Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις
  • [02] Αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
  • [03] Το ΠΑΣΟΚ αντίθετο σε αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές
  • [04] Συνεργασία Καραμανλή - Βουλγαράκη
  • [05] Καραμανλής: Θα συνεχιστεί η πορεία αλλαγών και μεταρρυθμίσεων
  • [06] Σύντομα σε λειτουργία νέος υπόγειος σταθμός πάρκινγκ στου ΦΙΞ
  • [07] Προσγειώθηκε με ασφάλεια το Μπόινγκ της Ολυμπιακής
  • [08] Συνεδριάζει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις

    Αύριο στις 10 το πρωί το υπουργείο Παιδείας θα δώσει στη δημοσιότητα τις βαθμολογικές βάσεις των σχολών, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

    Εξάλλου, από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων Νηπιαγωγών (ΠΕ60) και Δασκάλων (ΠΕ70) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2005 να υποβάλουν μέχρι και 29.8.2005 αιτήσεις και δικαιολογητικά, για μόνιμο διορισμό το σχολικό έτος 2005-2006.

    Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο πίνακας διοριστέων του ΑΣΕΠ έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα με τη διεύθυνση: www.asep.gr. Η εγκύκλιος με τις περιοχές διορισμού και ο κατάλογος με τα δυσπρόσιτα σχολεία, έχουν σταλεί στις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.ypepth.gr

    Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν όλες τις περιοχές και όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία που επιθυμούν να διορισθούν.

    [02] Αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

    Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έχει καταγράψει και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο καλύφθηκε η πρόσφατη αεροπορική τραγωδία, εστιάζοντας στο αν ακούστηκαν υπερβολές ή υπήρξε εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Δημήτρης Χαραλάμπης, μετά το πέρας της σημερινής, πρώτης μετά τις θερινές διακοπές, συνεδρίασης του ΕΣΡ.

    Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προχωρά, επίσης, στην ψηφιοποίηση του αρχείου του, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία Altec στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" για τη δημιουργία τράπεζας δεδομένων, η οποία όπως είχε αναφέρει παλαιότερα ο κ. Χαραλάμπης, θα φέρει την ονομασία "Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Μητρώου Εταιρειών ΜΜΕ", ενώ ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 736.250 ευρώ.

    Το ΕΣΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι οι μουσικοί ραδιοσταθμοί Nitro και Village μπορούν να εκπέμπουν ολιγόλεπτα δελτία ειδήσεων τα οποία προέρχονται από έγκυρες πηγές, όπως το ΑΠΕ, με παρουσία δημοσιογράφου μέλους της ΕΣΗΕΑ για την επιλογή και την εξέταση των ειδήσεων. Στη συγκεκριμένη απόφαση μειοψήφησαν οι κκ. Ι. Λασκαρίδης και Δ. Χαραλάμπης.

    Επίσης, την επόμενη Τρίτη εκπρόσωποι των ραδιοσταθμών Flash και Planet θα παραστούν στο ΕΣΡ προκειμένου να εξεταστoύν τα εκκρεμή ζητήματα των ραδιοσταθμών αυτών.

    Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε τα ακόλουθα πρόστιμα:

  • 40.000 ευρώ, ομόφωνα, στον τηλεοπτικό σταθμό Extra Channel για αναγγελία μέσω "τρέιλερ" προβολής ρεπορτάζ για τον δήμαρχο Πειραιώς, το οποίο δεν προβλήθηκε ποτέ, ενώ ο τρόπος προβολής και το περιεχόμενο του "τρέιλερ" θεωρήθηκε υβριστικό, προσβλητικό και συκοφαντικό για το πρόσωπο του δημάρχου Πειραιώς.

  • 3.000 ευρώ, κατά πλειοψηφία, στο ραδιοσταθμό "FM 1" νομού Κορινθίας για χρήση δύο συχνοτήτων, δύο κέντρων εκπομπής εκτός νομού, παρεμβολή σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αττικής και εκπομπή σε άλλο νομό. Στην απόφαση μειοψήφησαν οι κκ. Μορώνης, Χαραλάμπης και η κ. Αυδή οι οποίοι πρότειναν σύσταση.

    Τέλος, το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή των εκπομπών του ραδιοσταθμού "Μύθος 90,7 FM" του νομού Αχαΐας.

