Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Ρεγκούζας για αντικειμενικές αξίες και Μ. Έβερτ για Χρηματιστήριο
  • [02] Zητούν από τη G8 να παραγράψει τα χρέη.
  • [03] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου
  • [04] Μπαράζ επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκινήτα στο Ιράκ
  • [05] Παγκόσμιο Μουσείο Κλασικού Αθλητισμού στην Ελλάδα
  • [06] «Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει δέκα και πλέον χρόνια για τις αναγκαίες αλλαγές».
  • [07] Συναντήσεις Κ.Καραμανλή με Π. Παυλόπουλο και Γ. Αλογοσκούφη

  • [01] Α. Ρεγκούζας για αντικειμενικές αξίες και Μ. Έβερτ για Χρηματιστήριο

    "Οι λεγόμενες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων απέχουν από τις αγοραίες και είναι ώρα να συγκλίνουν. Μέχρι τώρα αναπροσαρμόζονταν κάθε δύο χρόνια και φέτος είναι ο τέταρτος χρόνος χωρίς αναπροσαρμογή, η οποία αποτελεί πλέον αναγκαιότητα", επισημαίνει ο κ. Ρεγκούζας και προσθέτει ότι η διαδικασία για την αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη "με ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη κοινωνική ευαισθησία".

    Σχετικώς με την προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, ο υφυπουργός Οικονομίας τόνίζει ότι το θετικό αποτέλεσμα "εξασφαλίζεται με την ολοκλήρωση της εφαρμογής όσο το δυνατόν ταχύτερα όλων των διαδικασιών που έχουν σχέση με τη νέα τεχνολογία. Η Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση με πολύ γοργούς ρυθμούς. Με την διασταύρωση των στοιχείων και των αποτελεσμάτων φιλοδοξούμε να περιορίσουμε κατ' αρχήν τη μάστιγα των πλαστών και εικονικών τιμολογίων και από την άλλη πλευρά να περιορίσουμε τη διαφυγή του ΦΠΑ των εισαγομένων προϊόντων και να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα του λαθρεμπορίου".

    Μ. Έβερτ: Διερεύνηση σε βάθος για το Χρηματιστήριο

    "Εναντίον εκείνων οι οποίοι με πράξεις ή παραλείψεις τους ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο και εκείνων που προέτρεπαν και παρέσυραν τους μικροεπενδυτές με συνέπεια να χάσουν τις περιουσίες τους και ιδιαίτερα εναντίον των τότε οικονομικών υπουργών του ΠΑΣΟΚ που τις παραμονές των εκλογών του 2000 παρέσυραν πάνω από 1.300.000 συμπολίτες μας στην οικονομική καταστροφή" διευκρίνίζει ότι κινήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ "και όχι εναντίον συγκεκριμένων προσώπων που 'έπαιξαν' στο Χρηματιστήριο".

    Ο κ. Έβερτ επισημαίνει ακόμη ότι αναμένει την έκβαση της δίκης της ΔΕΚΑ Α.Ε. "και μετά θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου, γιατί αλλιώς θα θεωρηθεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέμβει και να εκτρέψει το έργο της Δικαιοσύνης".

    Σχετικώς με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των Τραπεζών, ο κ. Έβερτ αποκλείει το ενδεχόμενο να επιφορτιστεί με ευθύνες ιδιωτικών συμφερόντων, διότι τότε υπάρχουν κίνδυνοι να δημιουργηθούν ζημίες στο κύριο ασφαλιστικό μας ίδρυμα.

    "Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σέβεται τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και δεν πρόκειται να επαναλάβει αυτά που έγιναν στο παρελθόν. Ας αναζητηθούν αυτές οι μεθοδεύσεις σε άλλον πολιτικό χώρο", τονίζει ο κ. Έβερτ.

    [02] Zητούν από τη G8 να παραγράψει τα χρέη.

    Οι έξι αρχηγοί κρατών, που διασκέφθηκαν χθες στην Αμπούτζα, αποφάσισαν να ζητήσουν από τη σύνοδο της Ομάδος των Οκτώ πλουσιωτέρων κρατών (G8) τον ερχόμενο μήνα, να παραγράψει τα χρέη «όλων των χωρών της Αφρικής», σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνδιάσκεψης.

    «Αναγνωρίζοντας την πρόοδο που καταγράφηκε πρόσφατα με την παραγραφή του χρέους 14 αφρικανικών χωρών, το Φόρουμ ζήτησε να ληφθούν μέτρα ώστε να περιλαμβάνονται όλες οι αφρικανικές χώρες», τονίζεται στο κείμενο.

