Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Τουρκία από τη Θεσσαλονίκη
  • [02] Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου με δήμαρχο Λονδίνου
  • [04] Παγκοσμιοποίηση και προϋπολογισμός στη Σύνοδο των «25»
  • [05] «Ναι» των Βρυξελλών στο νέο «βασικό μέτοχο»
  • [06] Ηλεκτρονικές δηλώσεις για Ε9

  • [01] Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Τουρκία από τη Θεσσαλονίκη

    "Ευρωπαϊκή προοπτική και casus belli είναι έννοιες αταίριαστες", διαμήνυσε προς την Τουρκία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ηλίας Πέτσας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς.

    "Κοινοτικό κεκτημένο και κατοχικός στρατός είναι πραγματικότητες ασύμβατες. Η Τουρκία βρίσκεται σε σταυροδρόμι: Ή θα ακολουθήσει με συνέπεια τη λεωφόρο του ευρωπαϊκού μέλλοντος, είτε δεν θα οδηγηθεί ποτέ στην πλήρη ένταξη", είπε ο κ. Παπούλιας και τόνισε ότι αν η Τουρκία έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσει βασικές θέσεις της πολιτικής της.

    Ειδικότερα, τόνισε ότι η Άγκυρα πρέπει: να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στην αναγνώριση της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου, στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, στην επέκταση της τελωνειακής σύνδεσης στην Κυπριακή Δημοκρατία και στην αναγνώρισή της.

    "Η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ - Τουρκίας δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον και αισιοδοξία, αλλά όχι εφησυχασμό, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η γειτονική χώρα έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες σύντομα θα πρέπει να εφαρμόσει", επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας "θα είναι μακρά και δύσκολη, θα είναι επώδυνη, θα έχει παλινδρομήσεις και εσωτερικούς κραδασμούς".

    Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και είπε ότι παρά το γεγονός πως σήμερα δεν κινδυνεύουν η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, η γεωγραφική της θέση στην ανήσυχη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου απαιτεί ικανές Ένοπλες Δυνάμεις, σε διαρκή ετοιμότητα και με υψηλό φρόνημα.

    "Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τον στρατό και κατανοεί απόλυτα τις εξοπλιστικές του ανάγκες, αν και θα ευχόταν να φθάσουμε σε ένα σημείο τέτοιο, που δεν θα χρειάζονταν τόσες επενδύσεις σε οπλικά συστήματα", παρατήρησε.

    Υπογράμμισε, επίσης, πως η επιμονή της Τουρκίας στις μονομερείς διεκδικήσεις της στο Αιγαίο έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία των δύο χωρών και την ποιότητα ζωής των φτωχότερων στρωμάτων τους. Η Ελλάδα, είπε, είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται διαρκώς τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να μην αφήνει κανένα περιθώριο δημιουργίας αυθαίρετων τετελεσμένων, όσο κι αν κοστίζει αυτό.

    Στην προσφώνησή του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την ποιοτική υπεροχή τους.

    [02] Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός

    Άρχισε στις 10 το πρωί (12.00 Ελλάδος) η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των "25" ηγετών της ΕΕ οι οποίοι συζητούν για το οικονομικό μέλλον της Ένωσης και την κοινωνική συνοχή, με βάση τις ιδέες που έχει καταθέσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της παγκοσμιοποίησης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής που μετέχει στην σύνοδο έφθασε στο Λονδίνο χθες το απόγευμα. Η ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει σε όλες τις διαπραγματεύσεις ότι βασικό μέλημα πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ΕΕ.

    Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι πρέπει να στηριχθούν όχι μόνον οι νέες χώρες αλλά και οι χώρες που βρίσκονται σε απόσταση από τις ισχυρές χώρες της ΕΕ.

    Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι δεν επιθυμούν να ανοίξει νέα συζήτηση για τα αγροτικά, καθώς ισχύει η συμφωνία της ΚΑΠ έως το 2013. Περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, έχουν συνάψει άτυπο μέτωπο σε αυτό το θέμα. Η Αθήνα θεωρεί λογικό να ανοίξει συζήτηση μετά το 2009, αλλά χωρίς να αναθεωρηθούν τα συμφωνηθέντα έως το 2013.

