επιλογή του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, να μην λειτουργούν τα κινητά εντός του Κοινοβουλίου. Το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών διασφαλίζεται, αλλά όσοι κατέχουν σοβαρές θέσεις πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί, είπε.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, απάντησε ότι δεν ανησυχεί τη Ν.Δ. «Η Θεσσαλονίκη έχει έναν πολύ πετυχημένο δήμαρχο κι έναν πολύ πετυχημένο νομάρχη, που είχαν υποστηριχθεί από τη Ν.Δ. Η διαδικασία είναι ανοιχτή. Κατά συνέπεια αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι οι πολίτες να γνωρίζουν όλο και περισσότερο και όλο και καλύτερα το πρόγραμμα και την υλοποίηση του έργου που έχει γίνει, από τον κ. Παπαγεωργόπουλο και τον κ. Ψωμιάδη και είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσουν θετικά. Χωρίς να υποτιμούμε τίποτα, θεωρούμε ότι έχουμε την πρωτοπορία», υπογράμμισε.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 February 2006 - 11:30:09 UTC