Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ουάσινγκτον κρίνει "ανεπαρκείς" τις εξαγγελίες του σύρου προέδρου.
  • [02] Η Σγκρένα έπεσε σε ενέδρα υποστηρίζει η Il Manifesto
  • [03] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Πλεονέκτημα Καραμανλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [05] Μικρή αύξηση της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Αρδα
  • [06] Την επιβολή και ηθικών κυρώσεων σε επίορκους δικαστικούς, προτείνει ο Κ.Στεφανόπουλος
  • [07] Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
  • [08] «Δεν είναι τιμητές. Είναι καταγγελλόμενοι από την κοινωνία»
  • [09] «Η κυβέρνηση κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της», δηλώνει ο Π. Παυλόπουλος
  • [10] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Εκλογή μελών Εθνικού Συμβουλίου

  • [01] Η Ουάσινγκτον κρίνει "ανεπαρκείς" τις εξαγγελίες του σύρου προέδρου.

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε "ανεπαρκείς" τις δηλώσεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για την αναδιάταξη των συριακών δυνάμεων στον Λίβανο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν ακούστηκαν οι λέξεις "'άμεση και πλήρης αποχώρηση".

    "Δεν υπήρχε τίποτε καινούργιο σε αυτήν την ομιλία, έχουμε ακούσει και στο παρελθόν αυτές τις δηλώσεις", δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ανταμ Ερέλι στο αραβόφωνο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Alhurra TV.

    "Αυτού που ζητούμε είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τον Λίβανο. Αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο της απόφασης 1559 και περιμένουμε την εφαρμογή αυτής της απόφασης. Δεν το ακούσαμε αυτό στην ομιλία του κ. Ασαντ", είπε.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δήλωσε χθες ότι δεν θα ικανοποιηθεί από ημίμετρα εκ μέρους της Συρίας, καλώντας και πάλι τη Δαμασκό να αποσύρει τα στρατεύματά της από τον Λίβανο.

    "Θέλουμε να επιτύχει η δημοκρατία στον Λίβανο. Και γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να επιτύχει, εάν τεθεί υπό την κατοχή ξένης στρατιωτικής δύναμης. Δεν τίθεται θέμα ημίμετρων. Θέλουμε μια πλήρη αποχώρηση" , δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του στο Ουέστφιλντ του Νιού Τζέρζι.

    [02] Η Σγκρένα έπεσε σε ενέδρα υποστηρίζει η Il Manifesto

    Ο διευθυντής της εφημερίδας Il Manifesto Γκαμπριέλε Πόλο δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι η δημοσιογράφος Τζουλιάνα Σγκρένα και η συνοδεία της έπεσαν σε ενέδρα μετά την απελευθέρωσή της έπειτα από ομηρεία ενός μηνός στο Ιράκ. Η θέση του αμφισβητείται στην Ιταλία και έχει πυροδοτήσει αντιπαράθεση ανάμεσα στον κυβερνητικό συνασπισμό και την αριστερή αντιπολίτευση.

    Ο πρόεδρος της Ιταλίας Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι απαίτησε εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές. "Πενήντα επτά εκατομμύρια Ιταλοί έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια", δήλωσε ο ηγέτης της ιταλικής αντιπολίτευσης και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

    Το αυτοκίνητο που μετέφερε την Τζουλιάνα Σγκρένα και τρεις ιταλούς πράκτορες που την συνόδευαν μετά την απελευθέρωση της δέχθηκε τα πυρά αμερικανών στρατιωτών σε σημείο ελέγχου στον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Ο ένας από τους πράκτορες ο Νίκολα Καλιπάρι κάλυψε με το σώμα του την δημοσιογράφο και τραυματίσθηκε θανάσιμα στο κεφάλι. Η δημοσιογράφος τραυματίσθηκε στον ώμο.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα διεξαχθεί "πλήρης έρευνα", αλλά εμμένουν στη θέση ότι το αυτοκίνητο που μετέφερε τη Τζουλιάνα Σγκρένα και τη συνοδεία της εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα και δεν απάντησε στις ειδοποιήσεις να σταματήσει.

    [03] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έβδομου συνεδρίου του κόμματος.

    Διαρωτήθηκε αν η κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει με την εικόνα που παρουσιάζει και πρόσθεσε ότι η ΝΔ πήρε πολύ γρήγορα τον κατήφορο.

    Την κατηγόρησε ότι δεν συνέβαλε στο ξεκαθάρισμα στο χώρο της Εκκλησίας για την οποία όπως είπε, είναι δέσμια μυστικών συμφωνιών με την ηγεσία της.

    Το ΠΑΣΟΚ είπε, θέλει την εκκλησία αυτόνομη, ενώ η ΝΔ την θέλει λαβωμένη για να την ελέγχει.

    Στο μεταξύ σήμερα διεξάγεται ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

    [04] Πλεονέκτημα Καραμανλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 4,1% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας "Οπίνιον" για λογαριασμό της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας".

    Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1% το ΠΑΣΟΚ 32% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,9%, Συνασπισμός 3,7% και ΛΑΟΣ 3,5%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής με 49% έναντι 32,3% του Γιώργου Παπανδρέου. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59,1% έναντι 21,4% του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η ΝΔ με 36,2% θεωρείται καταλληλότερο κόμμα να κυβερνήσει έναντι 25,4% του ΠΑΣΟΚ. Ενα 23,2% εκφράζει την αποστροφή του ως προς την καταλληλότητα της διακυβέρνησης της χώρας για όλα τα κόμματα.

    Στην ιεράρχηση των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, το οικονομικό με 72,9% κατέχει την πρώτη θέση στην αξιολόγηση των πολιτών και ακολουθούν η ανεργία με 58,8%, η εκκλησία με 7,8%, η παιδεία με 7,1% ενώ στο ίδιο ποσοστό διακινείται και το πρόβλημα της διαφθοράς.

    Ακολουθεί η μόλυνση με 6%, η λειτουργία των νοσοκομείων 5,6% και στο ίδιο επίπεδο διακινείται και η εγκληματικότητα. Τέλος, η Δικαιοσύνη αξιολογείται από τους πολίτες με ποσοστό 2% ως πρόβλημα.

    Εξάλλου στον βαθμό συμπάθειας στους ηγέτες της Εκκλησίας προηγείται ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ακολουθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και στη συνέχεια ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Ο Ανασχηματισμός

    Η πλειοψηφία των πολιτών (42%), σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", κρίνει ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι αναγκαίος ενώ αντιθέτως το 38% τοποθετείται υπέρ του ανασχηματισμού. Και ένα ποσοστό 20% δηλώνει "δεν ξέρω, δεν απαντώ".

    Στο ερώτημα για το βαθμό ικανοποίησης προσδοκιών από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, το 20% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο, το 25% ενώ αρκετά ικανοποιημένο, το 36% λίγο ικανοποιημένο, καθόλου ικανοποιημένο δηλώνει το 22%.

    Στο ίδιο ερώτημα και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γιώργο Παπανδρέου το 20% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο, το 23% αρκετά ικανοποιημένο, το 32% λίγο ικανοποιημένο ενώ καθόλου δηλώνει το 27%.

    Ως προς την εκτίμηση για το μέλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 50,5% εκτιμά ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση ενώ το 31,6% θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

    Εξάλλου, και στο ερώτημα για το βαθμό τήρησης των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης ανά τομέα, το 27,7% δηλώνει ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις για την οικονομία ενώ το 64,4% όχι.

    Για το θέμα των συμβασιούχων το 22,8% κρίνει ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της ενώ το 67,8% ότι δεν τις τήρησε. Στον τομέα της υγείας το 44,7% εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της και το 45,7% ότι δεν τις τήρησε.

    Στο θέμα των θέσεων εργασίας το 24,6% πιστεύει ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της και το αντίθετο το 65,4%. Επίσης και ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας το 27,9% κρίνει ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της, το 64,5% όμως εκφράζεται αρνητικά. Ως προς την εκπλήρωση των επαγγελιών της κυβέρνησης για τα θέματα των συνταξιούχων το 12,2% πιστεύει ότι η κυβέρνηση τις τήρησε, ενώ το 78,3% το αντίθετο.

    Στην αξιολόγηση για "τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ σήμερα", το 54,2% θεωρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμβιβασμένο, και το 30,8% απαντά όχι.

    Στην ίδια κλίμακα διαβάθμισης το 38,4% χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ μοντέρνο κόμμα ενώ το 49,3% απαντά όχι.

    Παράλληλα, το 42,5% χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελπιδοφόρο ενώ το 37,9% αναχρονιστικό και διεφθαρμένο το 52,8%.

    Ενα ποσοστό 59,5% κρίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε μια σύγχυση ("μπερδεμένο") και στον ίδιο τομέα το αντίθετο υποστηρίζει το 24,1%.

    Τέλος, ως προς τη σημερινή φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το πώς ήταν όταν έχασε τις εκλογές το 45,8% κρίνει ότι το κόμμα είναι το ίδιο, το 28,7% ότι είναι καλύτερο ενώ το 19,9% ότι είναι χειρότερο.

    [05] Μικρή αύξηση της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Αρδα

    Μικρή αλλά σταθερή αύξηση παρουσιάζει από το πρωϊ το ύψος της στάθμη του ποταμού Αρδα, λόγω της τήξης του χιονιού και των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία.

    Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας ΑΜ-Θ, της νομαρχίας, σε συνεργασία με το στρατό και την πυροσβεστική παρακολουθούν το φαινόμενο, για την περίπτωση που κληθούν να παρέμβουν στη ζώνη των αναχωμάτων.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στην νομαρχία Έβρου, με την συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Μπασιάκου και του υφυπουργού Αλέξανδρου Κοντού, για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις πλημμύρες.

