Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισλαμική οργάνωση απειλεί να εκτελέσει Ιταλίδα δημοσιογράφο που έχει απαχθεί στο Ιράκ
  • [02] Οι Γάλλοι διαδηλώνουν υπερασπιζόμενοι το 35ωρο
  • [03] Δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας, δηλώνει ο υφυπουργός Απασχόλησης
  • [04] Ο Αρχιεπίσκοπος για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Εκκλησίας

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


    [01] Ισλαμική οργάνωση απειλεί να εκτελέσει Ιταλίδα δημοσιογράφο που έχει απαχθεί στο Ιράκ

    Άλλη μία ισλαμική οργάνωση στο Ιράκ υποστηρίζει ότι κρατά την Ιταλίδα δημοσιογράφο Τζουλιάνα Σγκρένα και απειλεί ότι θα την εκτελέσει μέχρι αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του Ίντερνετ.

    Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Τζιχάντ αναφέρει ότι η Σγκρένα θα εκτελεστεί αν η Ιταλία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ.

    Μια οργάνωση με παρόμοια ονομασία, η Ισλαμική Τζιχάντ, υποστήριξε την Παρασκευή ότι έχει απαγάγει τη Σγκρένα και ζήτησε την αποχώρηση των Ιταλών στρατιωτών, χωρίς όμως να εκτοξεύσει συγκεκριμένες απειλές για τη ζωή της δημοσιογράφου.

    Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας Τζιανφράνκο Φίνι απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση της δημοσιογράφου χαρακτηρίζοντάς την φίλη του ιρακινού λαού

    [02] Οι Γάλλοι διαδηλώνουν υπερασπιζόμενοι το 35ωρο

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι -περισσότεροι από 500.000 σύμφωνα με τα συνδικάτα, σχεδόν 300.000 σύμφωνα με την αστυνομία- διαδήλωσαν το Σάββατο στη Γαλλία, τονίζοντας ότι θα αντισταθούν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, που θέλει να τους κάνει να εργάζονται περισσότερες ώρες χωρίς εγγύηση για μεγαλύτερο μισθό, πραγματοποίησαν σήμερα διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

    Εκατοντάδες διαδηλώσεις είχε προγραμματισθεί εναντίον της χαλάρωσης της νομοθεσίας για το 35ωρο, την οποία συζητεί αυτές τις ημέρες η Εθνοσυνέλευση, κατόπιν εκκλήσεων των συνδικάτων και με την υποστήριξη κομμάτων της αριστεράς, κυρίως του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο αρχηγός του οποίου Φρανσουά Ολάντ πήρε μέρος σε διαδήλωση στη Ρεν (Βρετάνη, δυτική Γαλλία).

    Στο Παρίσι, στη διαδήλωση μετείχαν κάπου 90.000 άνθρωποι σύμφωνα με τα συνδικάτα, σχεδόν διπλάσιοι απ΄ό,τι στη διαδήλωση των εργαζομένων του δημόσιου τομέα στις 20 Ιανουαρίου.

    Στις υπόλοιπες πόλεις της Γαλλίας, τα συνδικάτα ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις ήταν 427.000 έναντι 300.000 στις 20 Ιανουαρίου. Δεκατέσσερις χιλιάδες διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία, 25.000 σύμφωνα με τα συνδικάτα διαδήλωσαν στην Τουλούζη, ανάμεσα στις 17.000 και τις 22.000 στο Μπορντό. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης στη Λυών, στο Σεντ-Ετιέν, στο Μετς, στη Ρεν.

    Οι συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν υποστηρίζουν πως οι κανονισμοί που διέπουν τις ώρες εργασίας πρέπει να χαλαρώσουν ώστε να βοηθήσουν στη μείωση της ανεργίας, που βρίσκεται κοντά στο 10%, και να καταστεί πιο ανταγωνιστική η γαλλική οικονομία, η πέμπτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

    Ο νέος νόμος, που πρόκειται να υιοθετηθεί την Τρίτη, θα επιτρέπει στους "μισθωτούς που το επιθυμούν" να αυξάνουν το χρόνο εργασίας τους "πέραν των εγκεκριμένων υπερωριών" που φτάνουν τις 220 ώρες το χρόνο.

    Πάντως, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, 77% των μισθωτών θα προτιμούσαν να διατηρήσουν το σημερινό χρόνο εργασίας τους.

    [03] Δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας, δηλώνει ο υφυπουργός Απασχόλησης

    Τα επικουρικά ταμεία δημόσιας ασφάλισης από το 2007 θα έχουν προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων, τονίζει σε συνέντευξή του στην "Εξπρές", ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αγγελόπουλος.

    Αναφερόμενος στο διάλογο για το ασφαλιστικό ο κ.Αγγελόπουλος τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και θα το παρουσιάσει σύντομα και διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας ούτε θα αυξηθούν οι εισφορές, ενώ δεν θα υπάρξει και μείωση των παροχών.

