Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στεφανόπουλος:Επιβολή ηθικών κυρώσεων σε κρατικούς λειτουργούς
  • [02] Πλεονέκτημα Καραμανλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [03] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Εκλογή μελών Εθνικού Συμβουλίου
  • [04] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Αλέκα Παπαρήγα. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κόσοβο
  • [05] Ανοδος της στάθμης των υδάτων σε Σπερχειό και ΄Αρδα
  • [06] Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

  • [01] Στεφανόπουλος:Επιβολή ηθικών κυρώσεων σε κρατικούς λειτουργούς

    Πρόταση για την εφαρμογή νόμου που θα επιβάλει και ηθικές κυρώσεις σε κρατικούς και δικαστικούς λειτουργούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς έκανε, χθες, από το Θέρισο Χανίων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    Με αφορμή κυρίως τα κρούσματα διαφθοράς που καταγγέλλονται για το χώρο της Δικαιοσύνης ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο τόπος έχει ανάγκη από δικαστές και όχι από αχρείους ανθρώπους.

    Στην ομιλία του ενώπιον του εκπροσώπου της κυβέρνησης Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και του συνόλου των τοπικών αρχών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων:

    «Αυτές οι κυρώσεις οι οποίες μάς λείπουν και οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται, χρειάζονται μία συμπλήρωση.Δεν μου αρκούν, έτσι όπως είναι τα πράγματα.Οι κυρώσεις οι οποίες αναφέρονται στην ελευθερία και επιβάλουν τα δικαστήρια.

    Δεν μου αρκούν οι κυρώσεις που αναφέρονται σε χρηματικά πρόστιμα τα οποία και αυτά αποτελούν μέρος των ποινικών κυρώσεων, των ποινών.

    Νομίζω, ότι θα μπορούσαμε να βγάλομε ένα νόμο, να καθιερώσομε μία άλλη ποινή την οποία να την απαγγέλλουν τα δικαστήρια.

    Την ηθική ποινή, να κηρύσσεται ανάξιος και αχρείος όποιος κάνει τέτοιες πράξεις και να μην αναφέρεται μόνο στους δικαστές, αλλά να αναφέρεται σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς οι οποίοι, χρησιμοποιούν το λειτούργημα τους για να πλουτίσουν.

    Είμαστε λαός φτωχός, δεν αμείβομε επαρκώς τους υπαλλήλους μας, δεν αμείβομε επαρκώς τους δικαστές μας, αλλά αυτά είναι που μπορούμε να τούς προσφέρομε.

    Δεν μπορούμε να τούς προσφέρομε περισσότερα,καί όταν δεν μπορούμε να τούς προσφέρομε περισσότερα δεν επιτρέπεται να τα αναζητούν αυτοί, δια μεθόδων αχρείων και απαραδέκτων.

    Εάν δεν υπάρξουν αυτές οι ηθικές κυρώσεις, οι οποίες τι άλλο είναι παρά μία κοινωνική αποδοκιμασία , αυτά τα σάπια μέλη της κοινωνίας αποδοκιμάζονται, και τούς καταδικάζομε να φέρνουν ένα τίτλο υποτιμητικό υπερβολικό ίσως, αλλά αναγκαίο.

    Πιστεύω ότι είναι ανάγκη σύντομα να αντιδράσομε και εάν κάνω αυτή την πρόταση τώρα στο τέλος της θητείας μου, το κάνω γιατί μου επιτρέπει αυτό το τέλος να υπερβαίνω μερικά όρια αφού άλλωστε, θα πάψω να λειτουργώ ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ελπίζω και εύχομαι με την επέμβαση της Πολιτείας η οποία πρέπει να υπάρξει με την κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία είναι πάντοτε ο μοναδικός κριτής. Με τη θέληση του λαού που μπορεί να εκφρασθεί ποικιλοτρόπως να αντιμετωπίσομε αυτά τα περιστατικά τα οποία όλους μας ταπεινώνουν,μας κάνουν να πικραινόμαστε, να μας απογοητεύουν.Καί η απογοήτευση είναι το χειρότερη πράγμα που μπορεί να επικρατήσει στην ψυχή ενός λαού.