    Οι πρόεδροι της Νοτίου Αφρικής, Τάμπο Μπέκι, της Γκάνας Τζον Κουφούορ, της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, της Ρουάντα Πολ Καγκάμε, της Σιέρα Λεόνε Αχμέντ Τεζάν Κάμπα, κι η πρωθυπουργός της Μοζαμβίκης Λουΐζα Ντιόγκο, συμμετείχαν στη σύνοδο στα πλαίσια της 3ης συνάντησης του Αφρικανικού Μηχανισμού Ζευγών Αξιολόγησης (APRM), στην οποία ήσαν παρούσες κι η Μπενίν, η Αίγυπτος κι η Σενεγάλη.

    Στο ανακοινωθέν τονίζεται πως οι παρούσες χώρες «ζητούν από την G8 κι από τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσουν την αναπτυξιακή βοήθεια εντός τριών ετών και να προβλέψουν κι άλλες αυξήσεις για τη συνέχεια, ώστε να εξασφαλισθεί πως η Αφρική θα μπορέσει να επιτύχει τους Στόχους για την Ανάπτυξη της Χιλιετίας το 2015», όπως έχει σχεδιασθεί από τον ΟΗΕ.

    Σύμφωνα με το προσχέδιο της τελικής απόφασης, η σύνοδος των αφρικανικών χωρών σχεδίαζε να αποσπάσει από την G8 «μία συμφωνία για ένα χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των αγροτικών επιχορηγήσεων», όμως αυτή η παράγραφος παραλείφθηκε από το τελικό κείμενο.

    [03] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

    Έκτακτα μέτρα έχει λάβει η Τροχαία κατά μήκος των δύο εθνικών οδών, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων που θα επιστρέψουν στα μεγάλα αστικά κέντρα από την αργία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

    Με στόχο την ασφαλή μετακίνησή τους, η Τροχαία ανακοίνωσε ότι θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών από τις 16:00 έως τις 23:00 στο ρεύμα εισόδου. Η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αφορά τα οχήματα με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου

    Ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στο τμήμα εισόδου προς Αθήνα στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας, λόγω των έργων που γίνονται στο ύψος της Μαλακάσας.

    [04] Μπαράζ επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκινήτα στο Ιράκ

    Ενα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξεράγη σήμερα στην κουρδική πόλη Αρμπίλ και τουλάχιστον πέντε στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι και περισσότεροι από 120 να τραυματισθούν.

    Στην κουρδική πόλη Αρμπίλ ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα πλήθος νεοσυλλέκτων της αστυνομίας, που στέκονταν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 και τραυματίζοντας περίπου 100, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Πέντε αυτοκίνητα-βόμβες που εξερράγησαν στη Βαγδάτη είχαν στόχο ιρακινούς αστυνομικούς και στρατιώτες.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αντάρτες επέδραμαν σε αστυνομικό τμήμα στη νοτιοδυτική Βαγδάτη, πυροδοτώντας δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια έστησαν ενέδρα στην ιρακινή αστυνομία και τους στρατιώτες που ήρθαν να βοηθήσουν μια μονάδα των ΗΠΑ, η οποία επίσης δέχθηκε πυρά.

    Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως πέντε αστυνομικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν στη σύνθετη επίθεση, η οποία αντιμετωπίστηκε μόνο όταν επενέβησαν δυνάμεις των ΗΠΑ από τον αέρα και στο έδαφος. Η ιρακινή αστυνομία επιτόπου δήλωσε στο Ρόιτερ πως 18 αντάρτες σκοτώθηκαν και 14 συνελήφθησαν.

    Την ευθύνη ανέλαβε με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο η οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, της οποίας ηγείται ο ιορδανός μαχητής Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι.

    Άλλα δύο αυτοκίνητα-βόμβες είχαν στόχο την ιρακινή αστυνομία στη συνοικία Μανσούρ της Βαγδάτης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ, ενώ ένα πέμπτο αυτοκίνητο εξερράγη σε σημείο ελέγχου στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Χθες, 23 άνθρωποι, οι περισσότεροι αστυνομικοί και φρουροί ασφαλείας, σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκσν όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε πολυσύχναστο εστιατόριο της Βαγδάτης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε επίσης η οργάνωση του Ζαρκάουι.

    Άλλος ένας στρατιώτης των ΗΠΑ σκοτώθηκε σήμερα από έκρηξη βόμβας στο πλάι του δρόμου στην πόλη Ταλ Αφάρ του βορείου Ιράκ, ανεβάζοντας τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου σε τουλάχιστον 1.720.

    [05] Παγκόσμιο Μουσείο Κλασικού Αθλητισμού στην Ελλάδα

    Στη Φλωρεντία μετέβη η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, το Σαββατοκύριακο, όπου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την IAAF, για την ίδρυση του Παγκόσμιου Μουσείου Κλασικού Αθλητισμού στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας στο Προεδρείο της IAAF το πλήρες σχέδιο εγκατάστασης και λειτουργίας του νέου Μουσείου, στο κτίριο του Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου στο Μαρούσι (IBC).

    Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απόφαση που έλαβε η IAAF, κατόπιν πρότασης της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, να γίνονται κάθε χρόνο αγώνες ρίψεων στην Αρχαία Ολυμπία, καθιστούν τη χώρα μας, διεθνές κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού.

    Σε δηλώσεις της, η κ.Πάλλη-Πετραλιά τόνισε ότι «έχει μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία η υπογραφή του μνημονίου τόσο για την Ελλάδα, καθώς δίνεται η δυνατότητα στη χώρα μας να ιδρύσει αποκλειστικά το Παγκόσμιο Μουσείο Κλασικού Αθλητισμού, όσο και για τον Κλασικό Αθλητισμό» και υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς ώστε να συγκεντρωθούν τα μοναδικά εκθέματα που θα καταγράφουν την ιστορία του κλασικού αθλητισμού από την ημέρα που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα».

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της IAAF Λαμίν Ντιάκ αναφερόμενος στην ίδρυση του Παγκόσμιου Μουσείου Κλασικού Αθλητισμού τόνισε «ήταν ένα όνειρο πολλών χρόνων του προκατόχου μου Πρίμο Νεμπιόλιο και το πετύχαμε με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης».

    Ο Αντιπρόεδρος της IAAF Χέλμουτ Ντίγκελ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσίαση του σχεδίου εγκατάστασης και λειτουργίας του νέου Μουσείου, την οποία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα επαγγελματική» και πρόσθεσε «πιστεύω ότι το νέο Μουσείο θα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά Μουσεία στην Αθήνα.»

    Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της IAAF Μίνωας Κυριακού ευχαρίστησε την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού και την IAAF για τη συνεργασία και τόνισε ότι «η Ελλάδα καθίσταται πλέον διεθνές κέντρο Αθλητισμού.»

    [06] «Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει δέκα και πλέον χρόνια για τις αναγκαίες αλλαγές».

    Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει δέκα και πλέον χρόνια για τις αναγκαίες αλλαγές στη δομή του προϋπολογισμού της, τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, στην πρώτη αναφορά του στην αποτυχία της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών και σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τη θέση του στη διάρκεια της συνόδου όπου απέριψε όλες τις οικονομικές προτάσεις.

    Ο προϋπολογισμός της Ευρωπαικής Ενωσης δεν ανταποκρίνεται στους στόχους του επόμενου αιώνα και μάλιστα τώρα που η ΕΕ έρχεται αντιμέτωπη με την παγκοσμιοποίηση, πρόσθεσε ο κ. Μπλερ.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ίδιος πρότεινε στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών μια θεμελειώδη αναθεώρηση του προϋπολογισμού, αλλά η λουξεμβουργιανή προεδρία δεν κατάφερε να βρει λύση.

    Πάντως, ο κ. Μπλερ άν και χαρακτήρισε "κακή ιδέα για τη Βρετανία" την πρόταση της προεδρίας για την οικονομική συνεισφορά της χώρας του, δεν "απέκλεισε" τις μελλοντικές συζητήσεις σχετικά με τα 3 δισ. λίρες που αναλογούν ετησίως ως συνεισφορά της Βρετανίας στην ΕΕ.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός στη συνέχεια επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του η κρίση στην Ευρώπη είναι βαθύτερη από την αποτυχία της συνόδου κορυφής και σχετίζεται "όχι με την αποτυχία των ηγετών να επιτύχουν κάποια συμφωνία, αλλά με την γενικότερη "αξιοπιστία της Ευρώπης".

    "Η κρίση συνίσταται στο ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αποτύχει να συμφωνήσουν σε θέματα που ανησυχούν και αφορούν άμεσα τους ευρωπαίους πολίτες" επισήμανε ο κ. Μπλερ.

    Η Βρετανία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ την πρώτη Ιουλίου και για τους επόμενους έξι μήνες.

    [07] Συναντήσεις Κ.Καραμανλή με Π. Παυλόπουλο και Γ. Αλογοσκούφη

    Με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, θα συναντηθεί σήμερα, στις 10:30, στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη. Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Οικονομίας και της Δημόσιας Διοίκησης στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

    Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΑΔΕΔΥ, τον ερχόμενο μήνα, με στόχο την κατάρτιση νέων μισθολογίων και την αναθεώρηση της πολιτικής των επιδομάτων. Ο κ. Παυλοπουλος, σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή της Κυριακής» χαρακτήρισε την επιδοματική πολιτική «άκριτη» και «καταστροφική» όχι μόνο για τον υπαλληλικό κόσμο, αλλά και για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς ήταν αντικίνητρο για τους άξιους υπαλλήλους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 June 2005 - 5:53:49 UTC