    [03] Το ΠΑΣΟΚ αντίθετο σε αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σε δηλώσεις του σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα τόνισε πως το κόμμα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τοποθετήθηκε όλες αυτές τις μέρες επί του θέματος. Δεν είναι στη δική μας λογική η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, η οποία ζητούσε από την πρώτη στιγμή - σας θυμίζω την περίπτωση των Τεμπών - την παραίτηση υπουργών και εξεταστικές επιτροπές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι "στο πλαίσιο της ευθύνης του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημάναμε τα κενά και την ολιγωρία στις κινήσεις του κρατικού μηχανισμού και των Υπηρεσιών και την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποποιηθεί και να μεταθέσει τις ευθύνες αυτές σε όσο το δυνατόν κατώτερο επίπεδο".

    Ο κ. Αθανασάκης είπε πως τα ερωτήματα έχουν τεθεί, έχουν τεθεί και από τη δημοσιογραφική έρευνα και τα πάντα πρέπει να απαντηθούν με απόλυτη διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση, πέρα από επικοινωνιακές τακτικές. Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα αυτό και θα προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία, συμπλήρωσε.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος σε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας - χθες ότι η οικονομία μέχρι στιγμής πηγαίνει αρκετά καλά και σήμερα ότι ο στόχος είναι να συνεχιστούν οι θετικές εξελίξεις που έχουμε στην οικονομία - εκτίμησε πως ο κ.Αλογοσκούφης ίσως είναι ο μόνος Έλληνας ο οποίος θεωρεί ότι η οικονομία πηγαίνει αρκετά καλά και ο μόνος Έλληνας ο οποίος μιλάει για θετικές εξελίξεις στην οικονομία, οι οποίες μάλιστα πρέπει να συνεχιστούν. Ο κ.Αθανασάκης κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δώσουν απαντήσεις για το σήμερα, για την πολιτική τους και τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, γιατί "βλέπω και πάλι μια διάθεση να μιλούν για κληρονομιές από το ΠΑΣΟΚ και άλλα συναφή ή παρόμοια".

    Θα πρέπει, είπε, να εξηγήσουν την κατάρρευση των εσόδων, την αδυναμία συγκράτησης των δαπανών και τη διόγκωση του δημόσιου χρέους. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της δικής τους διαχείρισης και των δικών τους λαθεμένων πολιτικών, είπε.

    Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ και την αύξηση του τέλους για την ΕΡΤ, η κυβέρνηση "δίνει η ίδια το λάκτισμα μιας ανατιμητικής διαδικασίας, ένα γαϊτανάκι ανατιμήσεων, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική, σε μια περίοδο που το οικογενειακό εισόδημα πλήττεται καθημερινά, και οι πολίτες αντιμετωπίζουν κάθε μέρα και μεγαλύτερες δυσκολίες για την διαβίωση τους και ορισμένοι και για την επιβίωση τους".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως υπάρχει το θέμα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, αλλά, όπως τόνισε, "οι επιπτώσεις απβ αυτό είναι μετρήσιμες, και δεν πρόκειται και δεν μπορεί να αποτελέσουν γενικό άλλοθι για τις πολιτικές της κυβέρνησης και για τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση στην οικονομία με την πολιτική της".

    Αναφερόμενος στην αλλαγή στον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την αντίθεσή του "και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας". Η αναφορά σε ένα νούμερο 42 % ή όποιο άλλο, δεν συνιστά πρόταση εκλογικού νόμου, δεν συνιστά πρόταση εκλογικού συστήματος. Η κυβέρνηση, εφόσον αποφασίζει να προχωρήσει, οφείλει να παρουσιάσει το εκλογικό σύστημα, την πρότασή της συνολικά, για να μπορεί να κριθεί γι΄ αυτήν, τόνισε.

    Ο κ. Αθανασάκης επιφυλάχθηκε να πάρει θέσει επί των σημερινών ανακοινώσεων του Υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου για τα ειδικότερα θέματα του Υπουργείου Επικρατείας.