    Ο λαός χρειάζεται αισιοδοξία χρειάζεται στηρίγματα, χρειάζεται ελπίδα, και όλα αυτά έρχονται μερικοί κύριοι και τα καταρρακώνουν, και τα καθιστούν αγαθά τα οποία δεν διαθέτομε αυτή τη στιγμή ενώ θα έπρεπε να είναι αγαθά πρώτης ανάγκης.

    Σήμερα εδώ από το Θέρισο ας κηρύξομε μια άλλη επανάσταση. Την επανάσταση της εφαρμογής των νόμων της Δημοκρατίας».

    [02] Πλεονέκτημα Καραμανλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 4,1% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας "Οπίνιον" για λογαριασμό της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας".

    Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1% το ΠΑΣΟΚ 32% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,9%, Συνασπισμός 3,7% και ΛΑΟΣ 3,5%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής με 49% έναντι 32,3% του Γιώργου Παπανδρέου. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59,1% έναντι 21,4% του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η ΝΔ με 36,2% θεωρείται καταλληλότερο κόμμα να κυβερνήσει έναντι 25,4% του ΠΑΣΟΚ. Ενα 23,2% εκφράζει την αποστροφή του ως προς την καταλληλότητα της διακυβέρνησης της χώρας για όλα τα κόμματα.

    Στην ιεράρχηση των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, το οικονομικό με 72,9% κατέχει την πρώτη θέση στην αξιολόγηση των πολιτών και ακολουθούν η ανεργία με 58,8%, η εκκλησία με 7,8%, η παιδεία με 7,1% ενώ στο ίδιο ποσοστό διακινείται και το πρόβλημα της διαφθοράς.

    Ακολουθεί η μόλυνση με 6%, η λειτουργία των νοσοκομείων 5,6% και στο ίδιο επίπεδο διακινείται και η εγκληματικότητα. Τέλος, η Δικαιοσύνη αξιολογείται από τους πολίτες με ποσοστό 2% ως πρόβλημα.

    Εξάλλου στον βαθμό συμπάθειας στους ηγέτες της Εκκλησίας προηγείται ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ακολουθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και στη συνέχεια ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Ο Ανασχηματισμός

    Η πλειοψηφία των πολιτών (42%), σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", κρίνει ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι αναγκαίος ενώ αντιθέτως το 38% τοποθετείται υπέρ του ανασχηματισμού. Και ένα ποσοστό 20% δηλώνει "δεν ξέρω, δεν απαντώ".

    Στο ερώτημα για το βαθμό ικανοποίησης προσδοκιών από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, το 20% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο, το 25% ενώ αρκετά ικανοποιημένο, το 36% λίγο ικανοποιημένο, καθόλου ικανοποιημένο δηλώνει το 22%.

    Στο ίδιο ερώτημα και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γιώργο Παπανδρέου το 20% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο, το 23% αρκετά ικανοποιημένο, το 32% λίγο ικανοποιημένο ενώ καθόλου δηλώνει το 27%.

    Ως προς την εκτίμηση για το μέλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 50,5% εκτιμά ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση ενώ το 31,6% θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

    Εξάλλου, και στο ερώτημα για το βαθμό τήρησης των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης ανά τομέα, το 27,7% δηλώνει ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις για την οικονομία ενώ το 64,4% όχι.

    Για το θέμα των συμβασιούχων το 22,8% κρίνει ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της ενώ το 67,8% ότι δεν τις τήρησε. Στον τομέα της υγείας το 44,7% εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της και το 45,7% ότι δεν τις τήρησε.

