Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Π. Σκανδαλάκη με τον επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Αρχής
  • [02] Τίθενται σήμερα σε ισχύ τα νέα οικονομικά μέτρα
  • [03] Ο καθηγητής I.Bλέμμας προτείνεται ως νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ
  • [04] Συναντήσεις Κ.Καραμανλή με Γ.Λούκο, Π.Βούλγαρη και Θ.Βαλτινό
  • [05] Η IAAF παραπέμπει στη Λωζάνη τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου

  • [01] Συνάντηση Π. Σκανδαλάκη με τον επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Αρχής

    "Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι ο θεσμός και η ελληνικότητα του Πατριαρχείου, δεύτερον η διατήρηση των καλών σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής και τρίτον, η κρίση που δημιουργήθηκε να μην αγγίξει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης μετά τη συνάντησή του με τον επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Αρχής Ισμάτ Σάμπρι, σήμερα το πρωί.

    Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ελληνικότητας του Πατριαρχείου. Αυτή είναι πάγια θέση της Παλαιστινιακής Αρχής, είπε.

    Επίσκεψη υφυπουργού Εξωτερικών Π. Σκανδαλάκη στο Φανάρι

    Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης, όπου, την Κυριακή, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αντικείμενο την κατάσταση στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

    [02] Τίθενται σήμερα σε ισχύ τα νέα οικονομικά μέτρα

    Τίθενται σήμερα σε ισχύ τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την μείωση του ελλείμματος .Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα λειτουργήσουν ικανοποιητικά και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει νέο πακέτο φορολογικών μέτρων τέτοιας έκτασης, τονίζοντας ότι τα όποια νέα μέτρα ληφθούν θα αφορούν την περικοπή δαπανών.

    Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εφόσον «υπάρξουν κάποιες αρνητικές εξελίξεις, κάποιες μικρές παρεμβάσεις μπορεί να γίνουν, αλλά παρεμβάσεις αυτής της έκτασης και αυτού του χαρακτήρα όχι».Στο μεταξύ, προθεσμία λίγων ημερών για την προσαρμογή των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων στο νέο καθεστώς ΦΠΑ δίνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δήλωσε ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα ενταθούν και η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη με την κερδοσκοπία.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε ερώτηση σχετική με την «αναστάτωση που δημιουργείται σε ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις για την προσαρμογή των ταμειακών μηχανών στα νέα μέτρα», τόνισε ότι «θα υπάρξει ολιγοήμερη ανοχή, για να γίνουν οι τεχνικές παρεμβάσεις και να ετοιμαστούν οι ταμειακές μηχανές».

    Το μόνο που μπορούν να περιμένουν τα λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης. Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε πάνω από 80 φόρους και περίπου 8 δισ. έλλειμμα, μαζί με έλλειμμα αξιοπιστίας για τη χώρα. Αυτά ,πρόσθεσε,δεν καλύπτονται, με όσους τόνους προπαγάνδας και αν εξαπολύσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    Τέλος, θερινό ωράριο θα ισχύσει από σήμερα 1η Απριλίου στα καταστήματα. Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, τα εμπορικά, τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο θα κλείνουν στις 6 το απόγευμα. Οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι μπορούν να προτείνουν αλλαγή στο ωράριο.

    [03] Ο καθηγητής I.Bλέμμας προτείνεται ως νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ

    O καθηγητής της Kτηνιατρικής Σχολής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.I.Bλέμμας προτείνεται για τη θέση του προέδρου του Eνιαίου Φορέα Eλέγχου Tροφίμων, ενώ η θέση του γενικού διευθυντή του φορέα θα προκηρυχθεί, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Aντιπρόεδρος του EΦEΤ προτείνεται ο κ.Eυ.Λάζος, προϊστάμενος του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων του TEI Aθήνας.

    Mετά τις χθεσινές παραιτήσεις των κ.κ.N.Kατσαρού και X.Aποστολόπουλου ο υπουργός Aνάπτυξης κ.Δ.Σιούφας και ο υφυπουργός κ.Γ.Παπαθανασίου ανακοίνωσαν σήμερα τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη διοίκηση του EΦET. Aποφασίστηκε επίσης ότι, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου, θα αναλάβει προσωρινά την προεδρία ο κ.Δ.Mανρέλης, μέλος του ΔΣ του EΦET και γενικός διευθυντής του Γενικού Xημείου του Kράτους.

    H πολιτική ηγεσία του υπουργείου επεσήμανε ακόμη ότι «η περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του EΦET και η προστασία των καταναλωτών, ειδικά σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, είναι πολιτική επιλογή πρώτης προτεραιότητας".

    [04] Συναντήσεις Κ.Καραμανλή με Γ.Λούκο, Π.Βούλγαρη και Θ.Βαλτινό

    Διαδοχικές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κ. Γιώργο Λούκο, Παντελή Βούλγαρη και Θανάση Βαλτινό είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την ιδιότητά του ως υπουργός Πολιτισμού.