    Για το θέμα του οπτικοακουστικού αρχείου, είπε πως είχε γίνει πολύ δουλειά από διακυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την ελπίδα να προωθείται με θετικό τρόπο. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας και με αυτή την έννοια είμαστε καταρχήν θετικά διακείμενοι, είπε και πρόσθεσε ότι θέλει να δει τις επιμέρους διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου.

    Τέλος ο κ. Αθανασάκης διαπίστωσε καθυστέρηση στην υλοποίηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Επικρατείας οι οποίες είχαν ανακοινωθεί και δημιουργούνται, όπως είπε, στο συγκεκριμένο χώρο δυσμενείς συνθήκες, διότι κρατούν όλο αυτό τον χώρο σε μια μεγάλη εκκρεμότητα.

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος αύριο και μεθαύριο στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, με θέμα «Πολιτική κατάσταση, στρατηγική και προγραμματισμός».

    [04] Συνεργασία Καραμανλή - Βουλγαράκη

    Συνεργασία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενόψει και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συζήτησε με τον κ. Καραμανλή για το σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή σχετικά με το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας, καθώς και για το επικείμενο ταξίδι του στην Κίνα, όπου θα συζητηθεί η αρωγή και η τεχνογνωσία που μπορεί να δοθεί από την Ελλάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αεροπορικό δυστύχημα,ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο από τη δική του πλευρά, καθώς όλα όσα έχουν αποδειχθεί έχουν δημοσιοποιηθεί. Πρόσθεσε δε ότι είναι θέμα άλλων αρμοδίων αρχών να διερευνήσουν τι έγινε με το αεροσκάφος και ποιοί παράγοντες προκάλεσαν την πτώση του.

    Το απόγευμα συνεδριάζει στη Ρηγίλλης το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με εισήγηση του πρωθυπουργού στην οποία θα αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν, καθώς και στο έργο που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Ο κ.Καραμανλής δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στο θέμα για την εκλογή των δημάρχων από την πρώτη Κυριακή.

    Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο και με τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη.

    [05] Καραμανλής: Θα συνεχιστεί η πορεία αλλαγών και μεταρρυθμίσεων

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει την πορεία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την οικονομία, την παιδεία και την υγεία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Καραμανλής αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε αντιδράσεις οργανωμένων συμφερόντων και κλειστών ομάδων προνομιούχων και πρόσθεσε ότι δεν συμβιβάζεται με το παρελθόν.

    Εξήγησε ακόμη ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, είναι, όπως είπε, η αναγκαία προϋπόθεση για μία πραγματικά ισχυρή οικονομία και για τη δυναμική ανάπτυξη που παράγει καρπούς για όλους.

    Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των μεταρρυθμίσεων, λίγο πριν από την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και λίγο πριν την έναρξη των προετοιμασιών για την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός έκανε σύντομη αναφορά στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση (χρέη, ελλείμματα, πανωτόκια, στρατιές συμβασιούχων, γραφειοκρατία, διαφθορά, δυσλειτουργίες στις ΔΕΚΟ) και τόνισε πως η αντιμετώπισή των προβλημάτων αυτών απέσπασε μεγάλο μερος των προσπαθειών της κυβέρνησης.

    Ακολούθως αναφέρθηκε στους άξονες των κυβερνητικών προσπαθειών και τόνισε ιδιαίτερα το τρίπτυχο: επανίδρυση του κράτους, δημοσιονομική εξυγίανση, νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

    Ο κ. Καραμανλής είπε επίσης ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης γίνονται πιό δύσκολες εξαιτίας της δυσμενούς διεθνούς συγκυρίας.

    Ακόμη αφού προχώρησε σε σύντομο απολογισμό των μέχρι σήμερα πεπραγμένων της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να εντείνει ακόμη περισσότερο τις επιθέσεις του εναντίον της κυβέρνησης, με σκοπό να κάνει αισθητή την παρουσία του, να προκαλέσει πόλωση και να περιχαρακωθεί.

    Προέβλεψε δε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφύγει στη διαστρέβλωση και ότι θα καταβάλει προσπάθειες ώστε να αποδώσει στην κυβέρνηση της ΝΔ προβλήματα, όπως η ανεργία και η ακρίβεια, τα οποία, όμως, δημιουργήθηκαν νωρίτερα, ενώ θεώρησε πιθανό ότι μπορεί να υπάρξουν και προσωπικές επιθέσεις.

