Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποπτα κρούσματα γρίπης των πτηνών

  • [01] Υποπτα κρούσματα γρίπης των πτηνών

    Τρία ύποπτα κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίσθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Οπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, το αρμόδιο Κτηνιατρικό Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης ανακάλυψε, μετά από ιολογικές εξετάσεις, τον υπότυπο Η5 του ιού της γρίπης των πτηνών σε τρία δείγματα κύκνων στις περιοχές Σταυρού Θεσσαλονίκης, Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, Παραλία Κατερίνης.

    Τα δείγματα ήδη εστάλησαν για περαιτέρω εξετάσεις για να προσδιοριστεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παθογόνου ιού H5N1 στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Γρίπη των Πτηνών στο Λονδίνο, (CRL). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών αναμένονται σε 2 έως 8 ημέρες.

    Ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι ενημερώθηκαν οι ευρωπαϊκές αρμόδιες υπηρεσίες και ότι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της ελληνικής πτηνοτροφίας, ενώ επισήμανε πως το γεγονός ότι «κατέστη δυνατή η ανίχνευση του παθογόνου παράγοντα (Η5) στα άγρια πτηνά πριν ακόμη αυτός προσβάλλει τα εκτρεφόμενα πουλερικά της χώρας» καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ελέγχου στη χώρα μας.

    Ηδη, απαγορεύθηκε η έκθεση κάθε είδους πουλερικών στο ελεύθερο περιβάλλον, γίνονται απολυμάνσεις πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και αυστηροποιήθηκε ο έλεγχος της διακίνησης των πουλερικών.

    Εξάλλου, το Συντονιστικό Όργανο Τομέα Υγείας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "οι ΔΥΠΕ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) και οι φορείς Δημόσιας Υγείας τόσο των περιοχών που βρέθηκαν τα θετικά δείγματα, όσο και της υπόλοιπης χώρας θα συνεχίσουν και θα εντατικοποιήσουν την εφαρμογή των οδηγιών για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών που έχουν αποσταλεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήδη από τον Ιανουάριο".

    Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με ζωντανά ή νεκρά άγρια πτηνά (π.χ. κυνηγοί, εθελοντές οργανώσεων περίθαλψης αγρίων ζώων) θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 February 2006 - 19:30:07 UTC