    Στο θέμα των θέσεων εργασίας το 24,6% πιστεύει ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της και το αντίθετο το 65,4%. Επίσης και ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας το 27,9% κρίνει ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της, το 64,5% όμως εκφράζεται αρνητικά. Ως προς την εκπλήρωση των επαγγελιών της κυβέρνησης για τα θέματα των συνταξιούχων το 12,2% πιστεύει ότι η κυβέρνηση τις τήρησε, ενώ το 78,3% το αντίθετο.

    Στην αξιολόγηση για "τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ σήμερα", το 54,2% θεωρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμβιβασμένο, και το 30,8% απαντά όχι.

    Στην ίδια κλίμακα διαβάθμισης το 38,4% χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ μοντέρνο κόμμα ενώ το 49,3% απαντά όχι.

    Παράλληλα, το 42,5% χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελπιδοφόρο ενώ το 37,9% αναχρονιστικό και διεφθαρμένο το 52,8%.

    Ενα ποσοστό 59,5% κρίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε μια σύγχυση ("μπερδεμένο") και στον ίδιο τομέα το αντίθετο υποστηρίζει το 24,1%.

    Τέλος, ως προς τη σημερινή φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το πώς ήταν όταν έχασε τις εκλογές το 45,8% κρίνει ότι το κόμμα είναι το ίδιο, το 28,7% ότι είναι καλύτερο ενώ το 19,9% ότι είναι χειρότερο.

    [03] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Εκλογή μελών Εθνικού Συμβουλίου

    Με τις εκλογές για τις 150 αιρετές κενές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του συνεδρίου. Πρώτος εξελέγη ο Παναγιώτης Φασούλας, δεύτερος ο Νίκος Αθανασάκης και τρίτος ο Λευτέρης Κατσικαρέλης.

    Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει μόνο δύο φορές το χρόνο για να καθορίζει τη γενική πολιτική του Κινήματος. Την πρώτη του συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την προσεχή Παρασκευή για να εκλέξει το Πολιτικό Συμβούλιο και τον Γραμματέα του.

    Από μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, όπως ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή, προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι μηχανισμοί του παρελθόντος επιβιώνουν ακόμα.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το ποσοστό των μελών που εκλέγονται για πρώτη φορά σε ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ κινείται, περίπου, στο 45%, ενώ οι εκλεγέντες για πρώτη φορά που ήταν ταυτόχρονα και για πρώτη φορά σύνεδροι, κινούνται σε χαμηλότερο ποσοστό.

    Η μεγαλύτερη από τις ομάδες που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εκείνοι των εκσυγχρονιστών, η εκπροσώπηση των οποίων, στα αιρετά μέλη του Συμβουλίου κινείται στο 35%, περίπου. Παρατηρείται, ωστόσο, ότι το ποσοστό αυτό υπολείπεται σημαντικά του ποσοστού του 65% που συγκέντρωναν στην εκπροσώπησή τους στα κομματικά όργανα, παρόντος του κ. Σημίτη στην ηγεσία του Κινήματος.

    Οπως ανακοινώθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο κατάλογος των εκλεγέντων αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, είναι ο ακόλουθος:

    Ονοματεπώνυμο Σταυροί Θέση

    ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΙΩΑ) 1155 1

    ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΙΩΑ) 940 2

    ΚΑΤΣΙΚΑΡΕΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΑΘΑ) 734 3

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΘΑ) 690 4

    ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΛΑΖ) 559 5

    ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΑΝΑ) 558 6

    ΜΑΝΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΑΝΑ) 557 7

    ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΓΕΩ) 547 8

    ΒΟΥΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΑΛΕ) 539 9

    ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΑΘΑ) 537 10

    ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΜΑΤ) 531 11

    ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΔΗΜ) 529 12

    ΚΙΤΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΑΝ) 515 13

    ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ (ΒΑΣ) 513 14

    ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ (ΙΩΑ) 500 15

    ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΑΝ) 495 16

    ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΙΧ) 492 17

    ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΚΩΝ) 491 18

    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΒΕΡΤΟΣ (ΑΠΟ) 484 19

    ΖΩΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΑΘΑ) 475 20

    ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ (ΝΙΚ) 465 21

    ΑΡΣΕΝΗ ΜΑΡΙΑ (ΗΛΙ) 456 22

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΣΠΥ) 434 23

    ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΓΕΩ) 431 24

    ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ (ΗΛΙ) 430 25

    ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΙΩΑ) 405 26

    ΘΩΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (ΣΠΥ) 403 27

    ΤΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΘΕΟ) 388 28

    ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΗΛΙ) 385 29

    ΤΖΑΝΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΓΓ) 376 30

    ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΧ) 366 31

    ΤΣΕΡΤΙΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΑΝΑ) 355 32

    ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΥΑ) 354 33

    ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΚΩΝ) 353 34

    ΝΤΙΝΟΥ ΕΥΗ (ΔΗΜ) 350 35

    ΚΑΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ (ΜΙΧ) 349 36

    ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΝΙΑ (ΙΩΑ) 348 37

    ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ (ΓΕΩ) 345 38

    ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΝΙΚ) 337 39

    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΝΙΚ) 335 40

    ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΟΥΛΑ (ΣΥΜ) 333 41

    ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΠΟ) 333 41

    ΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΝΙΑ (ΕΥΑ) 328 43

    ΤΖΙΟΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΓΕΩ) 328 43

    ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΟΦΙΑ (ΔΗΜ) 325 45

    ΚΩΛΕΤΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΣΠΥ) 325 45

    ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ (ΚΩΝ) 324 47

    ΔΡΟΥΖΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΔΗΜ) 323 48

    ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΝ) 323 48

    ΔΡΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΓΕΡ) 318 50

    ΧΑΛΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΚΩΝ) 318 50

    ΣΜΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΝΔ) 315 52

    ΛΑΜΨΑ ΠΑΥΛΙΝΑ (ΙΩΑ) 311 53

    ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΘΕΟ) 307 54

    ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΗΜ) 306 55

    ΚΙΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΩΝ) 305 56

    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΕΡ) 302 57

    ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΠΑΝ) 302 57

    ΝΟΥΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΩΝ) 291 59

    ΤΣΟΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΑΥ) 283 60

    ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΘΑ) 277 61

    ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΤΑΞ) 276 62

    ΧΙΛΑΛ ΚΑΡΙΜ (ΓΕΩ) 276 62

    ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ (ΙΩΑ) 275 64

    ΜΑΜΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΓΕΩ) 275 64

    ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΧΡΗ) 275 64

    ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ (ΝΙΚ) 274 67

    ΖΑΡΜΠΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΧΡΗ) 273 68

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΧΡΗ) 272 69

    ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΣΩΤ) 271 70

    ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΜΟΣ) 267 71

    ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΤΕ) 265 72

    ΤΕΡΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΒΛΑ) 265 72

    ΦΕΛΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΒΑΣ) 262 74

    ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΑΡΙ) 261 75

    ΛΙΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΛΕ) 260 76

    ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΠΑΝ) 259 77

    ΟΦΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΧΡΗ) 258 78

    ΒΡΕΤΤΟΥ ΑΓΑΘΗ ΡΟΖΑ (ΣΠΥ) 258 78

    ΔΑΔΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΔΗΜ) 257 80

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΑΚΗΣ (ΔΗΜ) 257 80

    ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΝΤ) 256 82

    ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΔΗΜ) 254 83

    ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΒΑΣ) 252 84

    ΝΑΟΥΜ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΘΑ) 252 84

    ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ (ΧΑΡ) 250 86

    ΔΡΕΤΤΑ ΑΘΗΝΑ (ΚΩΝ) 246 87

    ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΝΙΚ) 242 88

    ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΔΗΜ) 242 88

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΤΑ (ΔΗΜ) 240 90

    ΒΑΓΙΑΚΟΣ ΑΚΗΣ (ΝΙΚ) 239 91

    ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ (ΝΙΚ) 239 91

    ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΠΥ) 236 93

    ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΕΩ) 235 94

    ΧΑΛΒΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΝΙΚ) 233 95

    ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΦΡΟΣΩ (ΚΩΝ) 232 96

    ΚΑΡΔΙΜΗ ΜΑΡΙΑ (ΒΑΣ) 231 97

    ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΑΛΕ) 231 97

    ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΕΩ) 228 99

    ΣΠΑΘΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΑΝΑ) 225 100

    ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΕΩ) 222 101

    ΓΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΔΗΜ) 222 101

    ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ (ΘΩΜ) 219 103

    ΛΟΥΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΝΔ) 219 103

    ΤΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΓΡΗ) 215 106

    ΚΙΣΚΗΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΔΗΜ) 215 106

    ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΔΗΜ) 135 183

    ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΣΩΤ) 87 261

    ΓΡΑΨΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΣΤΕ) 213 108

    ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΑΣΠΑ (ΓΕΩ) 212 110

    ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΔΗΜ) 211 111

    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΓΕΩ) 211 111

    ΓΑΡΥΦΑΛΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΙΩΑ) 210 113

    ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΧΡΗ) 69 286

    ΚΑΤΣΙΚΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΓΕΩ) 45 340

    ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ (ΝΙΚ) 205 117

    ΣΙΩΖΙΟΥ ΤΙΤΙΚΑ (ΧΑΡ) 192 129

    ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΑΝΤΙΑ (ΙΩΑ) 187 132

    ΡΟΚΟΦΥΛΛΟΥ ΑΝΝΑ (ΧΡΗ) 186 135

    ΜΠΕΚΟΥ ΕΦΗ (ΣΩΚ) 183 136

    ΤΣΕΤΙΝΕ ΟΛΓΑ (ΔΗΜ) 182 137

    ΛΑΖΑΡΗ ΝΤΙΝΑ (ΚΩΝ) 181 138

    ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΔΗΜ) 175 142

    ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΟΥΝΑ ΜΑΡΙΑ (ΑΓΗ) 174 143

    ΔΑΛΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΧΡΗ) 172 145

    ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΒΑΣ) 170 147

    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΧΡΟ) 165 148

    ΒΕΣΛΕΜΕ ΠΙΣΧΙΤΖΗ ΛΙΤΣΑ (ΞΕΝ) 162 152

    ΤΖΑΡΒΙΣ ΥΒΕΤ (ΧΕΝ) 159 157

    ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΑΝΝΑ (ΑΝΤ) 155 162

    ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΝΙΝΑ (ΓΕΩ) 155 162

    ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ (ΤΡΙ) 153 164

    ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΩΑ) 150 168

    ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ (ΔΗΜ) 148 169

    ΝΤΙΝΤΗ ΧΡΥΣΑ (ΚΩΝ) 143 174

    ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΠΟΠΗ (ΓΕΩ) 143 174

    ΚΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΩΡΕΝ (ΝΙΚ) 142 178

    ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ ΣΥΛΒΑΝΑ (ΣΑΒ) 141 180

    ΖΕΡΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΚΩΝ) 140 181

    ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΠΑΝ) 136 182

    ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΚΩΝ) 135 183

    ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΩ (ΧΡΙ) 133 188

    ΣΗΜΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΘΑ (ΠΑΝ) 133 188

    ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΓΕΩ) 126 194

    ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΗΛΙ) 121 204

    ΚΩΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΟΥΛΑ (ΚΩΝ) 121 204

    ΝΤΕΝΤΙΔΑΚΗ ΕΛΛΗ (ΑΝΤ) 119 206

    ΘΩΜΑ ΜΑΡΙΑ (ΑΛΕ) 118 209

    ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΛΙΛΙΚΑ (ΑΧΙ) 118 209

    ΙΒΑΝΟΒΑ ΝΤΙΑΝΑ (ΔΗΜ) 81 273

    [04] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Αλέκα Παπαρήγα. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κόσοβο

    Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου,η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά από την πρόσφατη βαλκανική περιοδεία του Κ. Καραμανλή.