    Η βρετανική προεδρία

    Στόχος της άτυπης συνόδου κορυφής των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Χάμπτον Κορτ είναι να καθοριστούν κατόπιν ομοφωνίας οι ενέργειες που πρέπει να λάβουν προτεραιότητα για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά την έναρξη των άτυπων συνομιλιών ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

    Οπως πρόσθεσε, οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα «πρόγραμμα εργασίας» όσον αφορά την απάντησή τους στην παγκοσμιοποίηση, ένα πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ το Δεκέμβριο.

    Σε ό,τι αφορά στα δημοσιονομικά της ΕΕ και το Δ' ΚΠΣ ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ σε επιστολή τους προς τους 25 ηγέτες τονίζει ότι «πιστεύω πως συμφωνία μπορεί και θα πρέπει να επιτευχθεί στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου και θα κάνω κάθε προσπάθεια προσωπικά, συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών επαφών με το καθένα από εσάς». Η βρετανική προεδρία θα καταθέσει την πρόταση της μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου για το Δ' ΚΠΣ.

    Πάντως παρά τις συζητήσεις που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη παραμένουν οι διαφωνίες για την κατανομή των κονδυλίων, με τους Βρετανούς να υποστηρίζουν ότι πρέπει να ενισχυθεί η έρευνα και η καινοτομία και να μειωθούν τα κονδύλια για τον αγροτικό τομέα.

    Στο μεσημεριανό γεύμα παρακάθεται και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

    [03] Συνάντηση Παπανδρέου με δήμαρχο Λονδίνου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με το δήμαρχο του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον και στην ατζέντα τους ήταν βασικά τρία θέματα. Η Ολυμπιακή εκεχειρία, η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και η συνεργασία τους στα θέματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Παιδείας.

    Για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα ο κ. Παπανδρέου προώθησε την ιδέα ότι η Ολυμπιάδα του 2012 την οποία θα διοργανώσει το Λονδίνο, προσφέρεται ως μία νέα ευκαιρία -αφού δεν ικανοποιήθηκε το ελληνικό αίτημα με την Ολυμπιάδα της Αθήνας- να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. "Θα είναι μία κίνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο δήμαρχο του Λονδίνου, η οποία θα εκτιμηθεί και θα αναγνωριστεί από όλο τον κόσμο με θετικές επιπτώσεις στην εικόνα της Μ. Βρετανίας".

    Ο δήμαρχος του Λονδίνου ο οποίος στο παρελθόν έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στο ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα ανταποκρίθηκε θετικά στη σχετική πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Για το θέμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας, ο Κεν Λίβινγκστον διαβεβαίωσε τον κ. Παπανδρέου ότι με το σημαντικό ρόλο που θα έχει μέχρι τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2012 επιθυμεί να έχει και ενεργό συμμετοχή στην προώθηση της Ολυμπιακής εκεχειρίας.

    Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Κεν Λίβινγκστον, ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

    "Πήρα την πρωτοβουλία να δω το δήμαρχο του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον, καθώς το Λονδίνο έχει αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2012. Μιλήσαμε για την πιθανή συνεργασία μας στο θέμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας το οποίο είναι κάτι που στηρίζει ένθερμα ο δήμαρχος του Λονδίνου, όπως και παλαιότερα έχει στηρίξει την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Συζητήσαμε την ιδέα να συνδέσουμε και να αναδείξουμε την Ολυμπιάδα του 2012 με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Κεν Λίβινγκστον και άλλα θέματα, ιδιαίτερα για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη, καθώς και το θέμα της Παιδείας , ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα. Ο Κεν Λίβινγκστον μου είπε ότι είναι διατεθειμένος να έρθει και στην Ελλάδα και να συζητήσει μαζί μας αυτά τα δύο θέματα. Δηλαδή της Παιδείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

    Χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε, στην Ντάουνιγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ προς τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες.

    Το θέμα που βασικά ανέπτυξαν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, στο δείπνο εργασίας την παραμονή της άτυπης διάσκεψης κορυφής της ΕΕ, ήταν -όπως δηλωσε ο κ.Παπανδρέου- η ανοικοδόμηση της αυριανής κοινωνικής Ευρώπης, η οποία θα βασίζεται στις αξιες, στον άνθρωπο, στην απασχόληση, στην παιδεία και στην έρευνα.