    Οι όποιες αλλαγές, προσθέτει, θα στοχεύουν στην ενοποίηση των ομοειδών ταμείων, στον εξορθολογισμό των αναπηρικών συντάξεων -που στο ΙΚΑ και τον ΟΓΑ φθάνουν σε πολλές περιοχές της χώρας στο 40% και 50% των ασφαλισμένων- στην αναθεώρηση του καθεστώτος των βαρέων και ανθυγιεινών και στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

    [04] Ο Αρχιεπίσκοπος για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Εκκλησίας

    Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κάθαρση, με όποιο κόστος, φέρεται ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας πέρασε στην αντεπίθεση, μιλώντας την Κυριακή ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και πλήθους πιστών, σε θεολογική ημερίδα στη Μονή Πεντέλης.

    «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος», είπε ο αρχιεπίσκοπος, «έλαβε μέτρα, αλλά συντηρείται βαρύ κλίμα από εκείνους που έρχονται να κάνουν αποκαλύψεις σκανδάλων άλλοτε αληθινών και άλλοτε εσκεμμένων». «Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί ο καθημερινός διασυρμός ;» αναρωτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος «Τι νόημα έχουν οι προαναγγελίες περί αποκαλύψεων; Δεν δημιουργούν κλίμα εκβιασμού; Δεν καθιστούν ανθρώπους ομήρους εκείνων που απειλούν; Έτσι επιτυγχάνεται η κάθαρση; Με διασυρμό και όχι εσωτερικά ;».

    Ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι όλη αυτή η προβολή αποτελεί «επίθεση εναντίον της Εκκλησίας σε μια εποχή που ο τόπος έχει ανάγκη τα πνευματικά του ερείσματα. «Άλλο κάθαρση μέσω της Συνόδου κι άλλο αυτό που ζούμε σήμερα», είπε.

    O κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με εισαγγελική μαγκούρα και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι συστηματική έφοδος εναντίον της Εκκλησίας με σκοπό και στόχο την κατεδάφιση της πίστης στις καρδιές των ανθρώπων.

    Ο αρχιεπίσκοπος τάχθηκε επίσης εναντίον όσων παρακολουθούν την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από σοβαρά κοινωνικά και άλλα προβλήματα, ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν προβάλλεται και το θετικό έργο που προσφέρει η Εκκλησία. «Δεν αποστρεφόμαστε την κριτική, αρκεί να γίνεται στα πλαίσια της ευπρέπειας», είπε.

    Τέλος, απηύθυνε έκκληση στο λαό να μη χάσει την πίστη του και να σταθεί δίπλα του για την εκστρατεία κάθαρσης στην Εκκλησία.

    Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, ο οποίος καλείται την Τρίτη να δώσει γραπτές εξηγήσεις στην Ιερά Σύνοδο για τις εις βάρος του καταγγελίες, μιλώντας στους πιστούς τόνισε ότι είναι αθώος και χαρακτήρισε ψευδή τα όσα του καταλογίζονται.

    Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, έκανε λόγο για "ασύστολα ψεύδη", έριξε την ευθύνη για την επίθεση που δέχεται η Εκκλησία στα Μέσα Ενημέρωσης και κάλεσε τους πιστούς να κλείσουν τις τηλεοράσεις τους. Υπέρ της κάθαρσης και της ειρήνευσης στον χώρο της Εκκλησίας τάχθηκε ο μητροπολίτης Πειραιά Καλλίνικος ενώ για νοσηρό κλίμα, που προσβάλει τον διαχρονικό θεσμό της Εκκλησίας, έκανε λόγο ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

    Στο μεταξύ, χωρίς νομική υπεράσπιση είναι από σήμερα ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, που από το απόγευμα της Παρασκευής κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, αναμένοντας την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι, μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Επικαλούμενος επισήμως λόγους υγείας και συγκεκριμένα προβλήματα καρδιακής φύσεως ο Βασίλης Ταουξής, το γραφείο του οποίου είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Γιοσάκη, γνωστοποίησε τηλεφωνικά στον αρχιμανδρίτη την απόφασή του να μην συνεχίσει την υπεράσπισή του.

    Το κράτος δεν παίζει και ο νόμος δεν αστειεύεται, διαμηνύει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

    «Καμία παραίτηση δικαστή που θέλει να αποφύγει την τιμωρία δεν θα γίνεται δεκτή. Οι επίορκοι θα παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης και θα τιμωρούνται παραδειγματικά, υφιστάμενοι όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες» δηλώνει κατηγορηματικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσιος Παπαληγούρας, σε συνέντευξη του στη Χώρα της Κυριακής.

    Εξάλλου ο κ. Παπαληγούρας εξαγγέλλει τρία μέτρα για την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος.

    Όπως αναφέρει στη συνέντευξη του, "υλοποιούμε ένα σύνθετο σχεδιασμό" που στόχο έχει :

    -την αποσυμφόρηση των φυλακών

    -το διαχωρισμό των κρατουμένων με βάση την ηλικία, το είδος του αδικήματος και το μέγεθος της ποινής που εκτίει και

    -την επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 February 2005 - 22:36:20 UTC