    Η κα Παπαρήγα υπογράμμισε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το ψήφισμα 1244/99 του ΟΗΕ που προβλέπει ότι το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ρόλο και ευθύνη ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθότι,όπως υπογράμμισε, μπορεί επί ελληνικής Προεδρίας να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

    Αν ανεξαρτητοποιηθεί το Κόσοβο και με δεδομένες τις εξελίξεις στην περιοχή θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και μπορεί, όπως σημείωσε,να υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Αιγαίο,την Κύπρο και τη Θράκη.

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις θέσεις που εξέφρασε και δημοσίως στη βαλκανική περιοδεία του και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί τις πιέσεις των ΗΠΑ και μερικών χωρών της ΕΕ που επιδιώκουν ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, σημειώνοντας ότι το ψήφισμα του ΟΗΕ δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη και πρόσθεσε πως άργησε να τεθεί σε εφαρμογή, με στόχο να μην υλοποιηθούν τα κριτήρια που προβλέπει.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι δεν συζήτησε με τον κ. Καραμανλή θέματα εσωτερικής πολιτικής,καθώς το ζήτημα του Κοσόβου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τα Βαλκάνια και για τη χώρα μας.

    [05] Ανοδος της στάθμης των υδάτων σε Σπερχειό και ΄Αρδα

    Συναγερμός έχει σημάνει από την άνοδο της στάθμης του ποταμού Σπερχειού, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ασφαλείας και ήδη πλημμύρισε 800 στρέμματα στον κάμπο της Λαμίας. Στο μεταξύ, μικρή αλλά σταθερή αύξηση παρουσιάζει το ύψος της στάθμης των υδάτων του ποταμού Αρδα στον Έβρο, καθώς άρχισαν να λιώνουν τα χιόνια στη Βουλγαρία. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα για να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί στη ζώνη των αναχωμάτων.

    Νωρίς , χθες το πρωί, η στάθμη είχε ξεπεράσει κατά πολύ το όριο ασφαλείας στην περιοχή της Σπερχειάδας, αφού αντί του ύψους των δύο μέτρων που είναι το

    όριο στη συγκεκριμένη περιοχή είχε φτάσει το πρωί τα 2,8 μέτρα και το απόγευμα έπεσε στα 2,5 μέτρα. Όλη τη νύχτα συνεργεία του Δήμου Λαμιέων και της Νομαρχίας ενίσχυαν σε κάποια σημεία τα αναχώματα, για να περιορίσουν τα νερά, αλλά το πρωί αυτά ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη.

    Μέχρι αργά χθες το απόγευμα η συγκοινωνία από Λαμία προς Γοργοπόταμο είχε διακοπεί, ενώ τις πρωινές ώρες είχε διακοπεί και η συγκοινωνία από Λαμία προς Υπάτη, αφού εκφράζονταν φόβοι για την αντοχή της παλιάς γέφυρας του Σπερχειού, πού είναι στην περιοχή του Κωσταλεξίου.

    Στο μεταξύ, μικρή αλλά σταθερή αύξηση παρουσιάζει από χθες το πρωϊ το ύψος της στάθμη του ποταμού Αρδα, λόγω της τήξης του χιονιού και των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία.

    Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας ΑΜ-Θ, της νομαρχίας, σε συνεργασία με το στρατό και την πυροσβεστική παρακολουθούν το φαινόμενο, για την περίπτωση που κληθούν να παρέμβουν στη ζώνη των αναχωμάτων.