    Ο Κώστας Καραμανλής αποσαφήνισε ότι η ΝΔ δεν θα παίξει στο ταμπλό της πόλωσης, κάτι που, όπως είπε, δεν έκανε ούτε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο.

    Η ΝΔ, είπε, είναι η δύναμη του σύγχρονου κοινωνικού Κέντρου που έχει στόχο την μεταρρύθμιση των δομών του κράτους και της οικονομίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της αταλάντευτα, με αποφασιστικότητα και με αποτελεσματικότητα.

    Κλείνοντας την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως στην πολιτική το σημαντικότερο δίλημμα κινείται μεταξύ της απλής διαχείρισης των προβλημάτων του τόπου χωρίς τομές, προκειμένου η κυβέρνηση να είναι πρόσκαιρα ευχάριστη στους πολίτες, αλλά χωρίς οφέλη για τον τόπο. Και από την άλλη, είπε, υπάρχει η απόφαση για μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές, που πρόσκαιρα δεν φαίνονται να είναι ευχάριστες γιατί ταράσσουν τα λιμνάζοντα ύδατα, πλην, όμως, είναι ωφέλιμες για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

    Η κυβέρνηση, συμπληρωσε ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε τον δεύτερο δρόμο τον πιό δύσκολο και αποτελεσματικό,το δρόμο της πραγματικής πολιτικής και όχι των πρόσκαιρων και ανούσιων εντυπώσεων.-

    Συναντήσεις πρωθυπουργού

    Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο και με τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη.

    [06] Σύντομα σε λειτουργία νέος υπόγειος σταθμός πάρκινγκ στου ΦΙΞ

    Τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος μεγάλος υπόγειος σταθμός στάθμευσης στου ΦΙΞ.

    Πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο χώρο στάθμευσης - χωρητικότητας 642 θέσεων - που έχει γίνει σε σταθμό του ΜΕΤΡΟ και λειτουργεί με εντελώς αυτοματοποιημένα συστήματα, όπως δήλωσε το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς που τον επισκέφθηκε.

    Ο σταθμός ο οποίος κόστισε 13,5 εκ.ευρώ, είναι συνδεδεμένος με τις πλατφόρμες του ΜΕΤΡΟ, ενώ στο επάνω μέρος του είναι επίσης συνδεδεμένος με έξι λεωφορειακές γραμμές και διαθέτει έξι ορόφους.

    Με την παράδοση του νέου σταθμού οι θέσεις στάθμευσης σε πέντε γκαράζ του ΜΕΤΡΟ θα ανέλθουν στις 2.100, ενώ, όπως είπε ο υπουργός, στόχος είναι το 2007 οι θέσεις αυτές να φθάσουν τις 5000 σε συνολικά 9 σταθμούς.

    Οι άλλοι τέσσερις σταθμοί θα κατασκευαστούν στο Νομισματοκοπείο,τον Ελαιώνα, την Ανθούπολη και το Χαλάνδρι.

    Εν τω μεταξύ, ο Γ.Σουφλιάς απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού εγκαταστάσεις πίστας για τη διεξαγωγή αγώνων "Φόρμουλα 1".

    "Οσο είναι εγώ υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και καθορίζω τη χρήση γης δεν πρόκειται να λειτουργήσει η Φόρμουλα 1 στο Ελληνικό", είπε ο κ. Σουφλιάς και πρόσθεσε ότι το "Ελληνικό" θα γίνει το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο και είναι αδιανόητο μέσα σε οικιστικό ιστό να λειτουργήσει Φόρμουλα 1.

    Δεν είμαι αντίθετος να γίνει στην Ελλάδα πίστα για Φόρμουλα 1, αλλά εκτός των οικιστικών ιστών και με τις κατάλληλες υποδομές και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, τόνισε.

    Σε δημοσιογραφική επισήμανση σχετικώς με την πορεία των έργων, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είπε ότι στην Ελλάδα εκτελείται τεράστιο κατασκευαστικό έργο και ήδη έχουν δημοπρατηθεί έργα ύψους 5 δισ. και τα περισσότερα απο αυτά έχουν ξεκινήσει.