    Ταυτόχρονα στο χώρο του αεροδρομίου "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης, βρίσκονται ένα αεροσκάφος C-130 και ένα ελικόπτερο Σινούκ, για το ενδεχόμενο που κληθούν να συνδράμουν μεταφέροντας εφόδια στις πληγείσες περιοχές. Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται επίσης ένα ελικόπτερο Super Puma κι ένα ελικόπτερο Sea Hawk για να παράσχουν βοήθεια αν χρειασθεί.

    [06] Την επιβολή και ηθικών κυρώσεων σε επίορκους δικαστικούς, προτείνει ο Κ.Στεφανόπουλος

    Πρόταση για την επιβολή δια νόμου ηθικών κυρώσεων σε κρατικούς και δικαστικούς λειτουργούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς έκανε το μεσημέρι από το Θέρισο Χανίων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    Με αφορμή κυρίως τα κρούσματα διαφθοράς που καταγγέλλονται για το χώρο της Δικαιοσύνης ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο τόπος έχει ανάγκη από δικαστές και όχι από αχρείους ανθρώπους.

    Στην ομιλία του ενώπιον του εκπροσώπου της κυβέρνησης Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και του συνόλου των τοπικών αρχών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων:

    «Αυτές οι κυρώσεις οι οποίες μάς λείπουν και οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται, χρειάζονται μία συμπλήρωση. Δεν μου αρκούν, έτσι όπως είναι τα πράγματα. Οι κυρώσεις οι οποίες αναφέρονται στην ελευθερία και επιβάλουν τα δικαστήρια.

    Δεν μου αρκούν οι κυρώσεις που αναφέρονται σε χρηματικά πρόστιμα τα οποία και αυτά αποτελούν μέρος των ποινικών κυρώσεων, των ποινών.

    Νομίζω, ότι θα μπορούσαμε να βγάλομε ένα νόμο, να καθιερώσομε μία άλλη ποινή την οποία να την απαγγέλλουν τα δικαστήρια.

    Την ηθική ποινή, να κηρύσσεται ανάξιος και αχρείος όποιος κάνει τέτοιες πράξεις και να μην αναφέρεται μόνο στους δικαστές, αλλά να αναφέρεται σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς οι οποίοι, χρησιμοποιούν το λειτούργημα τους για να πλουτίσουν.

    Είμαστε λαός φτωχός, δεν αμείβομε επαρκώς τους υπαλλήλους μας, δεν αμείβομε επαρκώς τους δικαστές μας, αλλά αυτά είναι που μπορούμε να τούς προσφέρομε.

    Δεν μπορούμε να τούς προσφέρομε περισσότερα, και όταν δεν μπορούμε να τούς προσφέρομε περισσότερα δεν επιτρέπεται να τα αναζητούν αυτοί, δια μεθόδων αχρείων και απαραδέκτων.

    Εάν υπάρξουν αυτές οι ηθικές κυρώσεις, οι οποίες τι άλλο είναι παρά μία κοινωνική αποδοκιμασία, αυτά τα σάπια μέλη της κοινωνίας αποδοκιμάζονται, και τους καταδικάζομε να φέρνουν ένα τίτλο υποτιμητικό υπερβολικό ίσως, αλλά αναγκαίο.

    Πιστεύω ότι είναι ανάγκη σύντομα να αντιδράσομε και εάν κάνω αυτή την πρόταση τώρα στο τέλος της θητείας μου, το κάνω γιατί μου επιτρέπει αυτό το τέλος να υπερβαίνω μερικά όρια αφού άλλωστε, θα πάψω να λειτουργώ ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ελπίζω και εύχομαι με την επέμβαση της Πολιτείας η οποία πρέπει να υπάρξει με την κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία είναι πάντοτε ο μοναδικός κριτής, με τη θέληση του λαού που μπορεί να εκφρασθεί ποικιλοτρόπως να αντιμετωπίσομε αυτά τα περιστατικά τα οποία όλους μας ταπεινώνουν, μας κάνουν να πικραινόμαστε, να μας απογοητεύουν. Και η απογοήτευση είναι το χειρότερη πράγμα που μπορεί να επικρατήσει στην ψυχή ενός λαού.

    Ο λαός χρειάζεται αισιοδοξία, χρειάζεται στηρίγματα, χρειάζεται ελπίδα, και όλα αυτά έρχονται μερικοί κύριοι και τα καταρρακώνουν, και τα καθιστούν αγαθά τα οποία δεν διαθέτομε αυτή τη στιγμή ενώ θα έπρεπε να είναι αγαθά πρώτης ανάγκης.

    Σήμερα εδώ από το Θέρισο ας κηρύξομε μια άλλη επανάσταση. Την επανάσταση της εφαρμογής των νόμων της Δημοκρατίας».