    Ο κ. Λούκος, που είναι διευθυντής του Μπαλέτου της Οπέρας της Λυών και θα αναλάβει το Φεστιβάλ Αθηνών από το 2006, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει στην ανασυγκρότηση του Φεστιβάλ, αν και όπως είπε, δεν διευκρινίστηκε κατά τη συνάντηση αν θα είναι πρόεδρος του Φεστιβάλ ή καλλιτεχνικός διευθυντής.

    Εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, ο οποίος όπως διαπίστωσε, είναι ενθουσιώδης με την ιδέα της ενίσχυσης και της αναβάθμισης του πολιτισμού και έχει πολλά σχέδια.

    Ο κ. Παντελής Βούλγαρης, που ανέλαβε διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τόνισε πως ο Κώστας Καραμανλής είναι φίλος του Κινηματογράφου, σημείωσε ότι ο κινηματογράφος είναι συλλογική υπόθεση και πως ο ίδιος σκοπεύει να συνεχίσει με βάση το έργο της προηγούμενης διοίκησης, του Θόδωρου Αγγελόπουλου και του Μισέλ Δημόπουλου.

    Μίλησε, πάντως, δίνοντας το στίγμα του, για νέες ευκαιρίες που θα δοθούν σε νέους κινηματογραφιστές.

    Ο κ. Θανάσης Βαλτινός, που ανέλαβε τη διεύθυνση του Κέντρου Κινηματογράφου, δήλωσε αισιόδοξος, σημειώνοντας πως θα δοθούν ευκαιρίες σε νεότερους ανθρώπους,υπογράμμισε πως "υπήρξε μια ρουτίνα όπως έχει γραφτεί υπό την έννοια ότι ακολουθήθηκε η επετηρίδα" και τόνισε πως ο καθένας που αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης δίνει το στίγμα του.

    Πρόσθεσε, πάντως, ότι για το επόμενο έτος θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ σε ότι αφορά στα οικονομικά του κέντρου, είπε ότι έγινε συζήτηση με τον πρωθυπουργό αλλά όχι λεπτομερειακή και πρόσθεσε "ελπίζω ότι θα υπάρξει μέριμνα".-

    [05] Η IAAF παραπέμπει στη Λωζάνη τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου

    Η IAAF αποφάσισε να προσφύγει στο διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) κατά της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ με την οποία απαλλάχθηκαν των κατηγοριών, για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου. Η αρμόδια επιτροπή της IAAF εξέτασε την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ και αποφάσισε να παραπέμψει τις υποθέσεις και των δύο αθλητών στο δικαστήριο της Λωζάνης, ενώ, μέχρι την οριστική απόφαση του τελευταίου, η οποία θα είναι τελεσίδικη, αποφάσισε βάσει του κανονισμού της διεθνούς ομοσπονδίας να τους απαγορεύσει τη συμμετοχή σε αγώνες.

    Μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της IAAF δηλώσεις έκαναν τόσο ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, όσο και ο δικηγόρος του Κεντέρη, Γρηγόρης Ιωαννίδης.

    «Σεβαστή και αναμενόμενη», δήλωσε για την απόφαση της IAAF ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ενώ ο δικηγόρος του Κώστα Κεντέρη επεσήμανε και αυτός ότι η απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας ήταν αναμενόμενη, αλλά πρόσθεσε ότι προκαλεί σκέψεις και ερωτηματικά για τη χρονική στιγμή που επελέγη να ανακοινωθεί.

    «Αν και η απόφαση της IAAF ήταν αναμενόμενη, η χρονική στιγμή που επελέγη προκαλεί μεγάλη έκπληξη και δημιουργεί σκέψεις και ερωτηματικά. Η IAAF δεν έχει λάβει ακόμη τον πλήρη φάκελο της ακροαματικής διαδικασίας, ο οποίος περιλαμβάνει 125 σελίδες από στοιχεία, αποδείξεις, καταθέσεις και τις τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης με την ερμηνεία των νέων κανονισμών της IAAF και την νομοθετική τους ερμηνεία. Επίσης, περιλαμβάνονται σε αυτή εννέα κασσέτες διάρκειας μιάμισης ώρας η καθεμία, με τις μαγνητοφωνήσεις της εκδίκασης της υπόθεσης και τις πρόσθετες αποδείξεις που ``παρέλειψαν`` η IAAF και η ΔΟΕ να συμπεριλάβουν στο φάκελο τον οποίο απέστειλαν στην ελληνική ομοσπονδία και προσκομίστηκαν πρόσφατα από την υπεράσπιση.

    Η χρονική στιγμή που επελέγη για την απόφαση αποδεικνύει επίσης ότι η IAAF είναι πανικοβλημένη και δέχεται πολλές πιέσεις να εφεσιβάλει την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, η οποία βασίζεται σε αδιάσειστα στοιχεία και αποδεικνύει, όχι μόνο την αθωώτητα των κατηγορουμένων, αλλά και σοβαρές καταστρατηγήσεις των κανονισμών εκ μέρους των αθλητικών αρχών. Διαθέτουμε τις αποδείξεις και είναι καιρός να αποκαλυφθεί στον κόσμο η αλήθεια...».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 April 2005 - 23:31:54 UTC