    Αν κάποιοι κατασκευαστές καθυστερούν να πληρωθούν, αυτό δεν είναι δικό μου θέμα, πρόσθεσε.

    [07] Προσγειώθηκε με ασφάλεια το Μπόινγκ της Ολυμπιακής

    Τέλος καλό, όλα καλά για τους 124 επιβάτες και το 7μελές πλήρωμα του "Μπόινγκ 737-300" των Ολυμπιακών Αερογραμμών, στο οποίο παρουσιάστηκε βλάβη στον έναν από τους τροχούς του μετά την απογείωση.

    Ο πιλότος προσγείωσε με ασφάλεια το αεροσκάφος στις 5:56, ενώ νωρίτερα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" είχαν ληφθει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμη και για την περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης.

    Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο στις 16:21 εκτελώντας την πτήση 147 Αθήνα - Βρυξέλες.

    Λίγο μετά την απογείωση, ο κυβερνήτης διαπίστωσε το πρόβλημα, το ανέφερε αμέσως στον πύργο ελέγχου και ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

    Αφού έκανε περιφορές για να καταναλώσει καύσιμα στη θαλάσσια περιοχή της Κέας, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πιλότος προσγείωσε το Μπόινγκ στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Άλλο αεροσκάφος των Ο.Α. βρισκόταν σε ετοιμότητα για να παραλάβει τους 124 επιβάτες και να τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

    [08] Συνεδριάζει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος αύριο και μεθαύριο στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, με θέμα «Πολιτική κατάσταση, στρατηγική και προγραμματισμός».

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, αναφερόμενος στην αλλαγή στον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές, εξέφρασε και πάλι την αντίθεση του Κινήματος "και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας". Η αναφορά σε ένα νούμερο 42% ή όποιο άλλο, δεν συνιστά πρόταση εκλογικού νόμου, δεν συνιστά πρόταση εκλογικού συστήματος. Η κυβέρνηση, εφόσον αποφασίζει να προχωρήσει, οφείλει να παρουσιάσει το εκλογικό σύστημα, την πρότασή της συνολικά, για να μπορεί να κριθεί γι΄ αυτήν, τόνισε.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας - ότι «η οικονομία μέχρι στιγμής πηγαίνει αρκετά καλά» και ότι «ο στόχος είναι να συνεχιστούν οι θετικές εξελίξεις που έχουμε στην οικονομία» - εκτίμησε πως ο κ. Αλογοσκούφης ίσως είναι ο μόνος Έλληνας ο οποίος θεωρεί ότι η οικονομία πηγαίνει αρκετά καλά και ο μόνος Έλληνας ο οποίος μιλάει για θετικές εξελίξεις στην οικονομία, οι οποίες μάλιστα πρέπει να συνεχιστούν. Ο κ. Αθανασάκης κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δώσουν απαντήσεις για το σήμερα, για την πολιτική τους και τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, γιατί "βλέπω και πάλι μια διάθεση να μιλούν για κληρονομιές από το ΠΑΣΟΚ και άλλα συναφή ή παρόμοια".

    Θα πρέπει, είπε, να εξηγήσουν την κατάρρευση των εσόδων, την αδυναμία συγκράτησης των δαπανών και τη διόγκωση του δημόσιου χρέους. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της δικής τους διαχείρισης και των δικών τους λαθεμένων πολιτικών, είπε.

    Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ και την αύξηση του τέλους για την ΕΡΤ, η κυβέρνηση "δίνει η ίδια το λάκτισμα μιας ανατιμητικής διαδικασίας, ένα γαϊτανάκι ανατιμήσεων, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική, σε μια περίοδο που το οικογενειακό εισόδημα πλήττεται καθημερινά, και οι πολίτες αντιμετωπίζουν κάθε μέρα και μεγαλύτερες δυσκολίες για την διαβίωση τους και ορισμένοι και για την επιβίωση τους".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως υπάρχει το θέμα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, αλλά, όπως τόνισε, "οι επιπτώσεις απβ αυτό είναι μετρήσιμες, και δεν πρόκειται και δεν μπορεί να αποτελέσουν γενικό άλλοθι για τις πολιτικές της κυβέρνησης και για τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση στην οικονομία με την πολιτική της".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 August 2005 - 20:22:38 UTC