    Στο χώρο του αεροδρομίου "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης, βρίσκονται ένα αεροσκάφος C-130 και ένα ελικόπτερο Σινούκ, για το ενδεχόμενο που κληθούν να συνδράμουν μεταφέροντας εφόδια στις πληγείσες περιοχές. Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται επίσης ένα ελικόπτερο Super Puma κι ένα ελικόπτερο Sea Hawk για να παράσχουν βοήθεια αν χρειασθεί.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος ο οποίος επισκέφθηκε, χθες, τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές στο Πύθιο και στα Λάβαρα Εβρου δήλωσε ότι: «Η Κυβέρνηση δείχνει για ακόμα μια φορά τη βούλησή της να σταθεί δίπλα στους αγρότες και γενικότερα στους κατοίκους της περιοχής, επιταχύνοντας την υλοποίηση μέτρων που αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών στον Έβρο και τη Σαμοθράκη, στις επεμβάσεις άμεσου χαρακτήρα στις υποδομές και τα μεσομακροπρόθεσμα έργα υποδομών, για την πρόληψη ζημιών στο μέλλον, μετά από συνεργασία αρμόδιων φορέων στις πληγείσες περιοχές".

    Αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τις πρόσφατες καταστροφές, για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, ο κ. Μπασιάκος είπε ότι η αποζημίωση των κτηνοτρόφων θα καταβληθεί εντός δύο μηνών από την ημέρα που θα υποβληθεί δήλωση της ζημιάς, που θα γίνει εντός του Μαρτίου 2005. Άρα η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει μέχρι τέλος Μαΐου.

    Για την φυτική παραγωγή, για τις καλλιέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα προχωρήσει η συνολική κατά ζώνη εκτίμηση, που είναι μια διαδικασία σύντομη και ευνοϊκή για τους αγρότες, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν κατβ εξαίρεση συντομότερα από τα προβλεπόμενα, δηλαδή περίπου στο τέλος Ιουνίου 2005. Στις περιπτώσεις νέας καλλιέργειας, στο ίδιο χωράφι λόγω επανασποράς, τα έσοδα της νέας καλλιέργειας δεν θα επηρεάσουν τις αποζημιώσεις από τη καταστραφείσα προηγούμενη καλλιέργεια, ενώ στο νέο πρόγραμμα ΠΣΕΑ θα ενταχθούν και οι ζημιές στα ελαιόδεντρα και στα ποιμνιοστάσια.

    Ο κ. Μπασιάκος ανέφερε επίσης ότι συλλέγονται πληροφορίες για ζημιές από τον παγετό στην πατάτα και για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν κατά τη συλλογή της, ώστε να εξεταστεί αν μπορούν να ενταχθούν οι ζημιές αυτές, πέραν του ΕΛΓΑ και στο νέο πρόγραμμα ΠΣΕΑ.

    [06] Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

    Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε κοντά σε περίπολο του ιρακινού στρατού, στην κωμόπολη Μπάλαντ, βορείως της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και προκάλεσε ζημιές σε αρκετά σπίτια, ενω τα περισσότερα απο τα θύματα ήταν πολίτες.

    Το Μπάλαντ βρίσκεται στο δρόμο που συνδέει τη Βαγδάτη με τη Σαμάρα, που είναι ένα από τα προπύργια των ανταρτών. Οι αντάρτες έχουν κάνει πολλές επιθέσεις στην περιοχή.

    Στο μεταξύ τουλάχιστον 11 Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων οκτώ στρατιώτες και δύο αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους σε πέντε επιθέσεις ανταρτών στην Μπακούμπα 65 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν πηγές της αστυνομίας. Εξάλλου, άγνωστοι απήγαγαν Ιορδανό επιχειρηματία στο Ιράκ και ζήτησαν λύτρα 250.000 δολάρια, δήλωσε ο αδελφός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Αμερικανοί στρατιώτες συνέλαβαν σήμερα 52 άτομα, μεταξύ τους 39 γυναικόπαιδα, στη διάρκεια επιδρομής στη νότια Βαγδάτη, ενώ πεζοναύτες μαζί με Ιρακινούς στρατιώτες συνέλαβαν αρκετούς αντάρτες σε τζαμί, έγινε γνωστό από τον αμερικανικό στρατό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 March 2005 - 12:34:56 UTC