    [07] Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

    Με τη διαδικασία ανάδειξης των 150 από τα 300 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (τα άλλα 150 μέλη συμμετέχουν εξ οφίτσιο και είναι βουλευτές, ευρωβουλευτές και Πρόεδροι τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων), ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

    Βάσει του καταλόγου που δημοσιοποίησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του Συνεδρίου, υπόψη 5625 συνέδρων, (3862 ανδρών και 1763 γυναικών), για τις θέσεις των 150 αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου, έχουν τεθεί 430 υποψηφιότητες - 305 άνδρες και 125 γυναίκες

    «Πράξη ανανέωσης και νέας ελπίδας για το ΠΑΣΟΚ», χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου τη σημερινή διαδικασία. Σε δημοσιογραφική παρατήρηση δε, ότι υποχώρησε το φαινόμενο της διακίνησης λιστών υποψηφίων, παρατήρησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι στο Συνέδριο «υπήρχαν πιο ουσιαστικές μάχες, στις συζητήσεις για τις αλλαγές μέσα στο κόμμα και σε θέματα από την οικονομία μέχρι τη μετανάστευση, από την εξωτερική πολιτική μέχρι την παγκοσμιοποίηση, από τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους μέχρι θέματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περιφερειακής ανάπτυξης και αγροτικών ζητημάτων. Κάναμε ουσιαστική δουλειά, πολιτική δουλειά».

    «Αυτό ακριβώς πιστεύω αντικατοπτρίζει το τι είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Εξάλλου, με αφορμή τη συμπλήρωση, αύριο, ενός χρόνου από την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το διάστημα αυτό «χαρακτηρίζεται από αναξιοπιστία η οποία έχει χτυπήσει την οικονομία, τις οικονομίες των οικογενειών, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα χαμηλά εισοδήματα και βεβαίως, την προοπτική και το κύρος της χώρας».

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    «Όμηροι συμβασιούχοι, χαμηλόμισθοι συνταξιούχοι, προβληματική οικονομία, είναι μερικά από τα "επιτεύγματα" της εικοσαετούς πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχε ως υπουργός και ο κ. Παπανδρέου». Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε: "πριν την όποια κριτική στη Νέα Δημοκρατία, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ζητήσει πρώτα συγνώμη γι` αυτά».

    [08] «Δεν είναι τιμητές. Είναι καταγγελλόμενοι από την κοινωνία»

    "Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ενώ κυβερνούσαν σχεδόν για ένα τέταρτο του αιώνα, τώρα προσποιούνται παρθενογένεση, εμφανίζονται σαν ανεύθυνοι για τα προβλήματα που δημιούργησαν και καμώνονται πως δεν άκουσαν και δεν ξέρουν την έκταση των προβλημάτων που ήδη κληροδότησαν στη νέα εποχή. Αν πράγματι, θέλουν λοιπόν να αλλαξουν, το πρώτο που έχουν να κάνουν είναι να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι τιμητές και καταγγέλλοντες. Είναι καταγγελλόμενοι από την ίδια την κοινωνία". Αυτά τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Εβρου στην Αλεξανδρούπολη και αναφερόμενος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αφού αναφέρθηκε στα συσωρευμένα προβλήματα που κληρονόμησε η κυβέρνηση, τόνισε:

    "Ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά. Ξέρουμε τα προβλήματα. Δεν τα κρύβουμε. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Δημιουργούμε ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον. Αντιμετωπίζουμε με ευθύνη τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Είμαστε σε μετωπική σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Σεβασμός στους νόμους. Σεβασμός στον πολίτη. Ακούμε όλους τους πολίτες. Συνθέτουμε ιδέες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Προχωρούμε με αποφασιστικότητα. Προχωρούμε μπροστά. Αισιοδοξούμε και φιλοδοξούμε για τον Τόπο μας. Το 2005 είναι έτος αλλαγών και μεταρρυθμίσεων".

    Αναφερόμενος στη δεύτερη χρονιά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι αυτή ξεκίνησε με ένα σημαντικό γεγονός: "Είναι η επιλογή ενότητας και ευθύνης της παράταξής μας στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια για το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε μια επιλογή μακριά από κομματικές σκοπιμότητες. Επιδίωξε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων του Τόπου μας. Η επιλογή ενός προσώπου που δεν προέρχεται από την Παράταξή μας ενισχύει την εθνική ομοψυχία και αποτελεί απόδειξη του νέου πολιτικού πολιτισμού που φέρνει στον Τόπο μας ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής".

    Σε ό,τι αφορά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας επισήμανε ανάμεσα σε άλλα τα εξής: "Εύχομαι να εννοούν τόσο τις φράσεις που δανείζονται από τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας (για νέο ξεκίνημα κ.α.) όσο και το βασικό σύνθημά τους ότι αλλάζουν το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει βέβαια το ερώτημα προς ποιά κατεύθυνση θα αλλάξουν. Διότι με τα λόγια τους δείχνουν αλλού, ενώ με τα έργα τους αποδεικνύουν πως γυρίζουν στο χτες.