    "Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, δήλωσε ο κ.Γ.Παπανδρέου, παίρνουμε τώρα την πρωτοβουλία να διαμορφώσουμε τις προτεραιότητες, τους στοχους και το οραμα της αυριανής Ευρώπης. Ημασταν εμείς οι σοσιαλιστές, τα εργατικά κινήματα και κόμματα, τα οποια διαμορφώσαμε την κοινωνική Ευρώπη. Σήμερα λέμε οτι εχουμε την ιστορική ευθυνη να ανακαλύψουμε και πάλι τι σημαίνει κοινωνική Ευρώπη μέσα στην παγκοσμιοποιημένη και απαιτητική θα έλεγε κανείς κοινωνία, που εχει ανάγκη τον ανταγωνισμό αλλά και την κοινωνικη συνοχή".

    Ο κ.Παπανδρέου ενημέρωσε οτι στην διάρκεια του δειπνου στην Νταουνιγκ, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές ηγέτες συζητησαν και άλλα θέματα, όπως την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση, την προστασία του περιβάλλοντος,την αγροτική οικονομία και τις προοπτικές της αγροτικής οικονομίας, και βεβαίως , είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,αναφερθηκαμε στην διεύρυνση ,ένα θεμα το οποιο συμφωνήσαμε οτι πρέπει να αντιμετωπισθεί ως ενα στοιχείο θετικό,που θα αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό,να κανουμε την Ευρωπη μια Ευρωπη των αξιών, οχι να επενδύσουμε στην φθηνή εργασία, αλλά να επενδύσουμε στις αξίες, στον ανθρωπο, στην παιδεία και στην ερευνα. Αυτες, κατεληξε ο κ.Παπανδρέου ειναι οι προτεραιότητες των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, και βλέπω μία ενότητα σκέψης και προτάσεων για την Ευρωπη των επενδύσεων και της απασχόλησης.

    Ο κ.Παπανδρέου είπε επίσης οτι ειχε διμερεις συνομλίες με τον Βρετανο πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ και άλλους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες, τους οποιους ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκια.

    [04] Παγκοσμιοποίηση και προϋπολογισμός στη Σύνοδο των «25»

    Η αναζήτηση ενός κοινού παρανομαστή για τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες στα κοινά προβλήματα που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση, απασχόλησαν τους «25», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Λονδίνο.

    Ο κ. Καραμανλή τόνισε ότι αφενός πρέπει να αναζητηθούν οι τρόποι αυτοί, αλλά ταυτόχρονα να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό μοντέλο της κοινωνικής συνοχής. Η Ελλάδα και άλλες χώρες, παρά το γεγονός ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στην ατζέντα, έθεσαν το θέμα των δημοσιονομικών προοπτικών ζητώντας να μην καθυστερήσουν άλλο οι αποφάσεις με τις οποίες καθορίζεται και το ύψος των κονδυλίων.

    «Με πρωτοβουλία ορισμένων κρατών μελών - μεταξύ αυτών βεβαίως και της Ελλάδας - τέθηκε και το μείζον ζήτημα της αναζήτησης λύσης στο θέμα του προϋπολογισμού. Η Βρετανική Προεδρία δεν είχε θέσει στην ατζέντα των συνομιλιών μια λεπτομερή συζήτηση για το θέμα αυτό. Ωστόσο, είναι φανερό ότι η παράταση της σοβαρής αυτής εκκρεμότητας αποβαίνει σε βάρος του μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδιασμού και θέτει υπό αίρεση αναγκαίες αποφάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ». Για μια ακόμη φορά ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι πρέπει να επιτευχθεί ισορροπημένη λύση μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν σημείωσαν ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία τον Δεκέμβριο, είπε ο πρωθυπουργός.

    Υπογράμμισε, ακόμη, ότι βάση για αυτή τη συμφωνία, κατά την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης - και όπως είπε ο πρωθυπουργός διαφαίνεται και ευρύτερο consensus - θα πρέπει να είναι οι προτάσεις της λουξεμβουργιανής προεδρίας που εξασφαλίζουν ικανοποιητικούς πόρους για την πολιτική συνοχή.

    Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου είχε διμερείς επαφές με τους κ. Σιράκ, Σόκρατες, Θαπατέρο και Μπαλκενέντε για τις δημοσιονομικές προοπτικές και με τους πρωθυπουργούς της Ρουμανίας και της Κροατίας ενόψει της τριμερούς συνάντησης που θα γίνει την Τετάρτη, στην Αθήνα. Επίσης, είχε συνάντηση και με τον πρόεδρος της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Σε ότι αφορά τα θέματα της παγκοσμιοποίησης, ο κ. Καραμανλής σημείωσε:

    «Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει πολύ μεγάλες διαστάσεις, ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπισή του από μεμονωμένα κράτη. Εμείς, από την πλευρά μας, τονίσαμε ιδιαίτερα ότι η ΕΕ οφείλει να αναζητήσει τους τρόπους εκείνους που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, διατηρώντας, όμως, ταυτόχρονα και το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα με παράλληλη διασφάλιση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των θέσεων εργασίας. Είναι δύσκολος στόχος, αλλά αυτόν πρέπει να υπηρετήσει η πολιτική μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε για τα ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, ότι «οι όποιες πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τις προσωπικές τους ελευθερίες».

    [05] «Ναι» των Βρυξελλών στο νέο «βασικό μέτοχο»

    Aπεστάλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγγραφη συναίνεση για το σχέδιο τροποποίησης του νόμου περί «βασικού μετόχου» (Ν.3310/2005), που είχε υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση. "Η συμφωνία επήλθε μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις μεταξύ των υπηρεσιών της Επιτροπής και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης" αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου.

    "Το σχέδιο αυτό εφαρμόζει το άρθρο 14, παράγραφος 9 του ελληνικού Συντάγματος και παράλληλα διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων του κοινοτικού δικαίου. Η διάταξη του Συντάγματος που επιβάλλει τις ασυμβίβαστες ιδιότητες μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε διαγωνιστικές διαδικασίες του Δημοσίου και των ΜΜΕ εφαρμόζεται υπό την έννοια ότι απαγορεύει την άσκηση αθέμιτης επιρροής εις βάρος των αναθετουσών αρχών του Δημοσίου. Το ασυμβίβαστο δεν νοείται πλέον ως τεκμήριο αλλά πρέπει να αποδεικνύεται από την άσκηση αθέμιτης επιρροής. Οι δε ποινές που προβλέπονται από την τυχόν έκδοση δικαστικής απόφασης είναι αυστηρές και φθάνουν μέχρι και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Κατά τα λοιπά ο βασικός μέτοχος ορίζεται σε ποσοστό 1%, παραμένει ο κανόνας της ονομαστικοποίησης μέχρι φυσικού προσώπου τόσο για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε διαγωνιστικές διαδικασίες του Δημοσίου, όσο και για τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, ο έλεγχος τήρησης των διατάξεων του νόμου παραμένει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο νόμος επιτελεί την αποστολή του καθώς ενεργεί αποτρεπτικά για οποιονδήποτε επιχειρήσει να παραβιάσει τις διατάξεις του.

    Η Kυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή το σχέδιο νόμου", αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

    "Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή και κατβ επανάληψη, ότι η κυβέρνηση μπορούσε, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καταρτίσει ένα νόμο συμβατό και με το ελληνικό Σύνταγμα και με το κοινοτικό δίκαιο", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης σχετικά με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. "Αντί γιβ αυτό η κυβέρνηση σπατάλησε τόσους μήνες για να περάσει μόνη της από τη Βουλή, και στη συνέχεια να καταργήσει, το νόμο-φιάσκο του «βασικού μετόχου», εκθέτοντας τον εαυτό της και τη χώρα. Προφανώς, μόλις παρουσιασθεί το νέο σχέδιο νόμου θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας", ανέφερε ο κ. Αθανασάκης.

    [06] Ηλεκτρονικές δηλώσεις για Ε9

    Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2005 η καταληκτική ημερομηνία όλων των ηλεκτρονικών δηλώσεων υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) του έτους 2005 ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου των φορολογούμενων.

    Αυτό ορίζεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, στην οποία υπενθυμίζεται ότι η αίτηση για την εγγραφή στο ειδικό δίκτυο (TAXIS net) για την πιστοποίηση των υπόχρεων και τη λήψη των κωδικών αποστολής πρέπει να γίνεται τουλάχιστον επτά ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων του Ε9.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 October 2005 - 22:09:31 UTC