    Είναι, πάντως, εκπληκτικό το γεγονός ότι ενώ κυβερνούσαν σχεδόν για ένα τέταρτο του αιώνα, τώρα προσποιούνται παρθενογένεση, εμφανίζονται σαν ανεύθυνοι για τα προβλήματα που δημιούργησαν και καμώνονται πως δεν άκουσαν και δεν ξέρουν την έκταση των προβλημάτων, που οι ίδιοι κληροδότησαν στη Νέα Εποχή. Αν πράγματι, λοιπόν, θέλουν να αλλάξουν το πρώτο που έχουν να κάνουν είναι να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι τιμητές και καταγγέλλοντες. Είναι καταγγελλόμενοι από την ίδια την κοινωνία.

    Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν την κυβέρνηση για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Όπως τα προβλήματα με τους συμβασιούχους, τα πανωτόκια, το ΛΑΦΚΑ. Προβλήματα που αντιμετωπίζει και επιλύει η κυβέρνηση, παρά τα τεράστια δημοσιονομικά βάρη που μετέθεσαν από το χτες στο σήμερα και το αύριο. Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το θέμα του ΛΑΦΚΑ οδηγεί στη λύση ενός ακόμη από τα προβλήματα που μας κληροδότησε το χτες.

    Δεν μπορούν λοιπόν να καταγγέλλουν την κυβέρνηση επειδή αποφάσισε να επιστρέψει στους συνταξιούχους χρήματα που οι ίδιοι παρακράτησαν. Οι ίδιοι είχαν αποφασίσει όχι μόνο να μην επιστραφούν ποτέ τα χρήματα αυτά, αλλά και να συνεχιστεί η παρακράτησή τους ως το 2008.

    Τέλος, αναφερόμενος στο 2005 ο κ. Σ. Σιούφας είπε ότι αυτό κηρύχθηκε" έτος Ανταγωνιστικότητας". "Η απόφαση αυτή, είπε, έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα και σηματοδοτεί την αρχή για την αναστροφή των τάσεων υποχώρησης της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αναδεικνύεται σε κοινό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής, του Δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας μας γενικότερα.

    Για να χτίσουμε μια Ελλάδα ανταγωνιστική. Με ποιότητα παντού. Η προσπάθειά μας συνοψίζεται στο τρίπτυχο «ποιότητα - παραγωγικότητα - ανταγωνιστικότητα». Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Ελλάδα ανταγωνιστική. Επανάσταση ποιότητας. Ποιότητα παντού. Φιλοδοξούμε για μια άνοιξη επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη Ελλάδα.

    [09] «Η κυβέρνηση κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της», δηλώνει ο Π. Παυλόπουλος

    "Είπαμε και θα πούμε την αλήθεια, γιατί αυτό είναι χρέος μας. Και δεν πρόκειται η αποκάλυψη της αλήθειας να εμποδίσει την κυβέρνηση να πράξει εκείνο, το οποίο δεσμεύτηκε να πράξει. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι η κακή οικονομική συγκυρία δεν την εμποδίζει να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, όπως ακριβώς συνέβη με το θέμα του ΛΑΦΚΑ", τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του στη Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας για το ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Καραμανλή, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν πολλές και μεγάλες τομές, τόνισε: "Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση στον ένα χρόνο συγκρούστηκε με προβλήματα που δεν τόλμησε κανείς να τα αγγίξει, χωρίς να υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος".

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των συμβασιούχων, στα θέματα που αφορούν την απογραφή και πρόσθεσε: "Είναι το μεγάλο θέμα, το οποίο σχετίζεται με τον "βασικό μέτοχο" και την πάταξη της διαπλοκής, που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν η σύγκρουση με ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο κανένας στο παρελθόν δεν τόλμησε να αγγίξει. Αυτή η κυβέρνηση το έκανε πράξη. Το άγγιξε και το λύνει. Και το κάνει αυτό χωρίς να υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος".

    Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις κορυφαίες στιγμές του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί προεκλογικά να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση της οικονομίας, όχι για να αποτελέσει η αποτύπωση της πραγματικότητας άλλοθι για να μην κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Ηταν ανάγκη, είπε, να δώσουμε στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να γνωρίσει τι συνέβαινε. Και είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι τολμούν και ιδίως εκείνοι που δημιούργησαν τα προβλήματα, να ζητούν από την κυβέρνηση να αποκρύψει την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι, οι οποίοι έζησαν μέσα στην εικονική πραγματικότητα, οι οποίοι έβλαψαν την εθνική οικονομία, πίστευαν ότι είναι δυνατό αυτή η κυβέρνηση να ακολουθήσει την ίδια τακτική".

    Αναφερόμενος στο θέμα του ΛΑΦΚΑ, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι "άλλοι είναι εκείνοι που παρέτειναν την εισφορά στο ΛΑΦΚΑ, άλλοι είναι εκείνοι οι οποίοι έφθασαν να θεσμοθετούν το να μπορούν να παίζονται τα χρήματα του ΛΑΦΚΑ ακόμα και στο χρηματιστήριο. Αλλά, η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν εκείνη που κατάργησε την εισφορά υπέρ ΛΑΦΚΑ και η κυβέρνηση Καραμανλή που πήρε την απόφαση της επιστροφής και των αναδρομικών".

    Ο κ. Π. Παυλόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του. Σε ότι αφορά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε, ψηφίσαμε το νόμο για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», το οποίο επιτρέπει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει με αναπτυξιακούς ρυθμούς και κυρίως να προσαρμοστεί στις ανάγκες του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που είναι, καθώς όλοι γνωρίζουν, πλαίσιο για την Περιφέρεια και για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου το Κεντρικό Κράτος παίζει πολύ μικρό ρόλο".

    "Τις αμέσως επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο οποίο, για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, δημιουργούνται συγκεκριμένοι σταθεροί οικονομικοί πόροι για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και εξασφαλίζεται η οικονομική της αυτοδυναμία. Ταυτοχρόνως, την απαλλάσσουμε από τα προνοιακά βάρη, τα οποία από την 1/7/2005 τα αναλαμβάνει το Κράτος.

    Και, τέλος, έρχεται στη Βουλή ο νόμος για τη μετανάστευση. Έχουν ήδη ψηφιστεί οι διατάξεις οι οποίες επέτρεψαν να διαχειριστούμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα χωρίς κλυδωνισμούς, παρά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, αλλά ο νόμος ο οποίος έρχεται επιτέλους επιτρέπει στη Χώρα να χαράξει μια σταθερή μεταναστευτική πολιτική, σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική, η οποία σέβεται και την έννομη τάξη μας αλλά και την προσωπικότητα των μεταναστών, τους οποίους πρέπει να βλέπουμε πάντοτε ως ανθρώπους οι οποίοι έρχονται στον Τόπο μας για να βοηθήσουν και τον εαυτό τους και τη χώρα μας".

    "Αυτή η Κυβέρνηση, είπε ο κ. Π. Παυλόπουλος, παρέλαβε, και μιλώ πάντα για το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, τεράστια προβλήματα τα οποία τα έλυσε και τα λύνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

    Μιλώ για το μεγάλο πρόβλημα των συμβασιούχων. Είναι γνωστό ότι παραλάβαμε το θέμα αυτό έκθετοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, ταυτόχρονα, με τους συμβασιούχους σε ομηρία. Θεσμοθετήσαμε ένα διάταγμα, το οποίο κρίθηκε συνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το οποίο κρίθηκε συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο, με αποτέλεσμα, από πλευράς Commission τουλάχιστον, η υπόθεση να έχει τεθεί στο αρχείο. Και το διάταγμα αυτό εφαρμόζεται λύνοντας την ομηρία των συμβασιούχων, ενώ συμπληρώθηκε με τις ρυθμίσεις περί μοριοδότησης που αφορούν, πλέον, όσους δεν μπορούν να έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, διότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    Γιβ αυτούς υπάρχει ισχυρή μοριοδότηση που τους επιτρέπει, στους διαγωνισμούς οι οποίοι θα γίνουν, να επικαλεστούν αυτή την εμπειρία η οποία είναι τόσο σημαντική και τόσο ανάγκη την έχουμε για ανθρώπους που πρέπει να μπουν στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης".

    Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Σχετικά με τον ΛΑΦΚΑ τόνισε: "Είχαμε πει ότι θα καταργηθεί ο ΛΑΦΚΑ; Ναι. Τον καταργήσαμε αμέσως; Ναι. Από κει και πέρα, θέμα αναδρομικών, γιατί σε αυτά προφανώς αναφέρεστε, δεν είχε τεθεί. Ετέθη στη συνέχεια. Και η Κυβέρνηση αυτή, όπως είναι γνωστό, ανέλαβε, μολονότι τέτοια δέσμευση δεν υπήρχε, να δώσει τα αναδρομικά των εισφορών υπέρ ΛΑΦΚΑ, μέσα στο χρονικό διάστημα, όμως, το οποίο επιτρέπει η οικονομική συγκυρία.

    Ξανατονίζω λοιπόν, άλλοι προηγουμένως παρέτειναν την εισφορά υπέρ ΛΑΦΚΑ και επέτρεπαν να παίζονται τα χρήματα του ΛΑΦΚΑ στο Χρηματιστήριο. Εμείς καταργήσαμε την εισφορά και επιστρέφουμε τα αναδρομικά, όπως το επιτρέπει η οικονομική συγκυρία. Καθένας μπορεί να κρίνει ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι υπονόμευσαν την οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων, αλλά ακόμα και το ίδιο το μέλλον του ΛΑΦΚΑ, και ποιοι είναι εκείνοι που αμέσως, στο χρόνο ο οποίος πέρασε μέχρι σήμερα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και κοντά στον αγώνα και την αγωνία των συνταξιούχων".

    Σε ερώτηση μιας συμβασιούχου για το πως κρίθηκαν από τα υπηρεσιακά συμβούλια οι περιπτώσεις τους, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ήρθε η Κυβέρνηση αυτή κι έκανε ένα διάταγμα, το οποίο έχει δύο όψεις μαζί με τη νομοθεσία που ήρθε στη συνέχεια. Όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες γίνονται αορίστου χρόνου. Όσοι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μοριοδοτούνται. Λύνει το πρόβλημα, όσο μπορούσε, δεδομένου ότι ήδη είχε γίνει η αναθεώρηση του Συντάγματος κι έπρεπε να σεβαστούμε και το Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο.

    Στο θέμα που μου θέσατε, για να δείτε ότι η πρόνοια που έλαβε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών είναι κάτι παραπάνω από την ανευθυνότητα, πολύ παραπάνω μάλιστα από την ανευθυνότητα εκείνη την οποίαν επέδειξαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ: Σύμφωνα με το διάταγμα αυτό το Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για να κρίνει για τη μετατροπή των συμβάσεων. Στη συνέχεια όμως υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στο ΑΣΕΠ, το οποίο είναι το συνταγματικώς κατοχυρωμένο όργανο για τα θέματα των προσλήψεων.

    Και ουδείς μπορεί να πει ότι το ΑΣΕΠ, το οποίο όπως ξέρετε είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, μπορεί να επηρεαστεί από τον οποιονδήποτε. Καθένας λοιπόν που νομίζει ότι αδικείται έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο ΑΣΕΠ, το οποίο και θα κρίνει.

    Κατόπιν τούτου, αυτή η Κυβέρνηση δεν άφησε κανέναν χωρίς την προστασία που του αρμόζει. Όποιος, λοιπόν, θεωρεί ότι οποιοδήποτε Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή άλλο αρμόδιο όργανο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, αποφάνθηκε κακώς, μπορεί να προσφύγει και να βρει το δίκιο του.

    Εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με την περίπτωση να γίνουν κάποιες αλλαγές σε δήμους, ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο «Βελλίδειο» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: "Μετά τον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα, όταν δηλαδή ψηφιστεί, τους αμέσως επόμενους μήνες, θα τεθεί το ζήτημα ορισμένων συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε επίπεδο Καποδίστρια, όπου θα διορθωθούν συγκεκριμένες δυσλειτουργίες". Και τότε ακριβώς θα τεθούν τα ζητήματα εκείνα, για τα οποία είχε μιλήσει και προεκλογικά ο Πρωθυπουργός.

    Να είστε βέβαιοι όμως όλοι, είπε ο κ. Παυλόπουλος, ότι ο Πρωθυπουργός δεν ξεχνάει και, επομένως, και η Κυβέρνησή του δεν ξεχνάει τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε. Επειδή μιλήσαμε για το ΛΑΦΚΑ και είδαμε ότι έγινε πράξη, γιβ αυτό ακριβώς σας λέω πως, ό,τι είχε δεσμευθεί ο κύριος Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία, θα γίνει πράξη στην ώρα του.

    Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και για το ποιος είναι κυρίαρχος του πολιτικόυ παιχνιδιού, ο κ. Π. Παυλόπουλος, είπε: "Εμείς δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε καμιά κυριαρχία. Έχουμε μια συγκεκριμένη εντολή κι, όσο υπάρχει η εντολή, πορευόμαστε. Τώρα, από κει και πέρα, οι δημοσκοπήσεις - και το έχω τονίσει πολλές φορές και δεν το λέω μόνο τώρα, το έλεγα πάντοτε - είναι καλά εργαλεία δουλειάς, δεν υποκαθιστούν τη λαϊκή ετυμηγορία, μας βοηθούν να διορθώνουμε τα λάθη μας, να χαράσσουμε καλύτερα την πορεία μας.

    Κάθε δημοσκόπηση, κάθε στοιχείο δημοσκόπησης, το βλέπουμε περισσότερο προς την αρνητική του και λιγότερο προς τη θετική του πλευρά. Έτσι και τη συγκεκριμένη. Δεν αισθανόμαστε κανενός είδους κυριαρχία λοιπόν στο πολιτικό παιχνίδι, παίρνουμε το μήνυμα το οποίο στέλνει η δημοσκόπηση αυτή - ενώ φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ, αν άκουσα καλά τις δηλώσεις μάλλον δεν το θέλει το μήνυμα αυτό που λέτε - εμείς το παίρνουμε. Και θα προχωρήσουμε, όπως τελείωσα τη συνέντευξή μου στην αρχή, και γρηγορότερα και καλύτερα.

    Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό το οποίο έχουμε πράξει, γιατί ο πολιτικός που είναι ικανοποιημένος από αυτό που πράττει παύει να έχει σχέση με την όποια επιτυχία στο χώρο της πολιτικής. Ξέρουμε όμως ότι κάνουμε το χρέος μας και μπορούμε να πάμε και γρηγορότερα και καλύτερα".

    Εξάλλου, αναφερόμενος στο ζήτημα των επιλαχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (1998) - στη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας - ο υπουργός Π. Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 ό,τι είπαμε το κάναμε. Αντισυνταγματικό διαγωνισμό έκανε το ΠΑΣΟΚ. Στο δρόμο ήταν αυτοί οι άνθρωποι και τότε και κανένας δεν τους έδινε βήμα να προβάλλουν το ζήτημά τους. Διαμαρτυρόντουσαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και κανείς δεν προέβαλε τη διαμαρτυρία τους. Έρχεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βγαίνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέει τι πρέπει να κάνουμε κι εμείς, ανεξάρτητα από το ποιοι προσέφυγαν, προσλαμβάνουμε εκείνους που εδικαιούντο τότε να προσληφθούν εάν γινόταν με τους όρους που έπρεπε ο διαγωνισμός. Τώρα, προσλαμβάνουμε αυτούς που είχαν επιτύχει και τους στερήθηκε τότε το δικαίωμα να προσληφθούν. Αλλά, μένουν και πάλι πολλοί που δεν θα διοριστούν αφού σβ αυτόν τον διαγωνισμό συμμετείχαν χιλιάδες υποψήφιοι και, όσοι από τους αυτούς πέρασαν τη βάση χαρακτηρίστηκαν επιλαχόντες. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε λοιπόν το κάναμε και, μάλιστα, αντιμετωπίζοντας αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ. Και εφαρμόζουμε πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επαναλαμβάνω, για αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ!

    Βλέπετε το κατάντημα ορισμένων από το χώρο των μέσων επικοινωνίας. Σήμερα είναι ζήτημα το ότι κάποιοι διαμαρτύρονται όχι γιατί παίρνουμε τους επιτυχόντες και μόνον αλλά γιατί δεν προσλαμβάνεται το σύνολο των επιλαχόντων! Αυτό είναι ζήτημα γιβ αυτούς! Αλλά, δεν ήταν ζήτημα το 1998 οι διαμαρτυρίες που πραγματοποιούσαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Βουλή, αλλά και μέσα σβ αυτήν, όταν έρχονταν για να ευαισθητοποιήσουν τα στελέχη της Κυβέρνησης και τους βουλευτές της τότε πλειοψηφίας λέγοντας ότι μένουν εκτός εξαιτίας αντισυνταγματικών ρυθμίσεων ! Σας είπα: Δεν μας πτοούν αυτά. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας χωρίς πάθος απέναντι σε κανέναν. Μολονότι βλέπουμε τη μεροληψία, την έλλειψη αντικειμενικότητας, τις επιθέσεις, δεν θα στραφούμε κατά προσώπων. Βλέπετε τι συμβαίνει και αναγνωρίζετε υπό ποίους όρους πολιτευόμαστε».

    [10] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Εκλογή μελών Εθνικού Συμβουλίου

    Με την ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα., για την ανάδειξη των 150 αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου έπεσε απόψε η αυλαία του 7ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

    Με καταμετρημένο το 57,25% των ψήφων, οι υποψήφιοι που προηγούνται είναι:

    Στους άνδρες, η πρώτη εικοσάδα έχει ως εξής: Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Αθανασάκης, Ελευθέριος Κατσικαρέλης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Στέφανος Μανίκας, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Νίκος Μαδεμλής, Γιάννης Σουλαδάκης, Κωνσταντίνος Αργύρης, Σπύρος Βούγιας, Γιάννης Μίχας, Αντώνης Κωτσακάς, Μιχάλης Κίτρου, Πέτρος Λάμπρου, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Νεονάκης, Γιάννης Παναγόπουλος, Νίκος Μπίστης, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Κωνσταντίνος Ζώγας.

    Η πρώτη 20άδα των γυναικών έχει ως εξής: Μαριλένα Κοππά, Μαρία Αρσένη, Σοφία Σακοράφα, Εύη Ντίνου, Σούλα Ευθυμίου, Τόνια Μοροπούλου, Παυλίνα Λάμψα, Βάνια Ανδρέου, Κατερίνα Κωλέτση, Σοφία Γιαννακά, Παναγιώτα Μπελόνη, Ρόζα Βρεττού, Βαρβάρα Παπαχριστοδούλου, Αθηνά Δρέττα, Έφη Χαλάτση, Μαρία Καρδίμη, Βασιλική Τσιμπίδα, Παναγιώτα Γαζή, Μαρία Παπανδρέου, Ελισάβετ Γράψα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 March 2005 - 22:55:24 UTC